go vecka och det lär ju bara bli bättre.. :)

Denna veckan har gått jättefort hittills. I måndags var jag i stan och spelade minigolf med goa vänner, sedan blev det Lotta på Liseberg och tillsist ett besök på Tintin (vi kallar det fortfarande så.. :P). I tisdags fixade jag och Hanna inför resan och på kvällen träffade jag Emelie. Igår var vi ett glatt gäng som sprabg runt som små barn på Liseberg hela dagen! Det var längesedan jag köpte åkpass och det var verkligen hur kul som helst!! :D

Imorgon ställer vi klockan på 03.40 eftersom vi ska vara på Landvetter flygplats klockan 04.45.. Sedan är det Turkiet en vecka, ska bli sååå najs :)

Visar lite bilder från veckan som har gått!!!


Sara ♥

Varm dag trots att jag inte sett till solen..

Idag har det varit en sådan där varm och kvalmig dag. Det känns som att åskan har hängt i luften och det hade nog varit skönt med en ordentlig urladdning. Jag vaknade vid 11 och gick ut och sprang före frukost. Ökade min löprunda med en kilometer idag fast pg.a. kramp i vänstra vaden kunde jag tyvärr inte hålla något vidare tempo. Var t.om. nära på att gå istället, men skam den som ger sig och jag sprang i allafall hela vägen! Sedan åkte jag hem och duschade och städade lite och på eftermiddagen kom Hanna och Cami hit. Vi åt tacos, och tittade på första Harry Potter-filmen. Vi ska se alla i följd hade vi tänkt så imorgon fortsätter vi :D Jag har dem dock på VHS och man märker verkligen skillnad när man är van vid en aning bättre bildkvalité. Men filmerna är ju så bra så det ska nog gå bra att se de första på VHS i alla fall.

Nu ska jag snart gå och lägga mig, om jag nu kan somna, det är ovanligt varmt även inne i lägenheten (och då brukar vår lägenhet faktiskt vara väldigt sval och skön på sommaren, men svinkall på vintern). Idag har jag redan haft en veckas semster. Fast jag ahr verkligen gjort massor så jag ska inte klaga alls, och om en vecka åker jag och Hanna till Turkiet, det ska bli helt underbart!!

Sänder tillsist en liten tanke till alla drabbade i Oslo!

Sara ♥

Frisör kanske hade varit kul...

Jag funderar ibland på vad jag hade valt för yrke om jag inte hade pluggat till lärare. Jag älskar att hålla på med frisyrer så frisör kanske?? Tur att jag kan öva på andra.. Här kommer några inbakade flätor som jag gjort på Hanna; 



Vad tycks??

Havet och bio x2

Två dagar i rad har jag varit ute vid havet, helt underbart. Och två dagar i rad har jag varit på bio!

I tisdags var jag vid Hovåsbadet med Hanna, Johanna J och Lovisa. Lite picknick och massa skratt. Tyvärr var det inte så bra väder så vi kunde inte sola och bada, men att bara insupa havsluften gör mig lycklig. Hanna och Johanna var såå trötta så det blev nästan flum av precis allt de sa, som sagt mycket skratt! På kvällen åkte jag och Hanna in till stan och gick på bio. Vi såg Bad teacher (vilket vi tyckte var passande eftersom vi båda är lärare). Den var lite sådär lagom rolig och precis vad vi orkade med!

Igår åkte jag ut till Näset och mötte upp Johanna H och julia. Det var inte strålande sol igår heller, men ändå bättre väder. Och vattnet var helt fantastiskt. Jag tror aldrig jag har sett så turkosblått vatten i Sverige. Helt klart var det också och inte en enda manet. Vi badade från klipporna och åt pannkakor och myste. Fick även sällskap av Erik och Filip efter en stund. Sedan åkte jag och johanna vidare in mot stan för att möta upp Felicia på Le pain francaise. En snabb fika och sedan var det dags för bio; Sista Harry potter-filmen. Sååå bra! och jag blev sugen på att se alla filmerna i rad, det hade blivit ett långt filmmarathon, någon som är på?

Jag har haft två fantastiska dagar! Tack vänner!!

som sagt; inget sola och bada väder.. men grymt kul ändå!!


Sara ♥

Beundransvärt

I lördags när vi var på stan gjorde min vän Felicia något som jag verkligen beundrade. Vi skulle gå från Vasastan till Park Lane och klockan var omkring tolv på natten då en man som stod utanför Seven eleven frågar oss om vi har några kronor över till mat. Av ren vana svarar vi bara "nej tyvärr" och går vidare. Men efter några meter vänder sig Felicia om och går tillbaka. Hon går fram till mannen och säger erbjuder sig att följa med honom in på Seven eleven och handla lite bröd och mjölk. Jag följer efter som en liten svans och ser på när hon betalar för en limpa, ett mjölkpaket och en risifrutti som hon sedan ger till mannen. Sedan står hon och pratar en stund med honom, lyssnar på hans livssituation och önskar honom tillsist en trevlig kväll. 

Det är så ofta man bara går förbi trots att det verkligen finns människor som behöver vår hjälp. Självklart kan man aldrig veta om de ljuger eller talar sanning men vad har man egentligen att förlora? Det är inte så att en tjuga eller en femtiolapp egentligen stjälper oss i vår livssituation men det kanske gör enorm skillnad för någon annan. Sedan tycker jag inte att man ska ge människor pengar på stan för jag tror det är ganska vanligt att sådana pengar går till missbruk av något slag, men att följa med någon in och köpa en macka eller ett paket mjölk tycker jag är ett strålande sätt att visa att man är en god medmänniska. 

Jag tror att den mannen som vi mötte i lördags var innerligt tacksam över det han fick och han lyste när han berättade för oss att han hade varit alkoholfri i åtta veckor. Jag hoppas att han får iordning på sitt liv och att han får den hjälp han behöver för att ta sig ur sin fattigdom. Jag kan tycka att det känns konstigt att prata om fattigdom i ett land som Sverige, men trots att vi lever i ett välfärdssamhälle så finns sådana problem mitt ibland oss. Vi väljer oftast att inte se dem, men någon gång kanske man borde stanna upp och fundera över vad man faktiskt kan bidra med för att göra samhället lite bättre. 

En dag hoppas jag att jag själv är den personen, och Felicia, du är en förebild på många sätt!!!

Sara ♥

SEMESTER!!!

I fredags jobbade jag min sista dag innan semestern. Visst gillar jag mitt jobb, men det är så skönt att äntligen få vara lite ledig. Sova länge på morgnarna (och vara uppe sent på kvällerna), träffa vänner och framförallt; njuta av att göra absolut ingenting! I fredags kväll var jag på grillfest hos Carlson. Det blev ganska lugnt med god mat, pokerspelande och gött tjöt.
I lördags var det fint väder. Jag solade på min baksida där jag har hittat ett bra ställe där det nästan alltid är lä. På kvällen åkte jag in till stan och tog en öl med Felicia och Helena på restaurang Vasastan. Kvällen avslutades med ett kort besök på Park Lane. 
Söndagen spenderades tillsammans med Hanna. Tacos, chokladkaka, film och bara massa mys. Hon har varit bortrest i över en månad så det var verkligen underbart att få träffa henne igen!
Idag vaknade jag halv ett (!). SKönt med sovmorgon. Jag gick ut och sprang fast det gick ovanligt segt. Fick mjölksyra i höger vad redan efter 500 meter så jag tog det ganska lugnt. Körde även lite styrketräning hemma innan jag tog mig en härlig dusch. Stekte sedan massor med pannkakor eftersom jag hade massor av mjölk och ägg hemma. Anna kom förbi och vi käkade pannkakor och tittade på Björnbröder, bra film och vi fällde till och med en och annan tår.. Mys!!!  
Imorgon ska jag sova länge och sedan får vi se vad dagen bär med sig.. jag älskar semester!!!

Sara ♥

Vänner!!!

Det är ju självklart att man behöver vänner, men det kanske inte alltid är en självklarhet att man har det. Jag är så otroligt tacksam över mina vänner, vilket jag säkert skrivit här förr men inte kan nämna för många gånger ;). 
Idag har jag träffat två fina vänner som jag tyvärr inte träffar så ofta som jag skulle vilja, men vi hade en mysig kväll med jordgubbar, melon choklad och snack <3

Vi pratade lite om det där med vänskap. Ibland kanske man växer ifrån varandra lite och ibland kanske man växer ihop ju mer tiden går. Vissa människor kanske man aldrig klickar med och aldrig kommet att göra heller, medan andra kanske man bara inte kan vara utan. Personkemi. Ibland kanske man är på lite olika plan i livet vilket kan göra att vänskapen sviktar lite, men jag tror att om det är äkta vänskap så klarar den lite påfrestningar (kanske att den t.om växer av det). 

Jag är expert på att överanalysera och tolka andras syn på mig själv. Jag vill så gärna (som de flesta andra) vara omtyckt av människor runt omkring mig och kan lätt bli osäker på om människor verkligen gillar mig för den jag är eller om de är falska för att "man ska vara trevlig mot alla". Men med mina närmsta och mest trogna vänner känner jag en viss trygghet. En trygghet som gör att jag inte ens behöver fundera över om de gillar mig för den jag är eller inte. Och den känslan går inte att ersätta med någon annan känsla. Den är helt underbar! 

Tusen tack till mina söta vänner som står ut med mig precis på det sättet som jag är!!!

Här kommer några sköna vänskapsbilder: 









Älskar mina vänner!!!

Sara ♥


En shopaholics bekännelser..

Okej.. nu får det faktiskt vara nog. Denna månaden har jag shoppat något hejdlöst och det börjar kännas riktigt illa!! Idag var jag i Alingsås med syrran och igår var jag på Allum. I fredags var jag på stan och förra tisdagen var jag på Allum.. och så har det liksom rullat på på det viset. Det är dock först nu som det börjar märkas i plånboken, och jag som ska till Turkiet måste verkligen spara mina pengar nu. Tur är dock att jag får en lön till innan vi åker. 

Det blir automatiskt så att man spenderar mer pengar på sommaren. I alla fall blir det så för mig. Jag tror att jag är mer tillåtande mot mig själv på sommaren och dessutom är det så mycket rea överallt. Jag kan ju ändå meddela att det mesta jag köpt har varit på rea och i allafall hälften av sakerna har varit saker som jag faktiskt behövt..

Men som sagt.. nu ska jag hålla lite i pengarna!

Sara ♥

Mönster

Det är så lätt att man fastnar i olika mönster i sitt liv. Det kan t.ex. vara rutiner som man har och som man genomför om och om igen varje dag eftersom det funkar bra. Och då behöver det verkligen inte vara något negativt. Men ibland kan man behöva bryta vissa mönster som verkligen inte är bra för en. T.ex. negativa tankar som mal på i huvudet, eller dåliga vanor som man lagt till med. Själv jobbar jag ganska medvetet just nu för att bryta några av mina negativa mönster och jag har insett mer och mer att det faktiskt fungerar om man är positiv och konsekvent.
Pratade lite med en kompis om detta häromdagen och konstaterade att det är svårt att bryta mönster, men att det faktiskt går!

Vi pratade också om det där med roller. Att det kan vara svårt att bryta en roll som man (frivilligt eller ofrivilligt) blivit tilldelad. Ibland kanske det är så att man fått en viss roll för att människor bildat en felaktig uppfattning om vem man är. Men ibland kan det ju faktiskt vara så att man var på ett visst sätt tidigare men att man (kanske genom att bryta sina egna mönster) förändrats och utvecklats under åren och på så sätt känner sig redo för att ta en helt annan roll.

Ibland villl jag bara skrika till människor att jag faktiskt inte är den som jag en gång var. Är trött på att bli behandlad på ett visst sätt för att folk tror att de känner mig. Därför gillar jag att lära känna nytt folk. Då kan man liksom visa vem man verkligen är här och nu. Men sjävklart uppskattar jag även mina gamla vänner. Mina äkta vänner som sett mig utvecklats och ser mig för den jag verkligen är idag, och som fortfarande tycker om mig trots allt!



Sara ♥

lite av det senaste

Det har gått nästan en vecka sedan jag skrev något här på bloggen.. men det kanske inte är så konstigt eftersom det är sommar och sol. Veckan som gått har varit kanon. Jag har jobbat, träffat vänner, grillat, solat, badat, ätit glass, shoppat och igår var jag på en grym konsert med Ole Börud. Har inte så mycket att skriva utan visar några bilder istället:


Carin och Linda på en go picknickkväll i gråbo.


Joel, jag, Gabriel och Johanna efter en go dag vid havet.


Fina Felicia innan Ole Börud konserten.


Ole Börud med niomannaband!

God natt!! Sara ♥

Har jag sagt att jag älskar sommaren??

Helgen som var var helt underbar. I fredags var jag på grillfest/inflyttningsfest hos Cami och Jonas. Det var rätt lugnt men riktigt nice. Men att äta grillmat med sked är kanske inte det lättaste ;)

I lördags kväll var jag hos Johanna i Askim. varma mackor, choklate chip cookies, promenad till havet spel och massa skratt. Hur mysigt som helst verkligen, och ett gött gäng!

I söndags var jag i gilead och sedan drog vi ut till Hönö där just nu Hönökonferensen pågår. För er som inte vet vad det är så är det en konferens med möten, konserter och lite allt möjligt som missionskyrkan ute på Hönö arrangerar varje år. Jag brukar åka dit för det är verkligen underbar stämning och man träffar alltid någon man känner.
Jag kan inte direkt påstå att jag är den mest aktiva kyrkobesökaren och det där med tro och gud har inte alltid känts som en självklarhet för mig. har väldigt många vänner i kyrkan och visst påverkas man mycket av dem men samtidigt är det så svårt att tro på något som ibland känns så långt bort. Det fanns en tid (strax efter min konfirmation) då jag gick till kyrkan varje söndag och försökte bygga upp min tro. Men jag blev nog aldrig riktigt övertygad vilket gjorde  att jag gled ifrån kyrkan mer och mer. Det senaste har jag mest varit med och sjungit vilket jag verkligen älskar men jag frågar mig ibland om det är fel anledning till att gå dit?!. Många av mina kristna vänner verka vara så övertygade när de säger att de vet att gud finns där och tar hand om dem. Det hade varit så lätt om jag också visste det och jag vill ju gärna tro att det är sant, men det är ju så svårt. För vissa verkar det vara så enkelt. När man dessutom är på en plats (som t.ex. Hönökonferensen) där typ alla är kristna kan man ju undra vad det är som hindrar mig från att tro när alla dessa människor gör det!?
Träffade hur som helst massa goa människor och det blev beachwolleyboll och bad, möte samt glass i hamnen. Så härlig dag och helg.

Måndag morgon gick jag upp 05.00 eftersom jag började jobba klockan 06.00. Det blev inte många timmars sömn den natten, men det var det värt. Skulle träffa Johanna (mfl) efter jobbet men var först tvungen att ta en powernap. Det slutade med att vi åkte ut till Hönö även på måndagen. kebab, beachwolley, sol och bad. Sedan glass och möte på kvällen. Återigen en go dag men när jag körde hem var jag verkligen totalt slut. Tur att jag hade sovmorgon på tisdagen. 

Igår och idag har det varit fint väder. I tisdags efter jobbet åkte jag och Anna till Allum. Jag inhandlade ett par nya löparbyxor som jag senare på kvällen invigde genom att ta min vanliga runda på ca: 5 km. härligt. Idag har jag också jobbat och när jag kom hem gick jag ut och sprang för att sedan avsluta kvällen framför tv:n. Känner mig sådär duktig när jag varit ute och sprungit och trots att jag var hur trött som helst kände jag mig faktiskt en aning piggare efteråt. skönt!

Nu ska jag strax sova men först kommer några bilder från en ljuvlig helg!!







Sara ♥