Avundsjuka

Jag tror alla människor kämpar mer eller mindre med avundsjuka. Jag har extremt lätt för att bli avundsjuk på människor runt omkring mig när de får saker som jag drömmer eller längtar efter. Ibland kan det t.o.m. Gå så långt att jag blir lite bitter och börjar tycka illa om personen i fråga. Detta är ju inte hälsosamt någonstans och det är verkligen inte en sådan person jag vill vara. 


Jag har försökt att sluta jämföra mig själv med andra. Att tänka att min tid för mina drömmar kommer. Jag vill inte missunna andra saker bara för att jag själv mår dåligt, och jag vill definitivt inte gå runt och vara bitter. Det är ingen lätt kamp, men jag vill fortsätta strida för att bli den personen som jag vill vara. Jag har så många brister och saker som jag behöver jobba på i mitt liv. Avundsjuka är bara en av dem. 

Men jag vet också att jag har så många goda kvaliteter, gåvor och talanger som kan få blomma ut helt och håller om jag bara ger dem näring. Det är dags att fortsätta röja hinder som står i vägen för mig för att få växa. Avundsjuka är ett stort hinder. Ibland känns det som att jag försöker röja mig igenom världens snårigaste skog för att så småningom få se solljuset på andra sidan. 

Och kanske är det så att jag behöver de erfarenheter jag får längs vägen för att kunna klara av det som väntar. Kanske behöver jag lära mig mer av ödmjukhet, tålamod och kärlek till andra människor. 

Tack och lov behöver jag inte göra det ensam. Jag har Gud att luta mig mot. Och jag har hans frälsning som ingen kan ta ifrån mig. Han dog för mig, för att mina synder ska bli förlåtna. Och han har redan förlåtit alla de misstag och synder som jag begår om och om igen. När jag är svag, då är han stark åt mig. Ibland tvivlar jag på Gud, men jag inser också att han är mitt enda hopp och att jag måste välja att lita på hans löften. 

Sara ❤