förväntningar och prestation

I natt har tankarna snurrat. Började känna ångesten komma krypandes igår kväll när jag skulle sova. Hade haft en riktigt go dag och förstod inte riktigt varför jag skulle känna så. Har haft nästan två veckor utan ångest och faktiskt känt att jag mått bra. Har varit ganska ovant att överhuvudtaget svara "Jotack det är bra" och faktiskt känt att det stämmer när någon frågat. Det jag låg och oroade mig över i natt var egentligen det vanliga. Vad folk runt omkring tycker om mig och hur folk ser på mig. Har jättemånga vänner och jag försöker verkligen lita på att de älskar mig trots mina brister och fel. Men kan inte låta bli att tänka att folk ser mig som svag, patetisk, mesig osv. emellanåt. Kommer nog ta lång tid för mig att se mig själv på "samma nivå" som jag ser mina vänner. Har ju liksom alltid känt mig lite sämre än alla andra och på något sätt accepterat att det är så det är.

Har också tänkt mycket på det där med förväntningar. Skrev ju i mitt förra inlägg att jag kände att jag mår bättre. Och med det känns det som att det kommer en del förväntningar. "jaha, nu mår hon bra, nu slipper vi hennes tjat". Eller "Okej, nu kan vi ställa lite mer krav på henne för nu är hon frisk". Detta är förmodligen BARA mina egna idiotiska tankar, men jag blir lite skrämd av tanken på att det kanske inte längre är okej för mig att ha dåliga dagar. Nu har jag liksom använt upp min dos av tröst och stöd hos mina vänner. nu är det min tur att vara stark för någon annan. Det är ju inte det att jag vill ha dåliga dagar, men imorse vaknade jag och kände mig vemodig och ledsen. Dålig nattsömn och ångest gör ju tyvärr så med en. Och nu känner jag att det är jobbigt att återigen höra av mig till mina vänner och prata om min situation. Det blir istället en prestation i att försöka må bra och att utåt sett leva upp till folks förväntningar. Att återigen sätta på sig den där masken. Förhoppningsvis är detta bara en liten dip och imorgon känns det kanske bättre. Då kanske jag är på rätt väg igen. Men idag känner jag för att bara gräva ner mig i soffan och tömma tårkanalerna för att sedan försöka ta nya tag. Ska dock på kalas i eftermiddag så då blir det väl till att dra på den där masken igen. Kanske blir trevligt och kanske till och med kan vända denna dagen till något positivt.

Hoppas ni har en go lördag, vilka ni än är som läser!

Sara ❤️

Lite uppåt i tillvaron...

Varje dag utan ångest är en gåva från himmelen. Är så tacksam för den senaste veckan. Har haft riktigt sköna dagar. Inte tänkt speciellt mycket utan bara levt. Andats. Har även känt mig piggare och gladare och har sovit ganska bra om nätterna. Ångesten har hållit sig på avstånd och jag har känt ett hopp om en ljus framtid. Att det bästa faktiskt ligger framför! Jag ber innerligt att detta ska hålla i sig. Att jag så småningom ska glömma av hur det känns att falla så djupt som jag har gjort och att jag ska glömma rädslorna och oron som ibland framkallar ångesten. Det hade varit så underbart!

Är så tacksam för mina vänner. Jag har skrivit det tusen gånger, men det kan inte uttryckas nog många gånger hur tacksam jag är. Jag vågar nog nästan påstå att jag har mina vänner att tacka för att jag lever idag. Och det är stort! Jag önskar att jag någon dag får betyda lika mycket för någon annan som mina vänner har betytt för mig!

Nu ska jag njuta av en kväll framför brasan. Finns inget mysigare än att elda i den öppna spisen och krypa upp i soffan. Lyxigt att kunna göra det.

Ha en go kväll!
Sara <3

Förändring

Har precis städat ut julen. Granen rök häromdagen och idag plockade jag bort de sista tomtarna och juldukarna. Har två hyacinter kvar som påminner lite om julen men annars så är våren välkommen in i mitt hem. Har dock börjat fundera lite på hur jag vill ha det här hemma. Känner för att göra någon förändring. Kändes liksom lite fel att ställa tillbaka alla lampor, ljuslyktor, prydnadssaker osv. på exakt samma plats som före jul. Jag vet dock inte riktigt hur jag vill ha det. Ska jag möblera om? Köpa nytt? Eller räcker det med att bara byta ut någon gardin här och där? Hur mycket vill jag förändra och hur mycket energi orkar jag lägga på det? Det är alltid härligt att byta säsong. Man får liksom ett helt annat fokus och man lämnar något bakom sig. 
 
Jag känner att jag är hur redo som helst att byta säsong i mitt liv, på det personliga planet. Jag vill inte att saker ska vara som de har varit. Jag vill inte vara kvar i gamla mönster utan jag vill blicka framåt, utvecklas, utmanas och verkligen leva. Frågan är ju bara hur man gör. För det känns ärligt talat skitsvårt. Varje gång jag känner att jag är på väg dras jag liksom tillbaka och påminns om att jag inte får lov att släppa taget om det förflutna, eller snarare att det förflutna inte får släppa taget om mig. Jag försöker men jag faller dit varje gång. Och jag är så förbaskat trött på det.
 
Jag känner att jag förändras. Att jag liksom är mitt uppe i en förändring av mitt inre. Jag känner att jag har fått en helt annan medvetenhet kring varför jag reagerar som jag gör i olika situatuiner eller varför jag fungerar på det sättet jag gör. Men jag vet däremot inte hur jag ska kunna använda det för att gå vidare och må bra. Än sen om jag vet VARFÖR ångesten kommer. Den kommer ju i allafall!!!

Jag hoppas att jag i takt med att våren kommer ska kunna släppa in lite mer solsken i mitt liv. Att jag ska kunna andas friare och bara få känna att jag har någonting större att leva för. Det är min eviga bön. Och ibland har jag tro för det och ibland inte. Men jag försöker vara uthållig och ha tålamod ändå. Och jag är innerligt tacksam för alla mina vänner som ber för mig och som stöttar mig på olika sätt. 
 
Nu ska jag sova och jag hoppas så att det går bättre än föregående två nätter då jag verkligen sovit dåligt! Men jag är redigt trött så vi får hoppas på det bästa!
 
God natt!! <3

poff, sa den helgen!

Helgen bara susade förbi. I fredags efter jobbet firade jag Louise som fyllde år. Det blev ett restaurangbesök med några goa tjejer och en alldeles lagom och väldigt mysig kväll.

Igår var det dop för älskade lilla systerdottern Alice. Jag och Alicia sjöng och spelade och dopet var jättefint. Efteråt var det fika i församlingshemmet. Massa goda kakor, nomnom! Alice börjar bli stor nu. Hon skrattar när man busar med henne och charmar alla som är runtomkring. Jag är så glad över att få vara moster till en sådan liten sötnos!

Igår kväll var jag tillsammans med några vänner inne i stan och åt och gick på bio. Vi såg filmen "Exodus, gods and kings" Som var baserad på berättelsen om Mose i bibeln. Jag måste säga att jag blev ganska besviken. När vi sedan skulle hem höll vi på att blåsa bort. Stormen Egon hade dragit in med riktigt starka vindbyar. Man riktigt kände hur det tog tag i bilen på motorvägen och grenar och saker flög i luften. Tack och lov att man kom hem helskinnad.

Idag har jag äntligen köpt en ny bil. I onsdags fick jag sålt min gamla och nu har jag uppgraderat mig till en nyare, mer pålitlig bil. Känns som en stor börda har lättat från mina axlar. Har faktiskt inte riktigt kunnat slappna av ordentligt under hela julledigheten på grund av detta så nu kommer jag förhoppningsvis kunna ta det riktigt lugnt när jag är hemma och är ledig.

Helgen avslutades med ett besök i min älskade kyrka, Connect Church. Riktigt bra predikan av Pelle Hörnmark och go lovsång. Är så glad och tacksam över alla vänner jag har där. Min extra (stora) familj!

Nu ska jag sova för imorgon är det måndag och jobb igen. Ska bli roligt att köra till jobbet imorgon i min nya bil :)

God natt!
Sara ❤️

Helgen..

Spenderade helgen i Stockholm på konferensen Revival Nights i Hillsong Church. Så bra undervisning, härlig lovsång och go gemenskap. Var inte så sugen på att åka från början och hade mina dippar under helgen som vanligt. Men ju mer helgen gick, ju gladare var jag att jag åkte med. Fick med mig så mycket hem och känner mig peppad på att blicka framåt in i 2015 med förväntan och tacksamhet för vad Gud ska göra i mitt liv.  

Mitt känsloliv är som den vildaste berg och dalbanan och jag blir verkligen inte klok på mig själv. Ena dagen (eller ena timmen också för den delen) känns allting hur bra som helst och på bara en sekund kan det förändras till världens ångestattack. Det är det som är det svåra att hantera, för känslorna kommer oftast som en bomb som exploderar i mitt inre. Därför får ni ursäkta om mina inlägg här och överallt annars i sociala medier också pendlar väldigt mycket mellan positivt och negativt. Jag ska försöka hålla mig till det positiva då det är mest attraktivt. Men jag vet hur jag själv fungerar. När allting stormar måste jag bara få ut det ibland och genom att dela med mig av det och lufta det lite så brukar det kännas aningen bättre. 

Hur som helst så var helgen i Stockholm grym. Tänkte dela lite av det jag fick med mig någon dag framöver. Nu ärjag  alldeles för trött och behöver verkligen sova. Imorgon börjar allvaret igen. Har ändå saknat mina små gullepluttar På jobbet ganska mycket måste jag erkänna! 

God natt!

Sara ❤️

2014

2014 har gått fort. Det har som sagt gått väldigt mycket upp och ner, men jag tänkte försöka starta året med ett positivt inlägg och nämna de bra sakerna som har hänt. En höjdpunkt under våren var Colour Conference i London. Så härligt att få åka iväg tillsammans med 50 andra tjejer från kyrkan och shoppa, äta gott, lyssna på bra undervisning och lovsjunga Gud.

I juni fyllde jag 29 och det firades med kalas i dagarna två. Sedan var det sommar och det blev den varmaste och soligaste sommaren på många år. Vi firade midsommar ute på Styrsö vilket var jättemysigt. Sedan var vi några stycken som åkte ut på Hönökonferensen och solade och badade. Riktigt härliga dagar. Jag har gått på tre bröllop varav ett där jag var brudtärna. Så fantastiskt med bröllop och kärlek. Sedan har det blivit många slappa dagar vid havet med sol och bad. Men det absolut största som har hänt är att jag blivit moster till underbara lilla Alice. Att en liten bebis kan stjäla ens hjärta så mycket är helt otroligt.

Under hösten har jag tagit tag i mycket saker när det gäller mig själv och min hälsa och jag känner att jag gjort en del framsteg på det personliga planet. December månad var full av julmys, julkonserter och gemenskap och jag har nästan svårt att ta in hur underbara vänner jag har. Nyårsafton firades i Connect Church med en nyårsfest tillsammans med över 100 pers. Mycket party, god mat och härlig stämning. Kunde inte firat in det nya året på en bättre plats.

Nu ska jag försöka blicka in i 2015 med förväntan och tro på ett bra år. Jag hoppas innerligt att detta ska bli ett bra år och jag börjar med att dra till Stockholm på konferens tillsammans med ett härligt gäng från kyrkan.

Gott nytt år till er alla!

Sara ❤️