Miljödiplomering, klåda och en himla bra träning!

Idag har det varit en lång dag. Jobbade först mellan 07-13 för att sedan åka direkt in till Ekocenter i Göteborg för en fyra timmars lång utbildning i miljö och hållbar utveckling. Jag har varit på Ekocenter en gång innan och även då  fått en föreläsning om hållbar utveckling samt en rundvandring i deras utställning. Detta var under min lärarutbildning för kanske fyra år sedan. Mycket av det som sades då fick vi även höra idag och det är alltid bra med repetition, men eftersom utvecklingen faktiskt går ganska fort framåt när det gäller miljötänket (framför allt i Sverige) så fick jag även lära mig en hel del nya och intressanta saker. Framför allt fick jag lite mer motivation och inspiration till att arbeta för att främja den hållbara utvecklingen både på mitt arbete men också privat. Lite förändering kan faktiskt göra mycket, som t.ex. att alltid släcka lampan i ett rum där man inte vistas, att inte diska under rinnande vatten, att källsortera och återvinna avfall och att välja ekologiska matvaror i den mån man kan.

Många tror att det krävs mängder med uppoffringar och omprioriteringar i livet för att kunna leva klimatsmart, men det behöver faktiskt inte vara så omständigt. Det handlar mycket om att tänka i rätt banor och kanske tänka efter en extra gång innan man gör saker. Många tänker kanske att "det spelar ingen roll vad jag gör för det är ändå så många andra som gör på samma sätt". Men det spelar faktiskt roll och om man inte börjar hos sig själv kommer det ju aldrig att fungera. I Lerums kommun, där jag bor och arbetar, har man som vision att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025. Just nu ligger vi på runt 15:e plats så det är en bra bit kvar men jag vet i alla fall att jag har blivit en aning mer inspirerad att sträva mot den visionen och förhoppningsvis känner alla andra kommunanställda samma sak efter att ha gått den här utbildningen (som för övrigt är obligatorisk för alla anställda inom Lerums kommun). Då tror jag att vi kan vara en bra bit på väg. 
Nog om hållbar utveckling och miljö..

Jag vet inte vad det är men någonting har gett mig en förfärlig klåda över hela kroppen. kan det vara någon sorts allergi? Vad det än är så håller det på att göra mig galen. Det kliar något så fruktansvärt att jag river hål på mig själv. Och jag har inte kunnat sova bra på flera nätter på grund av detta. Funderar på att ringa till vårdcentralen imorgon och be om att få göra ett allergitest.

Idag hade jag min sista "vanliga" träning i ishallen för säsongen. Det gick hur bra som helst och det är ju typiskt eftersom jag nu inte kommer kunna träna på is på ett tag. Min dubbel axel var jättebra och jag var väldigt nära på min trippel salcow. Vill bara träna mer nu.. 
På söndag är det klubbfinal och då blir det till att åka mitt långprogram en allra sista gång innan jag byter. Har haft det programmet i tre år nu och älskar det, men det är dags för lite förändring. Jag hoppas att jag kan få avsluta med att visa upp ett bra program så att avslutningen på säsongen blir bra. 

Nu ska jag absolut sova, om jag nu kan utan att riva sönder mig.. imorgon är det jobb klockan 06.00 som gäller!

God natt! Sara ♥

Skate Copenhagen!

I helgen var vi i Köpenhamn och tävlade. Det var riktigt roligt och en bra avslutning på tävlingssäsongen. Förutom tävlandet hann vi med två shoppingturer, en på Ströget i Köpenhamn och en på ett stort köpcenter strax utanför. jag köpte två fina blusar. Tävlingarna gick helt okej, jag är mest nöjd med mitt kortprogram där jag stod alla mina hopp, i långprogrammet hade jag ett par missar men lyckades ändå få ganska bra poäng. Jag kom sjua i båda programmen men sammanlagt kom jag på en åttonde plats (knappt en poäng efter sjundeplatsen), och det känns helt okej för att vara en internationell tävling.

Här kommer några bilder från helgen:






Sara ♥



Creepy...

Jag har ganska många rädslor. En av dem är att gå hem ensam i mörkret eftersom man ofta läser om våldtäkter och rån osv. Igår när jag kom hem (eller snarare i natt kl 02.00) mötte jag en man precis utanför min dörr. Först sa han hej och jag är ju inte den som är den så jag hälsade också. Sedan frågade han vad jag skulle göra och jag svarade att jag skulle sova (vad trodde han egentligen, mitt i natten?). Då frågade han om han fick följa med mig in i lägenheten och när jag sa nej gjorda han flera försök att övertala mig. Då steg min puls en aning. Men jag lyckades få fram mina nycklar och smita in i lägenheten och låsa dörren ganska snabbt, samtidigt som jag bad honom att gå därifrån. Men några minuter senare stod han utanför mitt köksfönster och kikade in. och där stod han i ungefär tio minuter tills jag öppnade dörren och hotade med att ringa polisen om han inte gick därifrån. Jag har nog aldrig varit så rädd och känt mig så ensam. Jag hämtade kökskniven och la den under min säng, ifall att.. kändes lite bättre men jag kunde ju inte direkt slappna av den natten så många timmars sömn blev det inte!

Idag har jag varit i ishallen. Först träning i Lerum och sedan funktionär på SKF-trofén i mölndal. Det var roligt att se några av Sveriges bästa åkare tävla och några åkte faktiskt riktigt bra. Kände att jag blev lite mer taggad inför skate copenhagen som jag ska tävla nästa vecka. Nu hoppas jag bara att min nacke ska sluta göra ont för jag känner mig fortfarande stel och öm i nacken sedan i torsdags. Om 45 minuter är det dags för dagens andra träningspass så nu ska jag äta lite.

Sara ♥

God morgon!

I morse vaknade jag 06.00 och trodde att klockan var typ nio. Det var ganska skönt att lägga huvudet på kudden och inse att jag med gott samvete kunde sova ett tag till. Har sovit dåligt i natt, framför allt eftersom jag har ont i nacken och inte kan hitta någon position som känns bekväm. Klockan nio vaknade jag igen och då var det ingen idé att försöka somna om igen. 

Nu har jag precis ätit en god frukost bestående av scones och hemmagjord rabarbermarmelad som jag fått av min snälla kollega Malin. Ska mysa i soffan med en film innan det blir dags för dagens sysslor (tvätt, städ, osv..). 

Sara ♥

Fredagkväll och ont i nacken...

Fredagkväll igen.. Denna veckan har gått väldigt fort men jag är glad att det är helg igen. Idag slutade jag 12.30 vilket är väldigt skönt på en fredag. Sedan åkte jag hem och tog det lugnt en stund innan min vän M kom hit  och umgicks en stund. Tack för det :)

Sedan har jag bara suttit här i soffan och det kommer jag fortsätta med resten av kvällen. Är lite för trött för att orka göra något annat. Har dessutom jätteont i nacken vilket jag haft sedan i natt. Först funderade jag på om jag hade legat konstigt eller så men sedan kom jag på att det kan bero på att jag nästan körde på ett rådjur igår och fick tvärnita så att huvudet slängdes fram och tillbaka. Lätt wiplashskada kanske? men förhoppningsvis går det över snabbt för nästa helg ska jag ju tävla i Köpenhamn och då måste jag vara i form. 



Så till något annat..
Ibland önskar jag att jag kunde stänga av min hjärna och låta den vila ett tag. Just nu är jag så trött på alla tankar som bara snurrar i mitt huvud. Jag kan ju ändå inte reda ut dem och jag kommer ju aldrig framåt i min tankeverksamhet utan stannar alltid på samma saker.. och ältar. 



Funderar på att lägga mig i sängen och läsa lite. Det går ändå inget roligt på tv och jag är som sagt trött efter att ha gått upp fem i morse. So long..  

Sara ♥

Ibland känns det bara fel!

Ibland känns det som att man inte kan göra något rätt. Och när man ska rätta till sina små misstag gör man det bara ännu värre och till slut kan man inte längre ursäkta sig. Idag känns det som att jag inte har sagt mycket vettigt. Hade kanske lika gärna kunnat hålla tyst. 

Om en halvtimme börjar dagens andra träningspass. Jag hoppas att jag ska orka hela träningen men jag är väldigt, väldigt trött så vi får se hur det går. Det är i allafall skönt att åka och träna för att få något annat att tänka på en stund. Träningen är, för mig, ett sätt att fly lite från verkligheten och gå in i en annan värld där fokus ligger på det jag håller på med precis för stunden.


Sara ♥

Gosekatter!!!

Idag har det varit en lång dag på jobbet med kvällsplanering till kl 19.00. Direkt efter jobbet åkte jag till ishallen och dansade till 20.30 vilket var roligt. Synd att det var sista danstillfället för terminen. När jag kom hem vid kvart i nio möttes jag av två riktigt keliga katter. Det är så härligt med katter för man behöver inte prestera eller vara på något speciellt sätt för att få lite kärlek. Det räcker med att ge dem mat, vatten och lite kärlek tillbaka. När jag kommer hem finns alltid Elvis och Costello där och välkomnar mig och trots att jag kan känna mig på uselt humör är det svårt att motstå ett litet leende för deras skull. De är så bra!!!



Nu ska jag lägga mig och sova och förhoppningsvis kommer katterna och gosar med mig även i sängen!

Sara ♥

Förskolläraren skriver...

Jag kan ibland förvånas över vissa kommentarer som jag får när jag berättar om mitt jobb. Idag t.ex. har det varit studiedag och förskolan har varit stängd. Det innebär ju självklart inte att vi har varit lediga utan istället har vi suttit på föreläsningar mellan 8.30-16.30. Idag handlade en av föreläsningarna bl.a. om digital dokumentation och när jag berättade om det fick jag reaktionen "Va? gör ni sånt på dagis? Räcker det inte att ni passar barnen så dom inte smiter..?". Så för alla er som inte vet så handlar förskollärarjobbet om väldigt mycket mer än bara barnpassning. Vi bedriver en pedagogisk verksamhet och jag skulle vilja säga att vi (självklart tillsammans med föräldrarna) lägger grunden till hur barnen blir när de växer upp. 

Jag har, under mina knappa två år som förskollärare, insett hur viktigt vårt arbete faktiskt är och bara det gör ju att man blir mer motiverad till att jobba vidare. Min utbildning som jag har läst är egentligen inriktad mot skolans tidigare år och tanken var inte att jag skulle hamna i förskolan. Men när jag hade tagit min examen för drygt tre år sedan var det lite ont om just lärarjobb. Jag började som elevassistent inom särskola och så småningom hamnade jag på en förskola. Jag måste erkänna att jag var lite skeptisk i början eftersom jag inte alls trodde att det fanns så mycket konkret att jobba med inom förskolan. Men jag har haft turen att hamna i arbetslag där man arbetar väldigt medvetet kring förskolans mål och utifrån förskolans läroplan. Och jag har lärt mig att man nästan kan göra vad man vill med barnen så länge man lägger det på deras nivå. Självklart är det en utmaning att arbeta temainriktat med t.ex. en tvååring men jag tror att det är den utmaningen som gör jobbet mycket mer intressant. 

En av föreläsningarna som vi var på idag handlade om värdegrunden och tack vare att föreläsaren var så inspirerande och intressant att lyssna på lyckades jag hålla mig vaken (var som vanligt sjukt trött). Hon sa saker som fick mig att fundera över min roll som pedagog och hur jag på bästa sätt kan hjälpa barnen att stärka sin självkänsla. Jag ser faktiskt fram emot att gå till jobbet imorgon och testa några av de tankar som dök upp i mitt huvud när jag satt och funderade över detta. Man vet ju aldrig vilka situationer som kan uppstå när man jobbar med barn och det är spännande!

Nu blir det sängen! God natt!
Sara ♥

Fixardag

Idag har jag fått mycket gjort. Tanken med dagen var egentligen att åka till OnOff med min dator eftersom den låter så konstigt när jag lyssnar på musik och därefter hade jag planerat in ett besök på IKEA med Elina. Men på grund av min vimsighet blev det aldrig så. Jag skulle "bara" leta fram kvittot och sedan skulle vi åka. Men jakten på det där förbannade kvittot resulterade i att jag drog ut i princip alla mina ägodelar över hela lägenheten. Tömde alla lådor och utrymmen där det kunde tänkas ligga men tyvärr utan resultat. Och utan kvitto blir det svårt.. men jag kanske kan lösa det genom banken på något sätt ändå. Men eftersom jag är lite (med betoning på lite) av en samlare fanns det ett och annat som skulle slängas i de där lådorna. Så jag satte istället igång att rensa, slänga och städa i flera timmar och plötsligt var klockan fyra. Då kände vi inte att det var någon idé att åka in till stan (och jag hade ju ändå inget kvitto) så då satte jag igång att samla ihop allt skräp och alla källsorterade påsar som stått i tvättstugan hela vintern och så åkte vi istället ner och slängde det på återvinningsstationen. Kändes som en lättnad att bli av med all skit och som belöning gick jag och Elina in på videostation och köpte oss varsin godispåse.

Nu sitter vi här i soffan och gottar oss och om tre minuter börjar veckans höjdpunkt: SOLSIDAN!
Efter det åker jag till ishallen och tränar...
Ha en skön kväll! 
Sara ♥


Mello, Melli, Mellis..

Jag har aldrig tidigare sett så många olika smeknamn för melodifestivalen men på facebook kan man ju å andra sidan få se det mesta. Hursomhelst så avgjordes det för ca tio sekunder sedan hur det gick. Eric Saade med låten Popular vann (ifall någon har missat). Kanske inte min favorit men säkert till lycka för alla små tonårstjejer. Personligen tyckte jag att The Monicer, Danny eller Sanna Nielsen hade fått vinna fast jag bryr mig inte så mycket längre. Tycker att hela melodifestivalen har tappat sin charm genom åren... Det var bättre förr (med risk för att låta gammal)!!!

Ikväll har jag suttit hemma i min soffa och ätit chips. Kvällen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig men jag är rätt seg så det gör inte så mycket. Ibland behöver man lite tid för sig själv. Tänkte passa på att måla naglarna medan jag ändå sitter framför TV:n (då är ju risken för repor mindre :)).
Hoppas ni har en bra kväll!

Jag orkar inte!!!

Just nu är jag på väldigt dåligt humör. Mer snö?? jag vill ju bara ha vår... Man blir ju deprimerad när man tittar ut genom fönstret! och kallt är det också! Dessutom är jag så förbaskat trött hela tiden och jag hade hoppats på att våren och solen kanske hade hjälpt till lite grann för att få mig att känna mig piggare och på bättre humör. "Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge" heter det ju, men jag orkar inte vänta. Känner för att ställa mig och bara skrika rakt ut!!!

Kom hem från jobbet för en timme sedan och fastnade i soffan. Borde äta för min träning börjar snart, men jag orkar inte resa mig från soffan. Kan någon ta mig härifrån?!!

Ursäkter och förändring

Det är lätt att hitta ursäkter för det mesta. Som t.ex. "idag är jag så trött så jag kan faktiskt unna mig en bit choklad trots att det är vardag och jag faktiskt har godisförbud". Eller "Jag köper denna tröjan fast jag egentligen inte har råd.. men den var billig och jag behövde (?) ju faktiskt den!". En annan variant är att belöna sig själv för vardagliga saker. T.ex. "idag har jag ju städat och tvättat.. då kan jag ju faktiskt få trycka i mig lite extra godis". Jag har insett (egentligen för längesedan) att jag måste göra vissa förändringar i mitt liv.

Så som jag lever nu rullar jag bara runt i gamla hjulspår utan att ha någon egentlig struktur på livet. Tröttsamt är var det är, och ohållbart i längden. Det är viktigt med drömmar och mål för framtiden men ibland är jag lite för bra på att blicka framåt istället för att leva i nuet. Och när verkligheten kommer i kapp mig känns det ibland som att jag bara står och stampar på samma ställe utan att ta mig någonstans. Det är oerhört frustrerande. 

Ibland känner jag dock helt tvärtom. Ibland kan jag inte se någon framtid utan låter istället det förflutna påverka mig alldeles för mycket och göra mig till någon som jag inte vill vara. För att utvecklas som människa måste man våga släppa taget om saker och ting kasta sig in i det okända. Något som ofta är mycket lättare sagt än gjort, framförallt när rädslan, jantelagen eller det dåliga självförtroendet tar över.

Jag tycker självklart att det är viktigt att leva i nuet. Att ta tillvara på tillvaron och försöka njuta av varje sekund. Att leva varje dag som om den vore den sista. Jag är inte riktigt där än utan låter ofta dagarna passera utan att de har något egentligt innehåll eller någon egentlig mening. Viss trivs jag väl för det mesta med det, men ibland undrar jag vad jag går miste om när jag sitter i min soffa och glor på tv istället för att vara ute och upptäcka världen. Jag är väl lite för lat antar jag. "Orkar inte" eller "en annan dag" är fraser som kommer upp och blockerar handlingskraften. Men allt går bara man vill eller? jag vet inte..

Jag har skrivit det förr men skriver det igen: Nu är det dags för förändring! Frågan som alltid följer detta påstående är förstås "Vad är det som ska förändras och hur?". Vissa förändringar kan man påverka och genomföra helt själv genom stark vilja och målmedvetenhet. Men det finns självklart även saker som man inte kan påverka hur mycket man än vill att de ska förändras. Dessa saker måste man helt enkelt lära sig att leva med eller acceptera alternativt hoppas på att de ska förändras. Jag vet i alla fall några saker som jag själv ska ta tag i och förhoppningsvis leder det till någon sorts förändring och förbättring av min livskvalité. Nu gäller det bara att ha den rätta viljan och orken att kämpa på!

Detta blev lite mycket svammel men jag får väl skylla på min trötthet.. Det var hur som helst ett försök till att förklara en av alla miljontals tankar som just nu snurrar i mitt huvud.

Vår i luften

Idag gick jag upp 12.30. Mitt försök till en sovmorgon gick sådär med tanke på att katterna bara ville ha min uppmärksamhet hela tiden, har vaknat, somnat om, vaknat somnat om osv... Men eftersom jag kom i säng sent och har sovit dåligt i veckan kom jag mig inte för att gå upp tidigare. Igår kväll var jag på tjejfest i Gråbo. Det var jättetrevligt och trots att jag var så trött hade jag en go kväll. 

Efter en seg morgon/förmiddag gick jag och Elina ut på en promenad. Det blåste lite kallt men det var underbart att känna solens strålar mot ansiktet (visst lät det fint? :P). Det känns verkligen som att våren är på väg på riktigt, något som jag längtat efter länge. Just nu sitter jag i soffan med en kopp varm choklad och klappar på min katt. Anna kommer hit om en stund. Det blir thaimat och myskväll, precis vad jag är på humör för. 

Borde verkligen lägga i en tvätt och diska lite först. Kanske ta ett svep med dammsugaren också?!! Hoppas ni får en fin lördagskväll!


En bild på min vackra syster från vår promenad:



Sara ♥

Torsdag..

Jag skulle vilja lägga mig i sängen, dra täcket över huvudet och sova i flera dygn. Och sedan vill jag vakna upp problemfri, glad och utvilad och titta ut genom fönstret och mötas av våren...

Imorgon är det fredag igen och jag ska hem till Karin och Matilda på kvällen för att umgås och ha roligt. Är inte riktigt på humör och kommer förmodligen att vara skittrött, men jag får väl åka dit en stund i alla fall. 
Sedan har jag ingenting planerat under helgen så vi får väl se vad som händer. Känner att jag behöver en lugn helg efter denna veckan.

Ikväll är det träning som gäller.. brukar vara bra att komma till ishallen för att rensa tankarna ibland och jag vet att jag är helt dötrött så jag förväntar mig inte att träningen ska gå så värst bra. 

Nu ska jag äta för magen bara skriker mat!




sova..

Att ligga vaken på nätterna och inte kunna sova är nog det värsta som finns. Denna veckan känner jag mig som ett vrak och det hjälper ju inte direkt att arbetsdagarna har varit extra långa och att jag haft ont i huvudet och varit dötrött. Sedan är det alla tankar som just nu snurrar i huvudet. Vissa saker som går att påverka och vissa saker som inte går att påverka. Jag önskar så att jag kunde fly från verkligheten ett litet tag, bara komma bort och få annat att tänka på. Hur det skulle gå till vet jag inte men jag hoppas att saker och ting ska kännas lite lättare när sommaren kommer. Jag längtar så otroligt mycket efter sommaren. Ljuset. Värmen!

Nu ska jag gå och lägga mig och jag hoppas att jag får sova!!

Sara ♥