Ålder

Det där med ålder är märkligt. Egentligen kanske det inte spelar så stor roll vilken fysiska ålder man har så länge man tillåter sig att vara så barnslig som man vill vara. Som 25-åring kan jag fortfarande pendla mellan att känna mig vuxen och att känna mig som ungdom. Det beror oftast på sammanhanget och människorna runt omkring. När jag är på jobbet känner jag mig ofta mer vuxen än jag gör när jag t.ex. är i ishallen och tränar. Kanske för att jag har två helt olika roller, en "ledarroll" och en "elevroll". Jag trivs med båda rollerna och det är skönt att kunna växla mellan dem. Många skulle nog beskriva mig som ganska barnslig, men för mig behöver det inte vara något negativt. Jag tycker om att skratta och jag tycker om barsnlig humor. Man kan säga att jag har barnasinnet kvar och det är ju tur eftersom jag jobbar som förskollärare :)

Men jag kan lätt bli åldersnojig fast det beror oftast på att tiden går så väldigt fort. Det finns så mycket jag vill hinna med i livet innan jag blir för gammal (t.ex. skaffa barn och gifta mig) och där spelar kanske den fysiska åldern ändå en ganska stor roll. Och jag kan även känna ibland att kroppen åldras. Det är en viss skillnad mot när man var femton, till exempel så är det mycket lättare att lägga på sig några kilon om man inte tränar. Jag är inte lika vig som jag var när jag var yngre-man stelnar till helt enkelt. Jag hör sämre och ser sämre. Jag orkar inte leva ett lika hektiskt liv längre, det tar mycker mer på krafterna att ha almanackan fullbokad mot vad det gjorde när jag var femton. Fast jag skulle ändå inte säga att jag känner mig gammal (kanske bara ibland vid enstaka tillfällen). 

Idag hade vi över en timmes paus under vår träning. Då lekte vi "kändisleken" som går ut på att man har en kändis skriven på en lapp i pannan som man ska försöka ta reda på vilken det är genom att endast ställa ja och nej frågor. Då fick jag höra skönaste kommentaren då E (15 år) satt och funderade högt på vilken kändis som stod på hennes lapp. "okej, jag är inte barn.. och inte gammal.. men då måste jag ju vara död!!" Frågan är då vad jag är? jag anser inte att jag är barn längre men jag skulle inte heller säga att jag är gammal. död? nej det tror jag inte.. haha ibland undrar man hur ungdomar ser på oss som är 25+. Jag minns att jag själv tyckte att en 25-åring verkligen var vuxen och stor. Men jag kan inte direkt säga att det är så jag känner mig nu. Jag undrar hur det känns att fylla 50? För visst har jag en bild av mig själv som väldigt vuxen och mogen den dagen jag fyller 50. På många sätt önskar jag att jag har fel och jag hoppas att det kan bli vad man gör det till. 

Nu ska jag sova så att jag får min skönhetssömn. Jag tror ändå sömn är viktigt för att hålla sig ung!

God natt! Sara ♥


Söndag kväll!

Jag och syrran sitter i soffan med varsin dator i knät. Haha socialt?  Vi har ätit semla och tittat på mysfilm och Solsidan. Helgen har varit kanon, strålande på många sätt.

I fredags var jag och Anna på trerätters middag hos Paula och Nicko i Alingsås. Riktigt mysig kväll och det går ju inte att undvika att charmas av deras lille ettårige son Theodor. Så otroligt söt och man blir ju bara ännu mer sugen på att skaffa egna barn när man ser honom. 

Igår var jag med goa vänner pch åkte skridskor på Heden. Det var jättekallt men väldigt mysigt. Sedan blev det biljard innan kvällen avslutades med spel och godis.

Här kommer några bilder från helgen:

Fina vänner uppställda:



Skridskoproffs:


Sara ♥

Nya tag!!!

Förra våren bestämde jag mig för att börja leva ett nyttigare liv. Det gick jättebra ett tag, men någonstans på vägen dog det ut och jag fortsatte mina dåliga vanor med godis mitt i veckan osv.. Nu tänkte jag ta nya tag. Från och med denna veckan får jag bara äta godis och onyttigheter på helgen. Denna första veckan blir en riktig prövning eftersom jag har en riktigt god kladdkaka stående i kylen. Än så länge har jag dock lyckats hålla mig trots att jag ett flertal gånger öppnat kylskåpet och tittat på kakan. Idag köpte jag istället vindruvor som substitut för mitt sötsdug (kanske inte supernyttigt men bra mycket bättre än kladdkaka).

Idag har jag haft en lång dag på jobbet som avslutades med planeringsmöte. Min snälla kollega Malin hade lagat bacon- och broccolipaj som vi kunde äta av under planeringen. Sweet! Sedan åkte jag och dansade och nu sitter jag och fryser i soffan medan jag tittar på Scary Movie och äter vindruvor. 

har jag sagt att jag längtar till våren och sommarn? Tänk er att bara kunna dra på sig en kofta och ett par ballerinaskor och slippa frysa! Jag längtar även tills solen tittar fram så att man kan sola och få lite färg. det är svårt att känna sig fräsh när man är helt blek och har ringar under ögonen. Snälla våren, kom nu!!!

Sara ♥

Alla hjärtans dag ♥

jahopp.. så var det den dagen på året igen. fortfarande singel men med visst hopp... säger inget mer om det och ni får tolka det hur ni vill.. ;)

Annars har jag jobbat idag igen och det var härligt att komma till jobbet och träffa folk igen. Sedan åkte jag in till stan och träffade Hanna. Vi gick runt lite i affärer och sedan satte vi oss på Dali, åt lite och bara pratade i flera timmar. Två singeltjejer bland alla andra kärlekspar. Det var förstås mysigt och det bästa med Hanna är att vi kan sitta i flera timmar utan att ha något vettigt samtalsämne men ändå trivas med varandras sällskap. Jag gillar dig tjejen!!! Åkte dock hem ganska tidigt eftersom jobb väntar kl 06.00 imorgon bitti! wohoo...

God natt folks!

Sara ♥

Ser fram emot att gå till jobbet

Till skillnad från de flesta söndagkvällar så har jag ingen söndagsångest alls. Snarare tvärtom, jag ser verkligen fram emot att gå till jobbet imorgon och träffa alla gosiga barn (och trevliga kollegor). Skönt att det är en hyfsat kort dag imorgon ändå så att jag får en mjukstart efter att ha vant kroppen vid att ligga stilla hela dagarna. Idag har jag dock fått en hel del gjort här hemma. Tvättat två tvättar, diskat, dammsugit, bytt sängkläder och varit ute i solskenet med katterna. Ganska skön dag men det skönaste av allt var nog att ta en lång dusch. När man är sjuk orkar man ju sällan bry sig om hygien och fräshhet och bästa ordet för att beskriva mig i morse är nog ÄCKLIG! Men jösses vad fräsh jag kände mig efter duschen, som en helt ny människa och på bara en kvart kände jag mig dessutom mycket friskare!

Nu ska jag se klart på "En prinsessas dagbok 2" och sedan blir det sängen. Ska bli skönt att krypa ner i nytvättade lakan..

En bild på Elvis från i förmiddags. Man kan säga att han inte direkt älskar snön..


Sara ♥



Rastlös

När man är hemma flera dagar i rad utan att göra något vettigt blir man hysteriskt rastlös. Inte för att jag har orkat göra någonting rent fysiskt men det är fortfarande lika uttråkande när tiden bara tickar långsamt och det inte visas något kul på TV. Och inte får man någon inspiration till att skriva blogg heller så ursäkta om inlägget blir rätt tråkigt. 

En annan sak som händer när man har för mycket tid i soffan är att alla tankar börjar mala i huvudet. Små problem känns större och saker och ting som man mer eller mindre förträngt liksom ploppar upp. Nä, jag gillar inte att ha för mycket tid till att tänka!

Jag märker dock att jag är på bättringsvägar nu och idag har jag varit helt feberfri trots att det fortfarande gör ont i halsen när jag sväljer. Jag hoppas att jag känner mig pigg och kan gå till jobbet på måndag. Då har jag i alla fall ätit penicillin i tre dagar så då är jag smittfri, frågan är bara om jag orkar. Imorgon tänkte jag försöka få lite gjort här hemma. Kanske ta tag i ca: en veckas disk och lägga i en tvätt. Får se om jag orkar ta ett svep med dammsugaren också, men man ska inte ha för höga förväntningar!



Halsfluss..

.. och troligtvis en släng av influensa sa läkaren på vårdcentralen. Nu har jag i alla fall fått en penicillinkur som ska ätas i tio dagar så nu ska jag bli frisk igen. Men jag vill vara frisk nu, hade ju planer för helgen och är trött på att sitta ensam hemma framför tv:n. Detta kommer bli den tråkigaste helgen på länge :(

Önskar att jag åtminstone hade lite energi till att t.ex. städa eller diska för det suger att bara sitta i soffan och se på eländet. Men jag orkar inte!

Dock är det kanske dags att gå ut i köket och försöka få i mig något. Eftersom det fortfarande gör så ont att svälja får det kanske bli lite yoghurt men bättre det än ingenting. Har inte ätit någonting idag kom jag just på!

So long!

feberfrossa och träsmak av soffan!

Nu har jag haft toppar av feberfrossa i två dygn och jag är så less på det. Soffan ger mig dessutom träsmak i baken och tv:n har slutat att vara min bästa vän. Dessutom har det varit riktigt svårt att få i mig något att äta (eller dricka) eftersom det gör så förbaskat ont när jag sväljer. Mina mandlar är som två stora puttekulor som bara ömmar och värker. Så med misstankar av halsfluss försökte jag ringa till vårdcentralen i Floda. Då gick en automatisk telefonsvarare på med en röst som sa något i stil med "Välkommen till Floda vårdcentral. just nu är det många som ringer så vi kan tyvärr inte placera dig i kö. Var vänlig ring senare". Sådär sju samtal senare gav jag upp. Det är verkligen skamligt att man inte ens kan få bli placerad i kö. Visst kan jag förstå att det är många som ringer men alla borde ju få en chans! 

Därför tänkte jag ställa klockan på sju imorgon bitti och om jag fortfarande har såhär ont så ringer jag och hoppas på att få en tid. Just nu har febern stigit också trots att jag proppat i mig två värktabletter nyligen. Till och med katten känns kall, han som alltid brukar kunna komma och värma mig. Nä jag tror det är dags att gå och lägga sig i sängen, den är ändå lite skönare än soffan och trots att jag sovit hur många timmar som helst idag så tror jag inte det blir några problem att sova några till. 

Hoppas ni mår bra! Sara ♥

Sjuk :(

Det var längesedan jag mådde såhär dålig som jag har gjort idag. Har haft feber nästan hela dagen men vet dock inte hur mycket eftersom jag inte äger någon termometer. Men jag har varit jättevarm samtidigt som jag har frusit och skakat och haft ont i hela kroppen. Dessutom har huvudet känts som att det skulle sprängas samt att jag knappt kunnat svälja på grund av att halsen är så svullen. Jag avskyr verkligen att vara sjuk och när man dessutom är ensam hemma hela dagen känner man sig extra ynklig och ensam. Nu har jag i allafall fått i mig lite mat och lite att dricka, och det i kombination med alvedon gör att jag känner mig något bättre. Annars har jag mest bara sovit hela dagen. 

Nu ska jag se på TV. Tv:n är min bästa vän idag!

Just another monday..

Helgens tävling gick bra och jag slutade på en andraplats knappt en poäng efter vinnaren. Retligt men ändå okej. Fick även personbästa på långprogrammet så det var ju bra. 

I morse gick jag upp kl sex och var för en gång skull pigg. jobbade, tränade och nu sitter jag halvdöd i soffan. Ska gå och lägga mig tänkte jag eftersom jag ska gå upp kl fem imorgon. Jag hatar verkligen tidiga mornar, men det finns ju en fördel och det är ju att man slutar tidigt också. Idag har jag inte gjort så mycket mer än att jobba och träna. Träningen gick ganska bra trots att jag har haft lite ont i halsen hela dagen. Vill verkligen inte bli sjuk nu!!!

Nu ska jag försöka sova, men har ett och annat att grubbla över så vi får se hur det går..

Ibland borde jag verkligen bara hålla käften!!!

Tävling på hemmaplan

Jag gillar att tävla på hemmaplan. Man känner sig liksom lite tryggare på isen hemma och kan slappna av på ett annat sätt. Igår tävlade jag kortprogrammet och det gick jättebra. Visst kan man alltid göra bättre ifrån sig men jag är ändå nöjd och jag ligger på en fin andraplats. I morse vaknade jag med lite lätt ont i halsen men jag hoppas att det inte ska påverka min åkning idag. Tänkte nämligen försöka åka bra idag också! Nu ska jag ladda med ordentlig frukost och lite mental träning innan jag drar till ishallen!

Sara ♥

Tid..

..kan vara så olika lång. Jag tycker att den här veckan har gått otroligt långsamt och jag har kastat blicken på klockan fler gånger än jag brukar. Arbetsdagarna har känts oerhört långa och helgen fruktansvärt långt bort. Men två av mina kollegor påpekade idag att veckan hade gått ovanligt fort och att de knappt hängde med på att det var fredag igen. Det är märkligt att man kan uppleva det så olika för det är ju trots allt samma tid vi lever i. Jag är dock övertygad om att helgen kommer att gå fort, det gör den ju alltid. 

Nu ska jag snart gå och lägga mig, imorgon är det tävling som gäller och jag har försökt tagga genom att kika på konståkningsklipp på youtube. Det går sådär, men med en god natts sömn kanske det ska gå bättre.

Ha en fin fredagkväll!!!


Sara ♥

---

Jag önskar att jag var bättre på att strunta i vad folk säger ibland. Att jag kunde avfärda och ignorera saker istället för att låta dem gnaga inifrån och mala sönder mitt huvud. En liten kommentar kan verkligen ställa till det ibland. Men hur gör man för att inte ta åt sig? Och visst ska man ibland ta till sig saker som folk säger, men det är skillnad på att ta till sig och att ta åt sig. Vissa saker behöver man verkligen höra även om det är kritik och då är det självklart viktigt att kunna ta till sig det på rätt sätt och använda det för att förbättra. Men vissa saker behöver man verkligen inte ta till sig och det är ofta då man tar åt sig mest. I alla fall är det så för mig.