saturday evening..

Så var det lördag kväll och jag sitter hemma i soffan och tittar på "Så mycket bättre". Känner mig inte alls på humör för att göra någonting ikväll och tröttheten jag känner är inte nådig.  Veckan som gått sedan jag senast bloggade har gått både fort och långsamt. Det är mycket som händer nu och hösten utanför blir mer och mer påtaglig.

Förra helgen var det dags för säsongens första tävling på hemmaplan. Det gick helt okej med tanke på att jag hade varit sjuk hela veckan innan och jag slutade på en tredjeplats. Annars har veckan rullat på som vanligt med jobb, träningar och allt annat man ska försöka hinna med. Känner mig dock inte så motiverad till någonting och känner att jag gnäller en del. Ska försöka vara mer positiv, det har jag ju liksom lovat mig själv för längesedan. Easier said than done.

Idag var jag och Alicia med och sjöng på lilla Mios dop, tillsammans med Sanna (mamma till Mio :)). det gick ganska bra och det är ändå något speciellt med att stå och sjunga inför folk som blir så rörda att de börjar gråta. Fint.

Imorgon har jag inget inplanerat. Borde verkligen städa och fixa lite i trädgården här hemma.. men hatar alla dessa "borden"!

Hoppas ni har en fin lördagskväll! Sara ♥

Dagens ris och dagens ros!

Dagens ris går till personer som tycker det är okej att bara köra över alla andra och köra sitt eget race. Varför tycker vissa att det är så roligt att lyfta sig själva genom att trycka ner alla andra i skorna?

Dagens ros och även dagens solskenshistoria är tagen från affären då jag var och handlade förut: En mamma med sina två barn (ca: tre och fem år gamla) kommer in i affären och barnen springer fram till de små barn-kundvagnarna och tar varsin. Bara några sekunder senare kommer en annan mamma med två små barn (något yngre, ca: fyra och två år gamla) varpå även hennes barn springer fram och ska ta varsin kundvagn. Problemet är bara att det endast finns en kundvagn kvar. fyraåringen får tag i den först och lillasyster blir helt hysterisk och ställer sig och börjar srkika och gråta eftersom hon blev utan. Medan mamman står och försöker lösa situationen kommer ett av de första barnen (femåringen) tillbaka och säger "Ni kan få den här" samtidigt som hon håller fram kundvagnen. Femåringens mamma står inne i affären och ropar på henne att komma och hon ropar tillbaka "Jag kommer, jag ville bara lämna kundvagnen till den lilla söta flickan". Jag blev så glad inombords när jag såg detta och tänkte att än finns det hopp för mänskligheten och framtiden! underbart :)

Sara ♥

knagglig väg åt rätt håll..

Ja, även om det går riktigt långsamt och knaggligt så känns det som att jag är på rätt väg.. Och jag hoppas bara att jag ska lyckas hålla mig på vägen och inte köra ner i diket :) 

Min förkylning har nästan gått över fast jag har en förfärligt ful snytnare.. ni vet näre precis under näsan pg.a. att man har snytit sig alldeles för mycket. Ser inte så trevligt ut, men man kan leva med det. 

Till helgen är det tävling och träningarna har faktiskt gått riktigt bra denna veckan trots att jag fortfarande känner mig lite hängig efter förkylningen. Men det känns som att tävlingen ändå kommer gå ganska bra till helgen.

Idag har det varit riktigt pissväder,k och det har liksom inte blivit ljust heller! Grått och trist. Ge mig sol nu!! Tur att jag köpte massa värmeljus på Ullared.. de fyller just nu min lägenhet med lite ljus och värme!
Sara ♥

Joshua Radin, Ullared och myssöndag!

Har varit förkyld halva veckan, men jag låter mig ju inte stoppas av det när det händer massa roliga saker runtomkring. I fredags var jag nära på att sjuksrkiva mig från jobbet, men ångrade mig när jag vaknade. Så sjuk var jag faktiskt inte och jag får alltid så dåligt samvete när jag är hemma från jobbet oavsett anledning. Så jag jobbade och det gick helt okej och sedan på kvällen åkte jag in till stan för att gå på konsert med Joshua Radin. Det var på Brewhouse vilket gjorde att konserten inte var megastor. Men det var skön stämning och en riktigt grym konsert. Han är verkligen bra och för er som inte lyssnat på honom så kan jag bara tipsa er om att gå in på spotify och göra det. Ni kommer inte bli besvikna! När konserten var slut var jag dock så slut att jag knappt orkade ta mig hela vägen hem. Men väl hemma somnade jag snabbt. Tyvärr fick jag inte sova så bra tack vare två katter som bara ville störa mig. Suck.

Klockan 05.00 ringde min klocka i lördags och då var det bara att pallra sig upp. Vi skulle nämligen åka till Ullared jag och mina kollegor och eftersom de alltid vill vara där när det öppnar klockan sju så hade jag liksom inget val till sovmorgon. Sov dock lite i bilen på väg ner och väl framme käkade vi frukost i bilen för att sedan inta kundvagnarna. Det var sjukt mycket folk där och man kunde knappt komma fram med sina kundvagnar. Men skam den som ger sig. Jag gick mest tillsammans med min Kollega Kristina och vi fick oss många goa skratt under dagen. Härligt när man kan ha roligt även utanför jobbet. Innan vi skulle åka hem var nog alla lite trötta och humorn var riktigt låg. Men jag älskar ju att vara lite flummig ibland så det gjorde verkligen ingenting. Jag handlade ganska mycket fast mest sådant som jag faktiskt verkligen behövde och som jag hade skrivit upp på min lilla inköpslista t.ex. en kökslampa, en ytterkruka, värmeljus, vantar osv. Köpte även en onepiece :)

Lördagskvällen spenderades ensam framför tv:n tittandes på California man (en gammal komedi från 1992!) och smaskandes på chips. 

Imorse vaknade jag av mig själv klockan nio. Trodde verkligen att jag skulle sova längre med tanke på gårdagens äventyr, men jag var ganska pigg. Klockan tio åkte jag hem till Helena som är hemma denna helgen från paris. Vi, tillsammans med Emelie käkade god frukost och satt och tjötade om allt och inget. Så mysigt!

Sedan åkte jag hem till pappa och fick hjälp (eller han gjorde väl i princip hela jobbet) att bygga om en skohylla så att den skulle passa i min tvättstuga. Tack pappa!!! Nu sitter jag här i soffan igen, riktigt snörvlig och en aning frusen. Funderar på om jag skulle åka till ishallen och träna en liten stund ikväll eftersom jag har tävling nästa helg. Fast å andra sidan kanske det bästa är att vara hemma och kurera så att jag är riktigt frisk till tävlingen.. svårt val tycker jag!!!

Här kommer i allafall en bild från konserten. Jag tycker bilden blev bra och jag gillar min kamera trots att det inte är en systemkamera!! :)
Joshua Radin:


Sara ♥

Kurera!!!

Jag har inte tid att vara sjuk, och jag hatar att vara sjuk mer än någonting annat. Alla som känner mig kan nog hålla med om att jag brukar ha många bollar i luften samtidigt och att jag inte direkt har många luckor i min kalender. Därför blir det så mycket som påverkas när man blir sjuk. Idag har jag gått runt på jobbet och frusit och beklagat mig över min huvudvärk. Så jag bestämde mig för att bara ägna kvällen åt mig själv, dricka te, proppa i mig diverse naturläkemedel och på så sätt känna mig frisk imorgon!

Imorgon är det fredag igen och som min chef sa igår "Det känns som att det bara är måndag och fredag ibland". Hittills har denna veckan gått jättefort vilket jag ändå tycker är bra "tiden går fort när man har roligt" heter det ju, så alltså måste jag haft roligt.. eller? Jag vet inte, men det har i allafall rullat på i full fart. I måndags var det ju som sagt ljus i alingsås, i tisdags var det träning hela kvällen och igår efter jobbet åkte jag hem till mamma och pappa och hjälpte pappa att kratta löv i trädgården. Sedan blev det en höstpromenad med mamma i skogen. Sedan åkte jag tillbvaka till jobbet för APT och efter det åkte jag till Alingsås för att köpa ett elpiano av min pappa kusin. Pianot var i nysckick, ett Yamaha som jag fick till ett riktigt bra pris. Det känns så roligt att äntligen ha ett riktigt piano att spela på istället för den lilla keyboarden som stått här hemma unde tre år. 

Idag har jag jobbat mellan 09.30-18 och sedan har jag bara suttit här i soffan. Ska försöka fixa lite mat, men mår som sagt inte hundra så jag får se vad jag gör. Har dessutom lite kladdkaka i kylskåpet.. kanske att man kan få unna sig en bit?! :P

Sara ♥

Ljus i Alingsås!

Gick "Ljus i Alingsås" med fina vänner igår kväll. Ljus i Alingsås är en utställning där ljustekniker får skapa olika ljusspel och kreationer som sedan lyser upp Alingsås under mörja höstkvällar under hela oktober månad. Jag måste dock säga att jag blev lite besviken på rundan i år. Föregående år då jag varit där har det varit mer att titta på och lite mer fantasi bakom alla kreationer. Men det hindrade självklart inte oss från att ha en mysig kväll och med lite egen fantasi och analytisk förmåga blev det ändå en givande promenad. Kvällen avslutades hemma hos Benjamin med kladdkaka (bakad av Linnea) och lite smörgås och te. 

Här kommer några bilder från vår vandring (med fritt tolkade analyser av hur designern kanske hade tänkt):

Christina kyrkan som enligt oss är upplyst att likna Pippi Långstrumps häst Lilla Gubben. Prickarna ser väl alla och med lite fantasi är det väl inte så svårt att föreställa sig resten av hästen okcså?



På "Star boulevard" kunde man ju alltid försöka härma det som stod på stjärnorna:
"The super hero" "The comedian" The Guard" och "The mad scientist"



Trevlig kväll med treviga vänner helt enkelt!

Sara ♥

Härliga lördag!

Idag är det inget strålande väder och det händer inget speciellt. Men jag känner mig ändå ovanligt glad. Har storstädat här hemma och åkt ner till återvinningen med lite tidningar, kartonger och plastförpackningar. Passade även på att handla och panta flaskor. Hade tänkt fixa lite i trädgården också, men känner att jag har gjort tillräckligt för idag så det får bli en annan dag. 

Igår var det discofredag på jobbet, så härligt när även de yngsta barnen står och dansar till manboy och popular :) Efter jobbet drog jag in till stan för lite After Work med goa människor, verkligen perfekt avslut på arbetsveckan. Ikväll blir det bio med ett gäng. Vi ska se Johnny English Reborn som hade premiär igår och det lär bli en rolig kväll!


Sara ♥


aj, aj mina ben!!

Idag var det kämpigt att kliva upp ur sängen. Inte bara på grund av tröttheten utan faktiskt mest på grund av någon konstig oförklarlig smärta i benen. Det kändes som att alla små muskler krampade, eller gav ifrån sig små små elstötat med jämna mellanrum. Så konstig känsla och sedan har jag gått runt hela dagen och haft ont i benen. "träningsvärk" sa en kollega, men jag svär på att jag vet hur det känns och detta var något helt annorlunda. Jag kunde ju knappt stå utan att det gjorde ont. Åkte i alla fall och tränade efter jobbet (smart vet jag inte, men vad gör man inte??). Träningen gick ganska dåligt men vi hade ganska kul på isen och i omklädningsrummet ändå. Två timmar isträning och en timme dans, och väl hemma kändes benen verkligen som gele. Nu har jag tagit en lång dusch och försökt massera in benen med Aloe vera heat lotion. Känns lite bättre fast det luktar jenkatuggummi i hela lägenheten istället :)

Imorgon blir det jobb tidigt, följt av träning och sedan tillbaka till jobbet för föräldramöte. Borde egentligen sovit för längesedan, men som ni vet är jag kvällsmänniska. Jag gillar att vara uppe på kvällen och HATAR att gå upp på morgonen och jag tror inte någon någonsin kan ändra på det. 

Nu blir det dock sängen och lite gos med mina älsklingskatter!

Sara ♥

Internet igen...

Har varit utan internet några dagar, därav inget bloggande. Har dessutom haft ganska mycket annat för mig så det har nästan inte gjort något. Denna vecka har bestått av väldigt blandade känslor och det känns som att jag har gråtit och skrattat om vartannat och att jag levt i något sorts kaos.

måndag, tisdag och onsdag var väl ungefär som vanligt med jobb, träning osv. Men i torsdags lämnade vi in Elvis på Blå stjärnan eftersom han skulle genomgå en stor operation där de skulle ta bort en tumör som tryckte på både hjärta och lungor. Den oron jag känt över detta har varit enorm eftersom det inte var säkert att han skulle överleva operationen. Fredagen var hemsk och jag gick runt hela dagen på jobbet och bara väntade på telefonsamtalet med beskedet om operationen gått bra eller dåligt. Tjugo över sex på kvällen fick jag äntligen reda på att det hade gått bra och att de hade lyckats operera honom. GLÄDJE!! Då släppte ungefär alla mina känslor samtidigt och jag grät och skrattade samtidigt.

Idag hämtade vi hem vår lille älskling och trots att han går runt med tratt och ett stort bandage på magen så verkar han må ganska bra. Kelig och gosig som aldrig förr och jag är så glad att ha honom hemma. 

Annars har det varit ganska fint väder i veckan och i torsdags gick jag och Alicia en långpromenad vid Nääs slott och tog massa fina höstbilder :) I fredags kväll var det kräftskiva med mina kollegor och det var riktigt, riktigt trevligt. I lördags sydde jag färdigt min tävlingsklänning och på kvällen myste jag med Hanna <3
Och idag har tränat, hämtat katten och sedan haft en riktig myskväll med Alicia <3. Kvällen avslutades dock med ytterligare ett träningspass som faktiskt gick riktigt bra. Min dubbel axel är tillbaka :)  Nu borde jag gå och lägga mig men jag känner mig alldeles för pigg för det. Skulle nästan kunna gå ut och bara skrika ett långt och härligt glädjeskrik för just nu känns allt så himla bra!!! :D

Lite bilder:
Stackars lilla Elvis:


Syskonkärlek:



Min nya tävlingsklänning:


So long!! Sara ♥