"Det är nog inte meningen att du ska ha bil"

Så har man blivit stående med bilen igen. Denna gången hände det på Allums parkering. Man skulle kunna kalla det en favorit i repris. För ganska exakt ett år sedan var jag och Paula nämligen vid Näset och badade. På hemvägen fick vi idén att stanna på Allum för lite shopping. När vi sedan skulle åka därifrån startade inte bilen. Vi blev stående där ganska länge innan vi till slut fick igång den. Gårdagens händelse var komiskt nog en repris av detta. 

Jag och Paula hade varit vid Näset och på hemvägen stannade vi till vid Allum. När vi sedan skulle åka därifrån blinkade lampan vid temperaturmätaren och när jag backade ut bilen såg jag en liten vattenpöl där vi hade stått. Det har ju inte regnat så det var bara att stanna.Innan jag klev ur bilen sa jag till Paula "Kommer du ihåg förra året när vi blev stående här? Tänk om det händer igen"  

När vi öppnade huven såg vi att det inte bara rann lite vatten utan att det sprutade ut en ganska kraftig stråle vatten ur en av slangarna. Jag ringde pappa som inte alls hade tid. Men han gav mig rådet att försöka tejpa slangen och sedan fylla på nytt vatten. Så jag och Paula traskade in på Allum igen och gick till Clas Olsson för att köpa tejp och en vattendunk. Sedan var det bara att sätta igång att tejpa. Jag kände mig ändå ganska duktig när jag stod där under huven och oljade ner mina händer. Efter mycket tejp och en aning ont i ryggen märkte jag att det fortfarande läckte vatten. Jag kunde helt enkelt inte fixa det. 

Så vi ringde runt till massa människor i hopp om att någon skulle bogsera oss hem. Till slut fick vi napp. Snälla rarra Anna och hennes pappa kom till undsättning. Men istället för att bogsera så åkte vi långsamt hemåt och försökte hålla koll på temperaturen. Vi stannade några gånger och fyllde på vatten, men det gick trots allt bra att köra hem. 

Väl hemma kunde jag andas ut lite. Senare på kvällen  hjälpte min pappa mig att lösa problemet. Det var två slangar som var spruckna. Precis där jag hade tejpat, men det hade inte räckt eftersom den ena sprickan var så stor. Nu är slangarna bytta och bilen går som en klocka igen. Fick dock kommentaren "Det är nog itne meningen att du ska ha bil" av pappa och det kändes väl sådär. Funderar dock på att byta bil till en lite mer pålitlig en. Kanske en nyare årsmodell iallafall. 

För er som känner mig vet ni att detta börjar bli en vana. Jag har varit med om ganska mycket när det gäller bilar så jag skrattar nästan bara åt det nu. komiskt, men sant. 

idag har jag varit vid havet igen, men idag tog jag tåget. Kändes säkert och bra. Dagens fara var dock pantern i buskarna vid hovåsbadet. Inte att leka med ;) 

utgång

Igår hade jag en fantastisk kväll. Jenni som har fyllt år hade födelsedagsfest i Lerum. Jag måste erkänna att jag var lite orolig eftersom jag inte kände någon annan än Jenni, men när jag väl kom dit släppte det. Alla var jättetrevliga och några av dem kände jag igen sedan innan.Efter god mat och några glas vin fortsatte vi kvällen med utgång i Göteborg. Jag har inte varit ute på jättelänge så det var verkligen jättekul att få skaka loss lite. Inne på Nivå träffade jag dessutom Emelie som var där med sina arbetskamrater. Så oväntat att hon dök upp där, men så roligt. När vi var nöjda med dansandet bestämde jag mig för att följa med Emelie hem och sova där. Det är ju trots allt mycket smidigare att sova i stan än att behöva ta sig hem till Floda mitt i natten. Sammanfattningsvis kan jag bara säga att kvällen var grym. 

I morse vaknade jag trött. Jag och Emelie åt en lång frukost och satt och tjötade länge. Så mysigt! 
Sedan var jag tvugnen att åka hem för att fira mormors 85-årsdag. Min mormor är sötast. 
Hon var så glad att vi alla var där att hon grät. Det kallar jag äkta glädje. åå vad jag älskar min mormor <3

Nu blir det film och chips! ha en go kväll 

Love Sara

Var är du?

Just nu känner jag att livet leker. 
Det är underbart väder, jag är ledig, jag får träffa mina underbara fina vänner. 
Det är egentligen bara en sak som fattas...

Ledighet är gött

Har varit ledig i några dagar nu. Det är verkligen helt underbart, framförallt när vädret är som det är. 
Idag var jag vid havet med Felicia och Johanna. Det var bara så härligt att bara få ligga och slappa på klipporna. Vattnet var fortfarande lite kallt, men det var riktigt skönt att kunna svalka av sig emellanåt. 
Den svenska sommaren kan verkligen vara fantastisk!


Midsommarhelgen

Så var den över i år igen. Den berömda midsommarhelgen. För vissa ett enda stort fylleslag där det största målet är att dricka så många snaps som möjligt eller bli så full som det bara går. För andra en trevlig sommarhögtid med dans kring midsommarstången ett glas vin till maten och massa trevligt umgänge. I år firade jag min midsommarafton på Hällevikstrand på Orust. Jag och ett trettiotal andra åkte ut till familjen Bengtssons nya sommarhus som ligger på en klippa med jättefin havsutsikt. Vädret var kanon med sol hela dagen.
 
Vi åt sillunch, jordgubbstårta och senare på kvällen grillade vi. Däremellan hann vi även med att leka lite samt gå på promenader ner till havet. Ja, min midsommarafton var helt enkelt kanon.

På midsommardagen vaknade vi upp till en fantastisk frukost ute på altanen. Solen sken, havet glittrade alla njöt och var glada och jag kände väl att man inte kunde ha det mycket bättre. Lycka!

Vid tolv åkte vi hemåt och desto längre in mot fastlandet vi kom desto mer regnade det. Jag hann hem och ta en powernap innan jag skulle åka till jobbet. Klockan 16.00 började jag mitt arbetspass och klockan 21.00 idag slutade jag. (visserligen hade jag jouren på natten så jag fick sova, men  det var ändå ett ganska långt pass). Grymt bra arbetstid måste jag tillägga eftersom det är storhelgs-OB och allt.

Nu är jag trött så jag tänkte snart gå och lägga mig. Imorgon är jag ledig! Tänkte dock försöka klippa häcken och gräset samt fixa lite i trädgården. God natt!

Glad midsommar!!!

Tänkte passa på att lägga upp en midsommarbild på tre småflickor =)



(Elina, Alicia och jag sommaren 1992)

dagarna går..

Vissa dagar har man bara hur mycket som helst att ta tag i. Idag var en sådan dag. Jag skulle ringa massa viktiga samtal, handla inför midsommar, försöka byta en födelsedagspresent som inte passade och jobba. Efter jobbet var jag även tvungen att åka hem till mor och far för att hämta lite saker och ja.. det har varit fullt upp helt enkelt. Nu sitter jag i soffan med nymålade naglar och tittar på grannfejden. Lagom roande.

Tänkte snart gå och lägga mig så jag är pigg och fräsch imorgon då det blir midsommarfirande för hela slanten. Vid tolvtiden går bilen upp mot Orust och Hällevikstrand där jag tillsammans med massa goa människor ska fira midsommar i familjen Bengtssons sommarhus. Det ska bli riktigt, riktigt kul faktiskt och eftersom jag missade den stora midsommarfesten som var för två år sedan då jag jobbade istället så har jag verkligen sett fram emot detta =)
Nu hoppas jag bara att väderprognosen INTE stämmer!

Ha en bra midsommarhelg allihopa!!!


En shopaholics bekännelser

Det har blivit två dagar fyllda med shopping och gott sällskap =)
Igår träffade jag Hanna och Cami på stan för att gå runt och hitta födelsedagspresenter till mig och Cami.
Jag fick en jättefin bikini.. tack tjejer, ni är bäst!
Till Cami blev det ett par solglasögon med fodral till.
På eftermiddagen träffade jag Anna och vi åkte till Allum för ännu mer shopping.

Idag har jag hälsat på hos Paula i huset. Det börjar verkligen bli fint nu. Efter en kort husesyn åkte vi in till Alingsås och vips så hade jag shoppat ännu mer. Nu FÅR jag inte gå in i fler affärer.
Jag kan tillägga att jag blev bjuden på Thaimat av Paula och Nicko. TACK! det hade ni verkligen inte behövt, men jag blev glad =)

Tänkte visa lite vad tillskottet till min garderob blev:

Acics gympaskor (på rean), Sandaler från Din sko, samt vita finskor från Din sko.


Turkos klänning från Gina Tricot, Aprikos tunika från Gina Tricot, gula shorts från Stadium
samt en gulrutig bikini från HM.



Nu ska jag lägga mig och läsa. Har snart läst ut boken "Tusen strålande solar" den är grymt bra och verkligen att rekomendera!

God Natt!


Gårdagen

Igår hade jag en hektisk, men rolig dag. Eftersom jag fyllt år nyligen skulle jag ha lite födelsedagsmiddag för mina tjejkompisar. En middag slänger man ju inte ihop så lätt, framörallt inte om man heter Sara Helgesson och är kass i köket. Jag höll på precis hela dagen i köket, på menyn stod kycklingpaj. När klockan var kvart i sex var jag i princip färdig men insåg då att jag hade en hel lägenhe att städa och att jag skulle duscha och göra mig i ordning innan gästerna kom kl. 19. STRESS. När klockan var halv sju stod Anna utanför min dörr och ringde på. Då stod jag med en handduk runt mig och hade precis klivit ur duschen. "du är lite tidig" var det första jag sa. Men hon var självklart välkommen in och det var nog tur att hon kom för hon kunde hjälpa mig att göra iordning det sista. Sedan kom Jenny kvart i sju ocskå så Anna och Jenny gjorde salladen som jag hade glömt av. TACK!!!

Vid sju eller strax efter droppade resten av gästerna in. Det var, förutom Jenny och Anna,  Hanna, Cami, Emelie, Paula och Jenni. Tack tjejer för att ni dök upp och förgyllde min kväll =)


Jag tänkte även upmärksamma att det var min älskade brors födelsedag igår. GRATTIS ERIK!!
(Var bara tvungen att lägga upp denna söta bild på ERIK sommarn 97)


Och nu då?

"Mitt hjärta har en frusen inneboende med pajat självförtroende som inte mår så bra"

Sista dagen på Knappekulla

Idag var det skolavslutning och jag jobbade min sista dag på Knappekullaskolan. Det känns både bra och dåligt. Just nu känns det lite ledsamt och tomt att jag inte ska tillbaka till skolan och jobba imorgon. Jag kommer verkligen att sakna alla supermycket och jag trodde inte att jag skulle känna sådan vemodighet som jag faktiskt gör.  
Men samtidigt känns det ganska skönt att jag klarade av jobbet trots att det varit väldigt slitigt och krävande och att jag nu kan känna mig stolt över att ha fullföljt mitt vikariat. I början av vårterminen trodde jag aldrig att jag skulle klara av det och jag har ju varit nära på att ge upp ett flertal gånger.
Nu är det bara att sikta vidare mot nya mål. Förhoppningsvis får jag jobb till hösten men innan dess har jag en sommar att se fram emot. Jag ska jobba varannan helg på Björkebacken och förhoppningsvis lite extratider, men jag tänker även unna mig själv lite ledighet. Känner verkligen att jag behöver det.

Nu ska jag på promenad med Jenny =)


Födelsedagsfirande

Idag var det dags att fira min och syrrans födelsedag med familjen. Så enligt tradition samlades hela familjen (Elina var dock inte med) i köket hemma på Ricklevägen för att äta middag och tårta samt umgås.. eller? Vissa kanske tycker att det sistnämnda är viktigast medan andra föredrar att gömma sig bakom sina tekniska prylar. Födelsedagsfirandet blev som förväntat och jag påmindes om varför jag flyttade hemifrån och varför jag aldrig vill flytta tillbaka dit.
Frihet måste vara det bästa som finns. Nåväl, jag fick en fin tunika och en silverring av mamma och pappa så helt missnöjd är jag inte. Tack!!
Alicia blev glad för presenten som hon fick av oss syskon och det glädjer mig =) Jag tycker nog nästan att det är roligare att ge än att få. Iallafall när man ser minen på den som öppnar paketet och man förstår att det gått hem.

Nu ska jag måla naglarna och sedan blir det sängen!

Veckan är över

Denna veckan har varit helt vansinnig. Jag har haft saker att göra precis hela tiden. Både roliga och mindre roliga saker, men det har ändå kännts en aning stressigt. Jag har gått upp sex nästan varje morgon. Åkt till jobbet vid sju och kommit hem vid tio varje kväll. Veckan har bestått av jobb (massa jobb), studentuppvaktningar, examensuppvaktningar, födelsedagar och en grillkväll.

Nu ska jag snart gå och lägga mig så att jag är pigg inför kommande veckan. Den kommer bli en aning lugnare.

Först tänkte jag försöka lägga mig i sängen och koppla av med en bok en stund.
God natt!

Förresten fyller världens bästa lillasyster 21 år idag. Grattis Alicia!!
(Alicia 1993)


längtar efter ledighet

Just nu känner jag mig helt mätt på allting. Det har verkligen blivit för mycket det sista med två jobb, massa studenter och alldeles för lite sömn. Jag är så trött men tanken på att det bara är en vecka kvar innan skolavslutningen känns ändå bra. Då ska jag börja med att vara lite ledig, Sedan börjar jag jobba på mitt nya sommarjobb på Björkebacken och förhoppningsvis får jag också lite strötider på Knappekulla. Men som sagt ledigheten ser jag fram emot. Den behövs verkligen efter en lång och intensiv vårtermin.

Idag har jag jobbat, varit på Camis examensuppvaktning och på Carros student. Nu ska jag sova och imorgon har jag sovmorgon! jippie!!

God natt!

Hej jag heter Sara och jag är 24 år

Jaha.. då var man 24 (och en dag). Känns konstigt att säga, men jag lär ju vänja mig ganska snabbt.
Födelsedagen var bra. Fast jag hann knappt tänka på att jag fyllde år eftersom det var så mycket annat som hände.

Först jobbade jag och det var en ganska vanlig dag. Men jag blev överraskande glad när jag blev lite uppvaktad av mina kära kollegor. Eva gav mig en växt och av Jenni fick jag nagellack. tack godingar!

Efter jobbet gick jag till gymnasiets skolgård för att titta på studenterna som sprang ut. och även hinna gratta några stycken där.

Sedan gick jag tillbaka till jobbet för att gå på APT-möte. Det var asvslutnings-APT så det var väldigt trevligt. God mat, lite lek och sedan avtackning av all personal som ska sluta. Själv var jag en av dem och jag fick en jättestor ytterkruka som jag sedan fick från mellan torpstugan (där vi befann oss)  till Knappekulla (där jag hade bilen parkerad). det var tungt och jobbigt och idag har jag träningsvärk i armarna.

Sedan åkte jag direkt till studentuppvaktningar. Först till Sara, sedan till Isabelle och sist till Simon, Jesper och Jakob. Stressigt, men kul. Och så fick jag ju äta massa tårta dagen till ära (tack vare Linnéa fick jag väldigt mycket tårta). De sjöng även för mig vilket var väldigt uppskattat.

Sedan åkte jag hem till jonna en sväng där min kära lillasyster befann sig. Jag fick en födelsedagspresent, och världens gulligaste kort (älskar dig syster).

När jag sedan kom hem insåg jag att min ytterkruka hade vält i bagaget på bilen. Det var jord överallt och alla pelargonblommor hade gått av =( Jaja, jag hoppas att det tar sig igen.

Sedan däckade jag i säng för det var en riktigt lång dag!

Idag har också varit en lång dag, Jag har varit på skolutflykt (Anten-Gräfsnäs) och sedan gått bredvid på mitt sommarjobb. Jag är trött!!!

Nu blev detta väldigt långt. och nu ska jag sova! GOD NATT

2 juni 2009

Idag har vi varit på skolutflykt i Nolhagaparken. Det var mysigt. På kvällen var det avslutning med kHkningenuppe vid härskogen. Vi grillade.

Imorgon blir det en aning stressigt. Först jobb följt av APT-möte och sedan flera studentuppvaktningar. Vi får se hur det går! Synd att det ska bli ännu kallare imorgon, jag hoppas att väderprognoserna INTE stämmer.

Nu måste jag verkligen städa lite. Lägenheten har blivit stökig igen. Jag blir så trött.. att man aldrig kan hålla det rent!!

Idag har jag förövrigt sytt färdigt min bikini =)