Lyckan, kärleken och meningen med livet..

Igår var jag och Hanna på bio och såg en fantastiskt bra film; Lyckan, kärleken och meningen med livet. Det var längesedan jag såg en film som fick mig att verkligen tänka till över mitt eget liv. Hur ska man leva för att må bra och känna sig nöjd med sin tillvaro? Vad krävs för att nå de drömmar och mål man har? Och  vad är det man prioriterar högst i sitt liv? Efter filmen fick jag mig verkligen en tankeställare och jag och Hanna hade även en riktigt givande diskussion om filmen och våra egna liv. Dags för lite förändring kanske?! (Lättare sagt en gjort, men med medvetenheten kan man ju i alla fall försöka).

I morse när jag åkte till träningen hade jag lite söndagsångest då jag tänkte på att det var dags att åka och jobba igen imorgon. Men sedan bestämde jag mig för att inte låta de tankarna förstöra min lediga söndag. Bättre att försöka njuta av dagen istället och inte slås ner av negativa tankar. Livet är för kort..



Tio tankar en torsdagskväll...

  • Hur ska jag trolla bort alla tankar som spökar i mitt huvud på natten och hindrar mig från att få sova?
  • Det är komiskt på något sätt att jag (som alltid fryser) har valt en sport där man tränar i en ishall!
  • Varför visar dom reklam för choklad på tv hela tiden när jag precis bestämt mig för att sluta äta massa sånt?
  • Just nu önskar jag mer än någonsin att min lilla mormor fanns kvar och kunde lysa upp min tillvaro. Ett telefonsamtal och allt brukade kännas mycket bättre, saknaden är enorm!
  • Att se sig själv i spegeln och säga att man är bra är inte så svårt. Däremot är det svårt att verkligen mena det!
  • Det är olidligt kallt på golvet i vår lägenhet. Jag är glad över mina tofflor!
  • Undrar om jag borde gå tillbaka till tandläkaren? Jag har ju fortfarande tandvärk trots att tandläkaren sa att det inte var något.
  • Jag saknar att få sjunga tillsammans med alla skönsjungande människor jag känner.
  • Trots att jag har massa kläder har jag aldrig något att ta på mig. Och det förvånar mig varje gång!
  • Och min sista tanke går till de människor jag möter som gör livet lite lättare. Tack för att ni ger mig syre och hjälper mig att andas!!!
Sara ♥

En stund att andas..

Kom just hem från jobbet efter en lång och tröttsam dag. Idag har det varit regnigt och kallt och därför har vi inte varit ute så mycket med barnen. Det märks må jag säga. Eftermiddagen var näst intill kaosartad. Barnen var högt och lågt och överallt och huvudvärken som kom smygande blev inte direkt lindrigare tack vare den höga ljudnivån som var. Så nu sitter jag hemma i min lägenhet och har det alldeles tyst och lugnt och försöker fokusera på att andas ordentligt. 

Lite senare ska jag iväg och träna men innan dess borde jag lägga i en tvätt, diska och städa lite. Jag får se om jag orkar. Först måste jag bara ligga i soffan och gosa med mina favvokatter en stund!



Sara ♥

En powernap på två timmar..

Idag när jag kom hem från jobbet var jag så trött att jag inte orkade göra annat än att lägga mig och sova. Så jag tänkte att om jag tar en liten powernap innan träningen så orkar jag säkert träna. Min lilla powernap blev till två timmars sömn och jag antar att det var välbehövligt. Men jag var fortfarande trött när jag vaknade och träningen kändes tung. Nu sitter jag i soffan, nyduschad och lite frusen. En kopp te om en stund och sedan blir det till att lägga sig tidigt ikväll. 

Hösten är en trött tid, men jag har i alla fall något positivt att se fram emot.. Om en månad åker jag på weekend till Stockholm och shoppar och umgås med mina söta vänner. Det ska bli så kul!

Ha en fin kväll!

Sara ♥

Frustrerad!

Åååh.. just nu känner jag mig väldigt frustrerad. Kom just hem från tävlingen i Örebro med en bronsmedalj i bagaget. Visst, en tredjeplats är väl bra och jag ska verkligen inte klaga över placeringen. det som känns frustrerande är att jag vet att jag kan bättre. Jag vill inte nöja mig med att åka "hyfsat bra" när jag vet att jag kan åka riktigt bra.

Den sista veckan har träningarna gått bra. Axeln har suttit och jag har känt mig i bra form. Men så kommer tävlingen och jag orkar helt enkelt inte. För det är det som är problemet. Redan efter golvuppvärmningen var jag helt slut och benen bar mig knappt. Ändå lyckades jag stå på benen på nästan alla mina hopp, men flera av dem var inte runt och piruetterna och programkomponenterna var riktigt usla.

Den senaste en och en halv månaden har jag varit så förbannat trött. Jobbat, tränat, ätit och knappt sovit. Den trötthet jag kände idag på tävlingen var inte densamma som den som brukar komma på grund av dålig kondition. Nej detta är något annat. Någon sorts hösttrötthet som bara inte vill försvinna. Och jag blir så frustrerad för jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt det. Om det finns någonting som jag verkligen älskar att göra så är det att åka konståkning. Men när energin inte ens räcker åt till det så vet jag inte vad jag ska ta mig till!!

Detta är bara så... FRUSTRERANDE!!!

Örebro

Sitter just nu på ett hotellrum i Örebro och känner mig lite ensam. Är här för att tävla hela helgen, något som jag ser fram emot, men det är lite tråkigt att vara här alldeles själv. Nu hoppas jag bara att tävlingen går bra så att jag inte åkt upp hit helt i onödan. Nu ska jag sova så jag är pigg imorgon! Då gäller det!

God natt!

Måste väl nämna årets första snö!

Sitter just nu i soffan och fryser. Jag gillar inte det här. Ska vintern börja allra redan vill jag inte vara med. Jag står inte ut med kylan, frusen som jag är. Tror dagens samtalsämne har varit att det har snöat. Men egentligen vill jag stänga öronen och slippa höra det. Jag gillar snön, fast det är bara oktober. Jag kan lyssna om en månad!!!

Idag har jag äntligen hämtat ut min bil från verkstaden. 2500 kronor och en bytt kamrem. Men nu låter den ganska fint igen. Känns skönt att ha bil, fast jag borde nog försöka byta till vinterdäck ganska snart med tanke på kylan. 

Till helgen åker jag till Örebro för att tävla. Hoppas på att göra bra ifrån mig för hittills har jag inte haft någon klockren tävling denna säsongen. Tyvärr får jag åka själv eftersom Jessica har skadat sig. Så, ensam på hotellrummet och ensam på tåget hem... Hoppas det är några man känner där i alla fall.

För övrigt så har jag varit ganska duktig denna veckan med att inte äta massa godis och onyttigheter. Nu är det bara att fortsätta såhär så kommer jag kanske trivas helt med min kropp igen!

Nä, nu blir det till att fixa lite här hemma innan det är dags att åka och träna igen! Ha en bra kväll! 

Sara ♥

Ibland känner man sig ur form..

Framför allt när man ska fotas i tighta kläder och visa upp sin vältränade kropp. Som inte finns. Nu är det dags att börja träna hårdare för att få bort det där "lilla extra" som smugit sig på till följd av allt godis och all onyttig mat. 
För mig är kroppen viktig. Därför mår jag mycket sämre när jag inte har den kropp som jag vill ha. Och nu har jag insett att det verkligen är dags att göra något åt det. Så nu ska jag köra hårdare på träningarna samt tänka ännu mer på vad jag stoppar i mig.

Nu får ni inte går runt och tro att jag tycker att jag är tjock! För så är verkligen inte fallet. Men vem vet.. om jag fortsätter i den här takten kanske jag blir det i framtiden?! Och det vill jag ha som mål att INTE bli!

Nu ska jag äta lite sallad innan det är dags att åka och hälsa på Jenny. Ha en skön söndagseftermiddag!

Sara ♥

Höst!

Naturen är verkligen vacker på hösten. I alla fall när solen är framme och himlen är blå. Idag är det kallt ute, till och med lite frostigt på taken men luften känns oerhört ren och fräsch. Måste ta mig ut på en liten höstpromenad sedan och njuta av allt det vackra. Jag vill också känna mig vacker! Ska i alla fall börja med att fixa i ordning mig lite grann och sedan äta något. Idag blir det till att städa och ikväll ska jag ha middag här hemma!

Sara ♥

Mardröm..

I natt hade jag en riktigt jobbig mardröm. Jag drömde att jag skulle köra bil hem från Göteborg mitt i natten och det var jättekallt och mörkt ute. Men på motorvägen mellan Göteborg och Floda var det massa rödljus så jag var tvungen att stanna hela tiden. I första rödljuset satt en man som ville lifta. Han hade röd huvtröja på sig och en svart fäktningsmask framför ansiktet och såg sådär mystisk och läskig ut. Såklart plockade jag inte upp honom utan jag körde vidare. Vid nästa rödljus satt samme man och liftade och även denna gång ignorerade jag honom. Men när samme man även dyker upp vid det tredje rödljuset och då börjar skrika åt mig att få åka med i bilen blir jag rädd. Det blir inte bättre när han tillslut befinner sig vid varenda rödljus och för varje gång är mer och mer arg samt kommer närmre och närmre bilen. Jag vaknade helt kallsvettig och kände paniken i hela kroppen. Tur att det bara var en dröm!!!



Förresten kan jag berätta att jag har fått ett kusinbarn. Lilla Evelina. Stort grattis till min kusin Jonas och hans fru Helena! Än så länge har jag bara sett henne på bild, men hon var hur söt som helst =)

Längtar så mycket till den dagen då jag får egna barn. Och jag hoppas verkligen att det sker förr eller senare för annars vore hela mitt liv en mardröm!


Sara ♥

Good news!

Idag fick jag reda på att jag får stanna kvar på mitt jobb. Min tjänst övergår snart till en tillsvidareanställning och sedan är jag fastanställd! Det känns verkligen jättekul och dessutom är det ju en mycket större trygghet ekonomiskt. En annan fördel är ju att jag trivs väldigt bra med mina nuvarande kollegor så det ska vara bli roligt att få fortsätta jobba tillsammans med dem.

Snart ska jag åka till jobbet (Andra gången idag) för att gå på APT-möte. Lagom roande, men man har ju inget val. Först ska jag se klart på Beverly hills på TV =P.

Sara ♥

Är det inte det ena så är det det andra...

Jag vet att jag är en klagande människa. Jag försöker allt tänka positivt men när motgångarna bara strömmar emot mig så är det svårt att hålla andan uppe. En sak som nästan alltid kan göra mig på gott humör när jag känner mig lite nere är att åka och träna. I ishallen känner jag mig fri. Att snöra på sig skridskorna och sväva ut på isen ger en frihetskänsla i sig, men under träningen får jag också tid till att vara fri från mina tankar och fri från saker som tynger ner mig. Ikväll hade jag verkligen behövt åka och träna. Men jag kunde inte eftersom jag under förmiddagens träningspass sträckte en muskel i ryggen och nu har så ont att jag knappt kan ta på mig mina skor.

Jag blir så trött, och ledsen. Jag hoppas verkligen att det ska gå bra att jobba imorgon, får försöka undvika att lyfta barnen och ta det lugnt så att jag snart blir bra. Har ju tävling igen om två veckor och då vill jag vara fit for fight!

Nu ska jag gå och lägga mig och hoppas på att få sova. Syrran låg och hostade bredvid mig hela natten så det blev ingen god natts sömn för mig i natt. Men nu har jag köpt hostmedicin till henne så jag hoppas att hon också får sova.

Sara ♥

Lördag

Idag är det en sådan där vacker höstdag. Jag har försökt ta sovmorgon vilket inte gick så lysande med två gnälliga katter och en hostande syster. Men jag låg kvar i sängen och vilade ganska länge i alla fall och sedan har jag ätit en god frukost och försökt njuta av en lugn lördagsmorgon. På dagens schema står städ och disk. Känns sådär motiverande men jag kan verkligen lova att det behövs! Sedan ska jag försökta komma ut på en mysig höstpromenad och kanske kan jag få med mig syrran också. Hon har legat sjuk i veckan och jag tror att lite frisk luft kan göra henne gott. 

Denna veckan har annars varit som vanligt. Jag känner mig fortfarande trött och har tänkte massa gånger att jag ska ringa till vårdcentralen och kolla upp det. Tänk om det är något så enkelt som vitaminbrist eller något?! Men jag min slöfock får ju aldrig tummen ur. Typiskt mig och jag ska väl inte klaga heller. Har i alla fall köpt järn och vitamintabletter som jag ska prova att ta dagligen. Kanske kan hjälpa lite. 





Förlåt för att jag är en hemsk människa. Någon dag kanske jag kan bättra mig!

ovettigt

Allting bara snurrar. Hur ska jag kunna tänka klart när tankarna bara far kors och tvärs genom mitt huvud och jag inte riktigt vet i vilken ände jag ska börja för att reda ut saker och ting?! Min hjärna känns som ett trassligt garnnystan!


Jag önskar verkligen att jag kunde vara den du vill att jag ska vara. Jag önskar också att jag att jag kunde vara den jag själv vill vara (och att jag visste vem det var?!). 

Det positiva för idag är i alla fall att tävlingen gick bra...


Nu ska jag sova. Och jag ber till gud att jag får sova ordentligt. Denna tröttheten tar död på mig!



______________________

Just a little bit stronger, Just a little bit wiser, Just a little less needy
And maybe I'd get there...

Just a little bit pretty, Just a little more aware, Just a little bit thinner
And maybe I'd get there...

Clearly, clearly I remember, Hiking up my skirt, Asking for your time
Clearly, clearly I remember, Nervous if ever confronted, And questioning myself

Oh perhaps, perhaps if I got better, Perhaps if I challenged myself, Perhaps if I was
Just a little bit stronger, Just a little bit wiser, Just a little less needy
And maybe I'd get there...

Just a little bit pretty, Just a little more aware, Just a little bit thinner
And maybe I'd get there...

Clearly, clearly I remember, pulling up my shirt, Staring blank ahead
Clearly, clearly I remember, Days of useless crying, Almost feeling dead
Oh perhaps, perhaps if I was smaller, Perhaps, I could control myself, Perhaps if I was
Just a little bit stronger, Just a little bit wiser, Just a little less needy, 
And maybe I'd get there...