Another year has gone by..

Så har ytterligare en julafton passerat och året 2017 lider mot sitt slut. Julafton var mysig, jag firade hemma hos min systers svärföräldrar tillsammans med hennas familj och min. Inget att klaga på egentligen men trots allt så kände jag mig så tom när jag kom hem på kvällen. Som om jag var åskådare i någon sorts klassisk familjefilm där alla utom jag var lyckliga och glada. Självklart var det roligt att få fira med familjen, inte minst med mina älskade syskonbarn Alice och Vilma. Men det som känns jobbig är väl att jag fortfarande är singel. Att jag inte känner någon naturlig tillhörighet och att jag kan känna mig så otroligt ensam i ett rum fullt av folk. 

Mellandagarna har också varit jobbiga då jag haft alldeles för mycket tid ensam med mina tankar. Har försökt träffa vänner och hitta på saker, men trots det så har jag känt mig omotiverad att kliva upp ur sängen på morgonen. 

Jag hoppas och ber att 2018 ska få bli mitt år. Jag har bett samma bön i många år och ofta känner jag för att ge upp helt. Men jag måste helt enkelt fortsätta hoppas och tro annars har jag ingenting kvar. Nytt år, nya möjligheter. Lite klyschigt, men ändå sant. 

Jag drömmer om att få må bra och bli fri från all ångest och depression som håller mig i ett järngrepp. Jag drömmer om att träffa den rätte, få bli kär och bilda familj. Jag drömmer om att våga ta nya risker och göra saker som skrämmer mig. Kanske att 2018 kan få vara en start på något nytt. 

Gott nytt år önskar jag er! 
Sara ❤️

Dagar som blir till år..

Ibland drabbar den mig. Den där rädslan som bara förstenar hela mitt sinne. Rädslan för att det ska gå tio år till utan att jag blir av med min psykiska ohälsa där ensamhet, ångest och oro styr mitt liv. Jag vill inte tänka och känna såhär. Jag vill bara må bra och leva. Men gång på gång blir jag dränkt av känslorna. Allt blir svart i mitt inre och glädjen är som bortblåst. För varje dag med ångest känner jag en stor sorg. Sorg över dagen som inte kommer tillbaka, sorg över åren som passerat och lämnat stora hål i mitt inre, sorg över det som aldrig blev. 

"Tänk positivt, blicka framåt och fokusera på det som är bra i ditt liv". Jo tack, jag försöker. Jag har enormt mycket att vara tacksam över, och jag är tacksam. Jag är tacksam över så mycket i mitt liv och ofta påminner jag mig själv om det också. Men ibland glömmer jag. 

Men jag hade aldrig klarat livet utan Gud vid min sida. Det är tack vare honom som jag klarar av att resa mig upp varje gång jag faller. Det är tack vare honom som jag ibland kan känna ett hopp inför framtiden.  Det är tack vare honom som jag lever över huvudtaget.

Min bön ikväll är att rädslan och ångesten ska släppa och att jag ska känna frid inför den tid som ligger framför. Jag vill så gärna tro att allt kommer bli bra! 

Sara ❤️