Hänt sen sist..

Har verkligen haft fullt upp den senaste tiden och därför inte hunnit med att blogga.. Eller snarar inte prioriterat det ;) Jobbet rullar på som vanligt ungefär och nu är nästan alla barn tillbaka efter sommarlov och semestrar. 
Träningen har också dragit igång på allvar fast jag skulle ljuga om jag påstod att det går bra.
Jag börjar så smått bli redo för hösten. Nu är det ändå september och då känns det lite okej att det är kyligt i luften och att trädens löv börjar falla av. 

Några Highlights från min senaste tid:

Jag och Alicia sjöng på vår släktträff:


Ofelias döptes:



Spel och myskväll hos Hanna:



Kvällsfika hos Anna:



Uppvisning med Konståkningen:


Idag blir det chill med goa vänner.. So long!!

Sara ♥



Stunder

Det finns stunder i livet då man bara vill stanna klockan. Bara vara och leva i nuet. Jag har haft en del sådana stunder denna sommaren och dessa stunder, dessa minnen ger mig en liten extra klick av energi i stunder som känns tråkiga, långa och grå. Jag hoppas att jag, under höstens mörker, kommer kunna plocka fram dessa minnen och leva på dem ett tag. Och självklart hoppas jag på fler sådana stunder där jag kan samla ny energi.

Idag ska jag på lilla Ofelias dop, det ska bli riktigt kul och jag hoppas vädret håller i sig eftersom vi ska vara utomhus. Nu till mitt lilla problem.. what to wear??? :P

Ha en fin dag!
Sara ♥

Liket lever!

Eller.. Livet leker kanske det skulle stå! Vi pratade om roliga felsägningar idag på jobbet och hur man ibland kan blanda ihop första bokstäverna i två ord och på så sätt få en helt annorlunda innebörd. Hur som helst har jag haft en rolig dag på jobbet idag, härliga glada barn, långpromenad och skämtsamma kollegor :) Just nu känner jag att livet känns rätt gött. Det mesta rullar på ganska som vanligt men jag känner mig nästan löjligt glad över det. Vi får väl hoppas att den känslan håller i sig länge!

Igår kväll var jag hemma hos min kollega Rååse och tittade på film tillsammans med Karin och Mathilda. Vi såg en Irene Huss film som var ganska bra och sedan blev det massor av flum i soffan. Sköna människor det där!
Idag efter jobbet åkte jag till Allum en sväng och köpte doppresent till Ofelia. Sedan blev det även en snabbvisit på Rusta där jag köpte en ny hallmatta och ett duschdrapperi. Kul att uppgradera sig lite ibland. 

På kvällen har jag och pappa varit och hälsat på min farbror Dan med familj. Jag och Dan skulle repa lite grann inför släktträffen då jag och Alicia ska vara med och sjunga. Det gick inget vidare så istället satt jag i köket och umgicks med mina småkusiner som pysslade med modellera och målade naglarna. Mys. 

Nu blir det sängen!!! Ge mig sol imorgon så blir jag glad!!!

Sara ♥

Ny termin, nya möjligheter... eller?

Jahopp.. då var semestern slut för den här gången. Idag började jag jobba igen efter fyra underbara veckors ledighet. Men jag klagar inte, det var fatkiskt ganska kul att komma tillbaka och börja jobba igen och få träffa mina fina kollegor och alla underbara små barn. Eller ja, alla var väl att ta i eftersom vi bara hade 11 barn av 36 där idag. Men men, lite mjukstart ska man väl ha. Jag har en del förhoppningar på den här terminen. Bland annat att jobbet ska kännas kul och meningsfullt och att jag ska utvecklas i min yrkesroll. Att jag ska ha en bra tävlingssäsong med konståkningen. Att jag ska förändra min livssituation på ett eller annat sätt och att jag ska utvecklas positivt som människa. Jag känner att jag den sista tiden har börjat ta tag i vissa saker i mitt liv och på det sättet kunnat gå vidare i vissa saker. Jag känner mig starkare och mer självsäker och trivs mer med mig själv. Detta är mycket tack vare mina underbara vänner som mer eller mindre tvingat mig att tänka positivt i vissa lite tyngre situationer!

Min sista helg på semestern var kanon. I lördags låg jag hemma och solade på förmiddagen och på kvällen var jag hos Johanna i Askim. Vi grillade hamburgare och sedan ville Johanna och Henke ta ett nattdopp så vi hängde med ner till Hovåsbadet. Jag kunde dock inte bara med min rygg.. Men kvällen var riktigt härlig, vindstilla och ganska varm. Jag hoppas på fler sådana kvällar för än är väl inte sommaren slut?!..


Mysig kväll..


Sara ♥

Hur lyckas man??

För en vecka sedan kom jag och Hanna hem från Turkiet. Skönt att njuta av en sista semestervecka hemma tänkte jag. Men självklart ska jag råka ut för en massa tråkigheter då. Något av det första jag gjorde när jag kom hem var att sparka lilltån i fotpallen så att jag fick en spricka i den. Men det kan man ju överleva, så jag levde livet och njöt av min semester ändå. Några dagar senare så lyckas jag dra på mig nackspärr och kan knappt röra mig. Skit också när man har semester, tänker jag, men låter inte det hindra mig från att göra det jag vill. Och så går det två dagar och jag lyckas få ryggskott också. Har ni haft ryggskott och nackspärr samtidigt? Inget att rekomendera kan jag lova och där kände jag att jag inte riktigt orkade mer... 

Men efter några timmars ömkande och depp så bestämde jag mig ändå för att inte låta detta hindra mig. Så jag hängde med på den planerade beachwolley- och grillkvällen som vi hade bestämt tidigare i veckan. Visst jag kunde inte spela någon beachwolley eller bada, men jag kunde i alla fall vara med och grilla och sitta på klipporna och njuta av den underbart vackra solnedgången. Kände mig dock som en invaldid då jag fick ta hjälp av mina vänner för att kunna resa mig upp och ta mig fram över klipporna. Men skam den som ger sig
.
Ni som känner mig vet att jag är envis, och jag hatar att missa roliga saker pg.a. sjukdom och liknande så det krävs ganska mycket för att jag ska banga!

I morse när jag vaknade var det svårt att komma ur sängen, men väl uppe måste jag säga att ryggen känns mycket bättre! Ikväll blir det mys hos Johanna i Askim, och förhoppningsvis en till fin solnedgång vid havet!! 

Här kommer några bilder från igår:









Sara ♥

Ruggig dag med massa mys

Imorse när jag vaknade kändes nacken lite bättre. Skönt att det börjar släppa en aning. Jag gick upp och städade lite (vilket verkligen var välbehövligt). Sedan var jag ute i trädgården och fixade lite innan Jenny kom hit. Vi har inte setts på ett tag så vi hade en del uppdateringan att gå igenom ;). Vi spelade spel, åt köttfärssås och spagetti samt tittade på film. Mysig dag och härligt att vara inne hela dagen när det är så kallt och trist ute. 

Jag har ännu inte gett upp hoppet om lite sensommarvärme, trots att det verkligen känns som att det blivit höst här. Imorgon kväll ska vil spela beachwolleyboll och grilla i Lerkil. Typisk sommaraktivitet så det bara måste bli fint väder ;)

Sara ♥

Regn och nackspärr..

Vissa dagar känner man mest att man inte vill lämna sängen. Som idag. Inte nog med att jag hade något fruktansvärt ont i nacken när jag vaknade, men dessutom slog regnet mot backen och himlen var alldeles grå. Och detta kallas semester (!).. Jaja, jag borde väl verkligen inte klaga, för en vecka sedan satt jag på en restaurang i Turkiet och njöt av god mat och 30 grader varmt trots att klockan var sent på kvällen. Men det börjar kännas lite jobbigt att semestern snart är över. Och att sommaren snart är över, jag är inte redo för hösten ännu..

Jag och Elina var en sväng på Allum idag. Jag köpte ett bronzpuder och en svart topp. Skulle egentligen inte shoppa, men det var ju rea... Köpte även tyg till min nya tävlingsklänning samt fotoalbum att sätta in bilderna från resan i. Annars har jag mest tagit det lugnt.. har ju som sagt nackspärr. Igår hade vi första isträningen sedan maj och det var lite skakigt men väldigt kul. Men jag tror att kylan i kombination med att inte ha tränat på länge ställde till det för mig och att jag därmed lyckades dra på mig nackspärr. Det kändes inte så myckte till att börja med, men efter några timmar kunde jag knappt röra på mig. Så typiskt nu när man har semester och vill göra massa roliga saker, men jag ska väl som sagt inte klaga.. Köpte i alla fall en vetekudde på apoteket igår som jag värmt i micron. Känns ganska skönt för nacken och det är lite lättare att slappna av.

Nu ska jag och syrran se på film och mysa lite i soffan innan läggdags.

Sara ♥

Turkiet!!!

Så har man kommit hem till ett regnigt Sverige efter en underbar vecka i Icmeler (Marmaris) i Turkiet. 
Vi, alltså jag och Hanna, har haft det helt fantastiskt  och den lilla staden vi bodde i var hur mysig som helst. Hotellet var också jättefint och låg ca 150 meter från stranden. Förutom flera dagar på stranden har vi även hunnit med lite utlfykter. I måndags var vi på båtutflykt en heldag där vi åkte runt till massa olika badställen, stannade en halvtimme och badade från båten och åkte sedan vidare. Verkligen jättemysigt.

I onsdags besökte vi Efesos som är en Antik ruinstad som ligger ca 3,5 timme från Marmaris. Detta var något av det häftigaste jag har gjort. Tänk er att gå runt på en antik marmorgata och se byggnader och konstverk som är över 2000 år gamla. Jag måste säga att romarna var hur smarta som helst då de redan på den tiden hade en välfungerande stad med rinnande vatten, sjukhus, bibliotek, teatrar osv. Mäktigt!!! Vår guide (Chris) var hur bra och rolig som helst vilket kanske gjorde det hela lite bättre. Efter Efesos åkte vi vidare till Artemistemplet, eller det som finns kvar av det. Artemistemplet har bestått av 127 pelare men nu återstår tyvärr bara en enda. Templet finns med på den gamla listan över världens sju underverk så det var ganska roligt att besöka det ocskå. Tillsist åkte vi vidare till ett känt keramikbruk som är ett av de bästa i världen. Vi fick se när en man drejade och när människor satt och handmålade små, små detaljer på vaser, krukor, skålar mm. skillade till tusen!

på kvällarna har vi ätit gott på restauranger, gått längs strandpromenaden, druckit goda drinkar och bara njutit av tillvaron. Något annat som turkiet faktiskt är lite känt för är shoppingen som faktiskt är riktigt bra. Jag har handlat en hel del och var faktiskt en aning orolig över att behöva betala en massa extra på flyget tillbaka. Som tur var slapp jag det :)

Här kommer några bilder från en underbar resa:














Sara ♥