sista för i år

ja, mina vänner. detta blir mitt sista blogginlägg för detta år. Imorgon drar jag till Trysil och när jag kommer hem är det 2009 =).

Tänkte dra en liten resumé över året som gått. Det har hänt en del både bra och mindre bra saker.
 År 2008 inleddes med nyår i trysil.
Den 18 januari tog jag examen på lärarprogrammet. Efter alla år av slit är jag äntligen färdigutbildad =)
Jag fick vikariat på knappekullaskolan och blev kvar där större delen av våren.
I mars var det konståknings-VM i göteborg och jag var med och arbetade som volontär. En upplevelse jag sent ska glömma.
I Juni fyllde jag 23. ett år äldre och fortfarande singel =( fast jag har iallafall dejtat en del i år, och det måste väl vara framgång??
Sommaren var fantastisk. Jag jobbade på ett gruppboende och det var jättekul.Min lediga tid spenderade jag tillsammans med alla mina goa vänner. Det blev hönö, beach, Harge och massa annat mys. Sommaren var bra.
Hösten inleddes med massa konståkningsträningar, nya tävlingsprogram och klänningar. Det var lite stressigt där ett tag.
I slutet av september var jag i Stockholm med mina bästa. Shopping, Jason Mraz och massa gött häng var inte helt fel.
Sedan fick jag vikariat på knappekullaskolan som elevassistent. Verkligen inte det jobb jag vill ha, men jag är ändå enormt tacksam. Jag har lärt mig otroligt mycket.
Slutet av året gick åt till mycket träning och tävling.
Sedan var det dags för alla ulbestyr. Baka, sjunga och julpynta om vartannat. trevligt =)
Nu är julen över för denna gången och det är ganska skönt.
Imorgon bär det som sagt av till trysil och det ska bli fantastiskt.

Så från mig till er alla: Gott nytt år!!!

hohoho

Jorå, tomten kom i år med. 
Min julafton såg ut såhär:  På morgonen var Jenny här och fikade en sväng och vi bytte julklappar. Jag fick världens finaste armband =). Sedan gjorde jag mig iordning och drog hem till mamma och pappa. Julbordet var dukat och julklapparna låg under granen. Jag älskar julmat. det är verkligen något speciellt med alla dessa blandade smaker.  Sedan var det Kalle Anka som bara är ett måste. Visserligen kan man ju alla repliker i alla filmer utantill men det hör ju ändå till. Sedan var det dags för tomten att göra sin entré. Pappa satte tomteluvan på huvudet och satte igång att dela ut julklapparna. Jag fick en del fina saker bla. en tröja, en halsduk, sunes jul på DVD, ett par örhängen och lite smått och gott.  Efter julklappsutdelningen fikade vi. Lussekatt, och massa julgodis som jag stod för. Sedan insisterade jag på att sätta på några avsnitt av sunes jul och det gick hem. Bästa humorn någonsin =) 
Senare på kvällen åkte jag ner till kyrkan för julnattsandakt. Det var mysigt. vacker sång och några fina påminnande ord om varför vi faktiskt firar jul. Det är så värt att tänka på.
Jag saknade min syster. Hon valde att inte fira jul med familjen i år och det kändes lite tråkigt. Annars var väl allt som vanligt. Ja, precis som vanligt och precis som jag hade förväntat mig. Hoppas ni hade en trevlig jul!!!


23 december..

..Dagen före julafton. När jag var mindre var detta nog den mest förväntansfulla och spänningsfyllda dagen på året. Man gick runt i ett enda virrvarr och bara längtade till julafton. Julmusiken spelades högt och familjen var samlad för att klä julgranen. Det blev alltid lite tjafs om vad som skulle hänga var i granen, med tanke på att alla vi barn gjort eget julpyssel i skolan som vi ville skulle synas mest. Men det var harmlöst bråk, även kallat syskonkärlek. För om det är någonstans kärleken verkligen finns så är det oss syskon emellan.  Sedan var det natten före julafton. Hur mycket kunde man egentligen sova? Skulle tomten komma och framförallt vad skulle han ha med sig i säcken? När jag var liten var vi alltid hos mormor och morfar och firade jul. Moster och Morbror var med och jag vill minnas det som en tillställning med härlig gemenskap och god mat. Och självklart var det en glädje att få riva av pappret på julklapparna och se hur önskelistan man en gång skrivit faktiskt gjort någon nytta.. haha.  Inte tänkte man på vad julen egentligen innebar, varför vi egentligen firar den och framförallt att det är gemenskapens och kärlekens högtid. Jag saknar julen från min barndom. De senaste jularna har inte direkt varit något att hänga i granen. Var finns gemenskapen och glädjen? vad är det för minnen vi skapar? Det finns olika typer av minnen. De materiella och de emotionella. Ibland måste man fråga sig vilka minnen som faktiskt är de viktigaste?




Idag såg jag en jättebra film. The christmas shoes. Den vill jag verkligen rekomendera till er alla.

kolla även in denna länk:
http://www.youtube.com/watch?v=VNsvE33pRSw

It was almost Christmas time

there I stood in another line

tryin' to buy that last gift or two

Not really in the christmas mood

standing right in front of me

was a little boy waiting anxiously

pacing around like little boys do

and in his hand he held

a pair of shoes


and his clothes were worn and old

he was dirty from head to toe

and when it came his time to pay

I couldn't believe what I heard him say


Sir I wanna buy these shoes, for my momma please

it's Christmas Eve and these shoes are just her size

could you hurry sir?

daddy says there's not much time

you see she's been sick for quite a while

and I know these shoes will make her smile

and I want her to look beautiful

if momma meets Jesus tonight


they counted pennies for what seemed like years

then the cashier said, "Son there's not enough here"

he searched his pockets frantically

and he turned and he looked at me

he said, "Momma made christmas good at our house

although, most years she just did without

tell me sir

what am I gonna do?

some how I gotta buy her these christmas shoes"


so I laid the money down

I just had to help him out

and I'll never forget

the look on his face

when he said momma's gonna look so great


sir I wanna buy these shoes, for my momma please

it's Christmas Eve and these shoes are just her size

could you hurry sir?

daddy says there's not much time

you see she's been sick for quite a while

and I know these shoes will make her smile

and I want her to look beautiful

if momma meets Jesus tonight


I knew I caught a glimpse of Heaven's love as he thanked me and ran out

I know that God has sent that little boy to remind me

what christmas is all about


sir I wanna buy these shoes, for my momma please

it's Christmas Eve and these shoes are just her size

could you hurry sir?

daddy says there's not much time

you see she's been sick for quite a while

and I know these shoes will make her smile

and I want her to look beautiful

if momma meets Jesus tonight


I want her to look beautiful

if momma meets Jesus tonight


GOD JUL

dan före dan före dan före dopparedan!!!

Då var det den 21 december 2008. tre dagar kvar till julafton. Jag ska inte säga att jag ser fram emot själva julafton speciellt mycket, men känslan kring julen är ju ändå något av det mysigaste som finns. Det enda jag saknar är snö!!! För min del är det mesta fixat inför julen. Jag har bakat allt som ska bakas. köpt alla julklappar som ska köpas. Pyntat  det som ska pyntas och ja, jag är för en gång skull färdig med alla bestyr i god tid.

Nu ska jag laga mat. Idag blir det klyftpotatis och kycklinggryta.

Ha en bra kväll!!!

så var man sjuk igen..

.. fast jag känner mig redan på bättringsvägar. med lite traditionella huskurer ska jag nog vara frisk till helgen. Det måste jag ju. jag har ju hur mycket som helst inbokat och jag har ju t.om. bjudit hit massa folk. Idag borde jag städa, men jag orkar inte. Har lite ont i huvudet så det bästa kanske ändå är att bara ta det lugnt hela eftermiddagen och kvällen. Imorgon är det skolavslutning. sedan är jag ledig i två veckor. Så skönt ska det bli. Fast jag måste erkänna att jag hela denna veckan räknat ner inför jullovet.

Nu ska jag mysa i soffan!!!

julgodis =)

Idag har jag och Paula haft en heldag i köket. Julbakat som aldrig för och dansat loss till julmusik. hur mysigt som helst. I've got the feeling =)

julgodis

Från vänster: Fudge, Marsipankulor, Julkola, knäck

Allt för att försöka komma i julstämning

Eftersom jag redan i november började känna en viss ångest inför julen som närmar sig bestämde jag mig igår för att försöka bryta den. Så jag åkte ner och handlade allt man behöver för att baka lussekatter, pepparkakor, koka knäck samt göra marsipangodis. Jag satte på förra årets julskiva på högsta volym och satte igång med julbestyren. Tror faktiskt att det hjälpte lite. Igår hade vi dessutom luciatåg på skolan och gissa vem som satt bakom pianot?
Idag har vi haft vår juluppvisning med konståkning som blivit en årlig tradition och efter det åkte jag till alingsås och julhandlade med Paula. Alingsås är verkligen en mysstad. Om det är någonstans man kan få lite gammaldags julstämning så är det i Alingsås. Dock kanske inte det nya köpcentret Storken är det bästa för att uppleva den, men alla affärer som man behöver finns och det är ju bra. (fast jag saknar HM). Vi strosade iallafall runt en stund på stan också och när vi gick in i butiken Balders Hage kände vi julstämningen slå mot oss. det ÄR mysigt med jul. Jag önskar bara att vissa människor inte glömde bort vad julen egentligen står för. Hursomhelst är det julpyntat i lägenheten nu. Stjärnorna lyser i fönstrena och de röda dukarna ligge på borden. Jag har lovat mig själv att inte bli som mr scrooge eller Grinchen. bitter på julen och snål. Jag vill att julen ska innebära kärlek i mängder och kanske en och annan lussekatt =) Jag tror att julstämningen börjar komma. Och det är till och med vitt ute =)

mitt fina pepparkakshus som jag gjort =)

En jobbig vecka.

Vissa veckor är tuffare än andra. Detta har verkligen varit en sådan vecka. Ingenting har kännts speciellt kul. Jag har gått upp ur sängen med mungiporna neråt, så trött att jag inte vet vad jag ska ta sig till eftersom jag inte sovit något vidare. Åkt till jobbet och kämpat mig igenom dagen med nöd och näppe för att sedan dra vidare till ishallen. Träningarna har mest ägnats åt uppvisning som gått sådär. Sedan har jag åkt hem och bara däckat i soffan framför tv:n. Men jag ska verkligen inte klaga alls egentligen. Det finns någon som har det miljontals gånger värre och som jag tänker mycket på. Jag kan nog inte ens föreställa mig. Men jag önskar att julen kunde vänta lite med att komma. Just nu ser jag inte alls fram emot den.

god natt!!!

Ofattbart

Jag känner mig bara helt tom.
Det finns nog inga ord.