2009

En liten resumé av mitt 2009

  • På våren jobbade jag kvar som elevassistent på Knappekullaskolan vilket jag faktiskt trivdes bättre och bättre med ju mer tiden gick. Där träffade jag även Jenni som hjälpte mig att överleva min vardag och blev en god vän =)
  • I juni fyllde jag 24. Orkade inte ställa till med någon fest så det fick bli några tjejkompisar hemma på lite middag. Men det var helt okej, lagom mysigt.
  • Sedan kom världens värmebölja och man kunde åka till havet och sola och bada i flera veckor i sträck, helt underbart!
  • På midsommar var jag ute på Hällevikstrand och firade med massa sköningar. Det var riktigt roligt!
  • Resten av sommaren jobbade jag på Björkebacken och Hedegården. Förstökte träffa kompisar så mycket det gick och tog det lugnt en hel del.
  • När höstterminen startade hade jag inget jobb. Men ganska snabbt fick jag ett månadsvikariat på Hjällsnässkolan (högstadieskola) som syslöjdslärare. Detta var en stor utmaning för mig eftersom jag aldrig jobbat på högstadiet förut. Och jag kommer nog aldrig att göra det igen om jag ska vara ärlig.
  • Sedan fick jag jobb på Fågelkärrs förskola i Gråbo där jag jobbade hela hösten och även fortsätter jobba nu till våren.
  • Hösten gick även åt till mycket konståkning. Eftersom jag lyckats kvala in i elitserien blev det tävlingar var och varannan helg. Bl.a. två resor till Stockholm och en till Tibro.
  • I december tävlade jag mitt första SM som gick av stapeln i Linköping. Ett mål som jag haft under flera år så det kändes riktigt bra.
  • Sedan var det jul igen och den var väl som vanligt förutom att den var vit.

Och nu sitter jag här, sista dagen på året och önskar att nästa år ska bli mycket bättre än detta har varit. Framförallt hoppas jag att jag kan hålla mitt nyårslöfte (som jag inte tänker avslöja här nu).


Så: GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLESAMMANS!!!

Bästa träningen på länge

Äntligen känns det som att det funkar igen. Kom just hem från en riktigt bra träning. Dubbel axeln var bra och jag stod flera stycken men även min trippel salcow var riktigt bra. Stod en trippel salcow på sjua och ramlade på några som nästan var helt runt. Jag har aldrig haft så bra känsla i den som jag hade ikväll. Det kändes som att jag redan kunde den =D Lite typiskt att det går så bra nu en vecka efter att SM har varit, men det är bara att blicka framåt. Snart är det elitserietävling igen och då ska jag åka mitt bästa åk ever! 

Det känns bra att någonting går min väg just nu..




Så var julen över igen..

Så har det varit julafton ännu en gång. Denna gången fick vi ju t.o.m. en vit jul vilket jag gillade skarpt. Annars kan man väl säga att julafton var ungefär som vanligt. Julbord, Kalle Anka, paketöppning osv.. Jag fick en fin tröja, ett spel, några presentkort och lite annat smått och gott. Hade inte önskat mig så mycket men blev glad för det jag fick. Framför allt blev jag glad över att alla mina fina syskon var hemma och firade, det var några år sedan sist som alla var med. Önskar bara att alla kunde förstå meningen med julen. Att det är en högtid då man ska vara tillsammans och sprida glädje och kärlek till varandra. Och att det inte bara handlar om materiella ting!

Idag har jag mest tagit det lugnt. Tittat på film och ätit choklad. Snart ska jag till Jenny för att byta lite julklappar och mysa lite. Ha en bra juldag allihopa!


Pussar och Kramar Sara

GOD JUL



1993 års julkort =)

Dan före dan...

I morse vaknade jag med sprängande huvudvärk och feberkänsla. Tog svininfluensavaccinet igår så det har ju dock sin förklaring, men sjukt segt när man vet att man ska jobba hela dagen. Det var inte många barn på förskolan idag så dagen har varit hyfsat lugn. Lite stjärtlappsåkande och filmtittande samt mys och bus med barnen. Jag mådde dock halvkasst hela dagen och var helt slut när jag kom hem. 

Igår firade jag minijul med Emelie, Felicia, Helena och Johanna. Det var en mysig kväll innehållande tomtegröt, glögg, pepparkakor, lussekatter och JULKLAPPSLEKEN! Men framförallt var det bara härligt att umgås.

Hann även med att träna lite igår och typiskt nog kom min dubbel axel tillbaka igår. Sådär två dagar efter SM, känns ju lite surt måste jag säga. Visst är det skönt att den funkar igen, men den kunde gärna fått dykt upp en vecka tidigare! Men nu ska jag se till att bli säker på den så att jag kan förbättra mina poäng i elitserien till våren =)

Nu tänkte jag äta lite pepparkakor och mysa i soffan. Imorgon är det julafton och jag hoppas att den blir bra i år! det verkar i alla fall som om vi får en vit jul =)

SM

Här är mitt friåkningsprogram från SM =)
http://www.twdns.se/clients/doc_konstakning2010_se/sidadmin/bildbanken/File/SM_Damer_Fri_1.html

SM

Så har man tävlat sitt första riktiga SM i konståkning. Jag kom till Linköping utan några större förväntningar eftersom mitt mål har varit att ta mig dit överhuvudtaget. Dock var jag besluten om att jag skulle ge järnet och verkligen satsa allt på tävlingarna och träningarna. Tyvärr gick det inte riktigt så bra som jag hade velat. Kortprogrammet var riktigt dåligt och jag försökte inte ens på mina hopp. Stor besvikelse var vad både jag och min tränare kände efteråt. Så inför söndagens långprogram var jag riktigt revanchsugen och trots att träningarna inte gått så jättebra kände jag mig konstigt nog inte så nervös. Långprogrammet gick ganska bra och jag lyckades åka upp mig från en 15:e plats till en 13:e plats vilket jag är riktigt nöjd med.




upp och ner..

jaa.. man har bättre och sämre dagar. Idag vaknade jag till en morgon som bara gick helt fel. Var en aning trött irriterad när jag kom till jobbet och sedan kunde jag inte riktigt slappna av resten av dagen heller. Tror det kan bero på en viss stress inför SM, samt att jag i mitt huvud redan tagit julledigt. Dessutom är jag sjukt trött och har varit de senaste veckorna vilket gör att man bara irriterar sig på småsaker.


Hur som helst har jag även tränat två träningspass idag vilka faktiskt gick hyfsat så det känns ändå okej inför SM. Imorgon bär det av mot Linköping och sedan tävlar jag på fredag och söndag. Nu ska jag gå och lägga mig så jag känner mig utvilad imorgon. Nu gäller det!


Håll gärna tummarna =)

Trevlig lucia..

..Önskar jag er med ett fint luciatåg från 1998 års julkalender =)
Mig finner ni bland alla stjärngossar =P





Luciafirande

Idag hade vi luciafirande på förskolan där jag jobbar. Det gick faktiskt riktigt bra och jag är stolt över alla duktiga barn som stod ute i regnet och sjöng för alla glada och entusiastiska föräldrar. Efter luciatåget  bjöd vi på fika i form av pepparkakor och lussekatter som barnen själva hade bakat. Det var faktiskt riktigt mysigt trots att vi var utomhus i regnet hela tiden.


Nu ska jag snart åka iväg och träna. Nu är det bara en vecka kvar till SM och jag är supertaggad. det ska bli såå kul =)

Ha en bra kväll!



andra advent

Oj, jag kan inte fatta att det redan är andra advent. Men det är väl lika bra att inse att jag aldrig kommer hänga med på hur fort tiden går. Denna helgen är har varit bra än så länge. Igår hade vi SM-träning i Landvetter vilket var väldigt kul, men eftersom jag ännu inte tränat mig i form efter min sjukdom var jag helt slut efteråt. Träningen gick hyfsat, jag stod några dubbel axlar och var ganska nära på min trippel salcow.

På kvällen kom Emelie och Felicia hem till mig för en myskväll. Vi lagade mat (fisksoppa) och tittade på film och käkade godis. Tyvärr fick vi aldrig se den filmen som vi hade hyrt eftersom snubben på videostation hade lagt i fel film i fodralet. Vi skulle sett "the proposal" men istället hade han skickat med "bläckhjärta"(?). Så istället bestämde vi oss för att se Twilight trots att vi alla redan hade sett den. Det gjorde inte så mycket eftersom det är en grymt bra film, men det är ändå lite störande. 

Idag är det dags för vår sista föreställning av Grease i ishallen så jag ska snart bege mig. Hoppas det kommer mycket folk =)

Ikväll blir det träning igen och sedan tänkte jag försöka lägga mig hyfsat tidigt så jag orkar med den kommande veckan! Den kommer vara lika fullspäckad som denna med hårdträning inför SM, utvecklingssamtal på jobbet och luciafirande. 

Glad andra advent önskar jag er <3

Konståkningsuppvisning

Idag var det dags för årets konståkningsuppvisning för skolor och förskolor. Sammanlagt kom det ca: 700 skolbarn och förskolebarn och tittade när vi gjorde vår egen version av grease. Sammanlagt hade vi tre föreställningar idag varav två gick riktigt bra för mig. Den tredje var inte så lyckad eftersom jag ramlade på två hopp (två dubbel salcowar som jag verkligen ALDRIG missar annars!) så himla typiskt. Det var dessutom den föreställningen då alla barn från mitt jobb var där och tittade. Men som tur var tyckte dom att det var bra ändå "Sara, du äger fett" var det en liten kille som sa, haha. 

När jag kom hem var jag så trött att jag var tvungen att sova en stund. en stund blev till en lång stund och jag sov i två timmar, antar att jag behövde det och hoppas att jag kommer kunna somna ordentligt ikväll också.

Nu ska jag snart iväg och träna, men först blir det att ta mig något att äta. Magen skriker!!!

Stressigt värre..

...men ganska kul också!
Idag hade vi vårt genrep inför juluppvisningen som kommer att äga rum på torsdag och på söndag. Alla förberedelser, extraträningar och repetitioner gör dock att man känner sig en aning sliten. Dessutom är det snart jul vilket innebär massa annan stress såsom julhandel, julstädning och julbak. Och dessutom är det mycket på jobbet just nu. Utvecklingssamtal, organisationsdiskussioner, luciafriande, pepparkaksbak osv. Plus att jag har ett SM att tänka på som också går av stapeln innan jul. Som sagt mycket!!!


Nu ska jag äta lite pepparkakor och dricka te innan det bär av till dagens andra träningspass. (fast egentligen hade jag bara velat gå och lägga mig och sova!!!)

Hoppas ni fått en härlig start på denna vintermånad!