lite av varje

jag blir så trött på mig själv. Som sagt: jag skjuter saker framför mig. Imorgon är det valborg. Än har jag inte lyckats få ihop några vettiga planer, men jag känner verkligen för att göra något kul. Dessutom ska det bli jättefint väder även imorgon så sitta hemma själv känns inte direkt lockande.

Idag har jag varit och fikat med Karin. Det var verkligen längesedan, men verkligen jättemysigt att ses. Nu har vi bestämt oss också. Det blir speeddating någon kväll framöver =)

Jag tänkte se på grey's anatomy nu, men jag får inte kanal 5 att funka. Så störande.

När jag skulle köra in bilen i garaget nyss så gick det nästan inte. Jag fick trixa och backa hur många gånger som helst för att lyckas. Jag fattar inte. Detta är något jag gör varje dag och det är aldrig några problem. Men idag höll jag på att ge upp.

Idag kom klänningen som jag beställt från HM. Den satt jättefint och blir grym till sommarn =) 98:- dessutom. Det är inte fel.

Nu ska jag ta mig något att äta. En banan kanske?


my day

Idag har det kliat i mitt huvud typ hela dagen. Jag har kommit fram till att det troligtvis beror på att jag inte sköljde ur allt balsam igår när jag duschade. Var så himla snabb i duschen igår eftersom det åskade när jag skulle duscha. Är det farligt förresten?? Hur som helst tänkte jag att det var bäst att snabba på så att man inte får sig en stöt eller något. Så idag fick jag gå runt med kliande huvud.

Annars har dagen gått åt till jobb, slappande, träning och storhandling. Var även en sväng hos min mormor. Hon är verkligen hur söt som helst. Jag älskar henne så mycket!!!

För övrigt kan jag meddela er om att mitt nyttigare liv faktiskt går hyfsat. Jag har inte ätit lika mycket godis och i så fall mest mörk choklad. Träningen går ocskå hyfsat och jag känner att jag är på rätt väg.

tycker du som jag, tycker du som jag så gör jag det en annan dag!

"Mors lilla lathund sa du må tro jag jobbar bra.
 fastän just idag mår jag inte bra jag gör det helst en annan dag"

Åå vad jag känner igen mig i denna text.
Just nu sitter jag hemma i soffan och har inget vettigt för mig. Kollar facebook, tittar på top model och bara slöar.
Samma visa varje dag. Jag blir galen på mig själv!. Samtidigt orkar jag inte göra något åt det. Jag är alldeles för trött och det känns som att jag inte har sovit på flera veckor.

Men nu tänkte jag iallafall försöka ta mig i kragen och skriva en lista. Den kommer att bli lång och vi får se om jag börjar beta av den idag. Men den ska iallafall skrivas!!!


Du kan be om ursäkt hur många gånger som helst, men om du aldrig ändrar ditt beteende så kommer jag aldrig att få förtroende för dig!!!


Alla dessa val

Hur ska man kunna välja mellan två saker som betyder precis lika mycket?
Just nu känner jag mig mer förvirrad än jag någonsin gjort tidigare. Jag har ingen aning om vad jag ska göra och därför låter jag bara tiden gå. Hoppas på att saker och ting löser sig med tiden.
Jag känner mig dålig och lat för att jag inte tar tag i saker, men samtidigt vet jag inte var eller hur jag ska börja.
Det var ju inte såhär jag hade tänkt!!!

Vilka problem man hade när man var liten

liten


Allt var mycket lättare då

trött

Idag har jag varit sjukt trött. Ända sedan klockan ringde imorse har ögonlocken försökt falla igen. Dessutom hade jag en lång dag på jobbet idag eftersom det var drop-in för föräldrar och syskon på kvällen. jag var på jobbet mellan 07.00-18.00 idag, sjukt segt när man redan från början är trött!
Sedan jag kom hem har jag och syster handlat, ätit middag, bytt sängkläder och städat lite. Nu ligger vi båda två utslagna i soffan och bara slappar. Ska nog snart gå och lägga mig så att morgondagen blir en aning bättre än dagen!

God kväll!
Sara

Sunday evening

Så var det söndag kväll igen och snart dags att gå och lägga sig. Håller precis på att titta på slutet av filmen Mamma Mia. Det gick inte så mycket bra på TV denna kväll och jag som bara älskar Mamma Mia kan nog inte se den för många gånger. Till denna mysfilm hade jag skurit upp lite gurka och morot samt gjort iordning en dip. Det går rätt bra med mitt nyttigare liv =)
Elvis har legat och gosat i mitt knä precis hela kvällen, så mysigt!!!
Nu ska jag borsta tänderna och sedan blir det sängen. Filmen är strax slut!!

BTW jag fick ett elpiano på tån idag. det gjorde ont!!!

Konståkning

Så har man tränat på is igen. Det har gått tre veckor sedan vi hade isträning senast. Känns konstigt att tiden går så fort, men det var riktigt härligt att få snöra på sig skridskorna idag igen. Träningen gick bättre än förväntat trots ett klantigt fall rakt på knät (som för övrigt är helt svullet). Jag klarade några dubbel axlar och det är jag stolt över =)

Jag tror inte ni förstår hur mycket konståkningen betyder för mig. Jag vet inte hur jag ska kunna sluta (inte för att det är aktuellt just nu men en vacker dag kommer det ju att vara nödvändigt), det är ju mitt liv!!!

Syns man inte så finns man inte (?)

Det finns så många olika typer av människor. Och bland alla dessa tar man sig (eller får man sig) en roll. En stämpel. Man blir placerad i ett fack och det är oerhört svårt att bryta sig loss från sin roll. Byta fack. Man har dessutom olika roller i olika sammanhang och bland olika människor. Själv har jag många gånger fått stämpeln "den tysta, försiktiga, kanske lite blyga personen". Något som jag egentligen känner är raka motsatsen till den jag egentligen är (eller vill vara).

Satt och pratade med en vän igår och vi kom fram till att status hänger ihop mycket med roller. De som syns mest, hörs mest och har roller som tar mycket plats har högre status (enligt vissa) än de som är lite mer tillbakadragna. Vi kom även fram till att vi var trötta på hur tydligt detta verkligen märks i olika sammanhang. Ibland kan man komma in i ett rum fullt av människor utan att någon ens märker att man har kommit. Men så kommer någon med "högre status" in så blir det världens uppståndelse kring den personen. Kramar, skämt och massa  skratt.

Och när det gäller alla dessa fack som man blir placerad i så kan man ju bara bli så förvirrad. Ibland passar man in och ibland passar man verkligen inte in. Ibland blir man bjuden på fester och ibland är man helt bortglömd (eller bortvald).

Frågan är om det går att göra något åt det. Jag vet iallafall att det är extremt svårt att ta sig ur en roll som man redan har.

Sara <3


Jag orkar inte!!!

Som sagt. Jag har lite för mycket att tänka på. Kan inte riktigt samla mina tankar och orkar inte ta tag i saker och ting heller. Det är lätt att skjuta allting framför sig och tänka att "det löser sig". Men tänk om det aldrig gör det. Det känns som att jag hamnat i någon sorts cirkel som bara står still. Vet inte om det är det jag vill, eller om jag bara står och stampar för att det känns bekvämt. Kan inte riktigt komma fram till det. Detta blev en aning rörigt och ni kanske inte alls förstår mig. Det gör jag ju inte ens själv!!!


åå vad jag inte orkar med detta!!!


Måsten

När jag får för mycket MÅSTEN här i livet slutar det med att jag inte gör något utav det. Det är precis som när jag ska städa och allt är så stökigt att jag inte vet var jag ska börja någonstans. Jag har insett att jag är sjukt dålig på att ta tag i saker, och det blir ju aldrig lättare ju mer man skjuter upp det. Just nu har jag tusen saker som jag måste göra. Saker som jag borde gjort för längesedan. Och ju mer tiden går, ju mer gnagande blir oron i magen över att jag inte fixat de sakerna än.

Nää usch. det var inte roligt att bli vuxen. Inte på alla sätt iallafall.


Confused

Det där med känslor kommer jag nog aldrig att förstå mig på.

Min påsk

Påskafton var trevlig för min del. Först var det påsklunch hemma hos mormor. Mamma, Pappa, Erik, Alicia och Zuzette var där och jag hade en trevlig stund. Sedan fick jag sådan lust att spela piano och jag tror jag satt vid pianot i nästan två timmar. Alicia satt bredvid mig en stund och vi sjöng och spelade precis som förr. Det har jag verkligen saknat.

Klockan 17.00 åkte jag vidare för att fira påsk med mina vänner. Det var jag, Emelie, Felicia, Jacob och Samuel som hade en go påskafton tillsammans. Vi grillade, gjorde fruktsallad, spelade när och fjärran och bara satt och umgicks. Det var verkligen en mysig kväll, tack för det! =)

Idag skulle jag upp tidigt (iallafall för att vara söndag). Klockan 09.00 skulle vi samlas i kyrkan för att sjunga på påskdramat. det var inte första gången vår kör framförde låten "Don't cry" på påskdramat i floda missonskyrka. Snarare typ fjärde gången. Men jag gillar det varje gång.

För att sammanfatta denna helgen kan jag bara säga att den har varit bra. Vädret gör ju självklart sitt också. Det är så skönt att jag är ledig från jobbet även imorgon. Sovmorgon är ju inte fel =)

Glad Påsk

Så var det påsk igen. Åren går bara snabbare och snabbare, jag hinner knappt med. Idag ska jag först äta påsklunch med familjen och sedan blir det påskfirande hemma hos Emelie, Ska blir riktigt mys.
Jag älskar att det är sol ute. Igår satt jag och Em och solade en stund, och det gick alldeles utmärkt att sitta i bara linne om man satt i lä. Nu tänkte jag gå ut och sätta mig på altanen en stund.

Och så vill jag önska er alla en glad påsk, och det gör jag med denna bilden på mig och syrran. (tagen påsken 1987).

glad påsk

Påsklov

Nu har jag jobbat klart för denna veckan. Ska bli riktigt skönt att bara få vara ledig några dagar. Idag har jag varit väldigt trött på jobbet. Gått runt och gäspat hela tiden och inte ansträngt mig mer än vad jag har behövt. Sådana dagar känner man sig lat.
Nu sitter jag här i soffan och tänkte äta något. är hungrig som en varg.

Hoppas denna påskhelgen blir solig och glad=)

Mitt nya hälsosamma liv

Det är inte lätt, men jag har lyckats klara mig från att äta godis idag också. Morot är riktigt gott faktiskt =) Till och med när syrran satte sig i soffan med en chipspåse kunde jag motstå. Jag är riktigt stolt, det här går bättre än förväntat. Men det är inte lätt, herregud vilket godissug jag har. Har dock hört att det brukar ge sig efter sisådär en vecka eller två. Inser dock att jag valt helt fel vecka att börja vara nyttig. 1, det är påskvecka och då SKA man ju äta godis. 2, har min roliga vecka i månaden då jag alltid blir extra godissugen. Snacka om illa tajmat!! Men jag har sagt till mig själv att under påskhelgen får jag faktiskt äta godis flera dagar i rad, så nästa vecka börjar jag på allvar med mitt hälsosamma liv!

Nu ska jag gå och lägga mig. Imorgon har jag sovmorgon (börjar 08.30) och det ska bli skönt. Ser dock väldigt mycket fram emot helgen som blir extra lång. Fyra dagars ledighet i rad är ju inte fel.

God natt!!!

dagen

Idag har det varit en lugn dag på jobbet. Vi gräddade våfflor utomhus med barnen och trots att det varit lite småkyligt i vinden så har det varit en go vårdag. När jag kom hem diskade jag och plockade lite i lägenheten. Idag är jag ganska nöjd. Jag har inte ätit något godis. Sedan jag kom hem från jobbet har jag bara ätit spagetti och köttfärssås och som kvällssnacks (för jag kände att jag verkligen behövde någonting) knaprade jag i mig några morötter. Min nyttighetsperiod börjar iallafall hyfsat ;)
Ikväll har jag även skrivit lite på en låt som jag haft i huvudet ett tag. Det var längesedan jag skrev en låt nu så det var lite roligt att sitta och plonka lite på keyborden (önskar det vore en flygel) och testa vilka ackord som funkar bäst. Den är inte klar än, men jag känner att det får komma med tiden. Jag vill inte "pressa fram" något för då blir det ändå inte bra, och jag tror min fantasi och kreativitet är slut för idag.




Jag tycker inte om när du ljuger mig rakt upp i ansiktet. Snart tappar jag förtroendet för dig helt.


Shopping!!!

Denna helgen har jag shoppat mycket. Igår (lördag) strosade jag runt själv på stan i massa timmar och hittade en del fina grejer. Egentligen åkte jag in för att köpa födelsedagspresent till Emelie, vilket jag också gjorde, men jag hittade även massa saker som jag själv ville ha. Idag åkte jag och Anna till Allum och även där blev det lite shopping. Jag tror det är våren och solens fel. Så fort det slår om till varmare väder börjar jag rensa ut min garderob som en galning och varje år tycker jag att jag bara har tråkiga, gamla kläder. Då finns det inget bättre än att dryga ut garderoben lite. Helgens inköp blev: ett par svarta skor, en rosa/beige blus, en vit topp, en gul tunika samt lite annat smått och gott i form av handkräm, smycken och smink. Dessutom köpte jag ju Emelies present som blev lyckad (hon såg iallafall glad ut när hon öppnade paketet =P), och den bestod av en kjol, en topp och ett halsband. Det är bra när man är några stycken som lägger ihop till en present, då kan man köpa något mer än bara massa krimskrams och småsaker, som t.ex. en hel outfit =)

Jag har även bestämt mig för att jag ska bli nyttig. Inget godisätande under veckodagarna och mycket mer frukt och grönsaker. Detta av två anledningar; 1, Jag vill inte få någon hälsosjukdom som t.ex. diabetes.(eftersom diabetes kan vara ärftligt och faktiskt finns i familjen känner jag att risken finns att jag faller dit om jag fortsätter såhär). 2, Sommarsäsongen 2009. Jag vill se vältränad ut under bikiniperioden och det kommer jag inte att lyckas med om jag inte slutar med allt godisätande. SÅ nu tar jag mig i kragen och försöker leva en aning nyttigare och en aning hälsosammare. Önska mig lycka till för det kommer inte att bli lätt!!!

Olika webläsare

Var hemma hos en kompis häromdagen och kollade min blogg. Insåg då att den såg helt annorlunda ut i hennes webläsare än den gjorde i min. Det såg inte alls lika bra ut, därför undrar jag hur det ser ut i era webläsare? Alla som läser, snälla kommentera!!!

Såhär ska det se ut:

blogg

FREEDAG!!!

Äntligen fredag igen. Herregud vad tiden går fort, men herregud vad skönt det är att jag har hela helgen framför mig igen. Imorgon är jag helt ledig och än så länge har jag ingenting planerat. Tänkte eventuellt försöka ta mig in till stan och kika runt lite. Våren är här och jag är sugen på något nytt!
Igår sydde jag om ett par gamla jeans till en kjol. Måste säga att jag blev ganska nöjd, men slarvig som jag är orkar jag ju aldrig se till att stärka sömmarna så idag på jobbet sprack den. Pinsamt. Men jag fick gå till syslöjden och låna en maskin och laga den. Varje vår får jag för mig att sy massa nya kläder och framförallt sy om alla gamla plagg som jag aldrig använder. Det är faktiskt kul, och det blir ofta ganska fint.

Nu ska jag se på scrubs och äta glass. Det tycker jag att jag är värd efter en lång arbetsvecka!

en liten dag

Kom hem från jobbet för en stund sedan. Svängde förbi miljötvätten och fick rent min bil på hemvägen, kändes riktigt bra. Nu sitter jag här i soffan igen. Varenda dag hamnar jag här det första jag gör. Jag måste verkligen skärpa mig. Sluta skylla på att jag är trött, för detta gör mig verkligen inte piggare. Nu är det t.ex. fint väder och jag borde verkligen ta mig en lång promenad ute, det handlar bara om att få tummen ur. Självdisciplin kanske det kallas?!!



Why can't these feelings disappear??

1 april

Idag har det varit en lång dag på jobbet då vi hade föräldramöte till klockan 20.00 på kvällen.  Vad som var skönt var att det fortfarande var ljust när jag åkte hem, vilket gjorde att det inte kändes lika tungt. Det har ju varit en solig och varm dag idag och det har man ju nästan missat eftersom man jobbat hela dagen. Hoppas morgondagen blir lika skön.
Har inte bloggat sedan i lördags och tänkte uppdatera er om vad som hänt sedan dess. I söndags var det klubbmästerskap, sista tävlingen för säsongen. Jag är nöjd med min insats eftersom jag lyckades åka ett näst intill felfritt program trots ett värsting-fall på en dubbel axel under uppvärmningen. På kvällen åkte vi och tittade på göteborgs Showtävling där Lerums konståkningsklubb faktiskt tog hem serien. grymt jobbat tjejer!!
Måndagen började jag som vanligt jobba klockan sju på morgonen och jag hade en ganska tuff dag måste jag säga. På kvällen träffade jag Anna och Paula. Vi var hemma hos Anna och bakade scones och hade en riktig myskväll. mer sådant tack =) Igår jobbade jag som vanligt. Sedan åkte jag till banken för lite ärenden och sedan åkte jag till ishallen för lite avslutning/utvärdering av terminen. På kvällen kom jag hem och såg att jag fått min deklaration. Spännande, jag måste säga att jag tog ett djupt andetag innan jag läste den. Visste ju inte om jag skulle behöva betala tillbaka eller om jag skulle få tillbaka skattepengar. Jag blev överraskande glad när jag lästa siffrorna och jag får tillbaka mer än jag någonsin har fått så det var positivt =)
Idag har det som sagt varit en lång dag och nu sitter jag och tittar på "du är vad du äter" med en påse godis bredvid mig. haha, onyttiga jag!!

(än har jag inte blivit lurad, trots att det är första april. Iallafall inte vad jag vet =P)
Däremot såg jag att youtube var upp och ner.