En deppig dag

I natt sov jag inte mycket alls. Drömde en mardröm som gjorde att jag vaknade helt kallsvettig. Skakade och grät och kunde inte hålla ångesten borta och sedan var det helt omöjligt att somna om igen. Tänker inte berätta vad jag drömde här. Det blir liksom lite för privat (även om jag är väldigt öppen i denna blogg). Men jag önskar ingen annan att känna så som jag gjorde i natt. 

Idag har jag känt mig väldigt ledsen hela dagen. Och dessutom har jag haft huvudvärk idag igen vilket har gjort att jag varit extra känslig. Jag har aldrig haft migrän tidigare. Men jag tror att jag varit på gränsen till migrän de senaste två dagarna. Huvudvärk (mest på ena sidan), ljuskänslighet och lite lätt illamående. Men det har inte riktigt slagit till ordentligt än, vilket jag innerligt hoppas på att det inte gör. 

Idag efter jobbet har jag tvättat, växlat pengar och börjat packa inför London. På onsdag drar vi. Jag var väldigt taggad förra veckan, men känner att jag har tappat det lite. Ska jag vara ärlig känns det lite jobbigt att åka iväg. Men det är väl mina känslor som bara spökar lite med mig. Det kommer säkert bli jättekul när vi väl är där! 

Nu ska jag sova! Imorgon blir en lång dag! 

Sara ❤️

Irriterad

Just nu känner jag att jag mest går runt och irriterar mig på saker hela tiden. Jag irriterar mig på människor runt omkring mig, jag irriterar mig på barnen på mitt jobb, jag irriterar mig på katterna hemma, på reklamen på tv, på andra bilister, på kassörskan på ICA osv.. Jag irriterar mig till och med på mina närmsta vänner och för att inte tala om hur mycket jag irriterar mig på mig själv! Och jag fattar att problemet ligger hos mig, att jag måste jobba med att ha tålamod med saker och acceptera andra människor som de är. Jag vet inte varför denna irritation blivit så stark det senaste och jag tycker det är väldigt svårt att veta hur jag ska hantera den och jobba med den. Men jag vill inte gå runt och vara en surkärring, vilket jag känner att jag är just nu. 

Nu ska jag i allafall sova och hoppas på att jag känner mig mindre irriterad och någorlunda pigg imorgon på jobbet. Har haft på gränsen till migrän nästan hela dagen idag så jag hoppas även på att huvudvärken är borta tills imorgon! 

God natt! Sara ❤️



Våren

Jag älskar att våren är här. Allting är ljusare och det som legat gömt under vintern spirar upp och får nytt liv. Den senaste veckan har jag känt mig gladare än på länge och det är helt fantastiskt. Men jag hoppas ändå att det inte bara är på grund av solen och grönskan som jag känner att jag just nu mår bättre. Jag vill inte att mitt mående ska vara så beroende av väder och årstid. 

Jag vågar inte riktigt hoppas på den där "lyckliga framtiden" av rädslan för att bli besviken igen, men jag försöker blicka framåt, ta en dag i taget och vara tacksam för alla bra dagar jag får. 

Jag önskar att mitt liv vore lite som våren. Att det skulle få börja spira och att jag skulle få blomma ut ordentligt. Jag önskar och längtar men vågar inte riktigt tro att det skulle kunna hända mig. Jag är otroligt tacksam över att jag har vänner som tror åt mig. 

Nu ska jag sova efter en tolv timmars arbetsdag. Imorgon bitti ringer klockan 05.00, tjoho! 

God natt!
Sara❤️


Sovmorgon!

Ligger fortfarande kvar i sängen och lyssnar på fåglarna utanför fönstret. Idag var det välbehövligt att få sova ut ordentligt då hela veckan och även helgen har gått i ett. Jag orkar inte köra på på samma sätt längre som jag gjorde för några år sedan. Kanske är det åldern som tar ut sin rätt, eller så beror det på att jag numera måste få tid för att stanna upp och bearbeta alla tankar och känslor som snurrar inom mig och som jag tidigare bara tryckt undan. Hursomhelst så känner jag mig mer och mer tillfreds med dessa stunder då jag är bara med mig själv. Jag har verkligen fått öva på att umgås med mig själv utan att få panik varje gång och det går bättre och bättre. Och det handlar väl om att lära sig att älska sig själv och ta hand om sig själv för att orka leva livet. 

Idag ska jag in till kyrkan kl 16.00 och jag ser fram emot det. Söndagar är bästa dagen på hela veckan då jag får träffa min "storfamilj"! Men först ska jag städa, tvätta och fixa med lite saker här hemma. 

Ha en härlig söndag! 

Sara ❤️



Sisterhood

Gårdagens Sisterhood var helt fantastiskt. Så bra budskap från Julie Galanti om hur våra tankar formar våra liv och det kändes som att hon talade rakt till mig! Jag vet att jag har mycket att jobba med och det senaste har det gått väldigt segt, men jag är trött på att låta mitt förflutna definiera mig och min framtid. Jag vill verkligen fortsätta framåt och så småningom komma ur det här. Jag kände att jag fick ny energi igår. Energi att orka fortsätta kämpa. För hur mycket jag än önskar det så är kampen inte över än. Men jag ska vinna!  Jag har fått tillbaka lite av hoppet och kämparglöden. Och tävlingsmänniskan som alltid funnits inom mig har tagit sig upp till ytan igen. 

Jag är så tacksam att jag har världens bästa hejarklack som hejar fram mig och hjälper mig igenom. Mina vänner betyder ALLT och trots att jag tvivlar ibland så har de bevisat gång på gång att de finns där för mig och att de inte lämnar mig. Jag hade aldrig varit där jag är utan dem och jag önskar att jag kunde visa min tacksamhet till dem ännu mer. Ni vet vilka ni är! 

Idag har det varit en lång dag med APT och utvecklingssamtal på jobbet. Var hemma vid halv åtta och har inte direkt orkat göra något speciellt när jag kom hem. Ska dricka lite te för att sedan dra mig till sängs. Imorgon är det fredag och jag ska träffa min Hannamupp <3 

God natt! 

Sara ❤️

Var snäll mot dig själv, var snäll mot Sara.

En vän sa igår något som jag verkligen borde ta till mig. Det där med att vara snäll mot sig själv. Jag brukar inte gå runt och vara elak mot människor runt omkring mig, men däremot är jag väldigt ofta elak och hård mot mig själv. Jag klandrar mig själv för minsta lilla snedsteg och jag föraktar och till och med hatar mig själv för vissa saker jag gör eller tänker. Jag fattar att det är osunt och att jag knappast växer utav det. Frågan är vad som driver mig till att göra så? Jag har inget vettigt svar och ju mer jag tänker på det, ju mer arg blir jag på mig själv. Varför gör jag såhär? Varför trycker jag ner mig själv så mycket och varför försöker jag inte ens älska mig själv? 

Det enda jag egentligen vill är att vara omtyckt av människor runt omkring mig. Att känna mig älskad och viktig. Men mitt i det glömmer jag bort en sak. Att kärleken till mig själv är precis lika viktig! Jag tror att jag behöver öva på det. Att både ge och ta emot kärlek, till mig själv. Jag ska verkligen försöka att vara mer snäll mot mig själv. 

Jag är så tacksam över alla mina vänner som står ut med mig, och som ger mig kärlek och tröst när jag behöver. Och jag hoppas att jag en dag kan få vara den som ger kärlek och tröst till dem när de behöver! 

"Tack Gud för att jag är så underbart skapad!" 

Sara ❤️

Aaaaaaaaaaaaaa!!!!

Vill bara skrika för jag orkar inte mer. När den här jävla ångesten kommer krypande gång på gång vet jag snart inte vad jag ska ta mig till längre. Jag kämpar och kämpar varenda eviga dag men ändå kommer dipparna. Om och om igen. Visst, jag kan se en förbättring och visst går det åt rätt håll. Men tyvärr mycket långsamt. Och frågan är om tålamodet räcker. Om jag orkar vara uthållig och hålla lågan uppe. Om jag orkar kämpa mig igenom. Jag har riktigt bra dagar emellanåt. Och jag kan även ha bra veckor och månader ibland. Det är de snabba svängningarna som gör det så svårt. Ibland kan jag vakna och känna att allt känns riktigt bra, för att sedan samma kväll ligga vaken med ångest och tillsist gråta mig till sömns.

 Ofta kommer alla känslor över mig när jag är ensam och får tid över till att tänka. Det är då jag vrider och vänder på alla tankar, går igenom dagen som varit för mitt inre och spelar upp alla situationer där jag kunde agerat annorlunda. Det är då jag grämer mig över alla dagens misslyckanden och hittar fel hos mig själv som kanske egentligen inte finns. Det är då ångesten kommer och trycker ner mig i skorna! Och hur mycket jag önskar jag kunde styra känslorna och tankarna så går det bara inte. Jag har försökt på alla sätt jag förmår men det tycks inte hjälpa. 

Jag ber till Gud varje kväll om kraft och hjälp att klara mig igenom och ibland upplever jag att jag fylls av en inre frid som gör att ångesten avtar. Men många gånger känner jag ingenting och det gör mig ofta ännu mer frustrerad. Men jag antar att det är lite så med Gud. Allting kan ju inte bara gå som man vill så fort man ber.. 

Nu hade jag behövt en stor fet kram! 
God natt! 

Sara ❤️

Sjuk igen.. :/

Så har man gått och blivit sjuk igen, lagom till helgen. Jag som nästan aldrig brukar bli sjuk har nu blivit det tre gånger denna våren. Vad händer? Visserligen har jag varit väldigt stressad det senaste. Det har varit mycket på jobbet, mycket i privatlivet och dessutom kämpar jag dagligen med min depression. Men jag brukar ändå ha ett bra immunförsvar och klara mig bra från sjukdom. 

I övrigt har veckan gått upp och ner som vanligt. I måndags hade jag en riktigt härlig ledig vårdag med underbara vänner. Promenad på stan med Mia och Monika och sedan mysigt häng med Imsens och Larssons. Resten av veckan har jag jobbat. I onsdags var jag dessutom på musikalen Kristina från Duvemåla på Operan med några goa vänner. Den var riktigt, riktigt bra! Idag när jag kom hem från jobbet kände jag mig som sagt krasslig igen. Blir en kväll i soffan och hoppas på att jag känner mig bättre imorgon! 

Hoppas ni får en bra fredagkväll! 

Sara ❤️

Långfredag part 2

Blev två inlägg idag. Så kan det blir när man har alltför mycket tid för sig själv och tankarna svämmar över. Att skriva blir lite av min terapi när det känns jobbigt. Har inte gjort så mycket idag, mest legat på soffan och tittat på TV. Gjorde ett halvhjärtat försök att försöka vara social och träffa någon, men alla verkade vara upptagna på sitt håll. De enda människor jag träffat idag är de söts grannbarnen som kom och påskade. Tur att jag jade lite godis hemma i allafall. 

Läste lite gamla blogginlägg från 2006 och 2007, då min blogg var nystartad. Det väckte en del känslor. Anledningen till att jag började blogga 2006 var att jag redan då mådde dåligt (och hade gjort det ett par år) och kände behovet av att uttrycka det. Och det gör mig så ledsen att inse hur många år som gått sedan dess och att jag fortfarande kan känna samma känslor av ångest och oro. 

Även om jag kan se att det gått framåt så känns det som att jag kastat bort så många år av mitt liv på att kämpa mig igenom dagarna. Jag är redo för förändring men det känns inte som att förändringen är redo för mig. Jag vet inte hur jag ska göra. Och även om jag får goda råd och bra stöttning känns det som att jag gör allting fel hela tiden. Som att jag sätter käppar i hjulen för mig själv och tar de mest kämpiga omvägarna för att nå mitt mål. Det känns som att denna processen kommer hålla på ett bra tag till och den står mig redan upp i halsen. Jag kan inte ens beskriva hur trött jag är på att kämpa såhär varje dag! 

Jag ville inte hamna i dessa tankebanorna idag. Men tyvärr blev det så ändå. "Låt bli att tänka så" kanske ni tänker, och jag håller med, jag önskar verkligen att jag kunde låta bli. Men tyvärr är det lättare sagt än gjort. 

Just nu ligger jag i soffan och tittar på Braveheart. Det var längesedan man såg den filmen alltså men den är faktiskt riktigt bra. Funderar över vad jag ska hitta på imorgon när det är påskafton. Har inga planer än så om någon är ledig och vill hitta på något så hojta! Klarar inte ytterligare en hel dag ensam hemma. 

Sara ❤️

Långfredag!

Skulle ha sovmorgon men vaknade kl 07.00. Var egentligen väldigt trött men det gick inte att somna om. Har istället städat, tvättat och varit ute på årets första löprunda. Ligger nu utslagen i soffan med en katt på varje sida om mig och försöker samla tankarna lite. Vill inte låta alla negativa känslor och tankar förstöra denna helgen så jag försöker fokusera på allt positivt jag har och hur mycket jag har att vara tacksam över. 

Har inte så mycket planer för helgen vilket är både skönt och lite oroväckande. Vill inte sitta hemma ensam hela påskafton samtidigt som det är skönt att slippa stressa till olika saker. Men det dyker säkert upp något. 

Idag, långfredag, har jag tänkt så mycket på vad påsken egentligen innebär. Det går liksom inte att ta in hur stort det faktiskt är att Jesus DOG för oss! Dessutom på ett av de värsta sätten man kan dö på. Allt lidande han utstod för vår skull är helt ofattbart. Och inga ord kan beskriva tacksamheten över att han faktiskt gjorde det. Att han sedan höll sitt löfte och återuppstod igen är ju verkligen värt att fira. På söndag ska jag spendera större delen av dagen i kyrkan och jag ser fram emot en härlig dag. 

Nu ska jag hämta upp tvätten och kanske äta något.. Magen börjar kurra lite här.. Ha en härlig dag! 

Sara ❤️