äntligen helg

Efter en seg dag på jobbet är det skönt att det äntligen är helg.
Ibland känns det som att det bara är på helgerna jag lever. Som att övrig tid bara är en transportsträcka till helgen utan någon kvalité. Denna veckan har kännts så. Tuffa dagar på jobbet och sedan träningar på eftermiddagarna har gjort att jag inte orkar göra något annat än att sova så fort jag kommer hem.
Jag måste verkligen lära mig att leva i nuet och ta tillvara på alla dagar i veckan. Visst trivs jag på jobbet för det mesta, men det är inte alltid lätt.  Vissa dagar undrar jag hur jag ska orka med. Jag undrar vad jag har gett mig in på egentligen.



And I know  that it's a wonderful world but I can't feel it right now.

Right?

Don't you worry 'bout a thing. Every little thing is gonna be allright.    Right?


klockan är 05.45

Jag måste vara knäpp som bloggar såhär tidigt!

kände att det var det enda jag ville skriva.

Nu ska jag åka och träna!

bad day!

Denna dagen har varit riktigt usel. Det börjar med att jag försover mig och stressar som ett djur för att få med mig alla saker som jag var tvungen att ha. När jag kommer till jobbet får jag en mindre utskällning av taxichauffören som ska lämna över killen som jag jobbar med till mig. (detta kanske var befogat, men ändå). Sedan börjar konflikterna som bara avlöser varandra hela dagen. Tallrikar som vänds upp och ner i bamba, sparkar, slag, rivningar, spottningar med mera, med mera. Så när jag slutade vid halv tre var jag redan helt slut. Sedan åkte jag till ishallen för att träna i knappt två timmar. Träningen gick skit och dessutom tappade jag två märlor på skridskorna så jag kunde inte hoppa speciellt bra. Tävling till helgen känns inte helt ok just nu.
Sedan åkte jag tillbaka till jobbet för APT-möte i två timmar. med huvudvärk och ont i magen satt jag och genomled ett segt men kanske ändå givande möte. När jag äntligen får åka hem inser jag att katterna spytt på tre ställen i lägenheten. suck på denna dagen alltså!!!

nu ska jag sova så jag orkar med morgondagen!

god natt!

Helgtankar och diverse annat

Vissa saker tar man för givet att människor kan. Saker som nästan hör till allmänbildningen. T.ex. som vad alla medlemmarna i ABBA heter. Jag och Anna hade Abba-fest igår. Det blev lyckat. Vi hade lite tävlingar, bl.a. ett Abba-quiss. En av frågorna var då; vad heter medlemmarna i ABBA? (för och efternamn). Av ca: 15 personer var det en enda som lyckades sätta alla, och nej, det finns ingen Björn Afzelius i ABBA.!
Jag kanske har blivit lite av ett ABBA-freak efter att Mamma Mia-the movie släpptes. Jag har sett den åtta gånger och älskar den mer och mer för varje gång. Den är helt enkelt underbar.



Min bil har krånglat nu igen. Ibland ställer jag mig frågan om jag verkligen ska ha bil. Och om jag verkligen ska ha körkort. Jag har under det senaste året träffat polisen sisådär 5-6 gånger medan jag befunnit mig bakom ratten. (Nej, jag har inte fått böter eller så, det mesta har varit missförstånd, men ändå..?) Senast var igårkväll när jag skulle starta min rishög med starkablar eftersom mitt helt nya batteri på något sätt bestämde sig för att inte fungera ordentligt. Polisen trodde nog att vi höll på att stjäla bilen och eftersom de inte hade något bättre för sig en lördagkväll i ett dött lerum så kom dom fram till oss. Allt gick ju bra, men jag tror att det beror på mig. Poliserna gillar nog mig.. jaa så måste det nog vara.



Tandvärk är inte roligt.  Just nu håller jag på att få en visdomstand och det gör ont!!!



Och så till en något djupare fundering.
Hur ska man kunna tro på något, till och med ge upp hela sitt liv för något om man inte känner någon övertygelse?
Jag vill vilja.. men jag vet inte riktigt om jag kan!!!

Kreativiteten flödar..

Imorgon ska jag och Anna ha ABBA-fest.
Planeringen går på högvarv just nu och det är mycket som ska fixas. En ganska stor fråga, som jag tror de flesta ställer sig när det är fest är; vad ska jag ha på mig? Just nu sitter jag ochs syr lite på min outfit. det är inte helt lätt, men kreativ som jag är så har jag nog kommit underfund med ungefär hur jag vill se ut. Sedan vet man ju aldrig hur det blir, när jag syr brukar det inte alltid blo just så som jag tänkt mig, men det brukar ändå bli hyfsat bra. Morgondagens outfit går i grönt. Ljus, nästan turkos/grön samt en mörkare skogsgrön med massa paljetter. Det blir nog festligt.

Sedan ska vi fixa musikquiss, frågesport och diverse andra tävlinger, och så såklart: mamma mia singstar!

Nää.. nu måste jag nog fortsätta om jag ska hinna klart. Ikväll kommer Emelie hit med =) det blir mys. Har saknat våra myskvällar!





Grattis Felicia som blir 22 år idag =)

och jag kallar mig frisk

ja.. idag jobbade jag igen. det var lugnt på jobbet idag och det passade bra för mig som inte riktigt är helt kry än. Fast när folk frågar säger jag att jag är frisk. det blev så långtråkigt att bara ligga hemma på soffan och göra ingenting.
Imorgon tänkte jag nog träna, iallafall något av passen, får se hur det går, men jag lovar, jag ska ta det mycket lugnt!!!
Det är bara så svårt att hålla sig borta från isen, framförallt nu när det är EM på TV.






Varför måste du alltid vara bättre??

Konståknings-EM

Idag startade årets konståknings-EM i Helsingfors. Sverige har fyra deltagare med i år; Kristoffer Berntsson, Adrian Schulteiss, Alexander Majorov och Viktoria Helgesson.

När det är konståkning på TV behöver ni inte undra vart jag är =) såvida jag inte är på jobbet eller i ishallen och tränar själv så sitter jag som fastklistrad framför tv:n och följer eventet. Just nu håller paråkningens kortprogram på och efter singelåkningen är det paråkningen jag njuter mest av att titta på.

OJ OJ OJ!!

Jag är fortfarande sjuk, men idag har jag iallafall hållt mig sysselsatt. Har suttit i timmar för att försöka förändra designen på min blogg. Orkar inte göra mer idag, men kanske kryddar den ännu mer en annan dag ;) Jag blev iallafall ganska nöjd, men shit vad svårt det är alltså!!! Har haft mycket (och då menar jag mycket) själp av en sida som heter ; designadinblogg.se Där får man tips om precis allting och det är kanon!!

Nu ska jag äta någonting. Är hungrig som en varg!!!

Nu vill jag bli frisk!!

tro det eller ej, men man kan faktiskt få träsmak i baken av en soffa också!!! Iallafall efter tre hela dagar. Jag är så uttråkad så jag vet inte vad jag ska ta mig till.¨

Har iallafall sett MASSA filmer!!!
Mio min mio,
Wall-e,
Ella den förtrollade,
Chasing Liberty,
High School musical 3
samt Mamma Mia två gånger.

Någon som har något tips på någon bra film???

Ganska uttråkad!

Är som sagt sjuk och har legat på soffan i två dagar nu. Det börjar bli en aning tråkigt. Har sett på massa film och TV och myst med katterna. Orkar inte göra så mycket annat, men man blir uttråkad.
Samtidigt känner man sig så ensam, trots att man vet att det inte är någon idé att fösöka sig på att umgås med folk.
Och så har man massa tid att tänka. vilket ibland gör att man blir lite galen.
Så om någon har lust att muntra upp mig på ett eller annat sätt så är det fritt fram =) Tips på något roligt klipp på youtube? Eller något annat som kan vara intressant.
Mormor ringde förut och det var jättetrevligt att prata lite med henne. Då känner man sig lite omtyckt =)
Nu ska jag nog gå och göra lite te.. massa honung kan ju inte vara fel, eller??

HA EN BRA KVÄLL!!!

SJUK

Verkar som att jag har åkt på influensan. Hosta, feber, huvudvärk, trötthet, muskelvärk och illamående. Idag har jag legat i sängen och på soffan precis hela dagen. Har inte haft någon aptit till att äta något och jag har inte ens orkat gå från soffan till köket.

Orkar inte skriva mer nu. Hoppas ni mår bra!!!

/SARA


Som sagt..

...problemen avlöser varandra. Imorse fick jag punktering när jag skulle köra till jobbet. INTE roligt att komma försent när föräldrarna står och väntar med sina barn. Otur att jag hade öppning och frukost idag. Jag kände nästan att detta får vara nog. En punktering är väl inte så farligt tänker ni kanske?!, men när det är den där sista droppen som får bägaren att rinna över så spelar det ingen roll vad det handlar om. Då är det motgången i sig som är problemet. 
Nä, Jag blir så trött!!!
och dessutom har jag jätteont i ryggen. Kan inte sova ordentligt för jag hittar inte någon bra ställning som inte gör ont. och det gör mig ännu mer trött och lättirriterad om dagarna.
tur att det snart är helg!!!

money money money, must be funny, in a rich man's world


Detta funderar jag en del på. Jag erkänner, jag är usel på att uppskatta det jag har och drömmer hela tiden om mer. girig? jag vet inte, men det finns så många människor runt omkring mig som lever "lyxliv". Handlar  märkeskläder, åker ut och reser, och spenderar pengar på olika sätt. Allt utan att bekymra sig över att ekonomin ska hålla ihop.
Fick senast i måndags höra att "man får anpassa sitt liv efter sina tillgångar". Som om det skulle vara en nyhet för mig. Det var inte som att jag klagade på någonting utan jag förklarade bara varför jag inte hade råd med en sak som på något sätt förväntades av mig. Sedan får jag höra att det kanske inte handlar om att jag inte har råd utan att jag prioriterar fel. Men det måste väl ändå vara jag som bestämmer vad jag vill prioritera i mitt liv. Jag hatar när någon annan säger åt mig vad jag ska göra och inte.. som om dom har något med det att göra. Jag har faktsikt inte klagat. Självklart önskar jag att jag hade mer pengar så att jag kunde uppfylla alla krav som alla andra verkar ha på mig. Och visst, jag skulle ljuga om jag bara påstod att det var andras krav, det finns miljontals saker som jag själv önskar att jag hade råd att göra och köpa också. men som sagt "man får anpassa sitt liv efter sina tillgångar" och det är ju precis ddet jag gör. Men vad jag prioriterar att göra med mina pengar tycker jag är upp till mig. Ingen annan ska lägga sig i. Det gör mig faktiskt irriterad. Det är himla lätt för en person som har pengar att sitta och säga det ena och det andra, utan att ha någon som helst förståelse för vad den personen pratar om. Jag klarar mig och det finns faktiskt saker som är mycket viktigare än pengar!!!

Men jag orkar inte!!!

Pratade med en vän häromdagen. Min stora fråga var; Varför är det alltid så att när ett problem äntligen löst sig så dyker det upp ett nytt. Kommer det någonsin att ta slut? Svaret jag fick var; Problemen kanske inte kommer att försvinna, men det viktiga är att försöka lära sig att leva med dem och samtidigt må bra.

Men nu kommer en ny fråga; hur?

Jag orkar inte hålla på att kämpa såhär.


Linköping

Denna helgen var det tävling igen. I fredags efter skolor och jobb satte vi oss i bilen och sedan bar det av till Linköping. I bilen hade jag sådan tur att jag satt i baksätet med Nikolina och Sofia. Sofia hade med sig sin bärbara DVD så vi kunde titta på film. Mamma Mia. Det är seriöst den bästa filmen som finns. Jag tröttnar aldrig. Miljön, skådespelarna och framförallt; musiken!!! När vi kom upp till Linköping var det lottning och sedan gick vi ut och åt. Det var svårt att hitta något bra ställe att äta på, men tillsist hamnade vi på något tex-mex ställe och det smakade jättebra. På kvällen satt vi på hotellrummet och åt lite nötter och choklad. mysigt var det.

Lördagen tog jag och Sofia sovmorgon. Nikolina fick gå upp vid 06.30 eftersom hon tävlade tidigt, men vi andra kunde njuta av en seg morgon med god hotellfrukost. Resten av dagen spenderades i ishallen och tävlingarna gick ganska bra både för mig och de andra. På kvällen hade vi bokat bord på hotellrestaurangen. Jag beställde pizza med champinjoner och skinka. riktigt gott. Senare på kvällen splade vi kort. Tyvärr var Nikolina tvungen att lägga sig tidigt eftersom hon skulle upp 06.00 dagen därpå. Men jag, Sofia G, Madde och Sofia H satt uppe och spelade fyrmannakotte länge. Det är faktiskt sjukt kul, men Sofia är sämst på att komma ihåg vårt tecken X) vi förlorade. Vi låg även uppe och pratade länge denna kväll. Om allt och inget och det blev lite för sent.

På söndagen kunde jag och Sofia återigen ta sovmorgon. Såå skönt. Sedan gick vi till ishallen och tittade på Madde. Tävlingarna gick bra även denna dag och för min del innebar det att jag slutade på en sjunde plats. Jag var ganska nöjd, men självklart finns det alltid saker som man kan göra bättre. till exempel så fick jag inte alla mina nivåer. och dessutom var inte alla mina kompinationshopp runt. Men men.. vad kan man begära efter en jul fylld av sjukdom och allt för mycket onyttigheter. Det är väl bara att inse att man inte är på topp.

Nu ska jag snart åka och träna.

so long´´

/Sara

så var allt som vanligt igen..

Idag började skolorna, vilket innebar jobb för min del.  Jag hade nästan glömt bort den där ruggiga känslan på morgonen när väckarklockan ringer och man bara inte vill gå upp. Men så fort jag kom till jobbet kändes allting precis som vanligt. Ganska skönt på ett sätt, men samtidigt lite tråkigt. Det hade ju varit kul med lite förändring.

Idag har jag tränat två gånger och jag måste ändå säga att jag tycker träningarna gick bra. Bådar gott inför helgens tävling.

Nu ska jag packa det sista och sedan måste jag sova. Jag är dötrött!!!

God natt!!!

Min dag

Idag har jag vilat ut. Lång sovmorgon som jag verkligen behövde och en go seg frulle framför tv:n. Sedan kom pappa förbi och så åkte vi till Biltema och handlade ett nytt bilbatteri till min bil. Nu startar den igen =)
När jag kom hem städade jag lägenheten. också välbehövligt. Diskhögen var så stor att  det tog över en timme att diska upp. mina fingrar blev skrynkliga.
Sedan åkte jag till träningen och det gick kanon. Bästa träningen på länge säger jag bara. Min trippel salcow var jättebra och jag klarade den nästan. Stod flera på sjua, och det kändes riktigt gött.
Nu har jag precis kommit hem från en go kvällsfika hos felicia. Vi pratade mycket och det var mysigt att träffa henne lite innan hon åker tillbaka till Stockholm.

Jag har inte riktigt återhämtat mig från trysil än. Många intryck och mycket go gemenskap gör lätt att det känns lite tomt när man kommer hem igen. Dessutom är jag så trött.

Nu tittar jag på slutet av Zorro. den är sjukt bra och musiken är fantastisk. (har ju själv använt den som tävlingsmusik en gång i tiden och tröttnar inte på den).

Sedan ska jag sova gott!!!

god natt!
 

2009

tvåtusennio- det låter lite konstigt, men ja, det nya året är redan här. Nu är man hemkommen från trysil. det har varit fantastiskt. massa bra skidåkning och goa människor. Skidåkning är något av det bästa som finns tror jag. Jag har lärt mig att åka lite carving och är sjukt nöjd. Enda nackdelen har varit att det varit så fruktansvärt kallt. över 20 minusgrader är inte alltid så kul.

Så vad önskar jag av det nya året? Varje nyår tänker man lite på allt som kommer hända och vad man kommer få ut av det nya året. I år har jag bestämt mig för att inte ha några höga förväntningar. På så sätt slipper man bli besviken. Men självklart har jag förhoppningar. Jag hoppas att det nya året kommer innebära att jag växer som människa. Att min egen självbild blir starkare. Att relationerna till de som jag verkligen bryr mig om växer och blir starkare. Att jag slipper såra någon. Att jag slipper bli sårad. Att jag kanske hittar kärleken. Och framförallt att alla runt omkring mig får lov att vara friska och må bra. Jag ska jobba hårt för att mina förhoppningar ska bli sanna. Jag vill bli en bättre människa på alla sätt. Göra det som är rätt och bara få vara en förebild för människor.

Nu ska jag gå och lägga mig. Imorgon börjar allvaret igen.

God natt!!!