Semestern är väldigt välkommen nu

Denna veckan har hittills varit solig och skön. Tyvärr har jag jobbat så jag har inte kunnat ligga vid havet som jag hade önskat. Men jag ska vara glad att jag har ett jobb där jag får vara utomhus mycket så jag har ändå njutit av solen. Däremot så har hjärnan redan gått på semester vilket gör att det sker missförstånd och små irritationsmoment hela tiden (troligtvis inte bara hos mig). Därför är semestern väldigt välkommen nu. Men jag ska försöka kämpa mig igenom kommande två arbetsveckor med gott mod och ett leende på läpparna.. jag tänker att det kanske blir lite enklare då.

Denna veckan har jag, förutom jobbat, tränat konståkning igen efter en månads uppehåll, tagit mitt första dopp i sjön, varit ute och sprungit (2ggr),ändrat om lite i trädgården och tittat ganska mycket på tv. Skön vecka måste jag ändå säga.

Imorgon blir det grillfest hos Cami och sedan har jag inga direkta planer för helgen. Får hoppas på bra väder så kanske det blir en tripp till havet!

Nu ska jag se färdigt på en film innan det är dags att sova, ska ändå upp klockan 05.00 imorgon!

So long.. Sara ♥

Midsommar

Midsommarafton blev riktigt bra. På förmiddagen gick jag en långpromenad och plockade blommor för att binda en krans. Vid halv fyra tiden kom Johanna och Henrik och hämtade mig och sedan åkte vi upp till Johannes familjs sommarstuga vid sjön Färjen utanför Alingsås. Där var midsommarfesten redan i full gång med massa vattenaktiviteter och fixande. Vi åt god mat, dansade runt midsommarstången och hade lite tävlingar och lekar. Det var lite kallt, framförallt när vi skulle ut på sjön och leka, men vad gör man inte?! Kvällen avslutades med korvgrillning och mys vid elden.. riktigt härlig dag!!

Idag har jag bara varit hemma. Men jag har fått en hel del gjort, bl.a. rensat ogräs i rabatten, klippt gräset, diskat, städat, varit ute och sprungit, solat och bakat en kladdkaka :P Myser just nu i soffan till slutet av "Sex and the city-the movie" som går på tv. 

Lägger upp lite bilder från gårdagen:






Hoppas ni haft en bra midsommarhelg såhär långt!
Sara ♥

Det löser sig, det gör det alltid...

Ni vet den låten med Timbuktu.. Den brukar jag och Hanna alltid sjunga på när vi känner att allt inte riktigt går vår väg. I morse när jag vaknade kände jag vemod till att överhuvudtaget lämna sängen och att det såg kallt och mulet ut gjorde ju inte direkt saken bättre. Tog mig i alla fall till jobbet där jag genast blev på bättre humör eftersom vi skulle ha midsommarfirande med barnen. Vi började med att klä midsommarstången (eller julgranen som jag sa flera gånger) och sedan kom lite föräldrar och syskon och var med oss och dansade. Vi avslutade med fika i solen(!).

Mitt stora orosmoment under dagen har dock varit att jag skulle få fira midsommar ensam. Alla mina vänner verkade upptagna på annat håll och eftersom jag var ute i så dålig tid (vilket jag verkligen får skylla mig själv för) så började jag förbereda mig på att sitta ensam hemma framför tv:n. Kändes lite deppigt om jag ska vara ärlig och därför blev jag extra glad när Johanna ringde och frågade om jag ville hänga med till Alingsås och fira midsommar med ett stort gäng. "JAA!" Nästan skrek jag i luren och sedan kändes det som att min dag blev ungefär hundra gånger bättre. Ser fram emot morgondagen mycket :)

När jag slutade jobbet åkte jag hem till farmor en stund. Satt och tjötade med farmor, min farbror Dan, mina kusiner Moa och Clara samt min syster Alicia. Mysig stynd faktiskt och Farmor fick en burk av min hemmagjorda rabarbermarmelad vilket jag tror hon uppskattade. Sedan åkte jag och Alicia och köpte pizza och så hämtade vi upp Jonna för att tillsist åka hem till mig och mysa. Vi käkade och spelade Bhonanza och hade en go kväll. Tack tjejer 

Nu ska jag mysa lite med mina katter och sedan blir det sängen. Funderar på vad jag ska ha på mig för kläder imorgon..? Jaja.. det löser sig, det gör det alltid!! :)

Sara ♥

Vart tog sommarn vägen?

När man tittar på väderprognosen visar den bara regn och ca: 15 grader varmt de kommande tio dagarna. Detta suger verkligen!! På fredag är det dessutom midsommarafton och då vill man ju verkligen ha vackert väder! Just nu sitter jag i soffan och fryser och längtar till Turkiet!

Helgen som var gick väldigt fort. I lördags var jag på Elinas och Nickes grillfest i Alingsås och sedan gick hela söndagen åt till att försöka vila upp mig inför en ny vecka. Festen var i alla fall rolig och den avslutades med utgång på Hotellet i Alingsås. Det var sjukt mycket folk där, vilket kanske inte var så konstigt med tanke på att det var potatisfestivalen i Alingsås denna helgen och att det var dåligt väder vilket innebar att många valde hotellet istället för öltälten. 

Idag har Emelie varit här en sväng. Det var verkligen alltför längesedan vi sågs så det var mysigt att bara få sitta och tjöta en liten stund. Mer sånt tack!

Nu är det dags att hoppa i säng. Klockan ställer vi på 05.00 imorgon.. wohoo!

Sara ♥

Förvirrad och extra blödig idag..

Har sprungit runt i lägenheten och försökt städa hela dagen. Men så fort jag går in i ett rum så kommer jag på något annat som jag behöver göra och så startar jag upp massa olika saker samtidigt.. Det blir inte mycket gjort. Tankarna snurrar som bara den i huvudet och jag vet inte riktigt vad jag känner inför saker och ting. Dessutom känner jag mig extra blödig idag. Håller på att titta på filmen "föräldrafällan" och har redan gråtit typ fem gånger. Herregud jag som alrdig gråter på film, och så gråter jag till denna. Den är inte ens sorglig eller så. Tror detta är någon sorts mental urladdning av något slag. Om en stund ska jag åka till syrran och Nicke på deras grillfest och sedan blir det eventuellt utgång i Alingsås på "Potatisfestivalen". Jag är inte direkt sugen, utan jag är trött och har ont i huvudet och hade helst velat ligga kvar i soffan hela kvällen, men det blir säkert bra ändå. 

Denna veckan har precis som alla andra gått fort. Förutom att jag har jobbat så har jag hunnit träna en hel del. Gått ut på lite löprundor och tränat lite styrketräning hemma. Har även hunnit med att träffa lite vänner. I torsdags kväll var vi ett gäng och spelade Beachwolleyboll i Eriksberg. Det var varmt och skönt och kvällen avslutades med lite fika på Tintin i stan. 

Igår efter jobbet åkte jag och Anna och hälsade på Paula i Alingsås. Hon och Nicolas har ju fått tillökning i familjen så det var roligt att få träffa lilla Ofelia 1,5 vecka gammal. Theodor (1,5 år) var full av energi och sprang runt och visade oss allt han kunde. Charmtroll verkligen. Kvällen avslutades med kebabrulle och ambitionen att lösa ett korsord hemma hos Anna. Tyvärr somnade vi i hennes säng istället, haha. Så jag åkte hem tidigt och fastnade i soffan. Tittade på American history X som visades på tv. Bra film faktiskt.

Lägger upp några bilder innan det är dags att göra mig iordning inför kvällen.. vad ska man ha på sig då???

Beachwolley:



Goa tjejer:


Vacker mamma med vacker dotter:


Sara ♥

En välfylld dag..

Imorse vaknade jag klockan 06.00 av att klockan ringde. Dags att bege sig till jobbet. Slutade 13.00 och åkte då hem och bytte om och gick ut och sprang en runda på ca: 5 km, härligt. När jag kom hem passade jag på att klippa häcken och gräset samt rensa lite i rabatterna och vattna blommor. Nu ser det fint ut i trädgården och de äckliga larverna är äntligen borta (fast häcken är ganska förstörd av dem)!

Sedan åkte jag hem till min bror som fyller 18 idag och åt lite tårta. Grattis älskade Erik!!! Satt även och plinkade lite på pianot och sjöng tillsammans med Alicia, just like good old times ;) När jag sedan kom hem diskade jag lite och röjde lite i lägenheten. Sist men inte minst tittade jag på filmen "ogifta par" som jag lånat av Karin och som jag velat se sedan länge. Humor säger jag bara!!!

Nu är jag riktigt, riktigt trött. Det ska bli så skönt att få lägga sig och sova!!!

Sara ♥

En liten vecka...

Att det redan har gått en vecka sedan jag skrev sist.. hmm, var tar tiden vägen?
Min vecka har varit ganska lugn men ändå rätt trevlig.

I måndags var det Sveriges nationaldag och jag var ledig! Jag passade på att vaxa bilen (tillsammans med pappa) och på kvällen var jag på picknickfestivalen i Göteborg och lyssnade på min underbara syster när hon spelade med sitt band pfemme records. Varm och go dag :)

Natten till tisdagen var det väl ingen som kunde undgå åskan? herregud vad det small och det blev inte många timmar sömn den natten. På tisdagen jobbade jag och när jag kom hem från jobbet var syrran hemma och ville ge sig ut på en liten löprunda. Jag passade på att få mig ett extra träningspass och hängde med. På kvällen var det sista dansen för terminen och sedan hade jag och syrran en myskväll hemma i soffan. 

I onsdags var det jobb hela dagen, mycket mer hann jag inte med. Vi hade dessutom vernissage för alla föräldrar, tillfälle för barnen att visa upp vad de gjort under vårterminen. 

I torsdags jobbade jag och på kvällen var jag med på ett härligt zumbapass på Fågelkärr. Nice!

I fredags efter jobbet blev det lite brännbollskväll med tjejligan. Kan väl kanske inte påstå att vi spelade så hemskt mycket brännboll utan det blev mest tjöt och bus. Mycket härlig kväll med många skratt!

Igår (lördag) Träffade jag Hanna och Cami och vi hade en heldag, först på stan och sedan hemma hos Hanna. Vi stekte pannkakor och spelade spel och pratade massor! Goa tjejer det där.

Idag var jag med Johanna i Gilead och sedan blev det lite gött häng med goa människor i Olskroken. Sedan åkte jag och Johanna till Liseberg där det var gratis Salsakurs. Roligt roligt.. Sedan spelade vi lite och jag vann på plopphjulet! Yeey :) När jag sedan kom hem avslutade jag kvällen med en härlig löprunda och lite fix i trädgården. Skön dag med skön tjej!

Nu är jag helt slut och ska sova och försöka ladda upp inför en ny vecka!! 

Sara ♥

En helg med kalasande!

I fredags fyllde jag år.. igen. 26 denna gången och inte mycket visare för det. Däremot har jag bestämt mig för att börja tänka mer positivt på saker och ting, försöka njuta av tillvaron istället för att stressa framåt.. tiden går ju ändå så himla fort. 

Min födelsedag började sådär men slutade bra. Jag vaknade med huvudvärk och kände mig febrig. Att klockan var fem när klockan ringde gjorde kanske inte saken så mycket bättre. Men jag gick upp och gjorde mig i ordning för jobb i allafall. Fick även en present av Elina innan jag åkte (en berlock till mitt Thomas Szabo-armband) :). Klockan sex började och dagen var riktigt lugn. Fyra vuxna och fyra barn :)
Jag fick gå lite tidigare och då åkte jag och handlade för att sedan börja fixa iordning lite inför kvällen. Jag hade ju bjudit hit lite vänner på mat och tårta. Men hjärnan fungerar inte klockrent när man har feber så allt tog väldigt lång tid. Vid fyra kom Hanna och hjälpte mig och tack vare henne och några alvedon så lyckades allt bli färdigt i tid. Vid sju kom gästerna och kvällen blev verkligen supermysig. Tack vänner!!

Här kommer några bilder :)







I lördags vaknade jag av solen vid elva. Jag gick ut och la mig på altanetn och solade i drygt en timme och sedan gjorde jag mig i ordning för att åka iväg på kalas. Det var min kollega Maggan som fyllde fyrtio och som skulle ha öppet hus. Mycket trevligt. Sedan åkte jag in till stan för att träffa Hanna och köpa födelsedagspresent till Emanuel som skulle ha 25-årsfest på kvällen. Det blev även lite shopping till mig själv :) Födelsedagsfesten var rolig och när jag väl var hemma vid halv två tiden somnade jag gott. 

I morse vaknade jag av att jag vaar heltäppt i näsan. Upp och snyta sig och sedan ut och njuta av solen. Jag åt frukost och solade och tog en riktigt lugn morgon. Sedan hade Johanna frågat om jag ville hänga med till Gilead (en kyrka vid redbergsplatsen) på gudstjänst så jag åkte dit. Det var sjukt varmt inne i kyrkan men det var faktiskt väldigt mysigt. Sedan åkte jag hem till mamma och pappa eftersom det skulle var släktkalas för min lillebror som fyller arton nästa vecka. Vi fick smörgåstårta och vanlig tårta och senare på kvällen spelade jag badminton med mina småkusiner. kul kul :)

Som sagt, helgen har inneburit mycket kalasande, vilket är kul med också lite tröttsamt. Det är såå skönt att jag är ledig imorgon också. Synd bara att det ska regna....

Sara ♥

Städa, städa, städa..

Denna veckan har jag städat enormt mycket... Vet inte vad det tagit åt mig, men jag har fått mina ryck och t.om. känt för att städa. Weird. Idag har jag varit ledig eftersom det är röd dag. Först sov jag till elva och sedan gick jag upp och åt en god frukost och tittade på film; The social network.. den var inte så värst bra. Sedan fortsatte jag med städningen. I måndags kväll dammsög jag och dammade hela lägenheten och i tisdagskväll våttorkade jag golven. Idag tvättade jag alla fönster och speglar, dammade ännu mer, torkade skåpsluckor och kylskåp och städade soffan. Härligt när allt känns rent och fräscht. Sedan passade jag även på att klippa gräset och rensa lite i rabatterna så uteplatsen ser också riktigt fin ut nu.. förrutom våra små objudna gäster som invaderat trädäcket på framsidan. Vi har nämligen fått massa gröna små larver överallt på framsidan, jätteäckligt och jag vet inte hur jag ska bli av med dem.

Idag kom även syrran hem som jag inte träffat på länge. Mysigt när någon mer är hemma så man får lite sällskap. Visserligen har katterna varit bra sällskap och på extra mysigt humör denna veckan, men det är svårt att få någon bra konversation med dem ;)

Nu ska jag sova.. imorgon är det ju jobb som gäller, klockan 06.00.. wieee! 

Här är en bild på larverna..


God natt!! Sara ♥

Sjung om studentens lyckliga dar...

Kan knappt fatta att det var sju år sedan jag själv tog studenten. Sju år sedan!!! Tiden går alldeles för fort och man kan ju verkligen fråga sig vad man gjort under dessa år. Okej, jag har pluggat till lärare och börjat jobba som förskollärare. Jag har flyttat hemifrån. Jag har bytt bil fem gånger. Jag har spenderat oändligt många timmar i ishallen och tränat. Jag har dejtat några killar och skaffat massa nya vänner. Men samtidigt kan det ibland kännas som att jag står och trampar på samma ställe! 

Idag har jag uppvaktat studenter. Direkt efter jobbet åkte jag till Lerum för att titta på utspringet. Jag hängde lite blommor om halsen på Louise, Viktoria och Oscar och njöt sedan av att se alla glada ungdomar springa runt och sjunga och skrika. På skolgården träffade jag även Nikolina och Madeleine och eftersom det var en ganska lång paus mellan utspringet och själva studentkalasen så gick vi hem till Nikolina en stund och tittade på hennes två dygn gamla kattungar. Så otroligt söta! Sedan åkte jag en liten runda för att fortsätta med uppvaktningarna. Först Matilda i Lerum, sedan Mathias och Sara i Gråbo och sist, men absolut inte minst, Sofia i Ytterstad. Alla var så fina och glada och trots en hel del stress under dagen har det verkligen varit roligt.

Här kommer lite bilder på studenterna:






Och så en bild på Molly med sina kattungar:



Nu ska jag gå och lägga mig och imorgon ska jag njuta av att vara LEDIG!!!

God natt! Sara ♥