Det är värst dag två!

Med träningsvärk alltså. Det var verkligen längesedan jag hade så jobbig träningsvärk att det påverkar mitt vardagliga liv. Träningsvärken sitter framför allt i underarmarna och fingrarna och här är några exempel på saker som påverkas av den:
  • Öppna en kork
  • göra en inbakad fläta
  • Skrapa bilen
  • Vrida om nyckeln i låset
  • växla bilen
  • knyta skridskorna
  • borsta tänderna
  • skriva med en penna
.. för att bara nämna några saker. Jag har dessutom blåmärken på båda knäna! men egentligen ska jag inte klaga Det var grymt kul att klättra och man är ju inte vek liksom (eller kanske lite?). 

Sara ♥

Söndagsångest!

Usch vad fort helgen går och usch vad jag är osugen på att gå till jobbet kl 07.00 imorgon! Kom precis hem från träningen som gick hyfsat och är verkligen slut i kroppen. Träningsvärk har jag också, men kanske inte så mycket av dagens träning utan snarare från gårdagens klättring.

Gårdagen var rolig och bra på alla sätt. Först en välbehövd sovmorgon och sedan åkte jag till Henke för att käka semla. Mycket gott. Sedan åkte vi till Johanneberg och fysiken där de hade öppet hus och gratis prova på klättring. Fantastiskt kul, sjukt svårt och grymt jobbigt. Framförallt i underarmarna och fingrarna. kunde knappt knyta mina skridskor imorse på träningen på grund av träningsvärken. Men det var det värt och jag är faktiskt nöjd att jag klarade av att klättra hela vägen upp för den 14 meter höga klätterväggen. läskigt var det! På kvällen åkte vi hem till Henke och gjorde tacopaj samtidigt som vi tittade på herrarnas friåkning i konståknings-EM. Efter en stund slöt det upp massa fler folk och till slut tror jag vi var närmare 20 personer som satt i en liten etta och tittade på Smala Sussie. Underbar dag i alla fall :)

Idag har jag förutom att jag har tränat två pass varit på Allum med Elina. Vi shoppade lite allt möjligt men framför allt fick vi tag i en ny DVD-spelare vilket var välbehövligt eftersom vår hade gått sönder. Vi hann även med att storhandla på ICA Maxi. När vi kom hem käkade vi god middag och sedan slängde jag mig på soffan och invigde den nya DVD:n. Den funkade perfekt :)

Ja det var min helg, eller just det, i fredags var jag och Hanna på bio och såg Änglagård. Bra film faktiskt och mysig kväll det med. Och för att sammanfatta helgen har den varit riktigt bra men som sagt gått alldeles för fort. Nu är det dags att sova och ställa klockan på 06.00. Känns inget vidare för en sömntuta som jag!

God natt!   Sara ♥



Mormor...

Jag kan inte fatta att det har gått ett helt år sedan min älskade lilla mormor gick bort. Saknaden är stor men det betyder ju bara att hon var en fantastisk människa. Och i mitt hjärta lever hon vidare och jag kan fortfarande höra hennes röst och känna hennes doft. Och en dag tror jag att vi får träffas igen!!!



Älskar dig 

kärlek

Har precis tittat på en romantisk film "Maid in Manhattan". Ibland önskar jag så att mitt liv också kunde vara lite mer som en romantisk film. Många romantiska filmer är liksom uppdelade i tre delar. Del ett: Kärlek vid första ögonkastet (även om rollfigurerna inte alltid fattar det). Del två: En konflikt eller något annat hinder som kommer i vägen för deras kärlek. Och del tre: det lyckliga slutet då de finner tillbaka till varandra och sedan lever lyckliga i alla sina dagar. 

Finns sådana historier på riktigt eller krävs det en författare, en regissör och en massa bra skådespelare för att bearbeta fram en? Jag vill tro på kärlek vid första ögonkastet och jag vill tro att det finns någon där ute för mig men ibland känns det ganska hopplöst. Men man ska väl inte ge upp antar jag.

Nu ska jag gå och lägga mig och drömma om en prins.. drömmar kan ju slå in, eller hur?

Sara ♥

Helgen..

..har hittills varit riktigt bra. I fredags efter jobbet åkte jag hem till Karin för tjejfest/singstarparty. Vi passade även på att fira Malin som snart fyller år. Det blev en helkul kväll med kinamat, lekar, spel och såklart singstar. Sedan sov jag över på Karins soffa vilket var mindre skönt och inte gav så många timmars sömn. 

På lördagen åkte jag in till stan och träffade Hanna. Tanken var att vi skulle gå runt till olika resebyråer och titta lite på resor inför sommaren. Det slutade med att vi bokade en resa till Turkiet v. 31!!! Längtar verkligen supermycket! Vi hann även med lite shopping och jag köpte en skidjacka på Stadium bl.a.
På kvällen åkte vi hem till mig och sedan kom även massa andra goa människor. Vi bakade pizza, spelade spel, lekte lekar och hade en jättemysig kväll. 

I morse vaknade jag kl sju av att klockan ringde. Jag var inte jättepigg, men det var bara att masa sig upp och åka till ishallen. Efter två timmars träning och en timmes skridskoskola fick jag äntligen åka hem och återinta sängläge. Sedan vaknade jag vid halv fyra och fattade inte riktigt om det var dag eller natt. Men efter lite gårdagspizza och musik vaknade jag till och tog tag i diskhögen som bara stod där och väntade på mig. Härligt. Nu ska jag se en film innan det är dags att dra till ishallen för dagens andra träningspass. Söndagsångesten börjar hägra!

Sara ♥

Lagom...

är ett bra svenskt ord. Det verkar inte som om jag någonsin kommer förstå innebörden av det ordet. Jag blir så trött på mig själv när jag antingen försöker för mycket eller alldeles för lite. Varför kan jag inte bara försöka lagom?

DM

Så har man tävlat denna helgen igen. Nu var det dags för DM i Partille och jag måste säga att jag är riktigt nöjd med mina två åk. Fick dessutom säsongsbästa (och nästan personbästa) poängen (80,13) vilket kändes kul. Nu är jag ledig två helger för att sedan tävla på hemmaplan om tre veckor, något som jag verkligen ser fram emot! 

Nu ska jag åka och träna trots att jag är helt sjukt trött. Får se hur det går, men ikväll har jag inga krav!!!



Sara ♥

När frustrationen blir för stor!!!

Ibland känner jag bara för att ställa mig i en stor folkmassa och skrika rakt ut! Bara för att få ur mig lite av frustrationen som bubblar inom mig. Alla orättvisor som jag gång på gång upplever i olika sammanhang, och all stress över allting som man ska hantera för att vara en god människa. Ibland orkar jag bara inte!

Jag är så tacksam över all bra musik som just nu fyller mitt liv. Det finns en sång för varje sinnesstämning och tack vare spotify kan jag få ta del av den precis när jag vill. Utan musiken vet jag inte hur jag hade överlevt. ibland fungerar den som någon sorts terapi som kan få mig att känna mig på bättre humör eller åtminstone mindre stressad. Jag är en sådan person som lyssnar väldigt mycket på texterna när jag lyssnar på musik och något av det bästa som finns är när jag känner att texten talar direkt till hjärtat på mig. Som om sången var skriven just för mig. Och ännu bättre är om sången dyker upp just i rätt tillfället.

Något annat som fungerar som terapi för mig är träning. Ibland behöver man bara få avreagera sig ordentligt och att då köra ett stenhårt träningspass så att svetten rinner och mjölksyran härjar i kroppen kan verkligen rensa hjärnan. 

Nu ska jag gå och lägga mig och drömma att jag åker felfria program i helgens tävling. Någon sorts mental träning som jag hoppas fungerar. Träningarna har gått bra den här veckan också så jag har ju faktiskt oddsen med mig.

God natt! Sara ♥

"Jotack det är väl bra.. trött på den här snön bara!"...

...verkar ha blivit min standardfras när någon frågar hur det är. På något sätt fick jag upp förhoppningen om vår när det var plusgrader och tö i början av veckan, men jag var väl lite väl naiv som trodde att det skulle fortsätta åt det hållet. Det är ju trots allt bara januari. Idag var det dock en fantastisk vacker januaridag! 

Lyckades ta ett foto som faktiskt blev helt okej med min mobilkamera:


Satt och läste lite nyheter på aftonbladet.se. Det är INTE roligt att läsa om allt som händer i världen. Översvämningar, jordbävningar, mord, självmord, våldtäkter osv.. ja listan kan göras lång och det skrämmer mig. Naturkatastrofer kan vi ju tyvärr inte göra så mycket åt, men alla mänskliga gärningar som skadar och dödar människors liv är för mig ofattbara. Visst att man kan bli arg och förbannad på andra människor och tänka tanken att det hade varit enklare utan dem. Men att gå så långt som att döda någon?! Var någonstans på vägen förlorar man vettet då? Och var finns respekten för andra, men också för sig själv?? Självklart kan man inte gilla alla, men respektera alla, det kan man faktiskt göra om man anstränger sig lite. 

Ikväll blir det träning som vanligt, och jag hoppas på en bra en så att jag kan känna mig ännu mer taggad inför helgens tävling!

Sara ♥

Aj mitt ben!

Jag är trött på den här benhinneinflammationen eller vad tusan det är. Idag på träningen gjorde det så ont i benet att jag inte riktigt kunde göra allt och det är så frustrerande, framförallt nu eftersom det känns som att träningarna går bra. Och läkarnas råd är bara; VILA. Men jag har inte tid eller lust att vila just nu. Jag vill träna och tävla och låtsas som att allting är som vanligt. Nåväl.. jag kanske inte har rätt att beklaga mig då, men det är riktigt tröttsamt i alla fall...

Jag har funderat en del på det där med att tolka människor. Det är ju i princip det vi går runt och gör hela tiden. En del människor känns kanske lite lättare att läsa av medan andra bara är som ett stort frågetecken. Det är nog ganska ofta som man överanalyserar människor och tolkar dem på fel sätt. "Sa hon det för att hon menade det eller för att vara snäll?", "Var den där blicken skämtsamt sarkastisk eller ärligt menande?" "Var det egentligen det här han menade i sina utsvävande meningar?" osv.. Jag vet inte om tjejer analyserar mer än killar, men jag får känslan av att det kan vara så. Jag har många gånger undrat hur andra människor tolkar mig. Något man kan fundera på mycket utan att få något vettigt svar.. men det är intressant att fundera på vilka signaler man sänder ut. 

Nu ska jag sova så att jag kan vara pigg och glad imorgon. Det blir så mycket roligare att gå till jobbet då!

Sara ♥

Jag gillar min säng!

Som ni kanske redan vet är jag ingen morgonmänniska. Jag hatar att gå upp på morgonen och jag älskar min säng! Men som heltidsjobbare har man ju tyvärr inget val (och det ska man väl vara tacksam för). I morse började jag jobba klockan 06.00 vilket innebar att jag fick gå upp vid 05.00. Och i morgon har jag samma arbetstid så egentligen borde jag ligga i min säng nu. Om jag lägger mig nu så får jag sju timmars sömn och det borde räcka. Men jag vette sjutton om det räcker för mig, är alltid svintrött när jag har sovit mindre än åtta timmar. För att sammanfatta allt svammel: Jag är trött!

Imorgon är det som sagt jobb som vanligt, och sedan träning. Imorgon börjar dansen vilket ska bli kul! Till helgen blir det tävling igen och denna gången är det DM. Jag är taggad till tusen och vill bara göra ännu bättre ifrån mig än vad jag gjorde i helgen. Träningarna går okej så det borde inte vara omöjligt! 

Detta kan ha varit mitt tråkigaste blogginlägg någonsin. Förlåt mig för det!

Nu: sängen! God natt Sara ♥


Lite revansch!

Idag var jag taggad till tusen för att ta lite revansch på tävlingen efter gårdagens kortprogram. Och för en gång skull lyckades jag. Självklart finns det alltid saker som kan vara bättre men i det stora hela är jag nöjd med mitt långprogram. En miss som jag dock stör mig lite på är att jag inte höll sekundrarna i min flygskärssekvens. Där försvann två ganska lättförtjänta poäng. Men men.. det hade inte gjort något placeringsmässigt och jag lyckade ju ändå knipa silvret så jag kan inte annat än att vara nöjd. Nästa vecka är det DM i göteborg och jag hoppas att jag får fortsätta att känna mig i bra form så att jag kan prestera ännu bättre då.

Nu ska jag snart iväg och träna och jag känner mig på G.. det brukar alltid gå så bra på träningen när man har tävlat samma dag.. Det är som att adrenalinet finns kvar lite i kroppen och när då dessutom spänningar och nervositet släpper är det bara att köra på. 

Hoppas ni haft en bra helg! Sara ♥

Jag vill också känna mig duktig!

Det är så frustrerande när man känner att man ändå gör ett hyfsat okej kortprogram men får säsongens sämsta poäng. Idag var det dags för tävling i Stenungsund och jag var taggad till tusen eftersom veckans träningar verkligen gått bra! Min största miss var att jag floppade dubbel axel så att den bara blev en enkel. Dessutom gjorde jag en miss i ingången till min kombinationspiruett, men annars var jag ändå hyfsat nöjd när jag hade åkte färdigt. Och jag vet att man verkligen inte borde bry sig om vad man får för poäng eftersom man bara tävlar mot sig själv osv.. men det är oundvikligt. 20,92 poäng känns ju nästan lite pinsamt. Det hade ju räckt till en sista plats i ungdomsklassen ungefär.

Jag älskar verkligen min sport, men det är så trist när man känner att man kämpar och kämpar och det ändå aldrig räcker. Jag vill också känna mig duktig och fin!



Bra träning..

..och det bådar gott inför helgens tävling i Stenungsund. För första gången denna säsongen åkte jag mitt kortprogram helt felfritt och jag kände t.o.m att jag hade energi över när jag hade åkt färdigt. Idag var dessutom min dubbel axel bra och även min trippel toeloop var riktigt bra. Klarade den nästan (det fattades bara lite för att den skulle vara helt runt). Denna säsongen har det gått ganska dåligt hittills och jag har känt mig seg och trött precis hela tiden. Men jag hoppas att det ska förändras nu när det är nytt år och jag har bestämt mig för att ha en mycket mer positiv inställning till allting. Vi får se hur det går. Först ut som sagt är tävlingen till helgen! 

Sara ♥

Kalas!

Min dag började med att jag (efter en ganska sömnlös natt) vaknade klockan fem. Åkte till jobbet vid sex för att ganska snabbt inse att jag hade tagit fel på tiden och egentligen inte började förrän klockan sju. Men vad gör väl det när manhar en trevlig kollega att prata med. (Jo lite kanske det gör ändå..) Jag slutade i alla fall tidigt och kunde åka hem och vila mig. Trött som jag var bestämde jag mig för att ställa klockan och lägga mig och sova en stund. Skönt och välbehövligt. Sedan åkte jag tillbaka till Gråbo för att gå på kalas.

Först var det min kära kollega Lena som fyller 50 idag som hade lite öppet hus. Jag och mina övriga kollegor gick dit en sväng, åt gott och skrattade och pratade. Mycket trevligt. 

Sedan åkte jag vidare till nästa kalas. Det var min farbror Bengt som firade sin 60-årsdag med släktkalas och det var mysigt att få träffa mina kusiner, farbröder och farmor, men framför allt var det roligt att få träffa mitt lilla kusinbarn som blir tre månader imorgon och som jag aldrig har träffat tidigare. En väldigt söt liten flicka som heter Evelina. 

Imorgon är det röd dag vilket innebär ledighet. Ska verkligen bli skönt att få vara ledig mitt i veckan och som vanligt ser jag mest fram emot min sovmorgon.

Sara ♥

Träningsvärk!

Oftast gillar jag träningsvärk eftersom man då känner att man har tränat. Men idag har det nästan varit olidligt. I söndags var jag, Nikolina, Sara och Matilda i Ulricehamn och åkte skidor och den träningsvärken man får i vaderna av det är inte nådig. Dessutom blir det alltid värre två dagar efter för min del. Men men, man ska känna att man lever. Det var i alla fall hemskt roligt att åka skidor även om det kanske inte var världens största backar. Men vädret var fantastiskt med strålande sol och några minus, och i backarna var det mestadels fint med en och annan isfläck på de mest branta nedfarterna. Jag fullständigt älskar att åka skidor och önskar att jag kunde göra det oftare. 

Idag har jag tränat konståkning istället och det gick faktiskt väldigt bra på träningen. Jag åkte mitt långprogram näst intill felfritt (kunde inte hoppa sista hoppet på grund av att det var en i vägen) så jag är nöjd. Det känns bra inför den kommande tävlingen nu till helgen. Jag har varit rätt seg hela dagen, trött och energilös men efter dagens träning känner jag mig lite piggare. Typiskt eftersom jag egentligen borde gå och lägga mig så jag orkar gå upp och jobba kl 06.00 imorgon. Skönt med en ledig dag på torsdag i allafall.

Några bilder från vår skidtripp:


So long! Sara ♥

2011

Som alltid känns det lite konstigt att skriva det nya året för första gången. Det lär ju ta någon vecka eller två innan man vänjer sig vid att det är tvåtusenelva. Nyårsafton firades i Hällsvik ute i Torslanda med Hanna, Johanna, Tim, Samuel och Henrik. Gött gäng, god mat och massa skratt, precis som jag ville ha det. Sedan sov vi över där vilket var otroligt skönt. Idag (nyårsdagen) åt vi en mysig frukost och spelade lite spel. Sedan gick vi på en mysig promenad i det underbara (och extremt halkiga) vädret för att sedan bege oss hemåt. 

Jag har inte avlagt något nyårslöfte i år eftersom jag ändå aldrig lyckas hålla dem. Men det finns en del saker som jag vill sträva mot under året. Bland annat att alltid diska direkt efter maten och att alltid lägga in mina kläder i garderoben utan att det bildas stora högar. Vi får väl se hur det går. Förra årets löfte var att jag skulle bli en bättre människa. Vet inte om jag har lyckats, men jag har i alla fall försökt så mycket jag kan. Detta löfte får väl fortsätta att gälla antar jag. 

Idag har jag annars inte gjort så mycket. Skulle åkt skridskor utomhus men det blev inte så, så jag hoppas det blir av snart istället. Imorgon åker jag tillsammans med mina konståkningsflickor till Ulricehamn och åker skidor. Ska bli grymt kul att få åka lite, framför allt med tanke på att jag aldrig kom iväg på någon skidsemester förra året. Har lite abstinens om man säger så. 


Nu är jag väldigt väldigt trött så jag tror det är dags att dra sig till sängs. Imorgon blir det en lång dag. 

God fortsättning önskar jag er alla, hoppas att 2011 blir ett bra år!

Här kommer några nyårsbilder:



Sara ♥