komplex

Det finns många saker som kan vara fel. tjock, smal, lång, kort, lockigt hår, rakt hår, stor rumpa, liten rumpa, stora bröst, små bröst.. osv.. Jag brukar alltid säga till alla andra att det inte är någon idé att ha några komplex för saker och ting. man kan ju (för det mesta) inte göra något åt det ändå och det är ju lika bra att tycka om sig själv som man är... visst. det är ju lättare sagt än gjort. Jag har sagt det till mig själv flera gånger också men uppenbarligen kan jag ju inte lyssna till mig själv. Jag är lång (180 cm) vilket jag inte tycker om. Hade gärna velat vara lite kortare. detta är ingenting som jag går runt och tänker på dagligen, men igår fick jag kommentaren "är det bra luft däruppe?". Visserligen var det ett barn som sa det, och det är lätt att säga att man inte bryr sig eller tar åt sig. Men sedan gick jag likförbannat och tänkte på det hela dagen. Jag vet att det finns tjejer som är längre än mig, precis som det alltid finns folk som är tjockare, har mindre bröst eller lockigare hår..men det spelar ingen roll. det är inte dem som man jämför sig själv med. utan man jämför sig istället med idealet som syns i varenda tv-reklam och i varenda tidning, man jämför sig även med sina vackra vänner. Egentligen borde man ju inte jämföra sig med andra överhuvudtaget, men hur lätt är det. En liten kille kom till ig igår när jag jobbade och frågade om jag kunde skriva åt honom på hans teckning. visst, vad ska jag skriva? frågade jag. när jag fick svaret började jag skratta. det var så klockrent. Han hade ritat en stor dinosaurie med lång hals. och bredvid hade han ritat en giraff. Och han ville att jag skulle göra en tankebubbla till giraffen och skriva "och jag som trodde att jag hade lång hals". haha.. hur gulligt var inte det då? och smart. killen går ju bara i förskolan. Då mindes jag varför jag valt att jobba med barn! Ibland känner jag mig som giraffen och ibland som dinosaurien. Jag vet inte vilket som är bäst, men jag får nog bara lära mig att leva med min längd. Och alla mina andra komplex också för den delen. Jag har iallafall insett att de flesta människor har komplex och ibland kan man bli otroligt överraskad när man får reda på det.


jag har saknat dig!!!

idag kom min älskade syster hem från sin långa resa... ett halvår har hon nästan varit borta och det känns helt otroligt att hon är hemma igen. Jag har saknat henne såå!!!!

För första gången i våra liv var hon brunare än mig.. haha... hon som inte har något pigment för att bli brun har lyckats!! inte illa..

Nu ska vi bo tillsammans och det ska nog gå bra! ska faktiskt bli roligt..hon blev glad över de fina rabatterna som jag hade gjort iordning så det var kul =)

let me go back..

Om jag bara kunde ändra det som gick snett.
Om jag bara kunde gå tillbaka och ställa allting till rätta.
Om jag bara hade insett då vad som behövde göras.
Om jag bara kunde vrida tillbaka tiden...

Men jag antar att det är försent.
De kanske är meningen att det skulle bli såhär.
jag kanske har lärt mig mycket av det.
och vem vet? någon dag kommer det kanske hjälpa mig. jag tvivlar, men hoppas!!

Saker och ting är som det är..


---

Då har man precis varit och sprungit 5 km.. senast jag sprang så långt var i somras så jag är riktigt stolt.. Jag och Emelie sprang hela vägen dessutom trots att jag var nära på att ge upp efter näst sista uppförsbacken då mjölksyran var som värst!!!

Imorgon är jag ledig ifall de inte ringer in mig. På ett sätt hoppas jag att jag slipper jobba för jag behöver jobba lite i trädgården och på kvällen ska jag förhoppningsvis träffa Paula!! hoppas att vädret blir lika bra som idag och övriga dagar den senaste veckan!, man ska aldrig ta något för givet!!!

Nu ska jag ha en lugn och skön kväll, och bara ta hand om mig själv =)

Min helg..

Det var varit en rolig och solig helg..

I fredags var kom jag hem från jobbet och var helt slut.. men det hindrade mig inte från att dra till fredax och Nova hallen. Efter diverse lekar och lite fotboll släcktes lamporna i hallen och vi fick dra oss vidare. Det var i helhet en mysig kväll men träningen gör sig påmind i form av stor träningsvärk!!!

Lördagen startade med att jag sådde gräs i trädgården. är det vuxenpoäng eller vad???! hoppas att det växer nu bara.. sedan drog jag in till stan för att träffa H och C.. vi åkte till mölndal och gamla peddan för att titta på när C's cheerleading flickor tränade lite.. de var såå duktiga. C måste vara en grym tränare för hon fick mig att våga göra handvolt igen.. det har jag inte lyckats med på tre år så jag kände mig riktigt stolt!!! Sedan drog vi till Lindome eller ja.. utanför (tror det hette hällesåker) till C's bror. typ av fest elelr nåt, men jag och H drog hem ganska tidigt..

Idag har jag varit i stan med Em vilket också var jättetrevligt.. vi satt på uteserveringen wiii!!!.. sedan åkte jag till mamma och pappa och bråkade lite.. Nu är jag hemma och tänkte sy en klänning =) tror att sommaren kommer snabbare då!!!

PUSS Å KRAM OCH TACK FÖR DENNA HELGEN!!!!

Rastlös

I tisdags var jag på promenad med S.. vi gick förbi ishallen och då insåg jag hur mycket jag saknade träningen. Det är inte så att jag har slutat eller så, men vi har varit lediga i snart två veckor och från att ha tränat nästan varje dag till att helt plötsligt inte träna alls gör en ganska rastlös. Gött att träningarna sätter igång på måndag igen..  Det finns i och för sig tusen saker som man kan göra istället. och i tisdags var jag ju faktiskt ute och grejade i den lilla trädgården i tre timmar. tänkte göra det idag också. Sedan måste man ju städa, diska, laga mat, tvätta, mata katterna, vattna blommorna och allt annat som tar tid. Försöker träffa vänner också för jag bara känner hur de betyder mer och mer för mig. Jag är så otroligt glad över mina vänner. Ni betyder ALLT!!!

Igår när jag kom hem fick jag en besvikelse. Jag trodde att det skulle starta en ny säsong av sex and the city. Men jag hade redan sett avsnittet. Och jag som till och med nästan missat tåget för att lyckas ställa videon på inspelning om jag inte skulle komma hem i tid. Och då menar jag verkligen att jag var nära på att missa tåget. Det kom in på perrongen när jag parkerade utanför aludden i floda. jag sprang och hann.. men jag kände träningsvärk idag alltså..haha. Hur som helst kommer den nya filmen ut på bio snart.. den ska vi se tjejor =)

Med kärlek!! Sara


var dag har sina bekymmer...

jaa så sant som det är sagt. Igår gick jag och oroade mig över att inte ha något jobb denna veckan! jag menar, hur ska ekonomin gå ihop?. Idag ringde de från jobbet och jag fick jobba. gött.. Men sedan fick jag reda på att min bil pajat totalt så nu har jag bekymmer för det istället.  Men förhoppningsvis löser det sig också. Jag vill nog ändå vara optimist och försöka se att det mesta löser sog trots att allt ibland bara faller... Jag är iallafall glad att jag lärt känna en ny vän. H och C ni är helt underbara!! Vissa människor bara passar man ihop med. Jag kände det liksom redan från början!! grymt. Helgen var, delvis tack vare er, helt totalt grym och härlig!!!

Idag har jag somsagt jobbat. Borde egentlgen fixa lite i trädgården nu, men har inga redskap och det är lite svårt att gräva med bara händerna. Ska försöka låna, men ingen är hemma.. jaja, det är ju bara april..
Rastlös är jag också. Brukar bli så när träningen är över. Hoppas denna veckan inte blir alltför ensam och tråkig.

Så vill jag bara uppmana er att se 27 dresses på bio. Den är grym!!!

Over and out

jag är en mupp...

Yes.. jag är en mupp. helt oväntat och egentligen mot min egen vilja så blev jag en mupp. haha!!!

jag är ganska pank också, men jag har lovat att inte klaga. jag har ju mina jeans =) Hursomhelst så skulle jag handla på ica häromdagen. jag hade exakt 107 kronor i min plånbok och med snabb addition i affären tänkte jag att de varor som jag plockat i korgen inte skulle gå på mer. väl framme vid kassan insåg jag att jag hade handlat för 106,50. haha snacka om att vara precis. Tydligen har de redan vant sig vid att alla, precis alla människor använder kort när de handlar och när jag hade stoppat på massa mynt på den där automaten som man ska betala i så började ynten komma ut igen. Suck.. Sedan började strulet, kassörskan blev lite smått stressad då kön bakom mig bara växte. När hon sedan skulle slå in att jag betalt direkt till henne så gjorde hon fel så det blev helt konstigt iallafall. Efter ett tag kunde jag ta mina varor och gå, trots att problemet med kassan inte var avklarat.

Igår var jag i göteborg och träffade H.. det var mysigt och hon bjöd mig på café.. tack kompis jag lovar att bjuda igen!!! Vi är lika veliga jag och hon och det faktum att båda var helt sjukt trötta gjorde inte saken bättre. Först kunde vi inte bestämma oss för vart vi skulle gå så vi gick och tittade lite i affärer istället. Sedan hamnade vi på den där stengrejen utanför gamleport där vi satt och tittade på alla poliser som åkte fram och tillbaka. Efter ett tag bestämde vi oss för att det verkligen var dags att äta. Vi gick längs avenyn och på vägen bestämde vi oss för att vi skulle äta på mc-donalds. Men så gick vi förbi burger king och vips så bara stod vi därinne vid kassan istället. Då kom nästa svåra beslut. Vad skulle man ta. Det blev en klassiker i form av whopper meal för min del. gott och onyttigt... Sedan gick vi vidare till Tintin.. Där hamnar vi förövrigt alltid när vi ska ta en fika jag och H.. men det var mysigt och sedan kom C, En helskön människa som jag hoppas lära känna mer, och höll oss sällskap. tack för en helgo kväll girls...

Idag har jag jobbat på två ställen. Först i skola och sedan i förskola. jag är helt slut, men men..vad gör man inte för pengarna och jag är ju som sagt pank. barnen var mysiga idag iallafall..

Nu ska jag gosa lite med Elvis och Costello. de ger mig äkta kärlek!!!

100

Idag är det den 100:e dagen på året. för er som inte visste. Tänkte att jag var tvungen att pålysa det här. Dagarna går så otroligt snabbt och snart är det väl höst igen.. Nu ska jag vara lite motsägelsefull i detta inlägg för vissa dagar, till exempel denna, går väldigt, väldigt långsamt. Det är konstigt. Tiden har faktiskt den märkliga förmågan att gå snabbt och långsamt på en och samma gång. Pratade med H förrut. det var ett uppiggande samtal som fick mig att skratta. Enligt henne var det löjligt att skriva två blogginlägg på samma dag.. men jag gör det iallafall. nu ska jag skicka iväg nio väldigt viktiga mejl. Jag tänker inte gå in på detaljer, men de kan vara väldigt viktiga för min framtid...så wish me luck!!!

Ge upp det man har för ett tag...

Så sitter man här i sin ensamhet. Igen. ååå jag blir så rastlös och uttråkad. Vad ska man göra liksom. Lägenheten är städad, disken är gjord, handlat har jag gjort, lagat mat, tvättat, vattnat blommorna, till och med rensat ur kylskåpet. Samt kollat på ett par avsnitt av sex and the city och One three hill. Nu börjar jag bli trött på det här. och klockan är inte ens sju. vad ska jag göra resten av kvällen? Kan inte någon bara ringa och fråga om man vill hänga med på bio eller något? vore kul. men nej.. alla är upptagna ikväll. som vanligt. Jag vill ha något mer. göra något lite crazy. Som Carrie Bradshaw tillexempel. Hon flyttade till paris, och visserligen insåg hon att hon inte trivdes och flyttade hem till New York igen. men att bara göra det. Ge sig av härifrån. från det trygga liv man på något sätt ändå har och upptäcka vad som finns runtomkring. Innan det är försent. det finns så många platser jag vill se och så många saker jag vill göra. Jag måste bara våga ge upp allt här hemma för ett tag. Dagar som denna känner man sig ändå helt fast. som att trampa i gyttja och inte komma därifrån. Kan någon komma och lyfta upp mig härifrån? eller kanske måste jag först släppa taget om den rot som jag klamrar mig fast vid..? jag vet inte, men jag vet att jag är trött på detta.. alldeles för trött...


väder och vind..

det är helt sjukt hur mycket man påverkas av vädret. Igår var det varmt och skönt och soligt. Jag var glad. Idag är det mörkt och kallt och regnigt. jag är lite ledsen. Jag är övertygad om att det beror på vädret. Inget annat särkilt har hänt så varför skulle jag annars känna mig mer deppig dag? Kan inte våren bara spricka fram och stanna. Jag vill vara glad, jag vill känna lusten att leva, jag vill känna suget efter att gå en härlig promenad och bara njuta. Ge mig vår och sol!!!! Funderar på om det verkligen är i sverige jag ska bo. Kanske borde flytta till värmen. jag fryser ju jämt nästan och jag är alltid mycket gladare på sommaren än på vintern.

Å andra sidan kanske inte det gör saken bättre. Det kanske inte bara handlar om vädret. Jag kanske borde stanna här där jag har massa annat som gör mig glad. Tänker främst på mina älskade vänner!! jag skulle inte kunna flytta ifrån er. det är ni som gör mig till den jag är. Utan er vore jag kvar på samma plats där jag en gång var. Så min resa får nog inte gå någon annanstans än framåt i tiden. Och vem vet. en dag kanske jag stortrivs med mitt liv även dagar som denna.

image13

Random stuff...

I lördags kollade jag och F på några avsnitt av One three Hill.. de tre första i säsong ett för att vara lite mer exakt. Nu förstår jag varför folk tycker att det är så bra.. det är lätt att fastna framför tv:n om man har ett par avsnitt att plöja igenom. Det där med att fastna framför tv:n är förövrigt ett av mina vanliga problem. och är det inte tv:n så är det datorn.. Riktigt illa egentligen. jag måste skärpa mig. Läsa en bok, baka bröd eller något annat trevligt som männickor gjorde innan tv:n och datorn existerade.

I lördags var jag även på Allum och köpte jeans som jag inte hade råd med. Jag är ju ganska korkad, men jag kunde inte låta bli och A övertalade mig. Men jag har överlagt med mig själv (och några andra) och bestämt mig för att behålla dem. Kalla mig självisk, kalla mig girig, kalla mig vad ni vill, men jag lär inte ha råd på ett bra tag till och ibland måste man ta sig råd.. det har jag kommit fram till.

Förra veckan jobbade jag på en småbarnsavdelning på en förskola. Barnen var i 1-3 års åldern och så underbart söta. Min kompis är gravid och jag erkänner jag är lite smått avundsjuk. Vill också ha en liten parvel att köra runt i barnvagn med. Verkar ju hur mysigt som helst. Hoppas att det blir min tur en vacker dag.

Imorgon ska jag på arbetsintervju inför ett sommarjobb som jag har sökt. Wish me luck för jag vill väldigt gärna ha jobbet. Har suttit och fixat det sista med min CV idag och jag har även förberett mig lite på frågor som kan tänkas komma under intervjun. Fjärilar i magen var ordet, men jag ska försöka behålla lugnet och vara mig själv!!

Igår var det vår, idag är det höst.. imorgon??? who knows...

over and out //S