Min lördagskväll..

Igår var det mys och fika med Emelie och Felicia. tack för en helgo kväll tjejer. Typiskt bara att man sent på kvällen ska sitta och skrämma upp varandra. Jag som är världens mest mörkrädda 23-åring pallar inte riktigt att prata om läskiga vita kvinnor eller svarta män som står bakom stängda dörrar och säger "här e jag". Jag pallar helt enkelt inte det när jag ska åka hem och lägga mig själv i lägenheten. Vi försökte styra av det lite genom att kolla kort på facebook, men sanningen att säga så var jag helt livrädd när jag hade släppt av emelie och var på väg hem. Jag sprang till lägenheten från parkeringen ifalla det skulle vara någon som följde efter mig. Sedan stod jag och tvkade en stund innan jag öppnade ytterdörren. Jag var tvungen att fundera över vad jag skulle göra om det stod någon där på andra sidan dörren. Det gjorde det inte. bara två söta katter som väntade på mig. Men jag kunde inte slappna av ändå. jag sprang runt i lägenhetens alla vrår och försäkrade mig om att jag var ensam. Kollade till och med i torkskåpet. När jag väl hade kommit i säng tog det ett bra tag innan jag kunde slappna av och försöka somna. Jag tänkte på la coste krokodilen och fick mig ett litet gott skratt för mig själv. Sedan började jag tänka på hur jag skulle andas.. genom näsan eller munnen?! Har aldrig tänkt på det innan, men det är väl så att när man pratat om något så är det svårt att undvika att tänka på det i efterhand. Sedan minns jag att jag tänkte att jag åkte konståkning och med den fantastiska känslan tror jag faktiskt att jag somnade!!!

Nu sitter jag här framför datorn (igen) och tänkte att jag kanske skulle sätta mig och läsa. Jag tycker faktiskt om att läsa, men jag har lite svårt för att känna den ro jag behöver för att helt ägna mig åt boken. Jag kan ju missa någonting annat vettigt (eller ovettigt) som händer.  Jag har hursomhelst lovat mig själv att inte sätta på tv:n förrän jag har läst lite idag. och det har jag inte gjort ännu. Jag har faktiskt en lång lista över böcker som jag vill läsa och det ÄR sant!!!.
 

sex and the city in my heart!!!

Igår var jag och Elina på bio. först var vi och käkade mat i stan och när vi skulle gå rädifrån och betala fick jag kommentaren" ska ni på bio eller, det är ju inte svårt att gissa vilken film ni ska se haha" klockrent!!!. Hur som helst vad jag vill förmedla här är egentligen bara att jag verkligen älskar den nya filmen. Den får absolut fem av fem toasters, superkul! (Y). Carrie, Charlotte, Miranda och Samantha.. you made my day!!!


dagar som går...

Så sitter man här igen. Framför datorn i den sköna soffan. Katterna ligger bredvid och bara myser och ja, vad finns det att säga?
Dagen började med en go frukost hemma hos Johanna. Kära Emelie var även där. Efter lite tjöt drog jag och Emelie till bollhallen i stenkullen och solade solarie. För mig var det faktiskt första gången jag solade solarie, det var inte så farligt och ja, jag fick allt lite färg =) Sedan åkte jag hem och gick ut och sprang. eller kanske sprang ut och sprang?!! Hem och stretcha och duscha och nu har jag precis ätit lite. Känner mig ganska ok idag.
Ikväll ska jag och Elina gå och se sex and the city-filmen på bio!! jippii!! ibland älskar jag dig syster.. (eller det gör jag alltid, men ibland lite mer ;) detta var en av dina bättre idéer, haha).
Igår började jag på mitt sommarschema. Det var ganska kul faktiskt. Jag gillar mitt nya jobb och jag trivs. Jag tycker faktiskt att det är det allra viktigaste. Satt och pratade med en gammal kompis häromdagen. Hon sa att hon inte riktigt visste vad hon ville jobba med men hon sa att hon absolut ville tjäna mycket pengar. När jag sa att det inte var viktigt för mig blev hon förvånad. Enligt henne kunde hon gärna slita hårt och ha ett tråkigt jobb bara hon hade pengar över på sin fritid så att hon kunde göra massa saker då. Jag tänker tvärtom. Man är ju faktiskt ganska många timmar på sitt jobb. Jobbet blir ju en del av ens liv och om man gör något man trivs med så tror jag att man mår bättre. Om man trivs med det man gör 100% av tiden som man lever (kanske är lite att ta i men) är det så mycket mer värt än om man trivs 70% av tiden, men kanske har mer pengar. Pengar är inte lycka, det är ett som faktiskt är helt sant. Visst underlättar det om man har pengar, men det mest väsentliga i livet är ju ändå att man har människor runt omkring sig som man trivs med och som bryr sig om en. Att ge och få kärlek är nog det bästa som finns!!!

PUSS PÅ ER!!!

om att otajma saker

Jag har lite dålig tajming ibland.. Idag t.ex. skulle jag gå ut och springa. Det har småregnat hela förmiddagen så jag var beredd på att får springa i regnet. Beger mig ut och blir ganska så snabbt kall, blöt och frusen. Men efter nån kilometer eller två fick jag upp ångan och det kändes helt ok. När jag väl kommer tillbaka upphör regnet. Kan dock tillägga att väderprognosen visade regn hela dagen. och nu har det varit uppehåll i ca två timmar. Det är ju så typiskt mig.

En annan sak som jag vill tillägga min otajming. Nästa vecka börjar jag på mitt sommarjobb. Det var fantastiskt väder i maj och då jobbade jag. Nu har jag varit ledig i två veckor och ungefär lika länge har det hållit på att regna. Nästa vecka ska det bli lite mer stabilt väder enligt väderprognosen och då ska jag jobba. Jag vill vara ledig när det är bra väder och jobba när det är dåligt. kan man önska det nästa år när sommarschemat läggs?!!!

En tredje sak. Jag åker, som de flesta vet, konståkning. Har känt att denna säsongen varit lite sisådär för min del. Jag har inte riktigt lyckats på tävlingarna och knappt på träningarna heller. Men när eftersäsongen i Kungälv körde igång gick det jättebra. Framförallt de två sista träningarna. Då satte jag nästan alla mina dubbel axlar och kände att jag hade den rätta känslan på isen. Men självklart väntar då ett två månaders uppehåll från isträningen eftersom jag inte ska på något läger i sommar. Det är ju så typiskt. Undrar hur bra det kommer att gå när säsongen kör igång igen liksom?!! otajming!!

Jag ska försöka tajma min middag nu. Är hungrig så det passar rätt bra. tyvärr har jag nog bara nudlar hemma =S

glad midsommar

Glad midsommar önskar lilla jag

Floda 1991


diverse händelser

De senaste dagarna har det blivit mycket fönstershopping och stadsvandring. Har träffat lite olika människor för en fika på stan och då kan man ju inte motstå att gå runt i affärer samtidigt. Idag har jag dock gått runt på allum lite själv. Fyndade ett par gröna shorts på HM för endast 49.90. Köpte även en klänning att ha imorgon då det faktist är midsommarafton. Annars har man ju inte direkt pengar i överflöd så man får ju hålla i dem så gott det går. Är egentligen på jakt efter ett par vita shorts från HM som kostar 98 kronor (eftersom jag färgade mina gamla i tvätten). men i varenda HM butik (och jag har varit i sex st.) är just min storlek slut. Alla andra färger finns men just de vita,.. suck. jag börjar ge upp. kanske ska satsa på att försöka bleka dem med klorin istället?!!

Idag fyllde Johanna år och hon bjöd in till glassbuffé, och ja, det var verkligen en glassbuffé som var till duga. massa sorters glass, jordgubbar, melon och godis i mängder, Jag är mätt just nu!

Just nu bor det en amerikan i lägenheten (bara för några dagar, men ändå.) Han heter joel och verkar vara en nice kille. Elina känner honom från chrystal. så jag får chans att finslipa på min engelska vilket är ganska kul. Egentligen är jag kass på engelska men man lär sig en del.

Jag saknar konståkningen just nu. Kollade lite klipp på youtube och tog mig även en titt på mina egna tävlingar under säsongen. Jag vill också vara på lysekilslägret och träna. Det gick ju så bra och så var säsongen över. Hoppas iallafall att jag lyckas med min sommarträning så att jag är i form när säsongen börjar igen.

Jag försöker se ljust på saker men det är inte lätt. Känner egentligen helst för att dra något gammalt över mig just nu, men istället försöker jag att vara positiv. Världen har ju trots allt inte gått under även om jag är sjukt förvirrad och mitt hjärta värker. Det är inte lätt!!!

God natt!!!


I do my crying in the rain...

I'll never let you see the way my broken heart is hurting me, I've got my pride and I know how to hide all my sorrow and pain I'll do my crying in the rain

If I wait for cloudy skies you won't know the rain from the tears in my eyes you'll never know that I still love you so though the heartaches remain I'll do my crying in the rain

Raindrops falling from heaven could never wash away my misery but since we're not together I'll wait for stormy weather to hide these tears I hope you'll never see

Someday when my crying's done I'm gonna wear a smile and walk in the sun I may be a fool but till then, darling, you'll never see me complain I'll do my crying in the rain


soffpotatis?!

de senaste två dagarna har jag mest legat på soffan och glott på t v. har även haft på datorn stup i kvarten i hopp om att någon viktig själ kanske får för sig att skriva till mig på facebook eller kanske kommentera min blogg.  Har hursomhelst kännt mig ganska down och inte alls på humör för att göra något vettigt. Imorgon ska jag jobba och tur är väl. Då måste jag ju fixa iordning mig lite och känna mig fräsh igen.  Ska även försöka städa, diska tvätta osv.. det är sjukt hur ofta man egentligen måsta göra det.


---

Many signs and places passes everyday
Many people walk on by
once in a while I see the sun rice in the dawn
Shortly after it diving down into the horizon
falls back down
and capturing all the luck I have collected so I have to start again

Could this be
a start of something new of something good
in my life?
Have to see it trough the glasses of my own not yours
be real

I felt better than I ever did before
I was climbing up the stairs
But a broken step can fool you and you fall
so much harder than you ever fallen before
back down
And it makes you feel as small as you had been and then you're back to square one

Could this be
a start of something new of something new of something good
In my life?
Have to see it trough the glasses of my own not yours
be real

I don't wanna have to be that one standin in the rain and looking in
envy everything that I don't have wishing that my life was so completely different from the way that I have seen, different from the way that I have been

otur med tvätten..

Idag har jag haft en fantastisk dag då jag började med att käka frulle med emelie. Efter lång frukost, nagelmålning och gött tjöt skulle vi åka till gymmet. först skulle jag bara ta vägen om hemmet för att hämta träningskläder. När jag går in i tvättstugan ser jag att en av katterna (troligtvis Elvis) kissat på min rena tvätt. Suck. det var bara att skölja upp i handfatet och så täntke jag att "det tar jag hand om senare". När jag sedan kommer hem  efter ett gött träningspass och en go lunch inser jag att jag har tvätt kvar i maskinen som jag måste hänga upp. När jag öppnar luckan till tvättmaskínen bara rinner det ut massa vatten. Halvt översvämning i tvättstugan och jag är måttligt glad. När jag väl stänger igen luckan och sätter maskinen på tömning inser jag att ärmen på min ena tröja fastnat i lyckan. "shit! " tänker jag och lyckas stänga av maskinen för att öppna och hälla ut ännu mer vatten på golvet. Tillslut får jag stängt och sätter maskinen på centrifugering istället. På kvällen skulle jag iväg igen och när jag sedan komemr hem och ska hänga upp min tvätt inser jag att mina vita shorts är helt förstörda =(. Tydligen hade jag haft en röd liten pappersbit i fickan som färgat av sig. Det lär ju inte gå bort så det blir till att köpa nya shorts.. synd eftersom jag verkligen gillade dem. När jag sedan ska sätta på maskinen för att tvätta upp den nerkissade tvätten glömmer jag såklart att hälla i tvättmedel och sköljmedel i maskinen. Hur klantig får man vara och hur mycket otur kan man ha när man ska tvätta?!!! Imorgon ska jag nog hålla mig borta från tvättmaskinen så gott det går. jag ska ut på andra äventyr förstår ni ;-)

lyckligaste helgen??

Tittade på nyhetsmorgon imorse. Tilde de Paula pålyste en tidningsartikel som handlade om att denna helgen skulle vara den lyckligaste helgen på hela året för många svenskar. Anledningarna var att många har fått tillbaka pengar på skatten, att det precis blivit sommarlov, att många precis påbörjat sin semester, att det är strålande väder i nästan hela landet osv.. Hon hade även med sig en proffessor i kognitiv utvecklingspsykologi som hon intervjuade. Han svarade att det som gör människor lyckliga handlar i första hand inte om pengar, ledighet eller fint väder. Det är interraktionen, alltså samspelet med andra människor som är den viktigaste ingridiensen för lycka. I så fall borde  denna helgen vara min lyckligaste. Jag har precis fyllt år och igår hade jag mina goa vänner hemma på middag. Att samla alla (trots att några var saknade) mina darlings på en och samma plats är lycka för mig. Kvällen blev lyckad, tacos och kladdkaka kan ju liksom aldrig slå fel, eller hur?? Jag älskar mina vänner och det är endast när jag är tillsammans med dem som jag känner mig hel. tack för att ni förgyller min tillvaro varje dag, för det räcker med att jag tänker på er så blir jag glad. Idag ska jag även åka iväg och träna konståkning vilket för mig är lycka. När jag är på isen känner jag mig fri och lycklig, det är en känsla som inte går att beskriva, man måste uppleva den. mina goa träningsvänner, ni vet vad jag menar ;) Nu ska jag åka och lägga mig vid en strand och sola.. tyvärr fick jga inte med mig någon vän, men eftersom jag vet att vädret ska bli sämre i veckan känner jag att jag bara måste passa på!!!!
Jag vet inte om detta blir årets lyckligaste helg, men det finns iallafall inte mycket att klaga på..

PUSSAR OCH KRAMAR I MÄNGDER TILL ER ALLA!!!! <3<3<3

massa strunt egentligen..

Mycket firande blir det i maj och juni.. först var det firande av konfirmationer, sedan studenter och sist men inte minst födelsedagar. Allt händer i maj/juni!!! Igår fyllde jag år och det var ganska trevligt. Var på Francescas studentfirande och det var massa folk där. Idag firade min familj mig och jag fick paket =) lite kläder. Sedan fick jag en impulskänsla av att jag skulle passa i page så jag gick helt enkelt upp i badrummet, tog saxen och klippte av en bra bit av mitt hår. Måste ändå säga att jag blev rätt nöjd med den nya frissen!! Nu ska jag sova.. imorgon blir det jobb och sedan mys med Hanna i stan... gu va jag saknat henne!!!!


Har bara en fundering... hur vet man om det är rätt tillfälle? allt handlar om tajming, inte sant?!!


23

Så var man ytterligare ett år äldre.. känner inte direkt någon skillnad. Barnen på skolan sjöng för mig iallafall och det var mycket uppskattat!!! Men var tog glädjen och pirret i magen vägen? och när försvann det? Man är ävl inget barn längre det kanske är det som är, men jag vill inte vara vuxen!!! Det vet nog alla som känner mig om haha... barnasinnet är på topp!!!

Inte igen!!!

Inte igen.. jag pallar inte. varför är det alltid såhär? kommer jag någonsin komma ur detta?  vill bara lägga mig någonstans och dra ett täcke över mig tills allt ordnat sig. men men.. jag har väl ingen rätt att klaga egentligen. Det är väl mitt eget fel kanske..  som vanligt.

idag har jag jobbat på två jobb. det kändes helt ok, men nu är jag trött!! ska snart gå och lägga mig så jag orkar jobba imorgon också!!! Imorgon är det förövrigt min födelsedag, men pirret i magen finns inte längre. Det har försvunnit för längesedan. Nu är det snarare så att jag inte vill bli äldre. Tiden bara rinner iväg och åldersnojan återstår, Men jag försöker att inte tänka på det så mycket. Det går ju ändå inte att vrida tillbaka tiden!!!


Gött

Just nu känns livet rätt gött. Allting flyter på och jag känner på mig att det kommer bli en bra sommar. Kärlek till alla jag känner!!!!