Bara en liten dip..

Idag tänker jag inte låta mina negativa känslor eller tankar stoppa mig. Idag ska jag leva och må bra! Idag känns det lite lättare igen. Det värsta är över för denna gången och jag har fokuset på det som ligger framför istället för det förflutna. Förhoppningsvis var det bara en liten dip och förhoppningsvis kan resten av min semester kännas bra! 

Jag startade dagen med lite bibelläsning och kände en frid i hjärtat när jag läste mitt favoritbibelord; " gör er inga bekymmer för något utan låt Gud i allt få veta era önskningar genom åkallan och bön med tacksägelse. Då ska Guds frid som övergår allt förstånd bevara era hjärtan och era tankar i Kristus Jesus"  fil 4:6-7. Jag fattar inte att jag glömmer av detta löfte gång på gång. Men min bön är att alltid få vara påmind om detta och att leva i tron att Guds planer för mig är så mycket större än mina bekymmer! 
Tack Gud för att det bästa ligger framför! 

Ny ska jag äta frukost, lägga i en tvätt, repa lite sång och piano inför bröllopsspelningen samt städa lite här hemma. Ikväll blir det mys med goa tjejer! 

Sara ❤️



Dags att skriva av sig lite..

Har haft en liten dip igen. Några dagar av ångest och några sömnlösa nätter. Jag blir så trött på att det inte bara kan få vara bra! Och jag blir så trött på mig själv att jag tillåter det att bli såhär. Jag kan inte heller låta bli att tänka på hur mina vänner ser på saken. Jag vet att jag har vänner som stöttar mig och som pushar mig framåt. Men frågan är hur länge de kommer orka (och vilja) finnas där? För tänk om de försvann? Det vore en total katastrof! Jag hade nog inte klarat det. Ensam är inte stark, vi människor behöver varandra! 

Jag förstår att det ibland kan verka som om jag inte försöker. Men tro mig, det är allt jag gör! Jag försöker så mycket jag bara kan för just nu har jag bara ett mål i livet, och det är att få må bra! En av de värsta känslorna är faktiskt känslan av att vara misstrodd av folk runt omkring. Jag har ju valt att vara ganska öppen och ärlig med hur jag mår, men det innebär också att jag öppnar upp för människor att kunna döma mig och att ha åsikter om vad jag borde göra/inte borde göra. 

Kanske borde jag sluta med det här, gå tillbaka till att inte prata om det, stänga in det i mitt innersta och hoppas på att det försvinner av sig själv. Men jag tror att det skulle ta dö på mig i slutänden. Jag har ju liksom redan provat det i ganska många år! Erfarenheten säger mig att det inte är någon bra idé. 

Kanske borde jag bara dela det med en eller två av mina närmsta vänner. Ja, kanske hade det varit bättre, men frågan är hur länge de hade orkat i så fall. Det sista jag vill är att känna mig som en börda för andra människor. Och det absolut sista jag vill är att förlora någon av mina vänner! Därför tror jag inte att det är en bra idé det heller. 

Jag har som sagt valt att vara öppen. Och för de som inte vill se eller höra om det så är det bara att sluta följa mig på instagram, säga upp vänskapen på Facebook, sluta läsa min blogg och framför allt sluta ställa frågan "hur mår du?" när vi ses.  Jag tvingar ingen att ta del av mitt mående. Men jag hoppas att jag kan få vara en förebild för någon annan som kanske också kämpar hårt med saker i livet. 

En dag ska jag vittna om det här. En dag ska jag vara helt fri och då hoppas jag kunna vara till hjälp för någon annan. Tills dess kämpar jag vidare. Dag för dag, steg för steg. 

Tack till alla vänner som finns där och som stöttar mig i min kamp! Tack till alla som står ut med en simpel människa som mig! 

Sara ❤️

Sovmornar..

Att få sova ut på morgonen är bland det bästa med semestern. Jag hatar ljudet av väckarklockan som tjuter och är så tacksam över att jag slipper den i tre veckor till! 

Det jobbiga med att ha all världens tid på morgonen är dock att jag gärna ligger kvar i sängen lite för länge. Halva dagen försvinner liksom. Och när jag vaknar är det många tankar som snurrar i mitt huvud. Jag har liksom tid att känna efter på ett helt annat sätt. Tid att reflektera och tid att försöka reda ut saker i mitt inre. Detta på gott och ont. Men det finns en smärta i att möta det som finns på insidan. De tankar och känslor som fortfarande ligger gömda och som så småningom ska bearbetas. Jag har kommit en bra bit, men jag är inte färdig än. Hur mycket jag än önskar att jag var det! Det är bara det att just nu har jag ingen som helst lust att fortsätta. Just nu vill jag bara leva för stunden och njuta av min semester! 

Jag försöker fokusera på att vara tacksam för allt jag har, och det går mestadels ganska bra. Men ibland tar de negativa känslorna över och inte nog med att jag är trött på att känna så, jag känner även dåligt samvete och skuld över att jag känner så när jag egentligen har så mycket att vara tacksam för! Jag BORDE vara tacksam HELA tiden!!!! 

Nu ska jag ta mig upp ur sängen. Ta en dusch och ära frukost! Senare idag blir det en tur till vrångö. Det blir nog bra! Hoppad ni har det fint! 

Sara ❤️

Så har semestern dragit igång!

Semestern har börjat mestadels bra. Vädret har varit helt okej, runt 20 grader och sol och jag känner att jag äntligen börjar känna mig utvilad. Ett minus är att jag stukade foten på volleybollen i måndags och har haltat mig lite igenom dagarna. Annars har jag faktiskt inte så värst mycket att klaga på. 

Igår hade jag en fantastisk dag tillsammans med min fina vän Johanna! Vi åkte ner till Halmstad och strosade runt i staden. Sedan åkte vi till Tylösand där vi hängde en stund på stranden innan det var dags för kvällens höjdpunkt och min födelsedagspresent av Johanna; konsert med Carola! Konserten var magisk och vi var helt lyriska efteråt! Gamla klassiker och nya låtar varvades med fina små tal och härliga berättelser. För mig var det stort då Carola verkligen varit en stor idol för mig! 

Idag har jag haft en såndär dag då allt gått i slow motion. Hjärnan har liksom inte riktigt varit med. Men trot det har jag ändå fått en del gjort. Satte en ny sats med flädersaft eftersom jag glömde av den förra så att den började mögla. Jag och mamma har planterat om en stor krukväxt. Sedan har jag pillat lite med bilder på datorn, hängt vid havet med Monika och haft spelkväll hos Louise på kvällen. Helt okej dag trots min mosiga hjärna. 

Imorgon blir det troligtvis havet igen. Det sköna med semester är att jag kan bestämma det imorgon. Jag måste inte planera!!! 

Nu ska jag däremot sova! God natt! 

Sara ❤️

Första semesterdagen.

Idag är det min första semesterdag (helgen räknas ju inte), och jag har inte gjort många knop. Skjutsade en kompis till flygplatsen imorse sedan har jag legat på soffan i princip hela dagen. Elvis har varit väldigt gosig och legat i mitt knä i typ två timmar. Mysigt! 

Igår och idag har det varit många tankar som snurrat. Jag ÄR tacksam för allting jag har, alla vänner, mitt hem, mitt jobb osv.. Men ändå kommer de negativa tankarna och känslorna ikapp ibland. Det är dock inte lika ofta längre och ångesten är inte lika jobbig, men ändå kan jag inte riktigt känna frihet från det än. Jag antar att det är processen som måste få ha sin gång, och en vacker dag kommer friheten att vara där helt och hållet. Tills dess är det väl antagligen bara att hålla ut, kämpa på och fortsätta att fokusera på allt bra och  vackert som finns i mitt liv. 

Något som upptagit mina tankar är det faktum att jag har semester. Jag har inte så  mycket planer vilket på ett sätt är skönt. Men samtidigt är det lite stressande och jobbigt. Många av mina vänner har familjer eller respektive och kan planera husvagnssemestrar, utlandsresor, sommarstugebesök osv. För dem är de självklart vilka de ska spendera sin lediga tid med. För mig kan det ibland kännas väldigt tomt. Som att jag saknar tillhörighet någonstans. Jag vet att jag har massor med underbara vänner runtomkring mig så jag vet att jag inte är ensam, men tyvärr kan det ändå kännas så. Jag längtar oerhört mycket till den dagen då jag kan få semestra ihop med min familj, mina barn, min man! 

Jag hoppas, längtar och drömmer varje dag. Och det positiva är i alla fall att jag under den senaste tiden fått framtidshoppet tillbaka. Hoppet om att jag kommer få leva lycklig och få må bra. Hoppet om att drömmar och böner  ska få bli sanna! Hoppet om en ljus framtid. Det bästa ligger framför... Jag måste tro det! 

Jag hoppas att semestern kommer erbjuda massor med roliga saker ändå. Ikväll blir det lite beachvolleyboll i Skatås med ett gäng från Connect Church. Det blir nog kul i allafall! :) 

Sara ❤️