Seg dag

Idag har jag jobbat 09.00-21.00. Det har minst sagt varit en lång och seg dag framförallt eftersom det varit så mycket dötid. 
Nu sitter jag här och har ätit en god kvällsmat. Mackor, digestive kex och te =) Är på väg mot sängen och hoppas kunna sova riktigt gott ikväll. imorgon drar jag på läger och då lär jag ju inte sova lika bra (eller åtminstone inte lika länge).

Ha det gött! haj!

Tro inte att du kan (!)

För det mesta brukar jag inte hålla med om den meningen, men det finns undantag. Jag är en sådan person som alltid vill kunna allting som alla andra kan. Jag är ganska orädd, envis och även oförsiktig. Var ute och hälsade på Sofia på Hönö. Från början hade jag inte planerat att sova där, men efter en go kväll och ett glas vin blev det ändå så. När vi vaknade imorse var det strålande sol och eftersom deras sommarstuga ligger ca 200 m från havet var det ju givet att gå ner och bara och sola. Efter ett tag kom dock molnen och vi gick upp till huset igen. 

På tomten har de en sådan där studsmatta (som förövrigt är väldigt populär och dyker upp i nästan varenda trädgård). Jag älskar sådana så därför bestämde vi oss för att hoppa lite. Sofia har självklart övat lite mer än mig och är väldigt duktig på att både göra frivolter, handvolter, flikflaks, rondat utan händer osv. Själv är jag väl medelmåttig och kan lite grann, men envis som jag är vill jag ju prova precis allting som Sofia gör. Det ser ju så enkelt ut. Frivolter (både framåt och bakåt) är inget svårt. Det har jag kunnat i flera år. men däremot har jag aldrig provat flikflak. (vet inte om det stavas så, men det är iallafall en bakåt-handvolt). Så kände jag behovet av att testa jag tänkte att det kan ju inte vara så svårt och i värsta falla ramlar jag väl och landar mjukt. Så efter en stunds modsamlande ger jag mig på det. Landningen skedde ungefär rakt på ansiktet. Inte så jätteskönt. Jag skrapade näsan och överläppen lite, men framförallt så fick jag lite ont i nacken och ryggen. Inte bra. 
Efter det tappade jag allt. Kunde helt plötsligt inte göra bakåtvolt och landade farligt nära kanten några gånger. Så nu är jag livrädd för att göra det igen samtidigt som jag känner att jag inte vill avsluta min studsmattekarriär (?) med att fega ur. Och allt detta bara för att jag alltid ska tro att jag kan. Envishet i all ära men ibland går det ju bara för långt.

Så nu hoppas jag nästan att jag aldrig får tillfälle att hoppa studsmatta igen. Då behöver jag ju inte känna pressen av att jag måste kunna göra den där bakåtvolten. 

Det handlar om respekt

Det är självklart att man inte kan tycka om alla människor man möter, men man kan faktiskt ändå respektera alla. Denna helgen har jag träffat på många otrevliga och respektlösa människor.
 
Nummer ett var en man på jobbet. Vad jag än gjorde så var det inte bra och det enda man fick så fort man öppnade munnen var en rejäl utskällning. Jag fick bita mig i tungan många gånger för att inte fälla en olämplig kommentar. 

Nummer två var en man på stan som kom fram till mig och Cami när vi satt i en park och njöt av solen. Han anklagade oss för att ha sagt dumma saker om honom, trots att det enda jag sagt till honom var "Nej tyvärr" när han kom och frågade efter en cigg. Han blev så arg att han började skrika och gapa på oss att vi skulle försvinna därifrån och tillslut gav vi oss, rädda för att situationen skulle utvecklas till ett slagsmål. 

När jag sedan ska ta tåget hem kommer tågvärden och vill se mitt tågkort. Jag satt och läste en bok så jag reagerade tyvärr inte över att han kom varvid han yttrar en spydig kommentar om att jag inte ska tro att jag får slippa undan. Detta var alltså nummer tre. 

Nummer fyra träffade jag på idag när jag var i affären och skulle köpa mjölk. Efter att jag plockat ut ett paket mjölk från kylen låter jag kyldörren slå igen utan vetskapen om att det stod en annan man snett bakom mig som också skulle köpa mjölk. Han blir då lite smått irriterad och knuffar till mig samtidigt som han säger "Det är inte bara du som ska ha mjölk i den här affären". Mitt enda svar blir "ursäkta" fast jag egentligen hade velat säga något helt annat. 

Hur mycket skit ska man behöva ta från människor som man inte känner? Och varför är folk så griniga på mig? 

Ledsen att jag över huvudtaget  bryr mig!

Jobbhelg..

..och jag är sjukt osugen. Men självklart känns det ändå bra att jag har lite jobb i sommar så att jag får lite pengar. Än så länge har jag ju ingen aning om hur det ser ut med jobb till hösten. Så ni kan ju hålla alla tummar för att det dyker upp något passande =)

Nu har jag just kört lite styrketräning här hemma. kan fortfarande inte springa pga. benhinneinflammation så det får bli annan träning. 

Nu ska jag fixa en massa saker innan jag åker till jobbet.

Ha en bra kväll!!

usch

Sitter hemma i morgonrock och pyjamas och har jättetråkigt. Fryser även om fötterna och är hungrig eftersom jag inte ätit frukost än. Detta är inte okej. Jag blir så trött på mig själv.
Jag får även lite panik när jag är ledig och inte gör något. Känner att tiden bara försvinner och att jag skulle vilja utnyttja den bättre. Så varför gör hon inte det? Kanske ni frågar er. Och tyvärr har jag inte något vettigt svar på det och det är delvis därför som jag blir så trött på mig själv. 
Nä.. nu får det bli frulle för min del.

so long!

Att vara eller inte vara..

..ja det är ju frågan. 


Måste säga den där Shakespeare var en rackare på att uttrycka sig



Kul när det går bra för andra =)

Och jag menar det verkligen. Fick nyss ett glädjebesked av min goa kompis Paula. Hon ska bli mamma!!! (jag antar att det är okej att sprida det eftersom hennes man Nicko har skrivit ut det på facebook). Jag vet att hon kommer att bli den mest perfekta mamman, eller rättare sagt, de kommer att bli den mest perfekta familjen. Båda är skitsnygga, genomgoa och härliga människor. De har varit gifta i två år och har nyss byggt ett hus. kan det bli bättre? Jag är så himla glad för deras skull. 

Nu ska jag gå och lägga mig för imorgon är det jobb 06.45 som gäller. Men jag kommer att somna med ett leende på läpparna och kanske drömma om bebisar =)

God natt!

Mitt livslopp

Hela livet har jag varit på väg någonstans. Kanske inte i geografisk mening, men det har alltid funnits mål att sträva mot och mål att uppnå. Livet har liksom varit som ett lopp med olika etapper att erövra och känslan av att kämpa för att lyckas genomföra loppet har alltid funnits där. Nu känns det som att jag står och stampar någonstans och inte riktigt får kraft för att orka ta mig vidare. 

En sak som hela tiden följt mig (eller åtminstone så länge jag kan minnas) är skolan. Jag gick grundskolan precis som de felsta andra, och sedan valde jag lite inriktning på min utbildning i och med gymnasiet. 

Efter tre år på BF började jag plugga på lärarprogrammet och det var då jag verkligen började fundera på allt som har med vuxenlivet att göra. Det var som att kliva in i en annan värld och helt plötsligt skulle man ta ansvar för allting själv. t.ex. så var det inte självklart att man fick studiemedel bara för att man pluggade, man var tvungen att ansöka om det. Varje ny kurs var man tvungen att söka in till och det är egentligen ett under att jag lyckades utan att missa någon av alla de viktiga papper och blanketter som skulle fyllas i. 

Nu har jag varit färdigexaminerad lärare i ett och ett halvt år, men jag har fortfarande inte jobbat som just det. Jag har vikarierat lite, men i huvudsak har jag ju jobbat som elevassistent. Visserligen inom skolans värld, men inte riktigt det jag vill. Och nu söker jag alla tjänster jag kan hitta men det ser inte så ljust ut. Det finns ju inga jobb. Jag erkänner. Jag oroar mig väldigt mycket inför hösten och inför framtiden överhuvudtaget. Vad är mitt nästa mål? Vad är min nästa etapp? och kommer jag någonsin komma längre än in till Göteborg? 

Just nu är jag bara trött på mitt liv just för att det är så tråkigt. 

Tröttheten tar död på mig..

..och sömn hjälper inte. 
Nu ska jag åka och jobba.. jippie!! (not)

Sprängande huvudvärk..

.. är inte kul. Idag har jag haft ont i huvudet precis hela dagen och jag har jobbat dessutom. Jag som i princip aldrig har ont i huvudet kan inte förstå varför det aldrig vill släppa. Tänkte gå och lägga mig nu så kanske det går över till imorgon. 

God natt!

Benhinneinflammation

Så har jag fått benhinneinflammation. Inte roligt alls. Hade velat gå ut och springa, måste ändå säga att min kondition varit ganska bra denna sommaren. Jag har tränat tillräckligt mycket för att inte tappa den helt. Men med benhinneinflammation blir det lite svårt att underhålla just konditionen och det stör mig riktigt mycket. Vila och värme är tydligen det som gäller.
BOOORING!!!

---

frustrerad, rädd, motbjudande, efter, förvirrad, dålig, ful, arg, mesig, kräsen, ledsen, liten, ensam...


Confused

Vad är poängen med det här egentligen?

what to do?

Ännu ett jobb som försvann ur min åsyn. Fick idag ytterligare ett brev som meddelade att "tjänsten har gått till annan sökande". Synd för detta var verkligen ett jobb som jag var sugen på (på tolleredskolan) och jag fick inte ens en intervju =(. Har sökt mängder med jobb nu, men det känns som att chansen för att få jobb i dessa tider är minimal. Man måste nog ha extrem tur. Så om ni har lite tur över som ni kanske inte behöver så kan ni gärna få skicka den till mig =)



hej och hå, kämpa på!

Kommer ni ihåg mitt nya "nyttiga" liv? Det startade rätt bra, inget godis på vardagarna och mycket mindre småätande. Tiden gick och jag var duktig, jovisst, jag var faktiskt rätt duktig. 
Ganska länge var jag nyttig och sötsuget försvann efterhand. Sedan kom juni och förstörde allt. Studenter och födelsedagar om vartannat och vem kan motstå tårtan som bara står där och viskar "ät upp mig". 

Sedan var det midsommarafton. nyttigt? NEJ. Och efter den helgen var jag ledig i två veckor.
 Ledig med strålande sol och svalkande hav. sommar. Glassens högtid. Vem kan motstå? inte jag!
Så häromdagen tänkte jag att jag skulle träna lite mer. Visst, jag har varit ganska duktig med min sommarträning. Gjort det mesta som jag borde. Sprungit, styrketränat osv. 
Men vad händer då? jo, jag får ont i mitt ben så jag kan inte gå ut och springa. och godsakerna bara ligger där i skafferiet och väntar på att jag ska komma och sluka dem. Detta är illa, riktigt illa. Tur att jag ändå ska jobba lite mer nu så att jag slipper vara i närheten av mitt skafferi lika mycket. 

Nu har jag just tryckt i mig en guld-nougat. Men om en stund ska jag iallafall gå en promenad med Felicia. 
gotta do something. yepp yepp.

Insikt

En vän fick mig att inse att jag kanske borde jobba lite mer i sommar. Som läget sett ut nu så har jag jobb varannan helg på Björkebacken i Gråbo och jag har på något sätt nöjt mig med det. Men när en kompis ringde häromdagen och sa att det behövdes vikarier på hennes jobb (Hedegårdens äldreboende i Stenkullen) så tog jag mig i kragen och ringde upp. Lite extra tiden är ju ändå inte fel att ta för att dryga ut kassan en aning. Så idag var jag där och träffade enhetschefen och imorgon ska jag gå bredvid min första dag. Känns helt okej och det faktum att jag faktiskt bara kommer att vara vikarie tycker jag är bra. Jag vill inte jobba heltid under sommaren och nu har jag möjligheten att tacka ja eller nej till tider som passar alternativt inte passar. perfekt!

Dagen idag har annars varit mycket lugn. Var inne i stan och fikade med Karin en stund annars har jag mest varit hemma och inte gjort något särkilt. Vill träna, men har fått ont i mitt ben. Känns nästan som början till en benhinneinflammation, men jag hoppas verkligen inte på det. Nåväl, det går väl över. Nu ska jag slappa lite framför tv:n. Börjar bli riktigt bra på det faktiskt ;)

Ha en go kväll!

gaaah

Ibland känns det bara inte rätt.

bad news

Imorse blev jag väckt at att telefonen ringde. Tråkiga nyheter. Tyvärr fick jag inte jobbet på Montessoriskolan i Floda. Han (rektorn alltså) sa ändå att han tyckte att jag gjort ett gott intryck på intervjun och jag är ganska stolt över att jag iallafall fick komma på en intervju. Sammanlagt hade de fem intervjuer av nästan 50 sökande. Jag har sökt mängder med andra jobb men det är tufft. så ni kan ju hålla tummarna lite för mig iallafall ;)

Imorgon ska jag iallafall jobba på Björkebacken. Lite pengar iallafall =)

Ännu en go dag

Idag blev det havet igen. Har varit vid havet sju av de senaste åtta dagarna. Känns rätt bra. Idag var jag där med Jenni och hennes kompisar Claes (stavning?) och Sara. De var redan ute vid Smithska udden när jag ringde men eftersom jag verkligen älskar havet så kände jag att det var värt att åka ut och göra dem sällskap. Efter ca: 2 timmars sol och bad åkte vi hem igen.  Då tänkte jag diska. Tyvärr kom jag inte längre än till tanken av att diska utan jag satte mig och läste en stund istället. 

vid halv sju åkte jag till Jenni då vi planerat att gå ut och springa. Eftersom hon bor nära Stamsjön kände vi att det blev en lagom runda att springa runt sjön (tror det är ca: 6 km). Det var sjukt varmt till en början och vi kände oss torra i munnen efter bara några hundra meter. Vi höll ett ganska bra tempo måste jag säga och hade det inte varit för Jenni så hade jag nog gett upp (hon är grym på att springa). När vi kommit lite mer än halvvägs började det regna och åska. Det var skönt med regnet eftersom det varit så vamt i två veckor nu och vi kände att det blev lite lättare ( jag var dock helt slut).  

Efter löprundan duschade vi och sedan satt vi ute på altanen och åt kex och ost och drack mousserande vin för att fira att Jennis mamma köpt lägenhet. Det var verkligen helmysigt och Jennis mamma (Mari) var jättetrevlig =)

Idag har det varit varmt. vid 16-tiden stod det 30+ på temperaturmätaren vid skohuset. I natt var det tropisk värme (minst 20+) och nu på kvällen efter regnet låg luftfuktigheten på 85%. Det är ju rena rama regnskogen! 
Imorgon ska jag passa på att njuta för sedan jobbar jag helgen och nästa vecka ska det bli mycket kyligare.

God natt!!!



Drunkningsolycka

Min kväll började som en vanlig kväll. Kanske till och med bättre. Jag åkte in till stan med picknicken packad och mötte upp Emelie. Efter ett kort stopp i hennes lägenhet åkte vi ut till Saltholmen där vi mötte Johanna och Felicia. Tillsammans såg vi fram emot en skön kvällspicknick vid havet, med bad, sol och gött häng (som en göteborgare skulle säga). Efter ett dopp i det blå satte vi oss för att äta. Efter en stund hörde vi hur någon började skrika och ropa efter hjälp. Första tanken var att det var ett skämt men efter ett tag såg vi hur det samlades mer och mer människor runt omkring och det var många människor i vattnet som dök efter något. Efter ett bra tag kom räddningstjänsten, ambulansen och polisen. Dykare satte igång att söka i området (som tydligen var fullt av strömmar) men efter 20-25 minuter hade de fortfarande inte hittat någon. Då kände vi att det var dags att åka därifrån. Killen som var försvunnen var i 30-årsåldern och vi hade sett honom tillsammans med sin flickvän bara ett litet tag innan.

En sådan här händelse får en verkligen att fundera på hur värdefullt livet är och hur snabbt det kan ta slut. 
Så: var glad att du lever och ta ingenting för givet!