usch!

just nu känner jag mig inte alls på topp. Träningen går dåligt och tröttheten dödar mig. Funderar helt allvarligt på om jag har någon typ av vitaminbrist, eller kanske järnbrist. Såg nyss en reklamfilm om Blutsaft och funderar på om det kan vara något för mig, man kan ju iallafall prova. Nu ska jag se klart på Legally Blonde 2 och sedan blir det sängen för min del.

tjing!

Saturday!!!

Hade en grym kväll igår. Först massa fika med Hanna och Cami på diverse olika kaféer i GBG och sedan drog vi till Sticky Fingers där söta Emanelle (med många flera) hade en grym hyllningskonsert till Michael Jacksson med massa MJ-låtar och snygg dans. Efteråt öppnades dansgolvet och vi shake'ade loss till mindre bra musik men kul var det ändå =) Kul var också att det var massa Floda/Lerums folk där som jag kände. Tack alla för en go kväll!

Tröttheten är påtaglig

Usch och fy vad jag känner mig trött och hängig. Hela denna veckan har jag verkligen gått runt och haft smått ont i huvudet på grund av trötthet. Och saken blir ju inte bättre av att det känns som höst ute. Jag är verkligen inte sugen på hösten som väntar, kortare dagar, kallare väder och stressigare schema. Nej jag orkar inte!

Will somebody take me away from here??



lite av varje

Nu har jag fått jobb resten av terminen. Jag ska jobba som syslöjdslärare på Hjällsnässkolan några veckor till och sedan börjar jag på Fågelkärrs förskola i Gråbo där jag fått ett heltidsvikariat fram till jul. Nu behöver jag inte oroa mig över min ekonomi denna terminen iallafall och det känns skönt. Ett problem mindre. 

Idag har jag gjort färdigt mitt kortprogram. Det saknades lite koreografi och steg och det kunde Maria hjälpa mig med. Måste säga att det blev rätt bra. Håller ju även på att sy klänningen som ska vara ljusgrön. När den är färdig lägger jag upp en bild =)

Nu ska jag snart iväg och träna igen. Tre pass och sammanlagt fyra och en halv timme idag. Inte illa va?!



Golfrunda

Så har jag spelat golf för första gången i mitt liv. Kan väl säga att det gick sådär, det är verkligen sjukt svårt att få iväg bollen, men jag kan erkänna att det gav mersmak. Vi var ganska många så vi körde något som kallas för scramble (stavning?). Det innebär att man spelar i lag. Alla slår ut varsin och sedan flyttar de andra medspelarna sina bollar till den som ligger närmast hålet och slår därifrån ut igen. Så fortsätter man så tills någon i laget får i den. Mitt första slag blev ganska bra, mens sedan gick det bara utför. Vi spelade på järnbanan på Öijared som är en korthålsbana med nio hål. Eftersom vi var så många så gick vi bara sex hål men vårt lag var först ut så vi hann även med att spela hål sju och hål åtta. De sista hålet försökte jag spela helt själv för att se hur många slag jag kunde få. Resultatet blev tio över par på ett par tre hål. (alltså 13 slag) Inte så jättebra med andra ord. Det svåraste tycker jag är att beräkna hur hårt man ska slå, framförallt när man puttar. Men jag har som sagt lärt mig lite om golf och förstått innebörden av boogie, birdie, eagle och albatross =) Så nästa gång ni ser mig på golfbanan kanske det går lite bättre =)

lite uppdatering

Så har man jobbat två dagar som syslöjdslärare på en högstadieskola. Det har varit ganska annorlunda mot vad jag är van vid. Skillnaden mellan små barn och ungdomar är ganska stor. Man märker att de är "på väg" att bli stora och alla är verkligen på olika nivåer i utvecklingen. Som jag har skrivit innan ser jag detta som en utmaning och än så länge tycker jag att det går riktigt bra. Imorgon ska jag ha sjuor och åttor, hoppas dem är snälla!!!

Nu ska jag äta något innan det är dags för dagens andra träningspass!
Ha en skön kväll!

Imorgon börjar allvaret

Kom just hem från en mindre lyckad träning och är egentligen alldeles för uppe i varv för att kunna gå och lägga mig. Frågan är om jag kommer kunna sova ändå, är en aning nervös inför nya jobbet imorgon. Ja, mina vänner, från och med imorgon vikarierar jag som textilslöjdslärare på Hjällsnässkolan i Gråbo. Jag ska ha elever från sjätte till nionde klass och jag känner inte direkt att jag har den erfarenhet som kanske egentligen krävs för uppdraget. Men jag ska göra mitt bästa och hoppas på att jag klarar av det. 

Nu ska jag ta en varm och skön dusch.

God natt!

När energin tar slut

Ibland känner man bara att all energi och all kraft försvinner. Som idag på träningen. Jag var ganska pigg till en början, sedan bara försvann energin. jag kunde inte göra någonting på isen. Jag lyfte inte från isen när jag skulle hoppa, jag kom knappt framåt när jag skulle ta fart och jag fick inte till någon vidare rotation i mina piruetter. Hjärnan var helt med det var bara det att musklerna inte riktigt lyssnade. Den känslan är så frustrerande.

Ikväll är det träning igen och då hoppas jag att jag ska ha lite mer energi och lite mer kraft. 
Nu ska jag städa för det blev aldrig av igår. Eftersom syrran som jag bor ihop med kommer hem från Rhodos idag så vill jag att det ska vara fint i lägenheten. Jag vet bara inte vad jag ska börja med för allt är verkligen bara en enda röra!!! suck!



upp och ner, ner och upp!

Just nu vet jag varken in eller ut. Ena dagen flyter livet på helt utan problem och dagen därpå känns allt som ett enda kaos. Denna veckan har inneburit en del beslut för mig vilket gjort mig ganska förvirrad och om jag tagit rätt beslut eller inte har jag ingen aning om. Som sagt, ena stunden känns det bra och andra inte. 
Dessutom har jag en mormor som är jättesjuk vilket jag också oroar mig mycket för. Ska åka upp till sjukhuset och hälsa på henne idag. 
En annan sak som påverkar en hel del är ju vädret. Idag är det regnigt och grått. Då blir man ju inte direkt på bättre humör. Igår var det soligt och 25 grader varmt. Det gillar jag!!!

Nu ska jag äta och sedan försöka sy lite på min klänning. 

So long /Sara

My passion

Eftersom konståkningssäsongen dragit igång rätt rejält tänkte jag att kunde skriva ett litet inlägg om det.
Just nu känns det roligare än någonsin att vara tillbaka på isen, trots att fötterna värker och träningsvärken är påtaglig. Det är svårt att beskriva känslan av att ta de där första skären ut på isen men jag ska försöka. För mig är konståkningen så mycket mer än  en fritidssysselsättning och en idrott. Det är mitt liv. I år firar jag 20-årsljubileum. Det var 20 år sedan jag började åka konståkning och det är helt obegripligt. När jag kliver ut på isen infinner sig en känsla av frihet och självsäkerhet. Det enda jag behöver tänka på är det jag ska göra sekunden efter, för man måste vara fokuserad för att klara av träningen. På så sätt tvingas jag koppla bort allt annat och stöta bort de tankar som annars stör mig. Då kan jag må riktigt bra även när allt annat känns motigt. Och visst kan det vara surt när det går dåligt på träningen, men världen runt omkring påverkas inte av det. Självklart kommer jag inte hålla på med konståkning i resten av mitt liv. Någon gång måste jag ju sluta, men det måste vara när jag känner mig helt redo. Slutar jag för tidigt tror jag att jag kan komma att ångra mig för resten av mitt liv och det vill jag ju inte. 


20 år!!!!!


Nu ska jag dra till ishallen för andra träningspasset för idag. Tjohej!!


Hur ska detta gå??

Ibland gör man saker som man verkligen känner att man inte är redo för. Som nu. Jag har tackat ja till ett jobb som verkligen känns over my head. Det är ett jobb som textilslöjdslärare på en högstadieskola. Anledningen till att jag sökte var att jag började känna mig en aning desperat efter jobb och eftersom detta låg ute tänkte jag att det är väl lika bra att slänga iväg en ansökan. Jag trodde ju aldrig att de skulle ringa och än mindre att jag skulle få jobbet. Och när de ringde blev jag så paff och kunde inte annat än tacka ja. Så nu står jag här med ett jobb som jag inte alls vet om jag klarar av.
Självklart känns det lite roligt också, och jag måste ju ha ett jobb. Och visst vill jag ha ett lärarjobb, det är ju trots allt till lärare jag har läst. Men högstadiet? jag vet inte riktigt.. Känner mig redan nervös och jag börjar inte förrän på måndag. 
När jag pratade med min kära vän F om detta häromdan kom vi iallafall fram till att jag ska se det som en utmaning. Man kan ju inte tacka nej till saker bara för att man är rädd, och tro mig, jag är skitskraj. Men jag kanske behöver lite mer utmaningar, förhoppningsvis växer man väl av det också (så länge jag inte växer på längden är jag nöjd). Så nu är det väl bara för mig att vänja mig vid tanken. Och det är ju faktiskt bara ett vikariat så jag har ju inte direkt bundit upp mig för resten av mitt liv.

Jag hoppas att detta ska gå bra!!!

---

Words can't express the way I feel

jahaa (?!)

Från och med nu är jag arbetslös/arbetssökande. Jobbade mitt sista pass på Björkebacken idag och det känns både skönt och en aning oroligt. Vad ska hända nu?


What can I give you but a broken heart?

...

Det känns som om jag står i mitten av en orkan. Just där jag står är det lugnt, men runt omkring mig är det storm och enda sättet att ta sig härifrån är att gå rakt igenom stormen. 

lättare sagt än gjort.

Ibland...

..känns livet inte helt på topp.


Min sköna säng väntar!

Hang on!

Jag vet inte vad jag skulle göra om du inte fanns i mitt liv mer.
Jag älskar dig så otroligt mycket!

Ååååååh =(

Jag var iallafall modig!

sol, vind och vatten

Idag har det varit en helgo dag. Jag Hanna och Emma åkte till en jättemysig skogssjö där vi låg halva dagen. sol, bad, massa go matsäck och trevligt sällskap. Hur gött som helst. På kvällen drog vi hem till Hanna och Emma för att grilla.  Senare kom Filippa dit och vi grillade och hade en helmysig kväll. Mer sådana här dagar tack!

Imorgon: jobb 06.45-15.00
Nu: God natt!!!

Halv åtta hos mig..

Ni vet tv-serien?. Jag och två vänner fick för oss att själva genomföra idén. Jag var först ut så ikväll var Paula och Anna bjudna hem till mig. Våra regler var ganska enkla: man måste laga något som man aldrig gjort förrut och det måste vara trerätters. På dagens meny stod förrätt bestående av baguetter med getost och mango chutney. Det smakade verkligen jättegott och blandingen av det söta med det salta var perfekt. 
Huvudrätten bestod av rotfrukter (potatis, morötter, kålrot och palsternacka) i ugnen samt lax med pesto, tomat och lök. Det blev ganska lyckat fast en aning mer krydda hade inte skadat. 
Till efterrätt gjorde jag pannacotta med vanilj garnerad med jordgubbar och riven blockchoklad. Sjukt gott!!!
Härligt också att vädret var så bra att vi kunde sitta ute. Jag tände massa lyktor med ljus i vårt lilla berg och dukade med vit duk, och blått tema på servetter och ljus. Kvällen blev verkligen lyckad. Tack Anna och Paula för en mysig kväll. Näst ut är Anna och jag väntar spänt på att få en inbjudan hem till henne.

Här kommer lite bilder från kvällen.

 
Välkomstdrink


Förrätt

Huvudrätt


Efterrätt

Ett försök att fånga de fina ljuslyktorna