Semestern har startat!

Idag hade jag min tredje riktiga semesterdag. Och idag var också första dagen då jag inte hade någonting inplanerat. Jag vaknade och var helt slut efter gårdagen då jag och två kompisar cyklade 1,5 mil i terräng med mountainbikes. Men jag var också mentalt slut. För när tankarna snurrar i ett och man aldrig ger sig själv en chans att hinna bearbeta dem blir man trött. Alla som känner mig vet att jag kämpar med ångest och oroliga tankar. Jag har gjort det alldeles för länge och jag har vant mig vid att leva med det. Hoppet om att en dag bli helt fri från det finns fortfarande kvar, men jag vågar inte alltid hoppas för mycket. 

Så idag vaknade jag och kände en viss stress över att jag hade hela dagen oplanerad. Tänk om ångesten blir för stark (för det är ofta i min ensamhet den dyker upp)? 
Jag vill så gärna klara av att vara hemma själv en hel dag. Jag vill kunna sysselsätta mig, hitta små hobbies och bara vara utan att må dåligt. Idag bestämde jag mig för att verkligen träna på det. Jag startade med frukost på altanen. Efter det har jag tvättat, åkt och handlat, lagat mat och resten av dagen har jag legat i soffan och tittat på tv. Jag har varit väldigt trött, men det har faktiskt gått ganska bra ändå.. fram tills nu.. 

För här ligger jag i sängen och har precis lugnat ner mig lite från en ångestattack. En ångest som bara dök upp från ingenstans, men som bedövade hela mig för en stund. Just nu är jag arg och ledsen men jag försöker också känna mig stolt över att dagen ändå gått såpass bra. Kände ett behov av att skriva av mig lite då jag inte riktigt vet vad jag ska göra av mina känslor just nu. Detta är inget nytt för mig. Jag är egentligen ganska van. Och jag vill inte hålla på och klaga eller gnälla över mitt liv. Men jag vet inte alltid vad jag ska ta mig till. 

Jag är tacksam till alla mina vänner som alltid finns där och stöttar. Ni betyder verkligen allt! Trots att jag ofta känner mig ensam vet jag att jag alltid har någon jag kan ringa om jag bara behöver prata (sedan att jag inte alltid gör det är ju en annan sak).  

Imorgon ska jag i allafall till havet med Elina, barnen och mamma. Hoppas på en härlig dag och att jag ska ha lite mer energi än jag haft idag. 

Sara ❤️