Turkiet!!!

Så har man kommit hem till ett regnigt Sverige efter en underbar vecka i Icmeler (Marmaris) i Turkiet. 
Vi, alltså jag och Hanna, har haft det helt fantastiskt  och den lilla staden vi bodde i var hur mysig som helst. Hotellet var också jättefint och låg ca 150 meter från stranden. Förutom flera dagar på stranden har vi även hunnit med lite utlfykter. I måndags var vi på båtutflykt en heldag där vi åkte runt till massa olika badställen, stannade en halvtimme och badade från båten och åkte sedan vidare. Verkligen jättemysigt.

I onsdags besökte vi Efesos som är en Antik ruinstad som ligger ca 3,5 timme från Marmaris. Detta var något av det häftigaste jag har gjort. Tänk er att gå runt på en antik marmorgata och se byggnader och konstverk som är över 2000 år gamla. Jag måste säga att romarna var hur smarta som helst då de redan på den tiden hade en välfungerande stad med rinnande vatten, sjukhus, bibliotek, teatrar osv. Mäktigt!!! Vår guide (Chris) var hur bra och rolig som helst vilket kanske gjorde det hela lite bättre. Efter Efesos åkte vi vidare till Artemistemplet, eller det som finns kvar av det. Artemistemplet har bestått av 127 pelare men nu återstår tyvärr bara en enda. Templet finns med på den gamla listan över världens sju underverk så det var ganska roligt att besöka det ocskå. Tillsist åkte vi vidare till ett känt keramikbruk som är ett av de bästa i världen. Vi fick se när en man drejade och när människor satt och handmålade små, små detaljer på vaser, krukor, skålar mm. skillade till tusen!

på kvällarna har vi ätit gott på restauranger, gått längs strandpromenaden, druckit goda drinkar och bara njutit av tillvaron. Något annat som turkiet faktiskt är lite känt för är shoppingen som faktiskt är riktigt bra. Jag har handlat en hel del och var faktiskt en aning orolig över att behöva betala en massa extra på flyget tillbaka. Som tur var slapp jag det :)

Här kommer några bilder från en underbar resa:














Sara ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback