VM VM VM

jahaa.. då var VM över för denna gången. Känns konstigt men ändå ganska skönt... För att sammanfatta min vecka har det varit helt otroligt underbart.

Några av höjdpunkterna: Mao Asada i friåkningsprogrammet som går ut och vet att hon måste åka bra för att knipa guldet, eftersom Carolina Costner åkte såpass bra. Hon börjar programmet med att halka precis i ingången till sin trippel axel och de flesta tänker väl att nu är det kört. Men Mao vänder och åker för övrigt ett helt underbart felfritt program vilket gör att hon kniper guldet med en poängs marginal. snacka om jämt och snacka om spännande. Hon är min nya idol inom konståkningsvärlden.

Sedan har vi Jeffrey Buttle, som iochför sig låg etta efter kortprogrammet men som går ut sist i sista uppvärmningsgruppen för herrarna. Alldeles innan har allas favorit Brian Joubert åkt ett bra program vilket gav honom höga poäng. Många trodde nog att Brian skulle knipa guldet.. men Jeffrey visste vad som krävdes och gjorde det också. Helt fantastiskt åk och en guldmedalj till Jeffrey.

Och icke att förglömma våra tre svenskar som gjorde otroligt bra prestationer ifrån sig. Först ut var Viktoria Helgesson som gjorde två suveräna program vilket resulterade i en 18:e plats av 53 startande.  Sedan har vi kristoffer Berntsson och Adrian Schulteiss som också åkte hur bra som helst. Framförallt Adrian som lyckades med två felfria program. Adrian slutade på en 13:e plats och kristoffer på en 14:e. Det fräckaste när svenskarna åkte var nog stämningen på arenan. En fullsatt läktare med jublande människor gör ju så att man ryser i hela kroppen. Den känslan var ju inte helt fel.

Sist men inte minst uppvisningsalan som var grym. Då blir det på ett annat sätt än tävling, man kan njuta på ett anant sätt och när arenan är nersläckt och strålkastarna är på åkarna känns det som man är i en annan värld. Helt underbart!!!!!

Tack för detta VM!!!

image12

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback