för er som vill läsa om min oerhört intressanta tillvaro

Gårdagen var en bra dag. Först städade jag lägenheten så att det blev jättefint, Sedan hade jag sånglektion vilket inte gick lika bra. Sedan åkte jag ner till floda centrum för att möta Emelie. Vi gick runt på ica för att köpa nyttig och näringsrik mat, det blev ganska lyckat. Sedan åkte vi till videostation och hyrde film och köpte godis. Sedan (okej det blir lite mycket "sedan" men..) sedan åkte vi hem till mig och lagade mat. Torsk med massa grönsaker, ris och broccoli.. det blev jättegott!! Sedan åt vi av min kladdkaka som jag har på lager och efter det var det dags för film "underbar och älskad av alla" och godis. Mys mys och katterna sprang runt och lekte. hur mysigt som helst. Sedan gick vi och la oss och emelie var trött ;).

Idag vaknade vi tidigt och var väldigt trötta.. jag låg dock kvar i sängen lite längre än em... Sedan åt vi frukost (emelies bröd som hon hade bakat och delat med sig av till mig.. TACK!!) Sedan skjutsade jag ner emelie till tåget för hon skulle till skolan. När jag kom hem gick jag och la mig en stund till.. såå skönt.. När jag vaknade släppte jag ut katterna, men det var inte så poplulärt hos grannen. Hon gillar inte katter. hon gick ut och skrämde katterna när de gick nära hennes tomt.

Nu håller jag på att baka bröd. (ska jag vara ärlig är det första gången som jag bakar bröd själv, jag känner mig stolt!!) jag rev i lite morötter i degen, hoppas det blir gott!!

Snart ska jag till ishallen.. det blir skönt att få träna lite.. det är alltid bra!!

En liten parantes till; jag har fått sex veckors vikariat på en skola. underbart..!!

----

Jag ger upp snart!!!

"Balsamvinäger i min vagel"

"balsamvinäger i min vagel" är ändå inte det dagens citat. Jag och jenny satt och tittade på sex and the city och fick oss ett gott skratt under denna scen; Carrie skulle dejta en väldigt nervös kille som ursäktade sig för det mesta och då framförallt för sin vagel i ögat. Han pratade snabbt och nervöst och helt plötsligt blev han så darrhänt att han råkade skvätta balsamvinäger i ögat. haha.. hur ofta händer det liksom?!!. Men när jag tänkte efter insåg jag att jag känner igen mig så otroligt mycket i hans sätt. Det känns ju som att det är bättre att ursäkta sig en gång för mycket än en gång för lite. fast ibland kan den där "en gång för mycket" verkligen bli för mycket, och det är då man framstår som den där nervöse typen (som man egentligen är) som försöker att passa in men ändå inte gör det. begripligt?



Jag är trött på att bara vara sådär bra på saker och ting, det räcker ju aldrig.



idag var det sol och jag och elvis har varit på promenad i skogen. det var mysigt. jag gillar Elvis och Costello. tack vare er känner jag mig inte så ensam. ni är bra!

chockad

är just nu ute och vikarierar lite på skolor och förskolor för att tjäna lite pengar. Under de år som jag har åkt runt och vickat har jag aldrig blivit så chockad som jag blev igår. Jag skulle jobba i en 2-3:a och kände att det skulle bli jätteroligt. Men detta var nog värstingarnas värstingklass. Dert var ett gäng killar i klassen som verkligen inte hade någon uppfostran överhuvudtaget. Under samlingar och lektioner satt de och störde och skrattade, sprang runt, lämnade klassrummet, kastade saker på varandra, skrattade högt och struntade fullkomligt i vad någon vuxen sa till dem. Men detta var inte det värsta. Det värsta var när eleverna bråkade med varandra och kallade varandra för "jävla cp-barn", eller "fittjävel". Detta språket fick mig att tappa hakan helt. Eleverna går i andra och tredje klass, jag tror inte ens jag kunde sådana ord i den åldern. Jag förstår inte hur detta kan få förekomma på en skola. Det värsta var att jag pratade med en fritidspedagog som var ganska trött på det hela, och hon sa att hon var så van vid att höra sådana ord att hon inte ens reagerade längre. Då är det ju verkligen något som har gått snett.

Jag tycker mest synd om de övriga eleverna som faktiskt sköter sig fint under lektionerna, som aldrig får någon arbetsro på grund av de stökiga killarna. Tragiskt, det är vad det är!


Konståkning

Nu har Em i konståkning börjat på TV.. gissa vem som sitter klistrad framför  TV:n all ledig tid? Igår var det paråkning, korta programmet och idag är det herrarnas kortprogram (Heja Kristoffer!!).

När konståkning går på TV blir jag själv som en annan människa på isen. (iallafall tror jag det själv). Jag vill prova alla saker som de gör, och tror att mina rörelser blir lika vackra och smidiga som deras. En illusion som iallafall ökar min motivation till att träna, vilket kanske är positivt?!!

Sverige har i år även en representant i damklassen.. Victoria.. hon är helt grym.. ska bli roligt att följa henne också.

Själv har jag tockså täving till helgen, vilken för mig är en gansa viktig tävling. Jag måste åka bra för att ta mig vidare till SKF-trofén.. konkurrensen är hård!! wish me luck!!!


tack tack tack tack.. osv..

Igår hade jag öppet hus i lägenheten för nära och kära för att fira min examen.. det var kul.. sammanlagt kom det 32 gäster och jag blev positivt överraskad.. fick många fina presenter.. TACK allihopa, jag blev hur glad som helst!!

har dock kommit på att jag är dålig på att beräkna. Hade gjort tio brickor med snittar och bakat åtta kladdkakor. Det blev tre och en halv bricka med snittar och fem och en halv kladdkaka över... kladdkakorna fryste jag in, men snittarna är lite svårare.. jag får helt enkelt leva på snittar till frukost, lunch, middag och kvällsmat. Gott men ite så nyttigt och lite enformigt kanske. jaja.. det är ju bara för ett tag!!!

iallafall.. Tack alla som kom.. det värmde verkligen att känna att man har så mycket vänner och bekanta =)

Äntligen

Äntligen. igår hade vi vår slutopponering på våra examensarbeten och idag är det examensfest. känns helt underbart. Efter alla dessa år av slit och plugg är jag äntligen färdig med min lärarutbildning. Nu är det ut i verkligheten som gäller. känns helkonstigt, men ska samtidigt bli väldigt kul. men gosh vad rädd jag är. Jag känner mig inte riktigt redo för att stå på egna ben ute i den stora farliga verkligheten. Jag hoppas att detta är en känsla som släpper när man väl börjar jobba. Igår fick jag min lärarnål. den är jättefin och jag ska spara den för alltid!!!

så.. önska mig lycka till i framtiden!! =)


Din värld stannar inte..

tänk dig något som är jätteviktigt för dig i ditt liv, just nu. Tänkt dig något som du kämpar för men gång på gång misslyckas med. Något som du ber om och drömmer om men börjar inse att du kanske aldrig kommer att få. Till slut vill du bara ge upp. Men egentligen, vem mer än du bryr sig. Visst du kan få människors ömkan och värmande kommentarer, men hur mycket bryr de sig egentligen?.

Tänk dig att någon som står dig nära plötsligt blir sjuk eller kanske till och med avlider. tänk dig den rädsla och sorg du känner. hela din värld stannar upp. Men det är bara din värld. folk runt omkring lever sina liv som om inget har hänt. Deras jord snurrar på precis som vanligt.

Tänk dig de dagar som du bara vill ligga kvar under täcket och aldrig komma fram igen. eller en dag då du är riktigt sjuk och itne orkar ta dig för att göra någonting alls. Ingen annan kanske märker. ingen annan än du.


Du vet inte hur jag känner. Du vet inte hur jag tänker. Du vet inte när min värld stannar... för din värld stannar inte.. inte samtidigt iallafall.




big girls don't cry

yea right... i så fall kommer jag aldrig att bli stor..
Satt i bilen på väg hem från en misslyckad träning och var lite ledsen över diverse saker och ting. Så kommer låten "big girls don't cry" med Fergie. Då brast det. Tårarna bara rann och jag böla som en ko.

Ibland kan det vara skönt att gråta, man känner sig liksom bättre till mods efteråt.
Ibland vill man gråta, men det kommer inga tårar. det kan vara jobbigt. man behöver liksom få ut det.
Ibland börjar man gråta fast man inte vill, då är det jobbigt och kan även bli pinsamt.
Det värsta är när man gråter fast man inte vill och någon säger "sluta gråta, varför gråter du, skärp dig" då börjar iallafall jag gråta ännu mer och skäms över mig själv.

Jag tycker inte om att gråta inför andra. Det ska man liksom inte göra. men gråt kommer av en känsla. att vara ledsen. det är inget som man kan styra över.  Precis som att skratta. ibland kan man bara inte hålla sig. Ibland bara brister man ut i skratt. och ibland bara tränger tårarna igenom.

"big girls do cry".. jag lovar

säg det rakt ut

Varför får dina blickar mig att känna mig så liten och betydelselös. varför tittar du på mig som om jag vore helt värdelös. Varför kan du inte bara säga rakt ut vad jag har gjort för fel? säg vad du stör dig på så att jag kan rätta till det. men egentligen. varför bryr jag mig. varför måste jag vara omtyckt av dig? jag gillar inte alla. alla gillar inte mig. så är det bara. så kommer det alltid att vara. Men jag kan ju inte släppa det. varför kan jag inte släppa det.? varför låter jag det få mig att må dåligt och vara ledsen? varför låter jag dig styra mig?  jag måste börja styra över mitt eget liv. jag ska.. jag ska!


2008

say it.. say 2008. det känns helkonstigt att det redan är 2008. Man borde väl ha några nyprslöften, men jag har inte kommit på några än. däremot har jag många saker som jag önskar utav 2008. jag önskar att jag ska slippa oroa mig för hur det kommer vara att jobba som lärare. jag önskar att jag går vidare till SM i konståkning, jag önskar att jag börjar tjäna pengar så att jag kan flytta till något eget, jag önskar att vår resa v.26 blir av!, jag önskar att jag ska må mycket bättre än jag har gjort, jag önskar att mormor får leva länge till, jag önskar att en del människor slutade tönta sig!!

v.26: resa med mina favoritflickor.. längtar så himla mycket!!!

Wish 2008 luck!!

2007

ja.. då har redan hela 2007 gått... detta året har varit varierande måste jag ändå säga.. Våren gick åt till plugg.. det jag minns bäst var fågel och växtarterna som vi hade en stor tenta på.. vad man slet. träffade Hanna i den klassen. gumman, tack för att du finns! vi kommer fortsätta att vara kompisar, jag vet det!!
men jag hann även med att träna en hel del, och tävla. SKF-trofén i Västerås var en höjdpunkt på tävlingssäsongen. kammade hem en fin elfte plats faktiskt! Sommaren inledes med vackert väder. Min födelsedag den tredje Juni var hur mysig som helst, kalas med alla mina goa vänner; Anna, paula, jenny, Emelie, Felicia, Helena och johanna. (ser fortfarande fram emot överraskningen som jag fick i födelsedagspresent =P). Den åttonde juni krockade jag med min bil =( det var inte så roligt. Sedan regnade hela sommaren bort och jag var helt deppig. inte kom jag iväg på någon resa heller. Jag jobbade med alla söta gamlingar, men det var ganska trist. var inte alls på humör när skolan började igen.
Hösten gick åt till att skriva examensarbete och det är klart.. helt underbart!!så då kan man skryta med att man snart är färdig lärare. hösten var mycket fin och det blev många soliga och fina höstdagar. Sedan kom mörkret och då var det dags att börja julpynta. Den 11 december åkte elina uromlands och jag fick äran att bo i hennes lägenhet tillsammans med elvis och costello. Helt underbart, ska aldrig flytta hem igen!! Sedan var det jul och det var väl som vanligt och sist men inte minst trysillägret över nyår. Helt fantastiskt med mycket snö och härlig gemenskap.

Sammanfattningsvis har det varit ett bra år... men jag hoppas att nästa ska bli ännu bättre