2010

Så har ännu ett år gått!

Jag tänkte visa mitt år i bilder, här kommer årets höjdpunkter:


Nyårsafton förra året firades ihop med Anna


Det blev många goa kvällar med mina kollegor och nyfunna vänner:


Vi vann årets showtävling med vårt grymma disconummer:



Jag fyllde 25!!!




Go sommar med goa människor. Grillkvällar, sol och bad:


Och grillfest med bästa systrarna:



Bästa resan med bästa tjejen till Grekland:



Johanna och Emanuel gifte sig!!!


Lång höst. En helg åkte jag och Emelie till Stockholm för att hälsa på Felicia:


Och så var det vinter och massa julmys:



Mitt 2010 har varit bra. Men jag hoppas att 2011 blir ännu bättre.

GOTT NYTT ÅR!!!  Sara ♥

Snö, snö och snö..

Vissa stunder avskyr jag denna snön.. men det finns ändå tillfällen då jag faktiskt uppskattar den. De senaste dagarna har jag faktiskt försökt njuta av det vackra snötäckta vinterlandskapet som vi just nu lever i. Igår var jag, Nikolina och Sara ute på Öijared och åkte längdskidor. Och det var verkligen helmysigt. Idag har vi åkt pulka med barnen på jobbet och sedan har jag och Felicia gått en mysig vinterpromenad vid Nääs slott. Det är fantastiskt vackert på vintern och egentligen kanske det inte är snön som jag avskyr utan kylan. Jag är en sådan människa som jämt och ständigt fryser och det blir självklart mycket värre under vintern. 

Här kommer i alla fall lite fina bilder från mina mysiga vinterutflykter:

Längdskidåkning på öijared:



Vinterpromenad vid Nääs slott:

Sara ♥

Motivation..

.. är lite av en färskvara. Allting blir så mycket roligare och enklare när man har en liten uns av motivation. Men man kan inte riktigt bestämma sig för att vara motiverad, och tro mig, jag har försökt. Motivationen infinner sig lite då och då med jämna mellanrum, men lika snabbt som den kommer lika snabbt försvinner den. För tillfället har jag inte mycket motivation till någonting. Faktum är att det mesta känns motigt och jag är trött och lättirriterad och blir lätt grinig över de allra minsta bagatellerna. Och så ska man ändå gå till jobbet och vara käck och glad, och sedan åka och träna och se vacker ut på isen trots att man känner sig som bambi. Jag blir så frustrerad och irriterad på mig själv för att jag tillåter mig att påverkas så mycket av min brist på motivation. Något av det värsta jag vet är när folk ger upp allt för lätt, men nu verkar det som att jag själv har blivit sådan. Usch och fy för det. Det är lika bra att jag drar mig till min säng och drar täcket över huvudet. Förhoppningsvis kanske jag vaknar och känner lite mer motivation imorgon.. eller en annan dag!



Som vanligt..

Så var julen över och allt har återgått till det normala.. i alla fall nästan. Idag har jag jobbat vilket i och för sig inte riktigt var som vanligt eftersom vi bara hade sex barn. Sedan åkte jag och tränade som vanligt, fast det gick sämre än vanligt eftersom jag har fått en tryckskada på min vänsterfot från min skridsko som gör att det gör svinont att åka. Men jag kunde träna trippel öggel hela träningen eftersom man då hoppar upp och landar på höger fot. 

Sedan har jag kommit hem och slappat i soffan. Som vanligt. Nu är det snart dags att gå och lägga sig så man orkar gå till jobbet imorgon. Jag är sjukt avundsjuk på alla som har jullov!!

Sara ♥

Juldagen-Annandag jul

Juldagen började ganska slappt. Jag vaknade sent och käkade frukost framför tv:n. Sedan slappade jag i soffan tills syrran kom hem. Då fick jag för mig att jag skulle inviga min julklapp; Mitt våffeljärn. kanske inte min bästa idé men någon gång måste ju bli den första. På en smet som skulle räcka till 10-12 våfflor lyckades jag åstadkomma 4 st hyfsade. Jag kanske inte behöver säga så mycket mer, men köket såg ut som ett bombnedslag efteråt. Sedan myste jag och syrran i soffan med våfflor och Sex and the city 2. 

På kvällen åkte jag tillsammans in med Anna för att först förfesta hos hennes kompis Faridah och sedan gå ut. Vi var fem tjejer som var redo för göteborgs partyliv och som tur var kom vi in på Lounge efter en stunds köande. Kvällen avslutades med dans på ett mycket trångt dansgolv, men jag hade roligt i alla fall. 

Idag vaknade jag kl 09.00 av att klockan ringde. Dags att åka till ishallen för att träna. Träningen gick sämre än någonsin, men vad kan man förvänta sig efter alldeles för få timmars sömn. I eftermiddag ska jag hem och äta julbord med familjen och farmor. Det är tradition på annandagen och det ska bli mysigt att träffa farmor. Ikväll blir det träning igen, lika bra att förbränna alla kalorier man smäller i sig. Nu ska jag nog ta igen lite sömn..

Langar en bild från igår:


Sara ♥

God Jul!!!

Idag är det juldagen och jag sitter fortfarande i pyjamas och morgonrock i soffan. På tv:n går Hajar som hajar.. jag slötittar lite.

Gårdagen firades hemma hos mamma och pappa. Familjen minus Alicia var med och det var väl som vanligt. De obligatoriska julkorten, julbordet, Kalle Anka och julklappsutdelning. Jag fick en del fina grejer. Bland annat ett Våffeljärn, ett Trivial Pursuit, ett Thomas Sabo armband och ett par skinn/ull vantar. Mina julklappar (alltså de som jag gav bort) verkade också gå hem hos folk så det var ju bra. 

På kvällen åkte jag till kyrkan för att gå på mässan. Det är verkligen speciellt att vara där på julaftonskväll. Tyst, lugnt och otroligt stämningsfullt. Min fina vän Felicia med familj höll i musiken och de vackra sångerna de framförde fick det att tåras i ögonen på mig. (Det är inte ofta det händer). 

Idag är det otroligt vackert ute. Solen skiner och ett stort gnistrande snötäcke ligger över marken. Jag funderar på att gå en promenad om en stund. Önskar jag ägde ett par längdskidor för det hade nog varit härligt att ge sig ut på en runda. Idag tänkte jag även inviga mitt våffeljärn så dagens lunch får bli frasvåfflor med sylt och grädde. 

Avslutar med en julbild på min fina syster och mig;


Sara ♥

Dan före dan...

Så var den den 23:e December... Jag har haft en av mina stressigaste dagar, men samtidigt en av mina mest effektiva. Sedan jag vaknade kl 05.00 imorse har jag knappt suttit ner. Först var det jobb, sedan handla, sedan till allum för att handla de sista julklapparna, sedan till ishallen för att träna, sedan hem och städa för att till sist baka massa julgodis, slå in paket och rimma tillsammans med Anna. Det har varit en bra dag på många sätt men det ska bli otroligt skönt att få sova.

Hela den här veckan ha för övrig varit ganska fullspäckad. Igår kväll var jag tillsammans med massa sköna människor på Liseberg. Det var mysigt att bara strosa runt och titta på alla fina lampor och umgås med fina vänner.

I tisdags firade jag minijul med mina goa flodatjejer (ingen som bor kvar i Floda dock). Vi åt gröt, pepparkaka och massa annat smått och gott. Och så bytte vi julklappar med fina rim. Mys helt enkelt.

Imorgon ska jag hem till familjen och umgås. Vi får se vilka som dyker upp och inte..

Nu ska jag som sagt sova.. God natt!

julstämning

Julen närmar sig och jag försöker så smått skapa lite mer julstämning för mig själv. Är inte riktigt sugen på jul om jag ska vara ärlig men idag har jag i alla fall plockat fram mina porslinstomtar och den färdigpyntade plastgranen från förrådet. Det blev ganska fint ändå. Ska försöka få till lite julbak i veckan eftersom det aldrig blev något i lördags.

Läste nyss på aftonbladets hemsida att det ska bli ännu kallare i veckan. Ner mot -20 grader. Brrr säger jag bara, men det är väl lika bra att vänja sig. Vintern är ju långt ifrån slut och jag får väl försöka hålla mig inomhus så mycket jag kan. Lättare sagt än gjort när man jobbar på en förskola.

Nu ska jag försöka komma i säng. Tröttheten finns där hela tiden och den tär på mig mer än jag kanske själv anar. Har funderat lite över det där med nyårslöften och ett kanske hade kunnat vara att äta nyttigare och få i mig mer vitaminer och näringsämnen. Kanske skulle gör att man blev mindre trött?! Har även några andra nyårslöften på lager och frågan är om man ska välja ett eller försöka sig på alla? (Kommer ju i och för sig inte lyckas hålla ett enda som vanligt så det bästa är nog att satsa på alla). Tänker inte avslöja dem än dock. Nä, nu blir det sängen! 

God natt! Sara ♥

SM

Har suttit framför datorn hela förmiddagen och tittat på SM i konståkning via web-tv live. Roligast var ju att Mathias Andersson från min klubb vann klassen juniorer herrar. GRATTIS! Idag har även seniorerna tävlat och i damklassen vann Victoria Helgesson och i herrklassen vann Kristoffer Berntsson. 

För ett år sedan var jag själv med och tävlade vilket var så otroligt roligt. Jag kanske aldrig får chansen att få vara med på ett SM igen men jag är stolt över mig själv att jag lyckades ta en plats förra året. Det har trots allt varit ett av mina mål med konståkningen under alla år. 

I år har jag inte varit i bra form på någon av mina tävlingar men jag hoppas på att kunna ändra det inför vårterminen. Min nästa tävling är i Göteborg den andra helgen i januari och jag känner mig redan taggad och revanchsugen inför den. 

Sara ♥

Renovering

Jag hade behövt en totalrenovering av min kropp tror jag. Idag på träningen hade jag ont på massa olika ställen. Ont i ryggen på grund av en låsning mellan kotorna, ont i vänster fotknöl på grund av tryckskada från skridskon, ont i höger hälsena på grund av en sträckning, ont i nedre delen av vänster ben (vilket jag haft jättelänge och vilket tros ha varit en benhinneinflammation.. men jag är inte längre så säker på det), ont i höger ljumske på grund av en sträckning, ont i vänster knä på grund av en överansträngning(?) samt ont i huvudet och halsen. Egentligen tycker jag inte om att klaga, men idag kändes det verkligen skit på träningen. Kunde ju inte göra någonting vettigt utan åkte mest runt och kände mig kass.

Jag har haft turen att få vara hyfsat skadefri under mina 21 år som aktiv idrottare (bortsett från två benbrott, ett avslitet ledband och en hjärnskakning). Har dock inte varit speciellt duktig på att träna skadeförebyggande och det kanske straffar sig nu(?).

Funderar på att unna mig själv en massage, kanske ett besök hos en ryggknäckare och lite annat smått och gott som är bra för kroppen. Kanske kan få bli min julklapp till mig själv. Egentligen hade jag kanske behövt ta semester från träningen och vila ett par veckor men det går bara inte. Jag behöver min träning för att klara vardagen!

Imorgon blir det dock ingen träning för min egen del. På kvällen ska jag dessutom gå på julbord med jobbet, något som jag ser fram emot.

Nu blir det sängen! God natt!
Sara ♥

"här kommer isprinsessan som bränner bullar"..

..var kommentaren jag fick av en förälder när jag kom till jobbet i morse. Att det var jag som satte igång brandlarmet förra veckan har ju inte undgått någon i alla fall. Tur att man har lite humor! Idag har jag haft ont i huvudet precis hela dagen och jag trodde aldrig att dagen skulle ta slut. Egentligen slutade jag jobbet kl. 15.00 idag, men eftersom vi skulle ha vårt luciafirande med barnen idag var det bara att stanna kvar. Luciafirandet gick bra och barnen var så duktiga. 

Väl hemma blev det mat och soffläge. Ingen träning idag alltså vilket kanske var bra. Är ju så trött att jag inte vart jag ska ta vägen. Sängen kanske är en bra idé?!

Sara ♥

Sankta Lucia..

Bara för att det är den 13 december kände jag att den rubriken var passande. Har egentligen inte så mycket mer att säga om just Lucia. Vi ska ha vårt luciafirande på jobbet imorgon och det ska bli mysigt.

I morse när jag vaknade hade jag ont i halsen, ont i huvudet och ont i magen. Dessutom var jag så trött att jag mådde illa. Ingen bra start på dagen men jag kände mig ändå inte tillräckligt dålig för att stanna hemma. Får alltid så dåligt samvete när jag är hemma från jobbet på grund av sjukdom så jag brukar inte stanna hemma om jag bara känner mig lite krasslig. Barnen på jobbet går ju runt med rinnande näsor och hosta för jämnan så det är ju inte konstigt att man blir lite risig ibland. 

Idag har jag alltså jobbat och när jag kom hem lagade jag och Elina middag; Ungstekt falukorv och hemmagjort potatismos. Det blev riktigt lyckat. Sedan åkte jag och tränade vilket var mindre lyckat. Jag frös hela träningen och ramlade mest runt på isen. Riktigt trött var jag. Nu ska jag se klart på Svenska Hollywoodfruar och sedan blir det bums i säng. Maria Montazami är så himla rolig att jag inte vill missa programmet :P

Sara ♥

Tredje advent..

Imorse vaknade jag kl 07.00 av att klockan ringde. Egentligen skulle jag vara i ishallen kl 08.00 och träna, men jag hade ont i huvudet och kände mig inte alls bra så jag valde att somna om och ställa klockan på 08.30 istället. När klockan då ringde kände jag mig inte alls piggare, men då hade jag inget annat val än att gå upp. Kl. 09.45 skulle jag vara i kyrkan för att repa igenom sångerna inför adventsgudstjänsten som jag skulle vara med och sjunga på. 

Att få sjunga tillsammans med mina underbara vänner är något av det bästa jag vet. Det var jag, Helena, Johanna och Ida som skulle sjunga tillsammans idag och vi hade repat in tre stycken vackra julsånger (varav en gick väldigt väldigt ljust). Att det sedan var näst intill fullt i kyrkan gjorde ju inte saken sämre. Detta är verkligen något som jag har saknat!

När jag kom hem var jag helt slut. Jag har legat i soffan hela eftermiddagen och känner att jag börjar få lite ont i halsen. Men jag tänker definitivt inte bli sjuk nu så därför har jag redan börjat kurera med vitaminer, massa vatten och te. 

Nu ska jag fortsätta att mysa med film och lussekatt. Har precis tänt det tredje ljuset i min adventsljusstake.

Sara ♥

God morgon! (Eller kanske god middag?)

Jag vaknade hur som helst nu. Skönt med sovmorgon, fast ibland finns det väl gränser?! Kan ju skylla på att det blev lite sent igår och att jag (som vanligt när helgen infaller sig) behövde sova ut. Jag hade i alla fall en jättetrevlig kväll igår. Först var jag hemma hos min kollega Rååse i Gråbo och hade lite myskväll med bl.a. middag, glögg, julklappsleken och massa skratt tillsammans med mina kollegor. Ibland behöver man träffas utanför jobbet för att hinna prata om allt sånt som man inte hinner prata om på jobbet. Och då menar jag självklart inte jobbprat. Jag har, som jag nämnt tidigare, väldigt goa kollegor och det är bara roligt att få lära känna dem ännu mer. Vi pratade bland annat om hur viktigt det är att trivas med sina arbetskamrater på jobbet och jag tror att alla var överens om att vi har det ganska bra i vårt arbetslag just nu. 

Efter en go kväll hos Rååse var det dags att åka hem. För de flesta i allafall. Jag visste att några av mina gamla kollegor och vänner hade tjejfest på andra sidan Gråbo så jag bestämde mig för att kika in en sväng. Hemma hos Karin var partyt i full gång och jag stannade lite längre än jag hade tänkt. Vi spelade spel, tittade på roliga youtubeklipp och bara flamsade. Alltid härligt att träffa dem också. Klockan kvart i tre bestämde jag mig dock för att åka hemåt och sängen var otroligt skön att krypa ner i. Somnade nog på en halv sekund och vaknade kvart i ett. 

Nu tänkte jag försöka få i mig lite frukost och sedan ska jag försöka ta det lugnt och ägna dagen åt mig själv (något som jag är riktigt dålig på). Ikväll blir det julfest med tomteluva. 

Ciao! 
Sara ♥

Åååå

Så dyker den upp. Den där känslan av otillräcklighet. Det är omöjligt att befinna sig på alla platser samtidigt och vara alla till lags och hur mycket jag än försöker går det bara inte. Man är inte mer än människa. Ibland frågar jag dock mig själv vad som är mänskligt? Kan man jobba heltid, träna 14 timmar i veckan, hinna med alla sina vänner och sin familj samt hinna ta hand om sig själv? Är detta ett hållbart liv? Och om inte, vad är jag villig att dra ner på? Träningen kanske låter som ett enkelt val för många, men absolut inte för mig. Träningen är mitt liv och den får mig att orka (åtminstone ibland). När jag kommer in i lite stressigare perioder är det oftast delen "ta hand om mig själv" som försvinner. (Möjligtvis även "hinna med vänner och familj). Då sover jag sämre, äter sämre, känner mig tröttare och... ja ni fattar.

Tror inte detta är utmärkande för just mig utan många känner säkert igen sig. Julen är nog en stressig tid för många. man vill så mycket att det nästan blir lite fel. Imorgon är det fredag igen. På kvällen ska jag hem till min kära kollega och dricka glögg och mysa med mina arbetskamrater. Ska bli riktigt trevligt, jag gillar verkligen mina kollegor. Jag tänkte försöka gå och lägga mig nu, men det får vi se hur det går. Är faktiskt inte trött för en gång skull, snarare tvärtom. Har massa energi och önskar att jag kunde utnyttja den till något positivt. Men jag vet hur illa trött jag kommer vara imorgon på morgonen så det är ändå lika bra att försöka. 

God natt! Sara ♥

Skitsnack och sånt...

Hade en diskussion med en vän igår om hur man tänker och agerar mot människor i sin omgivning. Jag försöker tänka positivt om andra och tycker att det är viktigt att försöka förstå andra människors tänkande för att vidare försöka förstå deras handlingar. Jag försöker också tänka själv och inte lyssna så mycket på andras åsikter om varandra. Men framför allt så försöker jag vara väldigt noga med vad jag säger om folk. Jag ska verkligen inte påstå att jag är felfri på något sätt, men skitsnack är verkligen inte min sak.

Jag kan verkligen irritera mig på folk som går runt och pratar skit om varandra bara för att de inte har något bättre att prata om. Det är ofta ganska svårt att motstå grupptrycket och inte slänga in en och annan elak kommentar för att "passa in". Men jag måste säga att jag har blivit mycket bättre på det. Jag skulle ju helst vilja att någon kom direkt till mig om det var något som jag gjorde fel och därför försöker jag göra så själv också. Och om jag inte tar upp det med personen över huvud taget så brukar jag försöka hålla det för mig själv. Det gör oftast ingen nytta att ventilera det till andra.

Jag uppmanar alla som jag känner att försöka tänka lite på samma sätt. Ärlighet varar längst och det är faktiskt inte bara en klysha!!!


Sara ♥


Tid

Ibland kan jag verkligen förfäras över vart vår värld är på väg. När jag gick på gymnasiet och skulle ha nationella prov i Svenska A var ämnet "TID". En av delarna i de nationella proven är att man ska hålla ett tal. Rubriken för mitt tal var "Det var bättre förr" och jag minns att jag ritade upp ett diagram på tavlan med en linje som bara gick utför. Mitt argument var att "Om allt var bättre förr så borde det betyda att allting bara blir sämre och sämre" och även då ifrågasatte jag vart vår värld var på väg. Jag minns också att jag tog upp fördelar med nutiden vs dåtiden och konstaterade att det faktiskt finns mycket som är bättre nu. Som sjukvården till exempel. Jag fick MVG så något vettigt borde jag ju ha sagt..

Men jag kan ändå inte sluta att fundera på om vi lägger krokben för oss själva genom att försöka göra samhället så lättillgängligt och bekvämt för oss. En sak som jag tänker på är internet. Facebook, MSN, mejl och bloggar. Lär vi känna varandra genom att läsa om varandras dagar på internet? Vad händer med vår sociala kompetens? Jag har ju (obsiously) själv fallit dit och det är svårt att låta bli. Jag tror att det är viktigt att försöka hålla det på en nivå så att det inte tar över ens liv. Också lättare sagt än gjort och jag borde väl egentligen inte uttala mig som lägger ner alltför mycket tid framför datorn. Men jag tycker att det är lite skrämmande och jag är övertygad om att internet inte bara är positivt för oss. 

En annan sak som jag funderat lite över är stressen som vi skapar i samhället. Man ska vara överallt samtidigt och helst hänga med i alla svängarna med nya teknikprylar, moderna kläder, karriär och allt sånt. Jag är så trött på det men återigen kan jag inte urskuldra mig eftersom jag verkligen är ett offer för allt det där. Det som skrämmer mig mest är att det är så många människor som mår dåligt nu för tiden. Och i många fall beror det på höga prestationskrav, dåligt självförtroende och stress. 

För mig som är van vid detta samhälle får jag genast dåligt samvete och blir rastlös om jag inte gör någonting. Tiden är alltför dyrbar för att kasta bort på att inte göra någonting, fast egentligen kanske det är precis det man behöver ibland. Jag försöker lära mig att njuta mer av livets små goda stunder men det är verkligen svårt. Jag hoppas att jag en vacker dag kan köpa ett litet hus vid en lugn skogssjö dit jag kan fly och bara vara. Jag tror att alla människor hade behövt det. 

Sara ♥

Relax... (?)

Efter en superstressig vecka sitter jag i soffan och försöker koppla av. Det går inget vidare. Jag kan knappt sitta still fast jag inte har något annat vettigt att göra. När man vänjer kroppen vid massa stress är det svårt att bara koppla bort den sedan. Den kommande veckan kommer antagligen att bli lite lugnare, men frågan är vad det innebär såhär i juletider.

Som jag sagt tidigare så är det mest roliga saker som händer. Men när man har alldeles för mycket så kan till och med roliga saker kännas betungande och lite så har jag känt denna veckan. Just nu drömmer jag mig bara bort till en varm sandstrand i karibien. Hade verkligen behövt semester.

Nu blir det ett varmt bad i alla fall. Ett tappert försök att koppla av..

Förebilder

Det finns några människor som jag verkligen ser upp till. Människor som jag stöter på lite då och då, eller nära vänner. Förebilder på olika sätt. Vissa har bara den totala förmågan att sprida glädje och positivitet var de än befinner sig och detta är något som jag beundrar oerhört mycket. Jag önskar verkligen att jag själv var sådan, men tyvärr lyckas jag inte riktigt då ofta mina negativa tankar kommer i vägen. Några av de människor som jag tänker på har jag nog aldrig sett annat än glada. Och jag undrar om de har några bekymmer eller problem i sina liv? Det verkar ganska ologiskt om det skulle vara så. 

Detta får mig att tänka på en annan grupp av människor som jag verkligen beundrar. Det är de människorna som jag stöter på som har gått igenom mycket jobbigt. Alldeles för mycket i vissa fall, men som ändå lyckas hålla andan uppe och tänka positivt. De som efter motgång på motgång reser sig upp tusen gånger starkare och låter motgångarna stärka dem. Detta är också något som jag önskar att jag var bättre på.

Och så finns det de människor som lever sina liv utan att egentligen bry sig om vad andra tycker om dem. Något som jag också beundrar. Jag önskar att jag inte tänkte så fruktansvärt mycket på vad folk tycker och tänker om mig. Det finns säkert alltid de som stör sig på saker om mig eller tycker illa om mig. Men vad spelar det egentligen för roll? Så länge jag inte får reda på det har ju ingen skada skett. Eller? Tyvärr har jag väldigt svårt för att tänka så. 

Jag önskar och hoppas att jag får vara en förebild för människor på ett eller annat sätt. Förra årets nyårslöfte var att jag skulle sprida mer glädje bland människor runt omkring mig. Jag tror inte att jag har lyckats speciellt bra så jag får väl förnya det löftet inför nästa år. 

Snart är det jul. Då är människor i regel lite gladare och lite mer glädjespridande. Jag hoppas att det kan gälla mig också!

Sara ♥

Trött, tröttare, tröttast!!!

Att somna kl 19.00 i soffan en fredagkväll är knappt okej. Denna veckan har verkligen tärt på mig. Stress, sena kvällar och tidiga mornar. Man orkar inte. Och att sova i snitt 5-6 timmar i snitt per natt är alldeles för lite för mig. Inte konstigt att man däckar tidigt när helgen väl kommer. Idag har jag jobbat och sedan har jag i princip suttit i soffan sedan jag kom hem vid 15-tiden. Hatar verkligen att vara såhär trött.

Imorgon har jag sovmorgon och det ska bli otroligt skönt. Och på kvällen blir det 25-årsfest för goa Johanna som för övrigt fyller år idag (GRATTIS!). Jag tänkte eventuellt åka in till stan eller kanske till Allum en stund på dagen och inhandla mina allra sista julklappar. Jag inser att alla mina helger fram till jul är uppbokade med bl.a. julbak, julfester och födelsedagskalas så det är nog lika bra att få färdigt julklapparna i tid. 

Nej nu är det nog dags att släpa fötterna in till sängen, jag orkar inte hålla ögonen öppna snart.. Galet att klockan bara är 21...

God natt!!!

Sara ♥

Uppvisning och julshopping...

Idag vaknade jag kl 07.00 och kände att jag sovit alldeles för lite. Sedan var det dags att bege sig till ishallen för årets konståkningsuppvisning för förskolor och skolor. Föreställningen hette "Drömmarnas magi" och innehöll en del trolleri och magiska konster. Jag hade huvudrollen som trollkarl vilket var väldigt roligt, men samtidigt väldigt stressigt med tanke på att jag även var med i andra nummer och skulle hinna byta om däremellan. Vi hade hur som helst tre föreställningar och jag måste säga att det gick bra för mig på alla tre. Mina barn från jobbet var där och tittade, och även barnen från mitt förra jobb så jag hade allt en liten fanclub uppe på läktaren =D. 

Efter uppvisningen åkte jag in till stan tillsammans med mina kära systrar för lite julshopping. Det var så mysigt att gå runt tillsammans med dem och shoppa och fika. Mer sånt tack! Vi fick shoppat en hel del julklappar vilket känns väldigt bra med tanke på att det alltid brukar bli så stressigt dagarna precis innan jul. 

Nu har jag kommit hem och om en liten stund bär det av till ishallen för lite träning. Egentligen är jag helt dötrött, men imorgon är det fredag igen så jag ska nog överleva!

Sara ♥

Nedräkningen har börjat...

I alla fall för barnen. På jobbet idag öppnade vi första luckan i vår julkalender. Jag och Malin har varit kreativa och hittat på en egen julkalender med små uppdrag varje dag. Idag stod det "Hoppa på ett ben runt ringen" på lappen. Spännande för den som fick öppna.. Sedan pratade vi om vad som händer när man har öppnat sista luckan. "Jultomten kommer" skrek ett barn. Jag förstår deras längtan. 

Själv känner jag att jag snarare räknar ner tills allt detta är över. Visst gillar jag julstämning och mys med tända ljus och julmusik. Men Jag kan inte säga att jag är ett jättestort fan av julen. Stressen tar ofta över och förstör allt det mysiga. Och i år har jag nästan inget ledigt under julhelgen heller. Eftersom julafton infaller på en fredag och nyårsafton likaså innebär det att jag inte får så många "extra" lediga dagar. Och har man ingen semester kvar att ta ut är det bara att jobba på..

Det är även förfärligt kallt ute. Jag fryser hela tiden, framför allt om fingrar och tår!

En kopp te nu? Ja tack!!!

Sara ♥