små steg...

Ibland orkar man bara tänka kortsiktigt. Ta en dag i taget och gå med små, små steg framåt. Den senaste tiden har energin i princip bara räckt till att tänka en dag framåt vilket kan vara okej i perioder. Förutom trötthet och brist på energi har dagarna toppats med huvudvärk. Känns härligt. NOT!

Har i alla fall tagit ett steg i rätt riktning denna veckan. Ett ganska stort steg för mig och förhoppningsvis kan det leda till något positivt. Nu hoppas jag bara att jag klarar av att ta resterande steg vilka kommer vara många och tunga.. men med goda vänner vid min sida hoppas jag att jag ska klara av det.

Nu har det kommit massor med snö. Jag gillar snö, dels eftersom det underlättar så mycket på jobbet då barnen verkligen blir så mycket gladare. Men också för att allt blir mycket ljusare och vackrare.

Imorgon blir det premiärskridskoåkning på sjön. Ska bli mysigt att åka utomhus tillsammans med Malin bl.a. Hoppas bara att isen håller :S

Ikväll slappar jag ensam i soffan med en påse chips. Orkade inte direkt hitta på något ikväll. Ska nog dra mig mot sängen snart!

Hoppas ni har en bra fredagkväll!

Sara ♥

26 januari

26 januari. En ganska vanlig dag för de flesta, någon kanske fyller år eller firar bröllopsdag men för mig för den innebär den en stor påminnelse om min lilla mormor. Det är idag fyra år sedan hon lämnade livet här på jorden och hamnade i himmelen. Jag saknar henne så otroligt mycket, men tanken på att vi kommer att träffas igen gör det hela lite mer uthärdligt. Min mormor var starkt troende och hon har på många sätt varit en förebild för mig. Under tiden hon levde pratade vi väldigt sällan om den kristna tron, men jag har insett såhär i efterhand att hennes inställning till livet och hennes liv tillsammans med gud faktiskt inspirerat mig mer än jag tror. Hennes övertygelse om att gud finns och gör allt gott för oss har liksom smittat av sig en aning. Jag önskar att jag en dag får ha lika stark tro som min älskade mormor hade.

Jag hoppas att hon en dag ska titta ner på mig från himlen och känna sig stolt. Att hon ska förstå att hon faktiskt påverkade mig mer än hon gjorde och att hon ska förstå hur mycket jag faktiskt älskade henne.




Sara ♥


Lång dag...

När man börjar 06.00 och jobbar till 19.30 (trots en liten paus mitt på dagen) blir man ganska trött.. Samtidigt är det så tråkigt att gå och lägga sig direkt när man kommer hem för då känns det ju som att man inte gjort något annat än att jobba (vilket man i och för sig inte har då). Fastnade hur som helst framför tv:n. Men tyvärr har jag inte så många roliga kanaler och det var verkligen ingenting som var värt att titta på. kopplade in datorn och klämde några avsnitt av That's 70's show istället. Har börjat småtitta lite på den efter många år och måste ändå säga att det är humor! Nostalgi och humor.

Helgen gick ganska fort som vanligt. I fredags och igår (söndag) var jag domare på vår miniortävling i ishallen. Ganska kul att se de små isprinssessorna/-prinsarna försöka sig på både det ena och de andra och man kan nästan minnas hur det var när man själv tävlade sina första tävlingar i början av 90-talet.

I lördags var vi ett gäng och åkte skridskor på heden och sedan blev det mycket slappishäng i soffan innan lite kvällsmat hos Johanna och Oscar. Go dag.

Igår när jag kom hem från ishallen orkade jag inte göra någonting. Ville helst bara krypa ner i soffan och stanna där. Tog mig i allafall i kragen och tog bort min julgran. Tänkte kasta ut den, men sedan tänkte jag att jag lika gärna kunde utnyttja min öppna spis så det slutade med att jag eldade upp hela granen. Det brann rätt bra. På kvällen fick jag lite oväntat men väldigt uppskattat besök av min fina vän Malin. Är så otroligt glad över mina fina vänner som verkligen, verkligen bryr sig om mig. Mer än vad jag faktiskt trodde att de gjorde!

Nu ska jag nog försöka sova. Får se hur det går, men det hade verkligen varit välbehövligt med många sköna timmars sömn!

God natt
Sara ♥

Umgås med mig själv!

Att lära mig umgås med mig själv har jag försökt många gånger. Är tyvärr inte jättebra på det men ibland har man ju inget val liksom. Trots att jag vet att jag har vänner som bryr sig och som tycker om mig så är ensamheten det som är värst. En av mina största rädslor är att bli ensam i livet utan en egen familj att dela livet med.

Idag efter jobbet har jag bara varit hemma. Frostat ur frysen då det äntligen (!) är minusgrader och eldat min första brasa i min öppna spis. Har väl haft en ganska mysig eftermiddag/kväll hitills, men tyvärr har jag svårt att koppla av helt och känna frid i själen. För många tankar som snurrar i huvudet och en jobbig klump i magen som bara inte vill försvinna.

Nu blir det till att slappa lite i soffan innan det är dags att sova. Upp tidigt imorgon och jag hoppas innerligt att jag ska få sova gott så att denna trötthet vill försvinna någon gång!

Sara ♥

Livet..

Trots att jag verkligen blivit mer och mer övertygad om vad jag lever för så känns det inte lättare att leva. Utmaningarna är lika stora och tanken på att jag faktiskt kan få hjälp från någon så mycket större, men ändå inte alltid känner att jag får det är så frustrerande! Jag vill bara må bra och leva ett normalt liv! Är oerhört tacksam för min connectfamily och vad den har gett mig de senaste åren. Och visst kan jag se en positiv utveckling i mitt liv om jag blickar tillbaka. Tyvärr räcker inte det jag ser till. Tyvärr kommer alla negativa tankar och ångestkänslor krypande ändå och hur mycket jag än försöker lyckas jag inte alltid stå emot. Det är lätt att säga "skärp dig", "ta dig i kragen", "tänk positivt", "kämpa hårdare"., osv, men jag tror inte att någon som inte gått igenom något liknande kan förstå hur förbannat svårt det faktisk är. Det är ju inte det att man inte vill, utan helt enkelt att man inte klarar av det hur mycket man än försöker! Men jag har ändå bestämt mig för att inte ge upp. Jag jag har bestämt mig för att kämpa vidare och är glad för de dagarna det faktiskt går. Och jag har hoppet kvar om att jag en dag ska få vara lycklig. Det är ju bara det att hjärnan och känslorna inte riktigt fattar det!!!

Nu ska jag påbörja en ny arbetsdag!
Sara ❤️

Första veckan avklarad..

.. Trots att denna veckan varit en dag kortare än normala arbetsveckor är jag helt slut. Höll på att somna idag på jobbet efter att vi hade ätit lunch. Kunde liksom inte hålla ögonen öppna! Men som tur är fick jag gå hem tidigt och nu är jag hemma och tänkte ta en powernap i soffan innan jag ska försöka klura ut vad jag ska göra ikväll. Känner verkligen inte för att sitta hemma i soffan själv. Det är liksom ingen bra idé när det gäller mig just nu, så någonting får det bli!

Det är fruktansvärt jobbigt att vara såhär trött som jag varit denna veckan. Men så är det för det mesta när man varit ledig ett längre tag och ska tillbaka in i sina rutiner igen. Jag hoppas innerligt att det går över snart!

Sitter just nu och beundrar min fina julgran. Vill liksom inte kasta ut den riktigt än fastän man kanske borde. På måndag är det tjugondag knut så tills dess får den i allafall stå kvar. Den barrar ju trots allt inte så mycket än!

Jag har hört att det ska bli kallare. Jag hoppas att det i så fall kan passa på att komma lite snö. Är så trött på detta gråa, regniga, leriga och urtrista väder! Och jag vet att barnen på jobbet har så mycket roligare så fort det kommer lite snö. Det skulle lysa upp tillvaron för många, inte minst mig!

Nä om man skulle ta den där powernapen...

Hoppas ni har en grym fredag!
Sara ♥

Tillbaka till verkligheten...

Då var denna julledighet med alla extra helgdagar över. Nu väntar en lång vårtermin med jobb och.. jobb. Hösten bestod ju av skola och jobb vilket innebar att det inte fanns så mycket tid över till annat på eftermiddagarna. Tidigare i mitt liv har jag alltid haft min konståkning som varit min givna eftermiddagsaktivitet. Men nu har jag inte det längre vilket innebär att jag måste komma igång med något annat för att inte bara sitta hemma och bli rastlös. Ska självklart försöka ta tag i träningen lite men är så opeppad när det är såhär dåligt väder ute. Regn, regn och regn. Sedan hoppas jag ju självklart att jag ska hinna träffa lite vänner, men på vardagarna är det alltid lite svårt att hinna träffa vänner. Alla är trötta eller har fullt upp med annat. Många av mina vänner är gifta och har barn och för dem är det ju helt enkelt ett pussel att få ihop vardagen. Sedan bor jag ju dessutom ute i Floda medan nästan alla jag umgås med bor inne i GBG. Det blir alltid lite bökigare att bara ta en spontanfika eftersom det tar sin lilla tid att åka in till stan. Har ju blivit lite mer intresserad av att pyssla så det kanske får bli min nya vardagshobby.

Idag har jag varit trött. Väldigt väldigt trött. Jag är trött på att vara trött för det känns som att det aldrig spelar någon roll hur mycket jag sover eller vilar. Är alltid trött ändå. Tur ändå att barnen på mitt jobb ger mig lite energi. Det var mysigt att träffa alla barn som varit lediga över julen idag. Många kramar och fina ord blev det vilket självklart är upplyftande.

Nu blir det till att slappa en stund i soffan. Ensam men med huvudvärk så det kanske är lika bra. Längtar så till den dagen då jag träffar den någon att dela livets alla dagar med. Någon som vill sitta bredvid mig i soffan och bara vara trots att jag är trött och tråkig. Och någon som jag kan komma hem och berätta för hur min dag har varit, om än helt oväsentliga saker. Någon som skrattar åt mina dåliga skämt och som torkar mina tårar.. någon att bara få älska.. (okej nu blev det lite djupt.. sorry). Hur som helst.. nu ska vi se vad tv-tablån har att erbjuda!

So long!
Sara ♥

Nytt år!

Jahopp. Då var det 2014, och jag har inte bloggat på ytterligare ett halvår. Men men, kände ändå för att göra ett litet inlägg. 2013 har varit ett bra år på väldigt många sätt. Det har också varit ett jobbigt år på många sätt. Året började med en ganska mörk vår. Jag var lite deppig och tyckte att livet var ganska tungt. Samtidigt tog jag ändå tag i det och förändrade många saker. Jag mådde långsamt bättre och kände mig mer och mer sugen på allt vad livet hade att innebära. Mycket av det var inte bara min förtjänst. Det hade aldrig gått utan mina underbara vänner och framför allt inte utan min fina vän Anna och hennes familj.

I mars 2013 tävlade jag (troligtvis) min sista konståkningstävling då jag hade bestämt mig för att sluta med sporten som jag ägnat 24 år av mitt liv till. Kändes väldigt konstigt och tomt i början men jag vande mig vid det också. Man hade ju helt plötsligt tid till annat. Kommer alltid att sakna konståkningen men beslutet att sluta kändes ändå rätt. (och egentligen har jag ju inte slutat helt då jag faktiskt försöker träna en gång i veckan numera, bara för skojs skull). En av vårens höjdpunkter var att åka till London på Colour conference. Det var verkligen en helt fantastisk upplevelse och dessutom lärde jag känna Malin som numera blivit en av mina bästa vänner. Under slutet av våren lärde jag även känna två goa tjejer, Ida och Louise som tillsammans med mina redan befintliga vänner gjorde sommaren 2013 till den bästa sommaren hittills i mitt liv. Alla grillkvällar, badstrandsdagar, partyn och myskvällar tillsammans med mina fina vänner var helt perfekta!

I september hände sedan något som kom att förändra mig ganska mycket. Jag började i Connect churchs bibelskola och gick ner från heltid till 40% på mitt arbete. Bibelskolan är något av det bästa jag har gjort. Förutom att jag lärt känna ett helt gäng nya underbara vänner så har jag vuxit enormt i min tro och fått ett helt annat sätt att se på bibeln. Lifechanging! Hösten har mestadels varit bra. Har gått i skola, jobbat och försökt träffa vänner på helgerna. Har hängt en del hemma hos Anna med familj. Hennes fyra döttrar är helt fantasiska, så goa och omtänksamma och det har även blivit några barnvaktskvällar där vilket varit så mysigt. Längtar enormt mycket till den dagen då jag själv skaffar familj och barn. Tur att man kan låna andras under tiden.

I november gifte sig en annan av mina bästa vänner. Johannas och Oscars bröllop var helt fantastiskt och jag är så glad att jag fick förmånen att dela dagen med dem. Möhippan för Johanna några veckor tidigare var också väldigt rolig trots lite stress med planeringen inför den.

Sedan kom december med massa julmys, julfester, julkonserter osv. December är alltid så fullspäckad att man knappt hinner tänka. Lite jobbigt när man i mellandagarna helt plötsligt har alldeles för mycket tid för att tänka!! Julafton firades hos min syster Elina och hennes pojkvän. Det var min familj och hans familj och det var riktigt mysigt trots att det inte kom någon snö. Tillsist var det dags att fira nyår och det firades hemma hos familjen Wennerberg i deras mysiga hus tillsammans med massa goa människor från kyrkan. Bästa nyårsfirandet man kunde få enligt mig och vi fick även se en del riktigt fina fyrverkerier.

Nu blickar jag framåt och hoppas på att 2014 ska överträffa 2013. Det finns mycket jag längtar efter men framförallt vill jag bara må bra och njuta av dagarna jag har. Vem vet hur länge man lever.. livet är ju ganska skört!

Hoppas ni haft ett bra 2013!

Sara ♥