Helg.. igen!

Efter en kort vecka på fyra arbetsdagar så var det helg igen. Imorse när jag vaknade kände jag bara ångest inför att åka till jobbet. Jag ville verkligen inte jobba utan jag ville bara vara ute och njuta av det fina vädret. Dagen på jobbet var helt okej men på eftermiddagen blev jag lite stressad då min mobil helt plötsligt stängde av sig. Och när jag skulle sätta på den igen stod det "ange puk-kod". Shit, tänkte jag eftersom jag inte hade någon aning om var den fanns och eftersom jag skulle åka direkt in till stan och träffa vänner efter jobbet och då var ganska beroende av mobil. Jag ringde i alla fall syrran som var hemma och hon försökte hjälpa mig men hittade den inte. Då ringde jag till kundtjänst men de fick tydligen inte lämnar ut sådant på telefon och han erbjöd sig att skicka den per vanlig post. Men sedan berättade han att den fanns på min senaste faktura så jag fick snällt ringa syrran och be henne leta upp den. Till slut löste sig i alla fall det. 

Efter jobbet stressade jag som ett as för att hinna med tåget från floda in till GBG. När jag, svettig och ofräch, väl sitter på perrongen och väntar på tåget säger de i högtalarna att tåget är inställt. Underbart, jag som redan är sen. Kände mig lagom otursdrabbad där ett tag, men jag bestämmer mig för att skynda hem och frächa upp mig lite, byta kläder, tvätta av mig och sminka mig lite mer. Sedan får jag skjuts av syrran ner till stationen och hinner med nästa tåg. 

Resten av kvällen spenderades på restaurang Hamngatan på After work med Felicia, Emelie och Sara. Riktigt mysigt. Det blev en tidig kväll och väl hemma såg jag och syrran klart på en film och nu är det sängen som gäller! Skönt med helg ändå!

Sara ♥



Påskhelgen fortsätter..

Påskaftons kväll bjöd på grill och mys hemma hos Hanna i Hammarkullen. För mig var det årets första grillning och det var helt fantastiskt gott!

Igår gick jag upp klockan nio eftersom jag skulle vara i kyrkan klockan tio. Jag hade fått förfrågan om att vara med och sjunga en låt på gudstjänsten och jag som älskar att sjunga tackade givetvis ja. Det blev dock inte riktigt som jag hade tänkt mig utan när jag kom dit skulle jag tydligen sjunga med några som jag aldrig sjungit tillsammans med och som dessutom hade ett annat arrangemang på låten än vad jag var van vid. Men med en halvtimmes intensivrep gick det ju faktiskt bra ändå, trots att jag fick byta stämma. Efteråt var det lite fika och tjöt med goa människor.

Sedan åkte jag hem till pappa som hjälpte mig att slipa bort och lacka på ny färg på mina rostfläckar på bilen. Under tiden passade jag på att få den lite glänsande igen. Det blev faktiskt riktigt bra, tack snälla pappsen!!!

När vi var klara raceade jag in till göteborg och hämtade upp Hanna för att sedan dra vidare till Lindom och Huset AB. Där var det grillning och påskbrasa och gött häng med goa människor. Kvällen avslutades med ett bad i badtunnan i ca: 40 gradigt vatten. Inte helt fel om jag får säga det själv!

Idag ska jag till kära Emelie som, tillsammans med Max, har köpt hus i Lerum. Det blir lite brunch med mina fina vänner och att solen steker är ju bara ett plus. Ikväll blir det träning, först fys i Stenkullen och sedan is i Kållered. Denna helgen blev ju tillslut riktigt, riktigt bra!!!

Nu ska jag vattna blommor! Ha de gött :) 

Sara ♥

Låångfredag och Glad påsk!

Igår var det faktiskt en väldigt lång dag, dagen till ära. Jag och Elina vaknade kl 09.00 och gick då upp och käka frukost (äggmacka såklart nu när det är påsk :P) Sedan gjorde vi oss i ordning för att åka iväg och fixa lite saker. Första stoppet var IKEA kållered där vi inhandlade nya utemöbler till framsidan samt lite annat smått och gott som vi behövde till hemmet. Sedan åkte vi vidare till Allum där Elina köpte sin efterlängtade I-phone. Sist men inte minst stannade vi på Blomsterlandet och köpte massa fina blommor till vår uteplats.

När vi kom hem var klockan bara strax över två och vi (eller jag) satte igång med att plantera blommor (syrran var ju förstås tvungen att leka lite med sin I-phone). Krukor både på fram och baksidan samt lite blommir i rabatten. Dessutom satte jag upp de nya utemöblerna på framsidan och det blev såå fint. Sedan passade vi även på att plantera om Elinas stora gröna växt som står i vårt vardagsrum, den har liksom sett lite hängig ut på sistone. 

Sedan var det dags att göra sig i ordning lite för att dra in till stan och träffa Hanna. Det blev uteserveringspremiär så vi spenderade några timmar på Condeco, Avenyn genom att bara sitta och prata. mysigt var det. Sedan gick vi på Bio och såg "Red riding hood". En ny, rödluvaninspirerad film med Amanda Seyfried i huvudrollenn. Den var riktigt bra och spännande rakt igenom, verkligen att rekomendera! Det blev tolvtåget hem och sedan somnade jag ganska snabbt i min säng. Eftersoma jag fick så mycket gjort igår kändes dagen verkligen lång, men jag gillar sådana dagar för då känns det som att man har åstadkommit något nyttigt och då är det lite lättare att känna sig nöjd med sig själv. 

Idag är det påskafton och jag vaknade redan halv nio (?). Fick ett ryck och drog på mig löparskorna för en liten löprunda. Det var ganska tyst och lugnt ute och det var verkligen härligt att springa och samtidigt lyssna till fågelsång :). Nu har jag stretchat och ska snart gå ut och sätta mig i solen och äta frukost. Senare idag blir det Pippi på is i Scandinavium och ikväll ska jag träffa Hanna igen! Idag FÅR man äta godis. Det är ju både påskafton och lördag så jag tänker frossa!

Några bilder från gårdagen:

Uteplatsen:





Kväll på Avenyn:


Glad påsk! Sara ♥

Fyra dagar ledigt!

Som förskollärare har man ju, till skillnad från övriga lärare, inget påsklov. Däremot har man ju lite långledigt i samband med påsken eftersom både långfredag och annandag påsk är röda dagar. Det känns skönt med fyra lediga dagar i rad, det har jag inte haft sedan i somras och det är verkligen välbehövligt kan jag lova!

Jag har inte så mycket planer för påsken, men på lördag blir det i alla fall Pippi på is i scandinavium och det ska bli kul. Framför allt eftersom Lina Göransson (min gamla träningskompis) spelar Pippi :)

Imorgon ska jag och syster åka till Blomsterlandet och köpa blommor till vår lilla trädgård. Jag tycker alltid det blir så fint på våren när alla gör i ordning och faktum är att jag själv tycker det är roligt att påta i trädgården, något som jag verkligen hatade för några år sedan. 

Idag har jag sprungit 3 km på tid. Efersom jag inte sprungit på två år pg.a. benhinneinflammation. Nu känns det däremot bättre och i och med att jag köpte nya löparskor för ett tag sedan har jag hopp om att jag ska kunna springa massor i sommar. dagens löpning kändes i alla fall bra och än så länge har jag inga känningar i benet. Nu ska jag mysa i soffan en stund och kanske att jag fuskar lite med mitt "inte äta godis på vardagar löfte", liksom för att fira att det är påskledigt. Vi får se..

So long.. Sara ♥

Ullared och öppet hus.

Klockan 04.45 ringde min väckarklocka igår morse. Synd att jag hade gått och lagt mig alldeles för sent på fredagkvällen men det kändes ändå okej att gå upp ur sängen.. Det är liksom alltid lättare att ta sig upp ur sängen när man har något roligt att se fram emot och så var det ju denna morgonen. Klockan 05.40 skulle jag stå redo att bli upphämtad i Stenkullen av mina kollegor för att sedan dra vidare till Ullared. Efter ca: 1,5 timme gäspandes i bilen var vi framme. Parkeringen på Ullared var nästan tom och till en början var det lätt att ta sig fram inne i varuhuset. Jag har varit där en gång innan men det var längesedan så jag minns det knappt. Och trots att jag visste att det var stort blev jag nästan lite överväldigad av HUR stort det faktiskt var.

Efter ett par timmars shopping var det dags för en liten fika. Wienerbröd och juice. När vi sedan kom ner till varuhuset igen var det helt sjukt mycket folk där. Nu var det svårt att ta sig fram, men det hindrar väl inte en shopaholic som mig. Jag hade dock bestämt mig för att hålla i mina pengar så gott jag kunde så en del varor som jag hade lagt i korgen fick jag lägga tillbaka igen. Sedan åt vi lunch för att avsluta med ett sista shoppingpass. Efter lunchen var vi lite övertrötta tror jag men då blir det ju oftast bara lite roligare. När vi sedan åkte hem hade vi ganska många påsar i bagagen och även inne i bilen, men det var trevlig utflykt (men dyr..eller ja, billig.. fast ni fattar!).

Sedan åkte jag hem och bytte om en snabbis för att åka iväg på öppet hus (x2). Först en liten sväng hem till Magdalena som fyller 30 imorgon för att överlämna en present och blomma. Jag hann dock inte stanna så länge för sedan skulle jag hem till min barndomsvän Jenny som firade sin examen från chalmers. Så kvällen bjöd på god mat och trevligt sällskap, men jag var ganska trött så när jag äntligen kom hem tog det inte lång tid innan jag somnade i min underbart sköna säng. 

Idag har jag tränat i Kungälv och sedan har jag mest slappat i soffan. Rätt go dag men jag har lite söndagsångest och är lagom avundsjuk på alla som har påsklov. Denna veckan blir ju i alla fall lite kortare eftersom långfredagen är en röd dag så det ska nog bra. Hoppas ni haft en fin helg!

Sara ♥

Another weekend...

Så var arbetsveckan till ända ytterligare en gång och jag är trött som vanligt. Har suttit i soffan sedan jag kom hem från jobbet vid 16-tiden och sitter kvar än. Det är skönt att slappa en stund i soffan men som alltid kryper ensamheten sig på efter en stund och jag blir uttråkad som få. Tänkte i och för sig gå och lägga mig alldeles snart eftersom jag ska gå upp kvart i fem imorgon. Vi ska nämligen åka till Ullared jag och mina kollegor och NÅGON insisterade på att vara där när de öppnar (kl 07.00) :P. Jag får se vad jag hittar i Sveriges största varuhus, det ska i allafall bli roligt att åka dit.

Helgen kommer i övrigt att erbjuda träning, examensfirande, födelsedagsfirande och förhoppningsvis fint väder. Fick förresten ett MMS från min fina lillasyster Alicia som just nu befinner sig på Teneriffa. Det var en bild på utsikten från deras balkong, jag är inte alls avundsuk jag lovar!! (NOT). Men jag unnar henne verkligen den semestern och hoppas att hon får vila upp sig ordentligt!

Nu ska jag koka ägg som jag ska ha på mina frukostmackor imorgon.. Ha en bra fredagkväll!!

Sara ♥

Tjuvstart på påsken, isträning och nya gardiner...

När man jobbar på förskola kan man inte missa de högtider som vi firar. Denna veckan har vi redan tjuvstartat med att fira påsk. I tisdags var det påsklunch (lite tidigt kan man tycka mend et beror på att det är påsklov nästa veckan och då är ju skolan som vi får vår mat från stängd), och då passade vi på att klä ut oss och ha lite påskdrama samt påsk-sångsamling med barnen. Barn är så härliga, några blev lite rädda för oss fröknar då vi såg ut som häxor, men de flesta av barnen var utklädda och tyckte det var hemkt roligt att se oss vuxna utklädda. 
Idag har vi påskpysslat med barnen, gjort kycklingar, påskliljor, påskägg och påskkort och de flesta barnen verkade tycka det var kul. Påsken ligger ju väldigt sent i år men ändå har jag flera gånger tänkt "Herregud, det är ju snart redan påsk". Tiden går verkligen fort!

Igår hade vi isträning igen. Efter 1,5 vecka uppehåll hinner man lyckligtvis inte tappa så mycket. Träningen gick riktigt bra och det var härligt att få dra på sig skridskorna igen. Nästa isträning blir på söndag :)

I veckan fick jag ett par gardiner av Malin på mitt jobb (tack Malin :)). Idag hade syrran varit och köpt en matchande duk så när jag kom hem passade jag på att lägga upp gardinerna och hänga upp dem. Köket fick sig verkligen ett lyft och det känns alltid lite kul med förändring. Idag har det varit soligt och fint igen, men tyvärr har jag inte varit ute någonting. Hoppas på bra väder imorgon också så att jag får njuta lite av våren!

Nu har jag och syrran precis ätit middag (falukorv i ugnen och hemmagjort potatismos, mums), och nu blir det en go dusch! Ha en bra kväll!

Sara ♥

Sånt som måste göras..

Idag har jag och Anna haft en riktig fixardag. Vi tog ut våra röda små pärlor i solskenet och insåg att det inve var så glänsande så vi började dagen med att åka till miljötvätten i Stenkullen och tvätta våra bilar. Sedan städade vi dem invändigt. Sedan tog vi en liten lunchpaus med thaimat för att tillsist vaxa dem. Vaxningen var det som tog absolut mest tid framförallt eftersom det var en hel del asfaltstänk och skit som satt hårt i lacken. Efter några timmars gnuggande var vi så trötta i armarna att vi knappt orkade hålla i trasan längre. Men fint blev det, t.om. min gamla hög blev riktigt blank och fin. Nästa helg blir det till att försöka slipa bort rostfläckarna och måla i ny lackfärg på de ställen där det behövs (framför allt på trösklarna) så hoppas jag på att min lilla pärla blir lite finare :)

Nu är jag dock väldigt trött.. För mycket frisk luft kanske? Tänkte äta lite kvällsmat och sedan hoppa i säng. Imorgon är det måndag igen, ny vecka, nya möjligheter.. eller? vi får väl se :)

Sara ♥

Vår på riktigt!

I morse vaknade jag och möttes av våren. Solen sken och humöret var på topp. Fick ett fantastiskt sug att prova mina nya löparskor som jag fick hjälp att prova ut och köpa igår på Löplabbet. Hade inte jättemycket tid men tog mig ändå en lite runda på runt en kvart och det var riktigt härligt. Jag har inte sprungit på väldigt länge eftersom jag haft så mycket problem med mina benhinnor men jag hoppas att lite av det problemet låg i mina gamla löparskor och hoppas på att dessa nya skor ska underlätta för mig. Det kändes i alla fall bra idag (nu sprang jag ju inte så långt, men ändå.. det är en bra start).

När jag kom hem duschade jag och sedan var det dags för att göra sig iordning inför familjefotograferingen. För er som inte vet det har jag en mamma som är galen i fotografering och nu  hade hon fått för sig att vi skulle ta ett familjefoto hos en fotograf. Mitt största problem var att jag inte hade någon aning om vad jag skulle ta på mig (och då bör tilläggas att jag har en jättestor garderob :S). Tillsist blev det i alla fall en lila tunika och leggings. Fotografen var hur som helst rolig och kreativ och jag tror att det blev en hel del fina bilder.

Efter fotograferingen åkte vi hem och bytte om och sedan åkte jag och Elina hem till pappa som hjälpte oss att byta ut våra vinterdäck till sommardäck. Solen sken hela tiden och vi hann även sitta och njuta en stund i solskenet. Sedan åkte vi hem en liten stund innan Elina fick för sig att åka till Allum. Det var bara att hänga på och jag som inte skulle shoppa kom hem med ett par nya skor och en (håll andan nu) ny sjal. 

Eftersom mina kvällsplaner blev ändrade så spenderades resten av kvällen i soffan med en påse nötter. Dessvärre gick det inte så mycket intressant på TV, men man kan ju alltid kolla in youtubeklipp och surfa runt lite på nätet (och Facebooka :)). Nu ska jag dock gå och lägga mig, imorgon ska jag träffa Anna, då ska vi göra våra bilar vårfina genom tvättning och vaxning :)

God natt! Sara ♥

Struktur?!!

Jag blir verkligen trött på mig själv!  Idag när jag kom hem från jobbet kändes det som att jag inte hade någonting att göra eftersom jag inte hade någont träning att åka till. Men så tänkte jag om och insåg att jag faktiskt hade en hel del att göra och t.om. en del saker som jag måste göra. Så jag gjorde en liten lista inuti mitt huvud och sedan satte jag igång. Först ut var att ta tag i disken och det gick ju ganska bra tills telefonen ringde och jag hamnade i soffan. Då hoppade jag på nästa punkt istället vilken var att klippa musik till mitt nya konståkningsprogram (ja, jag har bestämt mig för att fortsätta en säsong till åtminstone!). Men det gick inte heller så bra.. jag hittar ingen långsam som passar till de andra jag har och dessutom hade jag inte cubase installerat på datorn och jag vet inte var skivan är.. Blir så trött. Så istället tänkte jag att jag skulle lägga i en tvätt men på väg till tvättstugan snubblar jag över min väska och blir påmind om jobbet. Snart är det dags för utvecklingssamtal och jag behöver verkligen planera färdigt inför dem omgående så jag sätter mig i soffan igen och försöker tänka. Ett barn i taget och massor att gå igenom och jag skulle inte påstå att det går smidigt eftersom mina tankar hela tiden snuddar vid andra saker, men jag lyckas få lite gjort i alla fall.

Sedan kommer jag ihåg fysträningen som ska göras (helst tre gånger per dag). Vi har haft en fystränare på besök i klubben som har gett oss massa övningar bl.a. med en balanskudde. Bra stabilitetsträning för hela kroppen och ganska roligt också, men lätt att glömma av. Så jag gör programmet oc h känner mig lite mer nöjd med mig själv. Sedan inser jag att jag har glömt både disken och tvätten samtidigt som katterna börjar gnälla. Bäst att ge dem mat och rensa lådan. Inser då att även jag är hungrig och verkligen borde äta. Eftersom jag inte handlat på ett tag fick jag ta det som fanns. Pulvermos, mamma scans köttbullar och gräddsås. Kändes sådär okej, men bättre än gårdagens middag (rostade mackor) i alla fall. Resten av kvällen spenderades i soffan framför datorn där jag försökte få lite struktur på mina tankar. Istället trängde sig ensamheten på och jag började känna mig trött, rastlös och ledsen på samma gång. Jag blir allvarligt talat knäpp av att inte ha mitt inrutade liv. Behöver fasta rutiner precis som ett litet barn annars vet jag inte vad jag ska ta mig till. Är kanske inte riktigt som jag ska och har många gånger funderat över var jag egentligen passar in. I vilket fack? Får väl hoppas att jag en vacker dag får reda på det. 

Nu är klockan 21.21... är det då man får önska? Jag har egentligen bara en riktigt stor önskan som jag itne tänker avslöja här, men jag börjar tvivla på om den någonsin kommer att slå in.. men men.. hoppet är väl det sista som lämnar människan så man ska väl aldrig sluta hoppas. 

Trots att klockan inte är så mycket känner jag att det är dags för mig att dra mig till sängs. Att man kan bli så trött av att inte göra någonting. Jag måste verkligen börja planera mitt liv lite bättre.. En gång i tiden använde jag faktiskt min almanacka, men jag vet inte vad som hände där?!

Sara ♥

Fritid...

Nu när konståkningssäsongen är över har jag helt plötsligt massa fritid. Det är svårt att veta vad man ska göra med tiden, i måndags var jag t.ex. ute och krattade löv i brist på annat. Visst är det skönt med lite extra tid, men jag är ju en sån person som tröttnar snabbt. Jag tycker verkligen inte om att ha för mycket egentid utan känner mig snabbt rastlös och ensam. Tur att eftersäsongen snart sätter igång så att jag får lite mer att göra igen. Nu när vi inte har lika mycket träningar är det lätt att man tappar styrka och kondition, något som jag definitivt inte vill så därför ha jag funderat på att köpa en ny cykel och börja cykla till jobbet. Tänkte även använda min friskvårdscheck som jag får från jobbet till att köpa ett gymkort så förhoppningsvis ska jag lyckas hålla formen. Ikväll har jag Zumbat med mina gamla kollegor... mycket trevligt!

Det är helt sjukt hur mycket man påverkas av vädret. I två dagar har det varit riktigt grått och trist och regnat en hel del. Då känner jag direkt att jag blir på sämre humör och framför allt mycket tröttare. Imorgon visar väderprognosen sol och växlande molnighet och jag hoppas verkligen att det stämmer. Nu borde jag verkligen flytta till sängen innan jag somnar i soffan. 

God natt!

Människor...

.. är egentligen ganska märkliga varelser. Och intressanta. Det kanske är därför jag har valt ett yrke där jag får jobba med människor och möta många olika sorters människor. I torsdags när jag var på utbildning hamnade jag i en situation då jag satt och fikade med ett gäng främmande människor. Vi hade haft en liten föreläsning och skulle sedan fortsätta dagen med ytterligare föreläsningar och den tystnad som uppstod när vi satte oss vid fikabordet var nästan lite obekväm. Jag satt och funderade på vad det var som gjorde att alla var så tysta och undrade vem som skulle bryta isen och vad den personen skulle säga. Ju längre tiden gick desto svårare kändes det att säga något och dessutom kändes det som att den "isbrytande" kommentaren måste vara riktigt bra för att inte kännas patetisk. Här kan även tilläggas att flera av de som satt där var lärare och förskollärare. 

Efter en stund kom den. En kvinna i 30-årsåldern vänder riktar en fråga till kvinnan som sitter på andra sidan bordet; "Så du jobbar på Röselidskolan? Mitt barn ska börja på Rösekullens förskola till hösten.. jag har hört att det är bra där?!" Och sedan var diskussionen igång och alla flikade in med kommentarer och skrattade och skämtade. När fikarasten var slut och gick in i föreläsningssalen igen var stämningen annorlunda. Nu hade vi något gemensamt och visste en aning mer om varandra som personer. 

Jag började fundera på hur lång tid det tar att verkligen lära känna en person. Självklart kan det variera beroende på hur bra man fungerar ihop men det är ändå märkligt att det kan klicka direkt mellan vissa människor medan andra kan känna varandra i över 20 år utan att egentligen känna varandra. De vänner som jag har och som jag räknar till mina nära vänner är personer som på ett eller annat sätt betytt något för mig. Jag vet att mina vänner ställer upp om jag behöver det och jag vet att jag vill ställa upp för dem. Det är häftigt med de som är riktigt nära vänner som har känt varandra sedan dagis. Då har verkligen vänskapen prövats och det har visat sig att den varit så stark att den har hållt.

De flesta vänner som jag har är sådana som jag lärt känna i vuxen ålder (eller möjligtvis i senare tonåren), men jag har en vän som jag känt sedan jag var sju. Vi träffas inte så ofta, men jag vet ändå var jag har henne <3. Annars har jag liksom gallrat bland de människor jag mött för att verkligen hitta "äkta vara". Mina vänner är äkta och jag vet att jag kan lita på dem oavsett vad som händer och jag är verkligen glad över att ha dem. Det är inte en självklarhet för alla människor att ha äkta vänner men det är en nödvändighet för att kunna må bra. Jag tvivlar ofta på min egen roll som vän (gör jag ett bra jobb för att underhålla vår vänskapsrelation?) men jag hoppas att mina vänner känner att jag är en äkta vän för dem precis som jag upplever att de är för mig. Ikväll ska en av mina absolut bästa vänner fira sin 25-årsdag. Det ska bli riktigt kul men först ska jag ha en fixardag med tvätt och städ.. det är ju lördag!

Ha det bra och ta hand om varandra!

Sara ♥