Möhippa och annat skoj

I fredags efter jobbet var det dags att ha möhippa för Karin som ska gifta sig! Jag var rätt seg när vi skulle åka men piggnade allt till under kvällen. På bussen från Gråbo in till stan fick Karin byta om och bli sminkad. Alla som var med hade rött läppstift och även Karin var tvungen att ha detta (något som hon avskyr). Vi startade kvällen på "lilla tavernan", en grekisk restaurang i Linné. Där sjöng vi en fin sång för Karin och så fick hon lite presenter och så åt vi såklart. Därefter var det dags att dra sig ner mot stan och på vägen hade Karin en del uppdrag att utföra, som hon för övrigt klarade galant. Efter varje uppdrag fick hon en bokstav och när uppdragen var slutförda skulle hon bilda ett ord av alla bokstäver. Ordet blev Gretas vilket också var nattklubben som vi skulle gå till. Där blev det lite drinkar och sedan dansade vi natten lång. Jag blev dessutom överlycklig när jag träffade Alicia där. Det gjorde bara kvällen ännu bättre! Vid halv fyra tog vi en taxi hem till Rååse i Gråbo där vi tillsist (efter lite nattamat och tjöt) somnade vid femtiden. 

Jag vaknade ganska tidigt på lördagen och kunde inte sova.. låg vaken i några timmar och lyssnade på ett gnagande marsvin. Somnade väl om några gånger, men det kändes verkligen inte som om jag sov någon längre sammanhängande stund. Vid 11 åkte jag hem och sedan åkte jag och Emelie ut till Felicia på Öijared för lite fika och mysprat. Det är så härligt att bara umgås lite och få vara sig själv. Sedan åkte jag till Hanna i Hammarkullen och vi gick ner till Hammarkullekarnevalen en stund. Jag frös och var nog ganska gnällig (får väl skylla på brist av sömn och lite annat). Efter ett tag gick vi i alla fall hem till Hanna och värmde upp oss lite. Jag fick låna den elektriska värmefilten.. nice!! Sedan spelade vi Bonanza och käkade chips och godis. Bra avslut på en regnig dag :)

I morse ringde klockan 07.30 och jag var faktiskt piggare än jag trodde vid den tiden. Åkte till kungälv och tränade och sedan åkte jag och hämtade pappa för att åka och handla en spindelled till min bil som han sedan så snällt bytte. Tack pappa!! Sedan kom jag hem och satte mig i soffan och här har jag suttit sedan klockan 16 och somnat lite till och från, tittat på tv och ätit massa godis och chips. Nu ska jag sova.. känner att jag fortfarande har lite sömn att ta igen! Imorgon blir det jobb igen och denna veckan ska det bli fint väder :)

Men först kommer några bilder från i fredags:



Sara ♥

Familjefotograferingen

För ett tag sedan skrev jag om familjefotograferingen som vi genomförde på mammas önskemål. Vi var väl inte helt taggade inför den, men det visade sig ändå vara ganska kul och fotografen (Jennie Jofjord) gjorde ett fantastiskt jobb där hon även experimenterade lite och testade nya poser och uppställningar. Nytänkande, sånt gillar vi!

Hur som helst har bilderna kommit nu och här kommer ett smakprov:

Familjen Helgesson:


Syskonen Helgesson:


Syskonen Helgesson:


Jag:


Sara ♥

Sunday morning..

Segare än såhär kan man väl inte bli? Men riktigt skönt med sovmorgon och slappistid i soffan. Jag vet att det var ett tag sedan jag bloggade nu.. (skrev faktiskt ett inlägg i onsdags men det försvann(?)). Nåväl, denna veckan har det varit fullt upp som vanligt. Det är fortfarande mycket på jobbet eftersom jag fortfarande håller på med mina utvecklingssamtal samt att vi har många barn och mycket aktiviteter inplanerade. Bland annat så anordnade vi Tallkotteloppet i torsdags (då vi även firade förskolans dag). Barnen sprang och sedan var det fika tillsammans med föräldrar och syskon. kul :)

Trots mycket på jobbet har jag även hunnit med en del annat denna veckan också. I tisdags var jag t.ex. och besiktade min bil som tyvärr inte gick igenom. En tvåa på utsliten spindelled, höger fram. Suck, men som tur var ganska lätt fixat och min snälla pappa har lovat att hjälpa mig med det. 

I tisdags hann jag även med att prova på något som jag aldrig gjort förrut. Nämligen koka rabarbermarmelad av rabarber som jag fick av min snälla kollega Malin. Det gick väl helt okej och trots att jag lyckades få igång brandlarmet en gång så blev faktiskt marmeladen jättegod. Jag är stolt och kan lägga till det till mina vuxenpoäng!

I fredags efter jobbet åkte jag in till Liseberg för träffa Johanna och att stå och trängas på Liseberg med sådär 18.000 andra människor. Veronica Maggio konsert på stora scenen och jag ville liksom inte missa trots att jag egentligen inte är något jättestort fan av henne. Men konserten var bra och jag hade en trevlig kväll. Tog tåget hem tillsammans med Alicia och Jonna. 

Lördag morgon blev tidig då jag skulle vara tidigt inne i stan för att hjälpa till på Göteborgsvarvet. Hämtade upp Nikolina på vägen och sedan stod vi och delade ut nummerlappar och th-sirts i Volvodisken. Faktiskt ganska kul. Efteråt åkte jag till kungälv och tränade på is för att sedan åka till Liseberg tillsammans med konståkningsgängt. Det blev femkamp och lite spel. Jag kom tvåa på femkampen och vann dessutom på plopphjulet :) Sedan åkte vi hem till Elin där vi käka pizza och spelade spel resten av kvällen. Lång, men rolig dag må jag säga.

Idag blir det lite fix här hemma och sedan träning.. Sedan var ju denna helgen slut.. 

Sara ♥

Konfirmationsgudstjänster, nysådd gräsmatta och Gustav den tredjes liv

Ja, denna helgen har verkligen bjudit på mycket. I fredags fick jag förfrågan om att vara med och sjunga på konfirmationsgudstjänsterna under helgen eftersom det fattades folk. Jag har ju varit med förr även om jag sällan går till kyrkan nu för tiden. Men klart man ställer upp och trots att det var längesedan och trots att jag haft ont i halsen och hostat en hel del under helgen kändes det faktiskt väldigt bra. Låtarna kunde jag sedan innan så det fick bli ett snabbrep innan och sedan gällde det. Två gudstjänster på lördagen och en på söndagen. Alla likadana eftersom det var såpass många konfirmander. 

På lördag kväll åkte jag in till göteborg där jag mötte upp mina kollegor. Vi skulle gå på konsert/trerätters middag i rikssalen vid kronhusbodarna där temat för kvällen var historien kring Gustav den tredjes liv. Jag har alltid tyckt det varit ganska intressant med historia, och att kombinera det med middag, teaterinslag samt berättande visor av sångaren Stefan Andersson resulterade i en lyckad kväll. För er som inte vet vem Stefan andersson är så kan jag berätta att jag inte heller gjorde det. Men om ni söker på t.ex. spotify och lyssnar på låten "the moon" så lär ni känna igen honom. Riktigt duktig musiker med skön röst. Det var helt klart en annorlunda kväll men jag gillade det. Och dessutom testade jag på att äta surkål för första gången i mitt liv. Ganska gott faktiskt. 

Söndagen inleddes som sagt med en konfirmationsgudstjänst och sedan åkte jag hem och sådde nytt gräs på vår baksida. Det är så bra när man är hyresgäst. Jag gick bara ut och pratade med en kvinna som jobbade på Förbo och som höll på med trädgårdsarbete i området och berättade för henne om vår förfärliga gräsmatta. Och sedan frågade jag lite snällt om man kunde få gräsfrön och jord från Förbo. Dagen efter låg det tre säckar jord på vår framsida samt en påse med gräsfrön och en utskriven beskrivning på hur man gjorde i brevlådan. Smidigt när saker och ting går så fort. Sedan åkte jag till Rusta och köpte en ny trädgårdsslang för att kunna vattna varje dag. Hemligheten ligger tydligen i att vattna, vattna och vattna..

Helgen var fullspäckad och gick oförskämt fort.. nu har ju dessutom hela måndagen gått också men den var inte lika händelserik så den tänker jag inte skriva om...

God natt!!  Sara ♥

Fullbokad helg på några sekunder...så det kan gå!

Fredagkvällen har varit lugn. Pizza och godis framför tv:n tillsammans med Anna och lite gött tjöt, å vad jag gillar dig!! I förmiddags fick jag förfrågan om att vara med och sjunga i kyrkan på konfirmationsgudstjänsterna i helgen. Två imorgon och en på söndag och sånger som jag varit med och sjungit förr. Tja, varför inte tänkte jag så nu har jag helt plötsligt hela helgen uppbokad. Men det ska bli kul, jag älskar ju att sjunga så man får ta varje tillfälle man får. Imorgon kväll ska jag, tillsammans med mina kollegor gå på middag+konsert med Stefan Andersson i kronhusbodarna i Göteborg, det ska bli trevligt och förhoppningsvis klarar vi oss undan regnet också. Tänkte även försöka hinna hämta ut min mobiltelefon som varit på lagning denna veckan. Ska bli skönt att få slippa lånetelefonen som jag ännu inte lärt mig. 

Nu ska jag försöka sova gott, imorgon blir en lång dag! 

Sara ♥



Nu var det ett tag sedan jag skrev..

.. men det beror mest på att denna veckan varit ganska hektisk med träningar, och låånga dagar på jobbet då vi är mitt uppe i utvecklingssamtalperioden. Tyvärr har jag lyckats bli sådär halvsjuk också. Ont i halsen och lite krasslig, men jag har ändå varit på jobbet varje dag och istället missat några träningar på kvällarna. Imorgon är det fredag igen. Jag ser mycket fram emot helgen, framför allt till att få sova (som vanligt) och att få sitta länge och äta frukost. 

Idag har jag dock tagit det ganska lugnt. Slutade jobbet klockan 12.30 och åkte sedan hem och sjönk ner i soffan. Fick dock mina små ryck under eftermiddagen och gick ut och klippte gräset, diskade och åkte ner till biblioteket med syrran och förtidsröstade. Under kvällen har jag och Elina tittat på film; Love and other drugs. En riktigt mysig och fin film med Jake Gyllenhaal och Anne Hathaway. Ibland önskar jag att mitt liv var lite mer som en romantisk film..

Nu ska jag försöka sova! God natt!

Sara ♥

_______________________________________

Fredagkväll och jag har knappt lyft arslet ur soffan en enda gång under kvällen. Att det ska vara såhär varenda fredag. Jag skulle inte precis påstå att veckan varit jobbig eller överdrivet ansträngande, men ack så trött jag varit idag. Det enda positiva har väl varit att jag kunde gå från jobbet en timme tidigare eftersom sista barnet gick hem kl 17 istället för kl 18.

Imorgon ska jag ev. gå ut och springa på förmiddagen och sedan ska jag in till stan och lämna in både min telefon och min dator som krånglar. Jag hoppas på att få ordning på båda två (data- och mobilnörd som jag är). Sedan blir det nog att träffa Hanna (kanske någon mer?) på kvällen. 




Ibland önskar jag att saker och ting vore annorlunda


Sara ♥


Svackor..

..antar jag att alla har lite då och då men det gör det tyvärr inte enklare att tänka positivt. Just nu känner jag att motgångarna avlöser varandra och att hela tillvaron känns rätt trist. Förhoppningsvis vänder det väl snart. Just nu längtar jag otrolitgt mycket till sommar och semester och jag ser framför allt fram emot vår Turkietresa i Augusti!

Lägger upp en bild från i somras och drömmer mig bort.. 



Sara ♥

Ingen bra dag

Min mobil dig inatt. Jag hatar när saker och ting bara krånglar men nu har jag i alla fall lyckats hitta min gamla mobil och ladda den så det ska nog gå bra att nå mig. Men morgonen började inte direkt bra när jag dessutom insåg att jag hade försovit mig och att det snöade (!) ute. Arg och stressad körde jag nästan av vägen när jag skulle till jobbet och lyckades komma tio minuter för sent. Ingen bra start på dagen alltså. Dessutom har jag varit dötrött hela dagen och det har varit kallt och trist så arbetsdagen gick väldigt långsamt. Efter jobbet åkte jag till Allum för att gå till Telenorbutiken för att lämna in min mobil. Men självklart hade jag den oturen att de inte kunde ta emot min telefon eftersom de snart skulle bygga om butiken. Irriterande om något!! 

Resten av kvällen har väl varit okej och nu har jag just vräkt i mig glass och kladdkaka.. idag bestämde jag mig för att bryta mot mitt "inte äta godsaker på vardagar"-förbud. Ibland får man tröstäta lite.

Nu blir det sängen.. det är en dag imorgon också!

God natt!