Jag har inte tid att sitta här!!!

Sitter just nu i soffan iklädd pyjamas, morgonrock och tofflor. Det fick bli en sovmorgon idag eftersom jag satt uppe och tittade på konståknings-VM alldeles för sent igår.  Fast egentligen har jag inte tid att sitta här. Det finns mycket som jag måste hinna med idag. Jag måste städa, diska och tvätta lite här hemma. Sedan måste jag ner och handla och rensa kattlådan. Klockan 16.00 ska jag på kalas hos min kusin som fyllt 12 och senare ikväll ska jag träffa Johanna och vi ska åka till Sävedalen och gå på konsert. Dagens schema är ganska tight så det är bäst att jag sätter igång NU!!!

Ha en go dag allesammans, här skiner solen =)


Konståknings-VM 2009

Sitter just nu och tittar på konståknings-VM på tv. Det är lite synd att tidsskillnaden är så stor mellan Floda och Los Angeles. Allting visas ju på natten. Tidigare idag avgjordes herrarnas final. Vinnare blev Evan Lysacek som tävlade helt på hemmaplan då han faktiskt är från LA. Brian Joubert från Frankrike gjorde ett bra åk med kvadruppel toeloop och många fina tripplar. Dessvärre ramlade han på en dubbel axel (observera en dubbel!!) vilket förmodligen kostade honom guldet. Jag tycker faktiskt synd om honom. Förra året tog han hem silvret i Göteborg och i år hade han satsat på guld. Istället slutade han på en tredjeplats medan silvret gick till Patric Chan från kanada. Vi hade ju även två svenska grabbar med. Kristoffer Berntsson och Adrian Schulteiss. Bäst lyckades Adrian som åkte ett jättefint långprogram. Jag måste säga att hans hopp är fantastiskt fina. Koffe lyckades inte riktigt lika bra då han missade lite mer i hoppen. Däremot är Koffes program helt underbart att titta på. I långa gestaltar han en robot och med sina snygga locking-rörelser och härliga minspel kan man inte annat än att le när man ser honom åka.
Just nu är det damernas långa och Karolina Costner åker. Damerna är härliga att titta på. Dock missade Viktoria Helgesson, vår svenska tjej, lite grann i kortprogrammet och missar tyvärr finalen. Synd tycker jag för Viktoria är en sådan vacker åkare som bara strålar när hon åker. Hennes program kan man riktigt njuta av. Jag undrar vem som vinner i damklassen. Mao Asada, den regerande världsmästarinnan missade lite i kortprogrammet då hon gjorde en dubbel lutz istället för en trippel.
Detta VM blir spännande!!!

Ännu en säsong över

Idag var det sista träningen i ishallen för denna säsongen. Vi har visserligen klubbmästerskapet kvar på söndag, men sedan börjar de smälta ner isen. Kändes lite vemodigt. Träningen gick ganska bra, trots en sträckning i ljumsken. Efter isträningen gick vi ut och sprang ca 4 km. Det var faktiskt riktigt skönt att springa för en gång skull.

Ibland...

...blir jag bara så trött på mig själv. Hade varit skönt att vara någon annan för en dag och bara slippa mig och min personlighet. Jag undrar förresten hur andra har det?! Om folk tänker på samma sätt som jag, eller om jag är helt dum i huvudet?


Snuvad på den!!!

Det var vår. I ungefär en halv vecka. Imorse när jag vaknade var det snö igen!! åååh jag orkar inte med mer vinterväder nu. Idag har det varit så förbaskat kallt och jag var alldeles för tunnklädd för att vara ute med barnen. Usch och fy!!!
Nu ska jag åka och träna. Det blir nog bra, som vanligt.

In my head

Sitter hemma och tittar på 2 1/2 men. Gillar den serien. lagom lättsamt och min typ av humor.
Idag blev det ingen träning för min del på grund av möte på jobbet. Istället åkte jag hem och käkade tacos, chips och chokladbollssmet. Jag är nog världens onyttigaste människa!!!

Nu är våren på väg på riktigt. Ute har blommorna börjat spricka ut och fåglarna kvittrar på morgonen. Allt känns lite lättare när det är vår. Det är som om man blir en helt ny människa.



Men det känns fortfarande som om någonting saknas.

Helgen

Hade en riktigt rolig kväll igår. Mina goa konståkningskompisar var hemma hos mig. Vi lagade tacos, tittade på björn gustavsson-filmen, sjöng singstar och spelade guitarr hero. Det blev en lyckad kväll med massa goa skratt!!!
Min hals mådde dock inte så bra imorse, efter massa skrik och sång igår kväll. Detta var inte så bra eftersom jag skulle sjunga solo i kyrkan idag. Men efter en varm kopp te med honung och lite halstabletter gick det iallafall ganska bra att sjunga. 
Idag träffade jag lille Noa. Daniel och Lisas lilla bebis som inte ens är en vecka gammal. Åhh han var såå söt. Och Daniel och Lisa bara strålade av lycka. Så härligt att se.

Nu borde jag verkligen diska och städa lite från igår, men jag orkar inte riktigt. Är en aning söndagsseg och ikväll är det ju träning som gäller. Får se hur jag gör, men jag sitter nog kvar i soffan ett tag till iallafall. Imorgon är det ju måndag och då börjar allvaret igen.

Ny design

Nu har jag ny design på bloggen igen. Den förra kändes lite mörk så jag har gjort en som känns lite ljusare, luftigare och mer vårig. Vad tycks??

studiedag

Idag har det varit studiedag på skolan. Måste säga att jag tycker det var ganska skönt att jobba "ifrån" barnen en dag. Missförstå mig inte nu, men det var trevligt att göra något annat. Och dessutom känns det som att man lär känna sina kollegor bättre. Dagen började med vad man skulle kunna kalla en workshop på kulturskolan. Vi fick göra massa dramaövningar och bilduppgifter som båda var kopplade till matematik. Vi fick många idéer om hur man kan jobba med matematik på annorlunda och roliga sätt. Med kroppen och med skapandet. Måste säga att det var givande.
Efter lunch hade vi tid för att jobba i arbetslaget. Vårt arbetslag hade bestämt oss för att städa, rensa och möblera om i våra lokaler. Det blev stor skillnad, framförallt i det klassrummet där jag håller till en hel del. Nya gardiner, en matta på golvet och lite strukturering av allt material gav verkligen rummet ett lyft.

Nu är jag hemma och ikväll blir det laserdome. Ska bli grymt kul.

Nu ska jag äta lite. Ha en go kväll!!!

Min dag

Man måste inte gilla alla människor. Det tror jag är omöjligt. Men man kan iallafall vara trevlig, även mot de människor som man tycker mindre om. Träffade på en gammal klasskamrat idag. Vi har aldrig varit kompisar, men vi har inte direkt haft någon anledning att inte gilla varandra heller. Det som stör mig är att hon var så otrevlig. Hon svarade kort och ställde inga frågor tillbaka. Man kan knappt kalla det en konversation. Egentligen borde jag verkligen inte bry mig, men jag kan inte låta bli att störa mig.
Nog om det.

Idag har jag haft en LÅNG dag. Först morgonträning klockan 06.15 imorse. Och sedan jobb följt av APT till klockan 19.00. Sedan direkt hem för att öva sång med Sanna. Jag är helt slut så nu ska jag stupa i säng.

God natt!!!


Har jag nämnt att jag är trött?

Har egentligen inget vettigt att skriva, mer än att jag är så trött. Är alltid trött nu för tiden och vet inte vad jag ska göra åt det. Vissa dagar är jag så trött att jag verkligen mår illa. Nu är klockan 22.30 och jag har ångest för att jag inte gått och lagt mig än. Måste egentligen lägga mig vid 21.00 för att överhuvudtaget orka gå upp klockan 06.00 som jag gör nästan varje morgon. Inte speciellt kul. Jag kan ju bara ana hur jag kommer att känna mig imorgon.
Nu SKA jag gå och lägga mig. God natt!!!

Söndag

Igår hade jag en underbar kväll med Emelie! Tack för att du får mig att må bra, det har jag levt på hela dagen =).
Idag har jag varit i kyrkan och haft körrep nästan hela dagen. Jag älskar verkligen att sjunga så det är perfekt att kören fortfarande finns. Och idag fick vi dessutom lite påökning vilket var bra.

Jag undrar dock när jag ska bli frisk (eller sjuk). Har liksom varit sådär halvkrasslig i ca två veckor nu, men det bryter liksom aldrig ut. Hade hellre fått en rejäl förkylning som hade varit lver på en vecka än att gå runt och må halvkasst under en längre period. Och denna trötthet. Jag har sagt det förrut men säger det igen; JAG ÄR TRÖTT HELA TIDEN!!! Jag orkar inte med allt som jag vill och det är sjukt frustrerande. Jag som för det mesta brukar vara känd som den mest energifyllda varelse med tusen bollar i luften samtidigt. Var finns energin?

Nu ska jag snart åka och träna. Har blivit lite dåligt med det denna vecka på grund av min "halvförkylning". Sedan var denna helgen över. Imorgon är det måndag och jag hoppas att den kommande veckan ska bli lugn och rolig.

Lördag

Hade en riktigt mysig kväll med Hanna och Cami igår. Har saknat er brudar!!! Åkte dock hem hyfsat tidigt och stupade i säng. Är ju alltid så himla trött nu för tiden så att till och med de enklaste sakerna känns jobbiga. Och alla dessa måsten. Måste städa, måste diska, måste mata katterna, måste äta (!). Jag hinner inte. Idag är det lördag och jag tog sovmorgon. Så skönt!. Ska träffa Louise på stan idag, har inte setts på väldigt länge så det ska bli trevligt. (vi läste tillsammans på lärarprogrammet och hon har flyttat tillbaka till sin hemstad). Måste även köpa en pressarfot till min symaskin och sedan ska jag hem och fixa iordning för ikväll kommer Emelie hit <3. Sedan borde jag göra massa annt också, men vi tar det en annan gång. Nu ska jag iallafall käka frukost och börja göra mig iordning.

ha en bra dag!


12 mars

Så var det rena rama vintern ute igen. Igår var det vår och idag är det vinter. Och jag som vill ha sommar. Suck!!! Jag trodde den sista snön hade fallit för i år, men vad är jag för optimist egentligen? Det är ju trots allt bara mars.

Imorgon är det fredag igen. Då ska jag träffa Hanna och Cami. Vi ska fira Hannas födelsedag. Det blir kul!!!


Inte mer än människa

Det finns gränser för vad vi människor klarar av.  Oavsett hur stor eller liten man är så har man en gräns. Självklart är den olika för varje människa, men den finns alltid där. Ofta är det svårt att veta var ens egen gräns går iallafall fram till den dagen då man märker det tydligt. Då allt kommer över en och man inte orkar mer. Frågan är hur man ska bära sig åt för att undvika att det går så långt?


tröttsamt

Jag är trött på det här. På riktigt. Jag orkar inte med att ha det såhär, och jag orkar inte med mig själv just nu.
Det känns som att livet står stilla. Jag vet inte riktigt vad jag vill eller vem jag är längre. Mina drömmar känns alltför avlägsna och mycket känns omöjligt. Tröttheten tar över och sliter ut mig. Jag vill inte ge upp, jag är inte sådan, men snart orkar jag inte mer. Hur länge ska man orka kämpa?

personbästa =)

Tävling denna helgen igen. Det gick faktiskt riktigt bra, satte personbästa i kortprogrammet med 34,17 poäng. Jag åkte helt felfritt i korta, med en bra dubbel axel och alla nivåer på piruetter, steg och flygskärssekvens.
Lång gick inte riktigt lika strålande. jag ramlade på dubbel axel och missade lite i min hopp-i-ligg piruett, men jag fick 53,89 poäng i långa så jag är ändå nöjd. Sammanlagt fick jag 88,06 vilket är personbästa sammanlagt.
Okej, nog om konståkning. Resten av helgen har också varit bra. Jag har tagit det lugnt och bara slappat. något som verkligen var välbehövligt. Imorgon är det måndag igen, vilket innebär ny arbetsvecka. Jag vet inte hur jag ska orka med den, men det kommer säkert gå bra.




Varför kan du aldrig fatta? Jag är inte otacksam bara för att jag inte gör precis som du vill, och jag fattar inte varför du vill få mig att känna så hela tiden?! Innan du börjar klanka ner på andra kanske du borde ta en titt på dig själv? Du tror att du lever livet så himla bra och att du har rätt i allting du säger eller gör. Men man är faktiskt ganska omogen om man inte ens kan erkänna sina egna misstag utan är för stolt för att be om usäkt. Du har svikit mig och många andra. Jag säger inte att jag är mycket bättre, men jag är trött på alla desa gräl. Jag är trött på dig!!!



Har jag sagt att jag vill ha sommar NU?!!!

glädjespridande människor

Det finns vissa människor som man ser upp lite extra till. Som man bara känner att man vill bli omtyckt av. Det finns människor som man kan gå en lång omväg bara för att få säga hej till, eller som man måste rätta till håret för att kunna möta. Det finns människor som man blir helt överlycklig av att få höra en god kommentar ifrån, och som kan göra hela ens dag med ett leende.

Jag har mött många sådana människor den senaste tiden.
Jag undrar om jag själv är sådan för andra ibland?!

Är det bara jag som tänker så?


not again

Det känns som att jag håller på att bli sjuk igen.
NEJ! säger jag bara. nu får det vara nog!







monday

Jag har tappat bort min pressarfot till symaskinen. så typiskt när småsaker bara försvinner. Nu kan jag inte sy in mina byxor, laga min tröja, lägga upp gardinerna och allt annat som jag bara måste fixa. Hoppas iallafall på att man kanske kan få tag i en ny/begagnad någonstans, det borde ju finnas reservdelar till en Bernette 330.

Idag klarade jag 22 stycken dubbel axlar på träningen, Känns ganska bra faktiskt. Resten av träningen gick väl sådär, men jag var så trött. Är ju som sagt alltid det nuförtiden.

Nu ska jag äta något gott, är inte direkt hungrig, utan mer sugen. Jag har kladdkaka i kylskåpet, och en lite bit kan väl inte skada?!

en effektiv helg för en gång skull

Jag har verkligen lyckats få gjort mycket denna helgen. Lägenheten är ordentligt städad, jag har lagat mat och fryst in portioner, disken är gjord, jag har storhandlat och lagt i en tvätt. Dessutom har jag hunnit träffa Paula, Träna, varit på körrep och slappa en del också. Känner mig nyttig och mycket mer tillfreds med mig själv än jag gjorde innan helgen. Det måste ju vara det som är poängen, eller? Nu sitter jag här i soffan och tittar på Gossip Girl. Under tiden tänkte jag fixa mina naglar för det behövs verkligen. Om en timme ska jag åka och träna och sedan blir det duschen och tillsist sängen. Så var helgen slut för denna gången. Eftersom jag vet att min vecka kommer bli intensiv och tuff så känns det skönt att veta att det snart är helg igen. Veckorna går ändå väldigt fort nuförtiden, och nästa helg är det tävling som jag verkligen ser fram emot!!  just nu är jag i ganska bra form.

ha en bra kväll!!!