En tuff start på terminen

Som vanligt är det ett bra tag sedan jag skrev här. Och oftast är det när jag känner mig lite nere och behöver skriva av mig som jag använder bloggen. Det är slutet av september och denna terminen har startat på ett minst sagt jobbigt sätt. En del av mitt mående beror på situationer och saker som hänt. Tänker inte dela med mig av allt i detalj, men kan säga att mitt självförtroende verkligen har fått sig en törn och att jag känt mig ledsen, åsidosatt och rent ut sagt dålig. Och på detta så var jag tvungen att avliva min älskade katt som varit sjuk ett tag. 

Jag tror aldrig att jag har gråtit så mycket som jag gjort de senaste veckorna och jag har känt mig så skör. Minsta motgång har blivit till en stor klump i magen och jämförelsens förbannelse har vilat över mig som en tung dimma. Jag har velat ge upp flera gånger och pendlat mellan hopp och förtvivlan. Samtidigt har jag försökt hålla mig flytande, andas och rikta blicken på Gud. För mitt i allt detta har jag ändå min tro. 

Utan Gud i mitt liv hade jag aldrig varit där jag är idag. Jag kanske inte ens hade levt på denna jord. Och trots motgångar och nederlag har jag alltid hittat tillbaka till Gud och den kärlek han har för mig. Jag glömmer ofta att vända mig till honom först, utan väljer istället att försöka lösa situationer på egen hand, för att sedan låta honom städa upp min skit. Jag tvivlar aldrig på att han finns, men däremot kan jag ibland glömma av hans förmåga att hjälpa just mig! Jag har så mycket lättare att ha tro för andra än för mig själv. 

Så mitt i all den här ångesten, ledsamheten och nedstämdheten som jag just nu upplever så försöker jag ändå rikta mitt fokus till Gud. Och jag vet att Gud har det bästa för mig även om det inte alltid sker på de sätt jag själv vill. Jag har så många böner som jag fortfarande väntar på att få besvarade,. Och mitt hjärta känns ibland så kallt och hårt att jag undrar om jag stängt ute Gud för mycket?! Samtidigt vill jag tacka Gud för allt det vackra jag får uppleva. Mina fantastiska vänner, min familj, naturen, för att bara nämna några. 

Jag hoppas att resten av hösten ska få bli fin. Att saker ska lätta och att ljuset ska få ta mycket plats i mitt liv. Jag längtar efter att få titta tillbaka och känna att jag kan åt allt jag fått uppleva. Och jag ber om energi, glädje och massa kärlek. 

Sara ❤️