hmmm...

varför känns det såhär???

VM VM VM

jahaa.. då var VM över för denna gången. Känns konstigt men ändå ganska skönt... För att sammanfatta min vecka har det varit helt otroligt underbart.

Några av höjdpunkterna: Mao Asada i friåkningsprogrammet som går ut och vet att hon måste åka bra för att knipa guldet, eftersom Carolina Costner åkte såpass bra. Hon börjar programmet med att halka precis i ingången till sin trippel axel och de flesta tänker väl att nu är det kört. Men Mao vänder och åker för övrigt ett helt underbart felfritt program vilket gör att hon kniper guldet med en poängs marginal. snacka om jämt och snacka om spännande. Hon är min nya idol inom konståkningsvärlden.

Sedan har vi Jeffrey Buttle, som iochför sig låg etta efter kortprogrammet men som går ut sist i sista uppvärmningsgruppen för herrarna. Alldeles innan har allas favorit Brian Joubert åkt ett bra program vilket gav honom höga poäng. Många trodde nog att Brian skulle knipa guldet.. men Jeffrey visste vad som krävdes och gjorde det också. Helt fantastiskt åk och en guldmedalj till Jeffrey.

Och icke att förglömma våra tre svenskar som gjorde otroligt bra prestationer ifrån sig. Först ut var Viktoria Helgesson som gjorde två suveräna program vilket resulterade i en 18:e plats av 53 startande.  Sedan har vi kristoffer Berntsson och Adrian Schulteiss som också åkte hur bra som helst. Framförallt Adrian som lyckades med två felfria program. Adrian slutade på en 13:e plats och kristoffer på en 14:e. Det fräckaste när svenskarna åkte var nog stämningen på arenan. En fullsatt läktare med jublande människor gör ju så att man ryser i hela kroppen. Den känslan var ju inte helt fel.

Sist men inte minst uppvisningsalan som var grym. Då blir det på ett annat sätt än tävling, man kan njuta på ett anant sätt och när arenan är nersläckt och strålkastarna är på åkarna känns det som man är i en annan värld. Helt underbart!!!!!

Tack för detta VM!!!

image12

VM

vm vm vm vm... all over my head..

Idag har jag varit i scandinavium hela dagen och jag är trött  i fötterna :(
Inte för att jag inte kan säga att det är värt det, hur ofta får man vara med om ett VM liksom.? Imorgon börjar träningarna så då kanske man kan få se lite åkare också.. grymt kul!!! Det värsta är att jag har blivit sjuk igen. Ont i halsen och feber.. men några värktabletter och man hänger med.  Typiskt att det ska komma så olägligt!!!

Nu ska jag iallafall gå och lägga mig och försöka sova bort febern så jag är pigg tills imorgon, för det lär bli en tuff dag.. eller ja.. en tuff vecka!!!

Men det är sååå värt det!!! wihiii!!! =)

Tomt

Jag har ju allt jag behöver, eller? okej, man kan ju alltid drömma om en pojkvän också, men i övrig har jag ju faktiskt allt jag behöver. Världens bästa kompisar, utbildning, jobb (för tillfället iallafall), mat för dagen, kläder, fritidssysselsättningar osv... men varför känns det så förbaskat tomt? vad är det som saknas? Självklart kan man alltid drömma om mer än vad man har, men det är inte så att jag känner att jag egentligen behöver något mer. Jag tror att jag behöver lära mig att uppskatta det jag har ännu mer.

veckan..

Veckan har rullat på. Det har dock hänt några roliga saker.. I onsdags träffade jag barndomsvännen Mathilda.. Eftersom hon bott i kristianstad de senaste året och innan dess på gran canaria har jag inte träffat henne på säkert sex-sju år.. helt sjukt, men shit va mycket ganla minnen vi har tillsammans..=)

Fredagkvällen spenderades på nolhaga, man är verkligen som barn på nytt när man får hoppa från hopptorn och åka rutschbana.. hur kul som helst.. och bastubad är ju inte heller helt fel. Fast jag insåg under kvällen att jag blivit feg. Vågade precis hoppa från femman.. det är ganska högt alltså!!!

Lördagen startade med en mysig girls only. Frulle och pyssel med mysiga tjejor är aldrig fel. Sedan skulle Anna komma hem till mig men innan dess hann jag städa ordentligt i lägenheten.- jag hatar att städa, men älskar känslan av att gå runt i en helt ren och fräsh lägenhet.  När Anna hade varit hos mig en stund hände något ganska märkligt.  Det plingade på dörren och jag som inte väntade besök blev mycket förvånad. Framför mig står en liten kille på ca 120 cm. "får jag klappa katterna?" frågar han... snäll som jag är släpper jag in honom och tänker att han kanske bara ska klappa lite och ¨gå sedan. Istället slänger han av sig skorna och kommer in i mitt vardagsrum, där jag förövrigt sitter och klipper musik från high school musical till vår konståkningsuppvisning.. Han börjar dansa och säger att han älskar denna musiken. Där sitter jag och Anna och tittar på en åttaårig kille som försöker dansa breakdance i mitt vardagsrum och jag är helt häpen. vad gör man liksom?!! Tillslut lyckas jag säga på ett snällt sätt att han måste gå och då blir hans kommentar "jag kanske kommer imorgon, vi ses".. Han var mycket märklig och jag har inte direkt tid med en ny kompis som springer hit när han känner för det...

Sedan åkte vi ner till floda och mötte Emelie vid tåget. vi gick in på videostation och hyrde film och köpte godis. Sedan drog vi till ica och handlade mat till tacos. Då var klockan 18 ungefär och vi åkte hem till mig och lagade tacos, åt och tittade på melodifestivalen. När vi sedan ska sätta på filmen som vi hyrt inser vi att den inte finns. Det var ingen som hade tagit med sig den från videostation. Suck... men vi åker ner och hämtar den men undrar om det verkligen var nödvändigt. Hostel 2 är ingen film jag rekommenderar. Blod och lösa kroppsdelar överallt och ingen direkt spännande handling. Det skulle vara en skräckfilm men var mer bara ett blodbad. Jag mådde nästan illa!! Hursomhelst så fick Anna sova os mig, men katterna var igång som aldrig förr hela natten så vi fick inte mycket till sömn... Nu sitter jag här och är trött. Jag har bakat bröd och ska snart ner till sönda middag!!

Det regnar!! =(

bye

Bra helg, och äntligen lite sol

Helgen var bra.. På fredagkvällen firades skottår. det var en helskön kväll måste jag säga. Lördagen fick jag saker gjort.. städa, tvätta diska.. det behövdes eftersom jag låg efter med ca: en vecka på grund av sjukdom..På kvällen träffade jag Anna... vi tittade på melodifestivalen och käkade lasagne med hennes pappa.. jättemysigt. Jag har saknat dig Anna!! På söndagen tränade jag klockan 08.00 på morgonen. Sedan åkte jag till kyrkan och sjöng.  Sedan åkte jag hem till Helena. Även Emelie, Felicia och Johanna var där och vi käkade fruktsallad och spelade pictonary. ( jag är ganska kass på att teckna, men det var hur kul som helst). Sedan gick vi en underbar promenad i vårvädret. härligaste på länge måste jag ändå säga. Tack Underbara vänner.. jag behöver verkligen er!!!! På kvällen var jag hemma hos Emelie och vi spelade när och fjärran.. roligt, men jag är ganska kass på världsfrågor också alltså..

Jag är nöjd med helgen. Framförallt med solen som äntligen bestämt sig för att visa sig, och förhoppningsvis stanna!!!