Ibland får man ge och ibland får man ta emot.

många av mina inlägg skriver jag ofta då jag inte mår så bra och känner att jag behöver skriva av mig.  Förra veckan hade jag en riktigt jobbig vecka med mycket ångest och jobbiga känslor. Men i slutet på veckan vände det lite och helgen har varit riktigt bra. Jag är dålig på att verkligen tacka för alla bra saker i mitt liv, men idag känner jag tacksamhet för så mycket. 


Livet och dess relationer handlar så mycket om att ge och att ta emot och ofta känner jag att jag är den som tar emot mycket men att jag inte har så mycket energi över att ge ut till andra. Jag vill vara en utgivande person. Jag vill vara stöttande för andra, positiv, generös, och uppmärksam på människor runtomkring mig. Jag vill ge tillbaka av all den stöttning jag har fått till andra eftersom jag vet att vi går igenom olika säsonger i livet och behöver olika mycket av den varan ibland. Därför känns det så bra när jag har mina "bättre dagar" då jag faktiskt känner att jag kan fokusera på andra och lyfta andra utan att tänka på mina egna bekymmer. Idag har varit en sådan dag. 

Ikväll hade vi Shinekurs. Och en av övningarna vi fick göra ikväll handlade just om detta. Vi skulle sitta två och två och turas om att ge varandra komplimanger och positiva ord. Och när man fick en komplimang skulle man träna på att bara säga tack. Det är svårare än man tror för man vill ofta försöka säga någonting positivt tillbaka direkt. Men det är också så viktigt.

 En uppmuntrande kommentar som jag fick var att jag ofta är närvarande och verkligen lyssnar in den jag pratar med. Om jag t.ex. Frågar någon hur det är, så lyssnar jag ordentligt på svaret. Jag vet inte om jag alltid håller med om att jag gör det, men jag försöker alltid eftersom jag vet hur viktigt det är. Något av det värsta jag vet när folk frågar mig hur jag mår och sedan verkar totalt ointresserade av att få höra mitt svar.  Då är det faktiskt bättre att inte fråga alls om man inte har tid/lust att lyssna ordentligt. Men jag vet också själv hur svårt det där är. Jag behöver jobba med det väldigt mycket själv. Sedan kan man ganska ofta också bli avbruten mitt i samtalet och det är inte alltid lätt att göra något åt.

Men vi kan alltid sträva efter att bli bättre på saker. "Allt som du vill att människor ska göra för dig, det ska du också göra för dem" står det i Bibeln. Och det kan ju låta klychigt, men det är så sant och så viktigt. 

Hoppas ni haft en bra dag! 

God natt! 
Sara ❤


Livets upp och ner

Tiden går. Och dagarna känns upp och ner. Vissa dagar känner jag mig hur stark som helst och det känns som att jag kan övervinna hela världen. Sedan kommer dagarna då jag bara vill dra täcket över huvudet, gråta och ge upp. Jag har vant mig så gott det går, men samtidigt är jag så trött på att behöva gå igenom all ångest, ledsenhet och ensamhet varje gång det händer. 


Ibland känns det som att livet står på någon slags tomgång där jag liksom inte kommer någon vart. Och tiden som går känns bortkastad vilket i sig blir en stor sorg. Jag vill lära mig att leva i nuet och inte bara vänta på att det jag drömmer om ska hända. Men jag vet inte riktigt hur jag ska göra. 

Igår hade vi Life. Det är så skönt att få träffa mina lifetjejer och bara kunna vara mig själv, just i de känslorna jag är. Igår grät jag mycket. Gråten i sig kan ibland vara befriande och göra att det blir lättare att blicka framåt. Som att man rensar ut jobbiga saker från kroppen.  Och jag är tacksam över att jag får ha vänner att gråta med. 

Livet är tufft just nu. Men varma kramar och vänliga ord från goa vänner gör det ändå värt att uthärda! 

Sara ❤